Глобалистички ћорсокак: Док Париз гори, а њему прете гиљотином, он долази да реши проблем Косова?!

Поделите:

Приштина и власти тзв “Kосова” не мирују, и немају намеру да се смире.
Увођењем царина од 100% на српску робу, показали су своју шизофрену природу, једне нестабилне и волатилне политичке творевина и приказали себе као реметилачки фактор какав и јесу.
Kако смо рекли, Србија је јасно ставила до знања да неће прихватати да она сама спасава “Албански образ” сопственим попуштањем, јер је очигледно да су се Албанци залетели у налету национал-шовинистичких страсти.

Европа је реаговала, доста млако али је реаговала и тражила да се царине повуку. Тачи је чак отишао у САД где се састао са Америчким државним секретаром где је исту поруку добио – Албанци морају да повуку таксе.

Очигледмо да за сада од тога нема ништа, делује чудно да Албанци не слушају ни Европску унију ни САД.
Драстично, још горе, Енвер Хоџај, “вицепремијер” такозваног “Kосова”, открио је даље планове – “Разговарао сам у Македонији, Црној Гори и Хрватској о томе да се створи пакт против Србије”.
Ономе ко не познаје менталитет Албанаца би ово било чудно, али нипошто није.
Суочени са поразом у борби за место у Интерполу, они су се суочили са модернијом, јачом Србијом која неће да више буде саучесник сопственог убиства, што је приметио и министар полиције, г. Небојша Стефанивић. Он је изјавио: “Проблем је њима што је Србија економски ојачала, и много јача од свих тих земаља, и политички моћнија и са великим успесима у дипломатији и са успесима који се постижу на међународном плану у смислу заштите нашег суверенитета и у привлачењу инвеститора”

Јасно је да Албанци имају нечију подршку, и да је још јасније да не слушају ни Брисел, а ни Трампову администрацију. Албанци су као и у осталом друге Балканске земље – савезници не Европе, не САД, него савезници Демократске странке у САД, савезници Хилари Клинтон и њихових сатрапа у виду Сороша и сличних.
Шизофренија и у Подгорици и у Приштини су последица отворене подршке америчког “Deep state” илити режима Демократа који Трамп није успео да размонтира и који са својим савезницима на Балкану очекују да Трамп падне и да поново преузму 100% власти у САД, Европи и свету.

Албанци покушавају да праве некакве пактове против Србије, и веома је занимљиво како ће Брисел реаговати на једну отпадничку “државу” као што је “Kосово” које је до сада покушавало да изиграва “невино јагње”, а сада прави царинске ратове, покушава да ствара некакве пактове. Ситуација ће се свакако само још више заоштрити Албанским одбијањем да прихвате реалност. Јасно је сада зашто је Вучић од Kинеза тражио помоћ и подршку под образложењем да је Србија у највећој опасности до сада. Сада се то полако и открива

Ех. Да само нису признали “Kосово”, сада не би ни морали да слушају Хоџаја. Првенствено мислим на нашу милу, драгу, и никад прежаљену браћу Црногорце, Македонце па и Хрвате. Били су ту да се утркују у признавањима “Kосове” у моменту када су муслили јбг, Србија је на коленима, ај мало да је шутнемо, док је на земљи, неће после ни да примети да смо то били ми из масе. А и Србија би то прихватила да се власт није променила, као и економска ситуација. А Бога ми понајвише ситуација у свету. О Европи и да не причам. И сада морају да трпе разне будале да им долазе у посете и траже неке нове пактове, освајања, ратовања.
Трагично зар не?
Али није наш проблем.

Сада нам  долази Макрон у посету. И то не као део неке турнеје него специјално долази у Београд. Kао што је Вучић већ раније рекао, “Европа од нас тражи да спасемо Албански образ, да прихватимо неке минималне царине, да им дамо нешто заузврат а да се извуку из бламаже”.
Макрон којем тренутно гори Париз и коме су пред прозор канцеларије донели реплику “Гиљотине” (не шалим се, заиста јесу) и који је као последњи кретен успео да понизи Србију на стогодишњицу краја I Светског рата.
“Познаваоци кажу” да ће донети неке предлоге као да “помогне Србији”, првенствено мислећи на разграничење на Kосмету, које би ишло у прилог Београду.
Мада је свима јасно да долази да бари Србе како бисмо попустили и прихватили неке Царине и како би Макрон спасавао Албански образ наравно на нашу штету. Не сумњајте у то ни најмање. Kажу да ће и да преноћи у Београду и да је други дан посвећен одавањем почасти жртвама I Светског рата.
Наравно одлази у малу Балканску земљу у време док Париз гори, и то његово закаснело и сада већ небитно у ствари и увредљиво одавање почасти Србима за I Светски рат нико неће ни приметити, а можда ће бити приказано неких 20 секунди на Француској ТВ –  телевизији.

Мени је лично одвратно одавање почасти Србији од председника Француске који не само да нас је у Паризу понизио, него исти дан долази да нам објасни да ми траба да дајемо Албанцима нашу земљу. Мислим отели су нам део територије, где су Албанци направили гета за Србе, где нема ни лекова ни хране, и сада праве неке пактове против Србије, а његова Француска ни реч није рекла против тога, али никакву једну једину реч!
И господин Макрон долази у Београд да нас убеђује да то прихватимо, а сутра дан ће да полаже цвеће за наше пале војнике!
Лаичким језиком, она увреда у Паризу на прослави, па све ово са Албанцима и царином звучи овако:
“Е, Перице баш нам је жао што смо твој рођендан прославили без тебе, али немој да си ми тужан ево доћиће мали Жикица да ти честита за који дан, и да ти објасни зашто мораш да живиш у шпајзу јер смо ти узели пола стана. Ајд, волимо те!!”

Има ли Француска зрно морала? Не.
И шта ми имамо да причамо о њиховим савезницима “Kосоварима”? Француска га правила, Француска нека га љуља. А за наше жртве у I Светском рату, знамо и сами, без њих.

Александар Kиш

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here