Игор Премужић: Усташе су побједници Другог свјетског рата!

Поделите:

Побједници пишу повијест

Понављали су ту чињеницу, сви и у свакој прилици. За сваку повијесну чињеницу која је откривала разне “демократе” и повијесне ликове који су лизали усташке чизме увијек су понављали исто. Побједници пишу повијест. Онда су скужили тко је побједник. И да могу и они почети користити чињеницу своје “побједе”.

Данас је јасно тко је побиједио 1990. Побиједили су у контрареволуцији усташки елементи, помогнути црквом и страним службама. Побиједили су они који су 1945. златом купили своје мјесто на броду за Аргентину, за неки забачени прихватни центар за заробљенике на граници Италије и Аустрије. Побиједили су они који су 40 година чекали, они који су 40 година мрзили све што је њихов пораз представљао. Одгајали су дјецу уз слику Анте Павелића и чекали. Kако видимо и дочекали су. Играли су мудро, прикрили су слике Анте Павелића, десетљећима глумили “демократе”, заобилазили теме о усташама, партизанима. Онда су дочекали својих пет минута.

Да, Хрватска коју данас познајемо је она Хрватска која је 1945. расута по свијету, она која је пјевала “Јуру и Бобана”, она која се поносила Јасеновцем, Градишком и Дотршчином. Данас је Хрватска врло јасно одређена као сљедница НДХ, врло јасно одређена као држава која се сврстава на страну фашизма, усташтва и нацизма. Хрватска данас рехабилитира ратне злочинце, подиже им споменике, велича терористе и тероризам, а манифестације односа према властитом становништву су више него неоусташке и неонацистичке. Хрватска се данас срами људи који су овај простор представили свијету као оазу храбрости и људскости које није било у Европи у то доба. Не каним писати оде партизанима, тко су партизани, што је био партизански покрет и које су његове вриједности јасно показује повијест и документи тога доба.

Данас отворене усташе обнашају власт у Загребу, до јучер је узгајани унук усташког ратног злочинца био министар – а није више јер сматра ову неонацистичку владу – преблагом. Данас је рехабилитирати ратне злочинце ствар друштвене прихватљивости оних који то проводе, данас је терористима у Хрватској нормално поставити споменике.

Управо је тај однос државне политике према повијести јасан показатељ тко је на власти. Њихов однос према повијести је оно што смо учили, што су нам говорили и што је опћеприхваћена чињеница. Тако када данас у Хрватској, чланици Европске уније, слушамо како је злочиначки усташки поздрав “”за дом спремни” легалан и законит, када министри културе постављају вијенце под споменик Рааелу Бобану знате на чему сте.

Усташе су побиједиле у II свјетском рату, ту повијест коју данас слушамо је посљедица њихове побједе, па онда побједници и пишу повијест. Па премда и након 72 године, могуће је промијенити побједника, а ми то данас управо гледамо. Усташе су нови побједници II свјетског рата, то данас говоре “демократи”, а литрама свете воде то заљева установа која је дала најпознатијег ратног злочинца ових простора.

Занимљиво, зар не? Повијест увијек пишу побједници.

Извор: Фејсбук профил Игора Премужића

Поделите:

7 Коментари

 1. Demokratija nije za svaku nedovoljno civilizovanu ljudsku bagru! A ustaše su upravo to, nedovoljno civilizovana ljudska bagra! To su isto i tkz. “četnici” (oni koji se tako izjašnjavaju.) Iako je demokratija na Balkanu kao ideja rođena u staroj Heladi, pre (od prilike?) 2.500 god. u naprednoj Evropi je stara oko 150 g. ona nije za Balkan, onosno područje na kome govore jezik kojeg neki nazivaju “srbski” a razumljiv je i onima koji ga drugačije imenuju! Da bi mogli ovi ljudi (bivši građani Jugoslavije) da se demokratizuju morali bi (pre svega) svoje verske objekte u muzeje da pretvore, a sveštenike iz tih objekata da nauče nekom društveno korisnom radu, da budu društveno korisni. Ovako su veom štetni”

  • Demokratija nije za svaku nedovoljno civilizovanu ljudsku bagru!

   Демократија је нахваљен појам, тренутно без садржине. Демократија је данас чиста превара, где се људима даје привид да су себи изабрали представнике, а они онда 4 године чине шта им нареди прави БИРАЧ, њихов газда.

   Нема везе ни са цивилизацијом, ако се ова мери асфалтом, телефонима и општинским шалтерима. Против демократија били су још грчки филозофи. Међутим она је одлично функционисала у словенским заједницама, а у 19.в. сведочи Артур Еванс како “у српској породичној задрузи има више демократије него у британском парламенту”.

   Према томе – пажљиво са демократијом!

 2. Нису они никави побердници. Силе осовине у два рата знаю ко су љигаве усраше. Проблем е Игоре што смо их ми подигли у седло, када су нам мамузе у ребра зарили. Ми кукамо а Америка Србима , старим савезницима оставља слободан простор. Коии идииот се не сећа времена деведесетих коег е Америка дала Србима простор. Али, Срби су комунисти, више нису амерички савезници. Нас су убедили да народ може владати елитом. Ми смо Игоре луд народ. Где е нада? Слава Богу кока -кола притисну Космет, биће поново наш. Вуле ти ниси нормалан.Треба у времену неутралности Сербие имати муда ко бокале за вино па изустити: “Живела Империя!”

 3. ” Данас је јасно тко је побиједио 1990. Побиједили су у контрареволуцији усташки елементи, помогнути црквом и страним службама. “.
  O kojoj kontrarevoluciji govorite ? Ono sto je J.B. Tito nazivao ” naša socijalisticka revolucija” ? O revoluciji koja je uništila srpsku kraljevinu i srpsku elitu, i koja je stvorila rasulo mu Srbiji? Dosta vise o srecnom dobu druga Tita i ostalim glupostima. To treba izbrisati i izbaciti iz srpske istorije.

 4. Nacizam je prirodno stanje zapadno-europskih naroda a pre svega njihovih elita.
  Komunizam su kreirali da bi ga inplementirali (uvaljivali) drugima.

 5. Усташе нису победили. Страховито су страдали од партизана у Блајбургу.
  Али, усташки дух је надживео, захваљујући разним Службама ДБ које су палиле ватру национализма да би на миру претакале друштвену имовину у приватне џепове.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here