Ivan Miljanski: Zločinački put Josipa Broza Tita

Podelite:

Bio je to prvi slučaj da je jedan narod uzeo za svog vođu neprijateljskog vojnika i ne treba se čuditi ničemu što je učinio.”

Matija Bećković

Njegov zločinački put počinje još od Velikog rata kada je kao podoficir austrougarske vojske komandovao hordama iz 42. zagrebačke “vražje” divizije, 25. pukovnije čuvene po svojim zločinačkim aktivnostioma, u pokoljima i masakrima u zapadnoj Srbiji 1914. godine. Kao takav je dobio dva odlikovanja za iživljavanje nad srpskim ženama i decom u Mačvi i Podrinju. Njegov krvavi put se nastavlja preko učešća u Oktobarskoj revoluciji,i učešća u Španskom građanskom ratu u kome je kao cinkaroš i likvidator NKVD oterao u smrt 800 svojih drugova koji su bili bolje od njega rangirani u hijerarhiji kominterne, te saradnje sa ustašama tridesetih godina XX. veka na rušenju Kraljevine Jugoslavije, i saradnje sa nacistima od 6. aprila do 22. juna 1941. godine. U martu 1943. godine šalje Koču Popovića, Vladimira Velebita i Milovana Đilasa u Zagreb da pregovaraju sa Nemcima i ustašama o višemesečnom primirju. Završne zločine je napravio na kraju rata kada je u zloglasnim čistkama pobio sve neistomišljenike čiji broj iznosi gotovo 300.000, od kojih je samo u Beogradu bilo 30.000. Tito jeste pobio ustaše u Blajburgu 1945. godine, tek onda kada mu više nisu trebali. Zašto ih nije ubijao 1941. ili 1942. godine već je sa njima pregovarao i sarađivao? Nikada nije napao Jasenovac iako je bio slabo branjen. Čekao je da ustaše odrade prljav posao za njega. Nakon toga mu više nisu bili potrebni. Tito je te Hrvate žrtvovao, ali je dobio HRVATSKU DRŽAVU. Blajburg je bio obračun sa političkim protivncima i neistomišljenicima, a ne antifašistička borba. Blajburg predstavlja temelj hrvatske države. Kao što je Miloš Obrenović žrtvovao Karađorđa za veću autonomiju Srbije, tako je Tito žrtvovao te Hrvate za budućnost nove hrvatske države. Tada je udario temelje ovoj današnjoj neonacističkoj državi Hrvatskoj, koja je kao i pre, nedavno postala član Četvrtog Rajha ( EU ). O zločinima na Golom otoku jugoslovenskom alkatrazu, konc-logoru za političke zatvorenike da ne govorimo. Amnestira sve ustaške koljače 1962. godine, među kojima je bio i rimokatolički sveštenik Krunoslav Draganović čovek koji je pomogao Paveliću i masi ustaških zlikovaca da pacovskim kanalima umaknu od ruke pravde. Draganović se vraća u Jugoslaviju 1967. godine tu živi spokojno i umire prirodnom smrću 1982. godine. Ova amnestija prestavlja još jedan akt kolaboracije komunista sa ustaškim zlikovcima (pravdajući taj čin tobože vrbovanjem Draganovića na saradnju sa UDBOM), dok su usput pričali o bratstvuijedinstvu.Broz smenjuje Rankovića 1966. godine zbog tobožnjeg prisluškivanja, a u stvari ga sklanja zato što se ovaj počeo obračunavati sa šiptarskim teroristima.

Nije sprečio, a mogao je sprečiti, na isti onaj način kao što je LIČNO doneo dekret o zabrani povratka Srba na Kosmet posle rata i donošenje ustava iz 1974. godine, koji je bio temelj raspada Jugoslavije i uvod u krvavi građanski rat. Na sve to odlikuje Kurta Valdhajma 1977. godine, istog onog Kurta Valdhajma, nacističkog zlikovca koji je činio genocid na Kozari i koga je poglavnik Ante Pavelić odlikovao 1942. godine. Josip Broz Tito je i mirnodopski i ratni zločinac u oba rata i nakon njih.

Josip Broz Tito kao podoficir austrougarske vojske na frontu u Srbiji 1914. Godine

Ivan Miljanski

Podelite:

18 Komentari

 1. nikad bolje Srbi u cjelini nisu zivjeli nego od 1945-1990g.danas se raspadate gladni i nestajete kao narod i velicate svoje grobare.takav narod me zasluzuje bolju buducnost.

  • Ja sam rođen posle rata i nije mi poznato da sam lepo živeo! U školu sam išao bos a sve, po mom selu, gradili smo sami, kažu samodoprinosom? Kao desetogodišnjak sam nosio ciglu za seosku školu. Jedino što smo dobili od države je ime škole, po prvom poginulom ustaši koga su ubili srpski ustanici. Školu sam završio i prve gaće obukao pri odlasku u Nemačku u gumenim čizmama. Naravno da sam se u Nemačkoj i prvi put obukao u novo odelo a u Nemačku sam došao u očevom odelu. Struju smo dobili, opet, samodoprinosom ali sedamdesetih godina prošlog veka! Posle dolaska Vilija Branta malo se poboljšalo, izgrađen je put, doduše prolazni, a prilazni putevi tom putu nikada. Toliko o lepoti življena sa Titim.

  • Da, Srbi neprestano cine greske, zato se srpski odrodi poput tebe danas mogu javljati mrznjom prema vlastitom poreklu, a trebalo vas je kao izdajnike i preverice proterati zajedno sa Turcima ili vratiti u hriscanstvo, mada bih licno uradio nesta sasvim trece, ali mnogo prakticnie, pa bi ti danas bio pod Erdoganom ili se kao ponosni Srbin i na ovim stranicama borio za svoj narod. Nikad nije kasno, mislim na ono sto bih ja uradio.

 2. Kada nekome kao Srbima u svim ratovima izgine gotovo pola populacije, da li je onda čudno zašto hoćemo da se rasvetli ko je za to kriv ?

  • to svoje “Srbovanje “prodaji ovim zatucanim i danas Srbi ginu vise nego u ratovima (na ulicama u obracunu kriminalnih klanova)statistika ne laze ali idiotima kao ti ne pase.

   • To možete da okačite mačku o rep. Bitne su činjenice, a one govore u prilog gore izrečenom u tekstu. Vređanjem ih niste osporili.

   • Verovatno si eksivirao skolu jer jos nisi naucio da se pravilno izrazavas, jedino sto te u zivotu interesuje je mrznja prema Srbima. Steta sto si preziveo rat u Bosni,a za onaj u Siriji sigurno nisi imao muda, pa sad se.rkas ovako anonimno pokusavajuci da lecis frustracije jer pripadas veri prezrenoj u Evropi. Uskoro ce vas ta ista Evropa postaviti na mesto koje zasluzujete, ili ces bezati sa Siptarima za Tursku ili ces se opet moliti hriscanskom Bogu.

    • nigdje ja Mile necu bjezati iz svoje BiH,nego takvi kao ti ce bjezati iz nase BiH,imali smo 200,000 pod oruzjem 95g.kada nas je Amerika primorala da potpisemo mir (dejtonski sporazum)sljedeci rat cemo mobilisati 350,000 ljudi,razmijene vise nece biti,ljudi se ubijaju metkom,a cetnik sabljom,sjekirom,bajonetom itd.

     • Azijska religija i turski mentalitet nemaju sta da traze u Evropi. Tvoj je izbor da pogines za sejtana ili da se vratis veri svojih predaka. Znam samo da prema izrodima nece biti milosti kao kad su turkesine proterane iz Evrope. Gadis mi se ljigavce bez morala i ponosa.

 3. Meni je ovo za Jasenovac isto bilo čudno, da nije napao sa svojim jedinicama, već ga pustio da “radi” do kraja. Upravo sam obradio 4 dela priče o Jasenovcu i tamo se isto ne pominje zašto jedinice NOVJ-a nisu upale u logor, već su to sami zatočenici uradili na kraju kada su bili desetkovani i izvršili proboj.

   • Stvarno treba biti veliki licemer pa, pored neoborivih dokaza, reći da nad Srbima nije počinjen zločin u Jasenovcu. Postoje slike, filmovi, spiskovi, ustaški dnevnici i evidencije koji nedvosmisleno govore o broju žrtava i njihovom brutalnom ubijanju. Ako postoji fantomska “srpska propaganda” kako objasniti podatke saveznika NDH u drugom. sv. ratu Nemačke i Italije o broju ubijenih Srba? Kako to da se srpski, nemački, italijanski i britanski izvještaji poprilično slažu, a da samo hrvatski izvori kažu drugačije ? Dobro je poznato da Nemci, Italijani, i Britanci tradicionalno vode antisrpsku politku. Zašto onda oni govore o broju žrtava koji prelazi 700.000 ? Zašto ne podrže hrvatsku verziju od nekih
    18.000 ili 80.000 od kojih je najmanje bilo Srba ? Da to nije istina bilo bi nas danas 40 miliona.

    • cekamo vas Mile,da posrnete da van vratimo za zulume od povlacenja Turaka sa nasih prostora,vi se niste svetili Turcima,jer niste smjeli niti mogli,nego Albancima i Bosnjacima jer su muslimani kao Turci,vratit cemo vam da cete nas pamtiti kao Kosovsku bitku.

 4. I na tom Brozovom zločinačkom putu najverniji psi su mu bili prekodrinski Srbi sa prostora NDH koji su tretirali, i još uvek tretiraju, Srbiju kao neprijateljsku zemlju kako im je to Broz rekao oktobra 1944. g.

 5. Nemojte da sirite mrznju izmedju Srba,”demokraski forum.”Koliko je Srba ubijkeno u Krajini i Bosni od ustasa, komunista, samo sto su Srbi i ostali vjerni Pravoslavju i Sv. Save ucenju. Komunisti sa su izbrisali svoje poreklo , presli u tudju vjeru, komunizam i internacionalu. i mrzeli su sve sto je Srpsko. Partizani u Krajini su najpre pobili i proterjali sve Srbe, koji nisu mislili kao oni.Mene bole isto rane za ubijene Srbe iz Like Srbije , i svih Srpskih Krajeva. Tragicno je da ima jos Srba , koji velicaju tita.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here