Изложба у Београду: “Опкољено Сарајево” у организацији Фонда за Хуманитарно право Наташе Кандић

Поделите:

Портал РСЕ је објавио текст Душана Комарчевића о изложби у Београду под називом “опкољено Сарајево”. Организатор изложбе је Фонд за Хуманитарно право Наташе Кандић.

 

Цео текст можете прочитати на линку ОВДЕ

Циљ изложбе је, како кажу организатори, да се упознају Београђани са “Опсадом Сарајева”.

Изложба „Опкољено Сарајево“, је отворена у уторак у Установи културе „Пароброд“ у Београду.

А овако су реаговали твитераши на ову изложбу:

 

Поделите:

8 Коментари

 1. Само 2 чињенице:
  – о каквом опкољеном Сарајеву је реч? Муслимани су држали центар, Храсницу, Игман и даље јужно око Хаџића, укруг на запад па према Тузли. Срби су држали источна, западна и северна предграђа и језичак преко Илиџе до Хаџића – то је као 2 уплетене змије. Муслимани су са југа имали приступ испод аеродрома, тј.нису били у окружењу – то је општепознато. У окружењу су били Хаџићи, Илиџа, Алипашино Поље.
  – српска страна је небројено пута нудила евакуацију цивила, но алија није дозвољавао – требали су му као живи штит, што је тежак ратни злочин

 2. За остварење освајачких планова и намера западно-европских и америчких империјалиста-тријалиста на србском делу Балканског полуострва и данас су им главна сметња несрећни, понижени, обесправљени и потлачени Срби. Тако је мислио и њихов лакеј, злогласни немачки канцелар Адолф Хитлер:

  „Ми не смемо нипошто допустити да на Балкану постане надмоћан један народ који сматра да има своју политичку мисију. Срби су један такав народ. Они су показали велику државотворну снагу и имају далекосежне циљеве, који допиру чак до Јегејског Мора. Не чини, мисе паметно да овај народ још посебно охрабрујем у његовим тежњама…“ (Види: Hermann Neubacher, Soderauftrag Suedost, 1940-1945, – Bericht eines fliegenden Diplomaten. Musterschmidt-Verlag, Gottingen, 1956, c.158).

  Имајући у виду да су се на Балканском полустрву, које је постало завојевачки експериментални полигон НАТО пакта, где су се одувек сукобљавали интереси великих сила, као што је случај и данас услед интезивног политичког, економског и психолошког рата који је објављен Србима до истребљења, дирекно и индиректно, преко белосветских талога тзв. „великих изабраника“ и „кадрова“ западно-европских и америчких империјалиста-тријалиста и њихових тајних и јавних структура и подземних организација и покрета сваке врсте у Београду-Јосипграду, Бања Луци и Подгорици.
  Није тјајна да су западно-европски и амерички империјалисти-тријалисти спремили план у другој половини деветнаестог столећа, како да србски народ избришу из групе слободних европских народа (Види: Pierre Virion, Bientot un gouvernement mondial?– Une super et contre-eglise, Paris, France, 1967).

  Међутим, није тајна ни данас да креатори глобалног хаоса и организатори конспиративних, реакционарних и револуционарних тајних и јавних подземних покрета и организација раде далеко од очију јавности преко извесних идолатриских, езотериских и окултних структура да би успоставили једну светску владу под хегемонијом западно-европских и америчких империјалиста-тријалиста, који доносе драматичне одлуке у америчкој спољној политици против традиционалних савезника Сједињених Америчких Држава у корист терористичких покрета на Балкану и свету – “These CFR/TC members head State Department bureaus where dramatic shifts in American foreign policy to work against allies of the United States and in favor of revolutionary forces…” (Види: Editorial Staff, Say No! To the New World order CNR/TC, Metairie, LA., U.S.A, 1985).

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here