Изненадна појава албанских поп звезда и њихова веза с албанском мафијом

Поделите:

Изненадна појава албанских поп звезда и њихова веза с алабнском мафијом

 

Можда сте приметили необичну и изненадну навалу албанских поп звезда са завидним успехом на Топ 40 хит листама америчких и британских станица. У питању су:

 

Dua Lipa

Bebe Rexha

Ava Max

Rita Oro

 

Могли би сте се запитати како је једна релативно мала земља са једва око 2.8 милиона становника успела да изнедри толико, релативно сличних, поп звезда.

Одговор је – албанска мафија и прање новца.

Албанска мафија (Mafia Shqiptare) је уобичајени израз који се користи за криминалне организације са седиштем у Албанији или оне које чине етнички Албанци. Активни су у Европи, Северној Америци, Јужној Америци и осталим деловима света укључујући и Блиски исток и делове Азије.

У активности ове мафије спадају кријумчарење оружја, убиства, пљачке, трговина белим робљем, уцењивање, зеленашење, кријумчарење дрога, прање новца, убиства по наруџби, организована проституција, прање новца, кријумчарење дивљих животиња, уцењивање.

Део албанске мафије која се бави кријумчарењем дроге зове се Banda Helbanijanc („Албанци из пакла“ на албанском) и процењује се да прави обрт од 5.6 милијарди евра.

Овај новац треба опрати и управо ту ускачу поп звезде попут Дуа Липе и Рите Оро.

Албанска мафија улаже огромне количине новца у каријере ових певачица како би створила илузију о њиховом суперстар статусу.

Њихове „светске турнеје“ углавном служе тој сврси. Ево да вам објасним како на примеру недавног концерта Рите Оро у Хрватској.

Менаџмент Рите Оре који, иначе, чине албански мафијаши, заказао је велики концерт у Задру. Обично за овакве ствари бирају мање градове у унутрашњости с мање медијске покривености. Концерт је био дебакли, са само 4.000 продатих карата.

Али Рита Ора и њен тим су јавно тврдили да је продато 60.000 карата иако дворана у којој је концерт заказан може да прими само 9.000 људи.

Више о томе овде: https://www.total-croatia-news.com/lifestyle/38222-rita-ora

Карте за овај концерт уопште се нису продавале. Хрватски медији концерт су назвали дебаклом а на стотине карата дељено је преко медија бесплатно или су уручиване појединцима и организацијама. Остављане су чак и на брисачима аутомобила да их људи покупе. https://www.zadarskilist.hr/clanci/31082019/nije-u-redu-da-su-se-karte-za-ritu-oru-dijelile-dok-sam-ih-ja-kupila

Пријављујући 60.000 продатих карата Рита Оро и њен тим успешно су опрали позамашну суму новца од кокаина.

Овако се ради и на светском нивоу а осим карата у игри су и рекламни уговори и поп регалије (merchandise).

Албанска мафија је однедавно своје поп звезде почела да користи и за друге, мрачније циљеве.

Криминална црта дубоко је укорењена у албански национализам коме је циљ распарчавање региона који је претходно био погођен ратом.

Тренутно се користе налозима Дуа Липе на друштвеним мрежама за ширење опасне националистичке идеје о „Великој Албанији“ кроз пропаганду која би могла довести до новог рата.

Пре неки дан Дуа Липа је ствари подигла на виши ниво објављујући ревизионистичку мапу фашиста на којој се одцепљују делови суседних земаља и припајају Албанији. Све то под изговором „друштвене правде“.

За неупућене ово је мапа албанских аспирација заснована на чистим измишљотинама – територија замишљене Велике Албаније којој су придружене територије четири суседне земље – Србије, Црне Горе, Северне Македоније и Грчке.

Све ово је део агенде албанске мафије, која се користи медијима и индустријом забаве као параваном за прање новца.

Више о шиптарској мафији овде: https://www.thesun.co.uk/news/6254719/the-brutal-rise-of-albanian-mafia-controlling-the-cocaine-trade-in-the-uk-and-the-the-secret-besa-code-they-live-by/

Дуа Липи у овоме се придружила и Рита Оро, постављајући на друштвеним мрежама фотографије са сличним садржајем.

Није каснила ни Ава Макс. Дошло се до тачке у којој више и не крију своју фашистичку агенду.

Написала: Bethany Joan (твитер)

@mamabethanyjoan

 

Посрбио: AleXandar Lambros (твитер)

@LambrosAleX

 

Примедба преводиоца: Дуа Липа се, због подршке Палестинцима, налази на црној листи (дословно забрањена) на израелским радио и ТВ станицама. Сасвим би логично било да се ове четири Шиптарке нађу и на црној листи српских радио и ТВ станица.

Поделите:

1 коментар

  1. Све те ”певачице” албанског порекла су плаћане мафијашким новцем од самог почетка. Свако иоле паметан, не би њихове песме емитовао у Србији, јер су лоше, са сваког аспекта. У мору милиона сличних песама, не издвајају се по квалитетy. Управо супротно, непрепознатљиве, на ивици кича и шунда, немају ни мрвицу квалитета, испод просека су тотално. Само штеточина који прими мито, може их емитовати, јер има милион бољих песама других извођача.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here