ЈАВНА ИСПОВЕСТ РОДОЉУБА КУБАТА, БИВШЕГ УСКОГ ГРЛА БУ, БИВШЕГ ПРОФЕСОРА ПБФ, ТЕОЛОГА БУНТА!

Поделите:

ЈАВНА ИСПОВЕСТ РОДОЉУБА КУБАТА,

БИВШЕГ УСКОГ ГРЛА БУ,

БИВШЕГ ПРОФЕСОРА ПБФ,

ТЕОЛОГА БУНТА!

Др Родољуб Кубат, озлоглашени вишедеценијски тлачитељ студентске популације на ПБФ, остао је убележену службеним актима УБ као једно од уских грла Београдског универзитета које се иживљавало на студентима на различите начине. Због тога су против њега упућиване жалбе надлежним органима БУ. То, наравно, није спречило Кубатове покровитеље са БУ, на челу са ректором Иванком Поповић, не само да му пружају сваковрсну подршку и да скривају његове преступе него и да Кубатове клевете против декана ПБФ Зорана Ранковића третирају као озбиљне и релевантне дописе.

Због Кубатових иживљавања на студентима они су, пре нешто више од године дана, упутили жалбу универзитетском омбудсману проф. др Бранку Ракићу. Проф. Ракић је на њихову жалбу  благовремено реаговао али тадашњи декан ПБФ Игњатије Мидић, на жалост и из само њему познатих разлога,  није предузео одговарајуће кораке против Кубата.

Како смо недавно сазнали од добро упућених чланова фиктивног пројектног тима за превођење Септуагинте, који на страницама квази-опозиционих недељника предводи бивши професор Кубат, он је пре неколико месеци доживео дубоко покајање и решио да свима обзнани праву природу и стварну мотивацију свог бављења теологијом. Пошто га је, ипак, била срамота да то каже јасним и неувијеним језиком, а и сам је као старозаветник склон симболичким гестовима и метафоричком говору, решио је да своју мотивацију открије на скривен начин – користећи вишезначност омиљеног појма који немилице употребљава претходних дана. Као и сви други искусни мајстори обмане и он је инкриминисани садржај ставио директно пред очи оних од којих је желео да га сакрије. Погађате да је реч о теологији бунта. Весели бивши професор Кубат није своју теологију назвао теологијом побуне, или бунтовничком теологијом јер то не би пренело дубоку поруку његовог самооткривајућег покајања и обзнањивања истинских мотива ове трагикомичне шараде коју данима изводи по медијима које финансирају, организују и воде осведочени мрзитељи Цркве.

О чему је овде реч? Као што гледаоци чувеног клипа, у коме бивши проф. Кубат пуши док у позадини из отвореног аутомобила урличе матерња мелодија његовог родног краја, знају – скривени јавни покајник води порекло са Динаре. Што би Википедија рекла:  Динара је планина по којој је цели Динарски планински систем добио име. Чини природну границу између Босне и Херцеговине и Републике Хрватске. Због чега је то за разумевање бившег проф. Кубата важно? Близина Републици Хрватској ће тек доћи на ред. Босна и Херцеговина нам помажу да разумемо праву природу теологије бунта. Другим речима да разумемо на који начин Кубат користи појам бунт и шта он, in ultima linea, њему значи и представља. Уколико погледамо ОДЛУКУ о поступку предаје/преузимања готовог новца у трезорима Централне банке Босне и Херцеговине ( Сарајево, 31. јануар 2017. године) у којој стоји да је на основу члана 45. Закона о Централној банци Босне и Херцеговине (“Службени гласник БиХ”, 1/97, 29/02, 13/03, 14/03, 9/05, 76/06 и 32/07) и члана 49. став (2) Правилника Централне банке Босне и Херцеговине, УВ-104-01-1-116/15 од 28. децембра 2015. године, Управно вијеће Централне банке Босне и Херцеговине на 1. сједници од 31. јануара 2017. године, одлучило да се готов новац преузима од надлежног трезора  запакован у бунтове (Чл. 12) схватићемо да Кубат под бунтом не подразумева побуну, бунтовање како то мисле неупућени чланови и лаковерне чланице његовог Динарског јата,  него да је овде реч о, замислите, новцу. О плаћеној, да не кажемо плаћеничкој, теологији за коју неуморно ревнује наш среброљубиви лажни пророк са динарског крша. Бољи познаваоци наведене Одлуке Централне банке БиХ скренули су нам пажњу да су бунтови повелике своте новца, односно да је Кубат добро плаћени пророк. Тамо се у 16. члану описује како се новац пакује у пакете од по 100 комада који се после спајају у бунт од десет таквих пакета. То се не односи само на босанске КМ, него и на други, инострани новац, како то већ законодавац вели:  што важи и за девизни новац који се такође увезује у бунтове. (Чл. 19)

Писмо судента
Писмо судента
Писмо судента

 

Када се многохваљена теологија бунта сагледа на овај начин много тога у понашању Родољуба Кубата бива јасније.

Василије Милановић

П.С. Не желимо да верујемо једном његовом омаленом пријатељу, који се у радном времену не бави сопственим послом (осим када краде новац који приликом краткотрајног боравка на истом привређује) него је заузет давањем лажних изјава, који је недавно причао да Кубат плодове своје теологије сакупља да би купио неку њиву.

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here