Јереј др Угрин Поповић: МИТРОВИЋ vs ВУКОСАВЉЕВИЋ

Поделите:

Заиста живимо и пристајемо на то, у лицемерном друштву, чија олигархија очигледно мисли да смо ментално ретардирана популација. На најупечатљивији начин се то осликава у полемици Министра културе и власника Пинка. Оно што се догодило јесте заиста невероватно! Наиме, власник Пинка, чувени Жељко де Медичи, одржао је лекцију о култури, министру културе! Но, пре него што кренемо у анализу те ситуације, најпре бих желео да нагласим мучнину према лицемерју, која се огледа у прослави стогодишњице Солунског фронта, порнографских садржаја и нечег што би требало или не би требало, да буде на јавном простору.

Реченица: „Вербални порнографски садржаји и телесни порнографски садржаји, без обзира у које се време емитовали, не смеју да имају места у програму националне телевизије. Нико не може да правда емитовање ријалити програма реченицом да “народ то тражи”, јер то није тачно.

А, шта је тачно? Да народ жели да потроши 700.000 евра по једној геј паради? Или то, да жели да му екстремно „непорнографски“ садржај у дугиним бојама, дефилује самим центром Престонице? И то, у народним ношњама? И то, на шипци? Екстремно „непорнографској“ шипци?! И то, дан након стогодишњице пробијања Солунског фронта? Јел то народ жели, господине министре, а?

Или, жели да се послужи Вујаклијом, не би ли дешифровао ваше исказе, са све инсинуацијама коришћења суплемената код Митровића, иако сте Министар СРПСКЕ културе? И још се позивате на кућни одгој, а онда свог опенента називате простаком, који не може ништа друго да разуме осим простаклука, а које и ви знате, али не желите сада да их употребљавате, пошто сте ипак министар културе? Зар то није онда малко лицемерно са ваше стране? Или, ако је већ заиста тако, зашто то морате јавно да кажете? Или сте уистину ограничене памети, што Митровић тврди, па ни не знате ту танану разлику?

Углавном, било како било, вратимо се сада оној лекцији културе коју је Жељко де Медичи одржао министру Вукосављевићу. Пре свега, није поштено, а ни културно, самим тим, красти. И, ево где Жељко осујећује ресорног министра у покушају крађе нородског новца! Да! Хтео је ту порнографију министар да уновчи, па онда би то и имало какав културан садржај. Ипак, оно што кошта, оно и вреди.

Затим, Митровић подсећа министра у каквом друштву ми то живимо. И да, властити недостатак садржаја, једноставно не можемо рефундирати опструкцијом туђих садржаја, и идеја. Мада, заиста је невероватно то да министар не зна у каквом друштву ми живимо?! Чега је то он, онда, министар? Или, где је био 16. септембра 2018? Или, зашто његово министарство финансира екстремно анти-српски садржај под називом – Терет!?! – чему га, такође, Митровић поучава.

Али, оно најтужније јесте да је тај министар ЋУТАО дана 16. септембра 2018, док је транссексуално створење носило СРПСКУ народну ношњу. На само један дан од стогодишњице пробоја Солунског фронта и дана када су се мужеви и синови вратили својој кући да своје жене и мајке, напокон заштите од вишегодишњег силовања и убијања кроз које су пролазиле оне саме… носећи са поносом ту исту ношњу, коју сада, то створење, својим ласцивним осмехом и бесрамним плесом по шипци, скрнави и прља. Заиста? Где сте били 16.09.2018. господине министре?

Али, добро… Живот је ипак леп! И летећи аутомобили нам долазе…

Мислите о томе!

Јереј др Угрин Поповић

ВИДОВДАН

Поделите:

5 Коментари

 1. E, да је, а није /а само Бог зна зашто није?/, епископ Порфиирије одреаговао
  и по Богу и по Људима, лично, и као представник СПЦ у РРА /Републичка радио-
  дифузна агенција/, док бејаше члан, а једно време, богами, и “ПРВИ ЧОВЕК“ те
  агенције, Жељко би остао само Жељко, а никако – ”Де Медичи”!

  Ашто се тиче министра који је ћутао на пошаст парАДе гАДа, јАДа… , када је
  требало прославити стогодишњицу пробоја Солунског фронта, он није био сам.
  Војска Србије је ћутала!?
  Полиција Србије је ћутала?!
  Србска Православна Црква је ћутала?!
  Једино тамо неки ”монах/немонах”Антоније са групом од њих 20-ак верника
  покушавао нешто да учини, пре, у току и после тог јАДа од парАДе.
  А, није то морало тако да буде.
  Ово што су аџувани учинили, не може се одбрити, али до тога не би ни у ком
  случају дошло да су Патријарх Иринеј, Амфилохије Радовић…,заједно са
  верницима Богородичиног града, изашли на улуцу са Крстовима, Иконама…
  организовали Литију и стали наспрам КОРДОНА…
  Тешко да би било који КОРДОН полиције подигао пендреке или бацио димне
  бомбе на Литију коју предводи Његова Светост Патријарх Србски Иринеј.
  Није искључено да би се тај исти КОРДОН прикључио поворци
  СВЕТОСАВСКЕ ЛИТИЈЕ…
  Али, да би се тако нешто учинило, мора се бити Христољубив , Човекољубив,
  Родољубив… чега није било у умовима и срцима наших јерарха СПЦ-е,
  премда су верницинешто самоиницијативно покушавали да ураде, непосредно,
  пре и у току те параде срама!
  Ипак, Драги Бог не дозвољава да пропадне СРБски род и његова Православна
  Држава Србија!
  Уместо ПАРАДЕ СРАМА , Београдом је требало шетњом и пригодним
  програмом да се обележи годишњица СОЛУНСКОГ ФРОНТА – испред споменика
  – реплике ОСМАТРАЧНИЦЕ СА СОЛУНСКОГ ФРОНТА, у Пионирском парку,
  преко пута Скупштине Србије, на углу Улица Краља Александра и Кнеза Милоша,
  са полагањем внаца на споменике – гробове Војводе Петра Бојовића, Живојина
  Мишића, Радомир Путника,ђенерала Павла Јуришића Штурма, Милунке Савић,
  споменика – костурнице учесницима Рата 1914.- 1918. – на Новом гробљу у
  Београду, и Војводи Степи у Чачку!
  Да је на чело ове и овакве поворке стао врх СПЦ – са делом свештенства,
  епископата, Удружења неговања традиција Ослободилачких ратова
  1912.- 1918. и вњрног народа – ПАРАДЕ БОЛЕСНИКА не би ни било, јер би се
  већина ПОЛИЦИЈЕ ПРИКЉУЧИЛА ТОЈ И ТАКВОЈ ПОВОРЦИ, А БОЛЕСНИЦИ БИ
  СЕ РАЗБЕЖАЛИ СВАК НА СВОЈУ СТРАНУ!

  Драган Славнић

 2. Потпуни је промашај у овом конфликту мишљења држати страну Митровићу. Осим тога, нетачно да је он одржао лекцију из културе министру Вукосављевићу. Митровићево бахато и простачко писаније је све само не лекција из културе. Шта год се пребацивало министру (а вероватно је барем нешто од тога тачно), чињеница је да је он једини од људи из актуелне власти(најзад) подигао глас против медијског ђубрета званог ријалити програми. И то је разлог да се он подржи у таквом ставу, а не да се критикује у тренутку. Касније, када се ово заврши, критикујте. Подсећам да ни Црква све ово време није званично реаговала против ријалити рашчовечивања овог јадног народа, а морала је. Да су којим случајем живи данас свети владика Николај или свети Јустин Ћелијски, они би грмели на сав глас, сигуран сам, против содома и гоморе који се пропагирају. Ово је прилика да и Црква пружи подршку човеку који је учинио први корак у тој борби.
  И за крај, било би добро да наш свештеник поразмисли о томе да ли је потребно и прикладно завршавати СВАКИ ТЕКСТ тим помало препотентним “мислите о томе”. Нема потребе за тим. Ако је текст квалитетан и инспиративан, мислићемо о њему. Ако није, нећемо, ма колико нас аутор убрђивао да то чинимо.

 3. Пре Пинка и Ријалитија Министар има 100већих проблема у такованој елитној култури, БИТЕФ,бирфест,Егзиту, енглески називи и страни називи на сваком ћошку .и ту сви се праве да не виде ,а око Ријалитија изигравају чистунце.За Ријалитија постоји дугме на даљинском.Шта ћемо и како ћемо са оних предходних 100проблема.

 4. Даљински управљал није никакво решење за ријалити програм. То је исто као рећи: Заобилазите ту-и-ту улицу, тамо се излила канализација. Проблем се решава тако што се спречи изливање канализације, а не тако што људи заобилазе то место. Исто је и са изливањем медијске канализације зване ријалити.
  И свакако да су ријалити програмивећи проблем од свих других, горе набројаних, зато што су најтоксичнији по друштво, и по садржају и по броју људи који их прате.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here