Julian Rose: Тоталитарна Европа пред кућним прагом

Поделите:

 

Тихо, а да то већина људи није приметила, Европска комисија напредује са својом стратегијом која ће, аргументативно, претворити Европску унију у први оперативни модел централизоване унитарне државе контролисане од стране над националне власти, сходно одредбама „Новог светског поредка, дугорочног неоконзервативног циља са сржом у агенди глобалних тајних удружења и геополитичке хегемоније САД.

Кључни рецепт ове стратегије је увођење „Ризнице ЕУ“ која ће, према Donald Tusk-u, председнику Европског савета, постати оперативна јуна месеца 2018. године, и то под службеним именом „Европски монетарни фонд“. То ће као резултат имати јединствену контролу над свим државним финансијама чланица Европске уније.

План ће укључити давање додатне моћи главним банкама, како би консолидовале свој контролни утицај над политиком ЕУ.

Тиме што се комбинује „Ризница ЕУ“ са консолидацијом банкарске моћи, биће заправо предузет главни корак за спајањем свега што омогућава пљачку, и што ће бити доведено под контролу јединственог кишобрана тоталитарне супер државе. Овде говоримо о монетарним политикама индивидуалних држава, њиховим оружаним снагама, полицијским снагама и обавештајним службама, који ће сви бити под контролом централе у Брислу. Накнадно ће исти рецепт бити примењен ради покривања целокупне административне контроле која је некад била под ингеренцијом индивидуалних држава.

Челна институција овог грабљења моћи је Банка међународног поравњања (Bank of International Settlements), са седиштем у Базлу, Швајцарска, која има глобални домет, и која има улогу глобалног левка за придобијање и расподелу огромних количина течног међународног новца.

Банка међународног поравњања је под контролом осам хиљада менаџера хеџ фондова, чија је заједничка амбиција да владају светом. Већина њих су сатанисти, који примењују „против-животне енергије“ (тј. уништавају све што је позитивно). Они информишу Светску банку и ММФ колико ће новчаног протока бити омогућено од једне до друге године и који ће параметри трошења самог новца бити дозвољени.

Следећи у реду за директиве су централне банке: Европска централна банка, US Federal Reserve, Bank of England, итд. Испод њих, по хијерархији, долазе виши нивои националних влада, а испод њих банкарске институције свих земаља. Према томе, суверене владе и њихови трезори су регулисани да буду на четвртом нивоу пирамиде власти, а сама пирамида контролише већину живих бића на дневној основи. Суверене владе су, у већини случајева, обичан вектор за промовисање амбиција корпорација.

Увођењем „Ризнице ЕУ“ ће значити да ће овој пан европској институцији бити дата улога прикупљања пореза и контрола над свим државама чланицама.

Са седиштем у Брислу, „Ризница ЕУ“ ће имати моћ да прикупља пореске приливе од свих грађана држава чланица, који ће бити коришћени за финансирање и предвиђеног програма потпуног војног уједињење Европе, тј. стварањем Војске ЕУ“. Један од битних аспеката овог процеса ће бити увођење „Источно-Европске Војске“, познате и као „Источно-Европске Снаге“.

Ова војска ће сарађивати са НАТО пактом у прерасподели геополитичког центра војних снага и стратегије у најисточније географске границе ЕУ. Кључна улога ће бити преузета од стране Пољске, која је управо подигла свој војни буџет на 2,5 % БНД, уједно повећавајући број војних ефектива.

НАТО је „оверио“ свој покрет ка Истоку тиме што је поставио „Центар Савршенства“ (тј. обавештајни центар) у Кракову, где су током церемоније отварања, главни пољски шефови војне одбране позвани да потпишу „Нови меморандум о разумевању“, по основу којег ће Пољска имати улогу војне контра-обавештајне агенције за сва питања која се тичу Русије – а по продуженој потреби – и Кине. Румунија је такође позвана да игра улогу у овом међународном шпијунском подухвату.

Овде морамо мало да паузирамо како би у потпуности схватили последице ових манервисања. Оно што се примењујеа да су тога само малобројни свесни јесте масовна прерасподела војне и геополитичке моћи унутар Европе, а и шире.

У суштини САД, Британија, Француска и Немачка, односно НАТО, ће повући своју прљаву улогу „пецкања руског медведа“ – покушај провоцирања Русије у чин озбиљне агресије, тако што ће ту улогу препустити Пољској, чији грађани су за ову улогу потпуно припремљени путем непрекидне бујице државне анти-руске пропаганде.

Овде имамо стратешко деловање. Дугорочни циљ је тај да се Русија уплете у озбиљан чин агресије који би, као резултат, дао алиби западним командним снагама да се ставе на „оправдано“, ратно стање са Руском Федерацијом.

Крајњи циљ би био разбијање и уништење јединства и повезаности Руске Федерације, како би се западна хегемонистичка снага и контрола још источније проширила, што је кључни корак у даљој примени Новог светског поретка.

Грађани Пољске су, свесно или несвесно, себи дозволили да постану пијуни у овом новом „хладном рату“ тако што нису спречили пропаганду инспирисану од стране САД/НАТО, а која се опсесивно промовише од стране купљене пољске Владе. Ова стратегија клевеће Русију као „главну претњу светској стабилности“, и то када у реалности не постоји један једини потврдни доказ који би дао тежину оваквом аргументу.

Оно чега смо сведоци јесте димна завеса која прикрива велике улоге. Просто говорећи, Русија је постала главна кочница западним амбицијама да постави централизовани деспотски режим ван граница Европске уније. Тај режим би био подржан огромним нео-либералним банкарским конгломератима, војним и војно индустријским комплексима који би на терену и у ваздуху извршавали прљаве послове за тај исти режим.

Пољска након Другог Светског Рата гледа у нову кризу једне окупације, и то опет од стране Запада. Први западни упад у Пољску је поспешен од стране распродаје кључних индустрија страним корпорацијама, односно „Кока-Кола колонизација земље од стране америчких интереса. Међутим, то пада у сенку ако се упореди са тренутном кризом коју земља гледа.

Пољаци стоје на самој литици да буду присиљени да се одрекну свог суверенитета. Ако тако и поступе, постаће пијуни снагама глобалног Новог светског поретка.

Новоуспостављени режим Новог светског поретка ће имати свој штаб у Европи, и он ће имати стратешке користи од Пољске, као и од Румуније, и то као ратне полигоне. Док ће се САД, Британија, Немачка и Француска повући, како би избегли да буду уплетени у првим борбеним линијама будућег сукоба, њихова ратно-хушкачка, геополитичка мотивација ће подстрећи тај рат.

Постоји критична потреба да повисимо наше гласове против овог очајног чина међународног тероризма, и уколико му се дозволи да успе, он ће увелико повећати могућност провоцирања ширег војног сукоба.

Битно је да се схвати да се све ово дешава без икаквих консултација или комуникација са грађанима, с којима се хладнокрвно манипулише да постану топовско месо ратно-хушкачким амбицијама једне врло мале мањине тирански опредељених брокера моћи.

Напомена: Стање западних финансија диктира улогу НАТО пакта. Централна банка ЕУ сваког месеца штампа 80 милијарди евра без покрића, док Централна банка САД годишње штампа један билион долара без покрића. Кина је најавила увођење петро-јуана од јануара месеца 2018 године, док се и Русија и Кина спремају за увођењем рубље и јуана који ће имати златну подлогу, што би аутоматски ставило ван снаге амерички долар као резервну светску валуту. Према dr Jim Willi-ju, доктору статистике, Русија и Кина, заједно, имају преко 60.000 тона злата. Да ситуација по западне банкаре буде још гора, спрема се формирање Евро-Азијске Економске Уније, чија ће кичма бити Русија, Кина и Иран, и која ће представљати кичму будућем светском економском поретку. Садашња криза са Ираном и Северном Корејом је очајни чин западних банкара да спрече формирање Евро-Азијске Економске Уније. НАТО се нада дестабилизацији Северне Кореје и промени режима ради постављања ракетних система дуж корејске границе са Кином и Русијом. Пуч у Кијеву 2014. године је био покушај увођења Украјине у ЕУ и НАТО ради постављања ракетних система НАТО пакта дуж украјинске границе са Русијом. Потенцијални војни напад на Иран би био покушај да се спречи прилаз Ирана Евро-Азијској Економској Унији. Расплет ситуације ће бити јако интересантан.

JULIAN ROSE    09.11.2017.

За Видовдан превео Бранко Филиповић

Извор: GLOBAL RESEARCH

Поделите:

3 Коментари

    • Боље није могло, јер аутор текста има свој “машински” стил писања, који се разликује од стила писања других аутора. Но, битно је шта је аутор написао. Чињенице су интересантне и прецизне. Примера ради, др Jim Willie, доктор статистите, кога редовно пратим, описује руководство Европске уније као једну булументу педофила и сатаниста. Нема разлога да му не верујем.

  1. Пољаци ће се дати у НАТО-сардаукаре. Па они само зато и постоје – РКЦ их чува и гаји за своје топовско месо.

    Румуни су сувише очајни да би још размишљали шта им се то дешава.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here