Кадри Весељи: Вучићу, прочитај Устав Косова!

Поделите:

Кадри Весељи, председник тзв. косовског парламента, поручио је Александру Вучићу да прочита тзв. Устав Косова где пише да је Косово независна и суверена држава. Председник Србије је претходно изјавио да се Косовом бави на дневном нивоу и да дневно чита између 500 и 600 страна докумената ”што јавних, што тајних” да ће пред народ изаћи са предлогом кад буде знао шта је максимум који можемо да добијемо.

”Нема потребе да читаш сваки дан 500 страна извештаја о Косову, довољно је да само једном прочиташ њен Устав. Тамо се говори о конкретној стварности, независној и сувереној држави, која у потпуности поштује права људи и заједница, која тежи европским интеграцијама, подржава демократске цивилизације и која је на правом смеру развоја наспрам историјске нарицаљке.”, рекао је Весељи за приштински ”Експрес”.

”Верујем да ће ти ово уштедети напор и да ће ти омогућити да се бавиш стварним проблемима Срба који живе у Србији.”, додао је он.

М.Ћурчић, Видовдан

Поделите:

3 Коментари

  1. А Кадри Весељи треба да прочита Устав Србије у коме пише да је Србија са својим Косовом и Метохијом суверена држава. Цепање било које државе једностраном вољом дела народа у једној држави не може да прође без насиља. Стране силе су се умешале и прихватиле да стану на страну цепања Србије, али то није праведно, него је само у тренутну корист тих страних сила у њиховим жељама да насилно цепају друге државе пио свету и да сукобљавају грађане тих држава да би те силе могле да владају по принципу “завади па владај” како би искоришћавале њихова богатства. Весељи и слични то су пропустили да науче јер нису ишли у нормалне школе.

    • Апсолутно је супротно бивало. Тамо је владала све време Југославије брозовско-албанска репресија, убијање и протеривање Срба, само се о томе није смело писати, као што је био забрањен повратак Србима на КиМ који су отуда били протерану у време фашистичког Другог светског рата када су стотине хиљада Срба отуда били протерани, а многи и убијани.
      Седамдесет и више година с Косова и Метохије Срби су протеривани јер је Јосип Броз то чинио да би створио несуђену федерацију с Албанијом, али је то Енвер Хоџа одбио јер му Тито није дао да он буде главни уместо Броза.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here