Kadri Veselji: Vučiću, pročitaj Ustav Kosova!

Podelite:

Kadri Veselji, predsednik tzv. kosovskog parlamenta, poručio je Aleksandru Vučiću da pročita tzv. Ustav Kosova gde piše da je Kosovo nezavisna i suverena država. Predsednik Srbije je prethodno izjavio da se Kosovom bavi na dnevnom nivou i da dnevno čita između 500 i 600 strana dokumenata ”što javnih, što tajnih” da će pred narod izaći sa predlogom kad bude znao šta je maksimum koji možemo da dobijemo.

”Nema potrebe da čitaš svaki dan 500 strana izveštaja o Kosovu, dovoljno je da samo jednom pročitaš njen Ustav. Tamo se govori o konkretnoj stvarnosti, nezavisnoj i suverenoj državi, koja u potpunosti poštuje prava ljudi i zajednica, koja teži evropskim integracijama, podržava demokratske civilizacije i koja je na pravom smeru razvoja naspram istorijske naricaljke.”, rekao je Veselji za prištinski ”Ekspres”.

”Verujem da će ti ovo uštedeti napor i da će ti omogućiti da se baviš stvarnim problemima Srba koji žive u Srbiji.”, dodao je on.

M.Ćurčić, Vidovdan

Podelite:

3 Komentari

  1. A Kadri Veselji treba da pročita Ustav Srbije u kome piše da je Srbija sa svojim Kosovom i Metohijom suverena država. Cepanje bilo koje države jednostranom voljom dela naroda u jednoj državi ne može da prođe bez nasilja. Strane sile su se umešale i prihvatile da stanu na stranu cepanja Srbije, ali to nije pravedno, nego je samo u trenutnu korist tih stranih sila u njihovim željama da nasilno cepaju druge države pio svetu i da sukobljavaju građane tih država da bi te sile mogle da vladaju po principu “zavadi pa vladaj” kako bi iskorišćavale njihova bogatstva. Veselji i slični to su propustili da nauče jer nisu išli u normalne škole.

  2. dugogodisnja sistematska represija nad Albanskim narodom je dovela do samostalnosti i nezavisnosti Kosovske drzave!

    • Apsolutno je suprotno bivalo. Tamo je vladala sve vreme Jugoslavije brozovsko-albanska represija, ubijanje i proterivanje Srba, samo se o tome nije smelo pisati, kao što je bio zabranjen povratak Srbima na KiM koji su otuda bili proteranu u vreme fašističkog Drugog svetskog rata kada su stotine hiljada Srba otuda bili proterani, a mnogi i ubijani.
      Sedamdeset i više godina s Kosova i Metohije Srbi su proterivani jer je Josip Broz to činio da bi stvorio nesuđenu federaciju s Albanijom, ali je to Enver Hodža odbio jer mu Tito nije dao da on bude glavni umesto Broza.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here