Канцеларија за КиМ: Исписивање симбола ОВК нова провокација против Срба

Поделите:

Канцеларија за Косово и Метохију огласила се саопштењем поводом исписивање симбола бивше ОВК и префарбаног српског назива на саобраћајном знаку за насеље Кишница код Грачанице. То је нова у низу провокација усмерена против Срба у централном делу КиМ, оценио је директор Канцеларије Петар Петковић.

Петар Петковић у саопштењу подсећа да је након постављања билборда ОВК у Кишници, у истом насељу организован напад на породицу Трајковић, да би у Грачаници био покушај паљења српске тробојке и споменика Милошу Обилићу.

Исписивање симбола бивше ОВК и фарбање српског назива на саобраћајном знаку за насеље Кишница је четврта у низу провокација српског становништа у том делу КиМ за свега недељу дана, за коју до сада нико није одговарао, истиче Петковић.

“Овакви поступци јасна су порука да Срби нису пожељни на КиМ и да им је безбедност компромитована, посебно након хапшења албанских лидера и почетка суђења у Хагу за почињене злочине тзв. ОВК”, пише у саопштењу.

Петковић позива међународну заједницу да обезбеди сигурност за српски народ на Косову и Метохији и да такве инциденте најозбиљније схвати, а Србе у покрајини позива да остану мирни и сложни, и да на провокације не одговарају.
РТС

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here