Карабах оптужио Азербејџан за напад касетним бомбама: Одјекују експлозије у Степанакерту

Поделите:

Државна служба за ванредне ситуације непризнатог Нагорно-Карабаха саопштила је да Оружане снаге Азербејџана гађају Степанакерт касетним бомбама.

„Напад на Степанакерт изводи се помоћу касетних бомби. Мета непријатеља су стамбене зграде, цивилна и јавна инфраструктура. Засад нема података о жртвама“, наводи се у саопштењу службе на Фејсбуку.

Министарство одбране Азербејџана тврди да је реч о дезинформацијама.

„Информације јерменских медија да је азербејџанска армија наводно гађала Степанакерт су намерно раширене дезинформације“, саопштила је прес-служба Министарства.

Међутим, дописник Спутњика јавља да су стамбена подручја Степанакерта подвргнута артиљеријском нападу. Око 10 часова по средњоевропском времену у стамбеном делу Степанакерта зачула се експлозија карактеристична за артиљеријску муницију. Информације о жртвама и разарању се проверавају.

Дописник Спутњика је раније саопштио да се југоисточно од престонице Нагорно-Карабаха чује интензивна артиљеријска паљба, у планинама се чују експлозије и пуцњава. У Степанакерту се укључила сирена за упозорење на ваздушни напад, а око 08:30 по средњоевропском времену активиран је систем ПВО. Чула су се два снажна праска пише Спутњик.

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here