Комнен Коља Сератлић: Ћирјаковићев текст о антисрбима личи на говор Марка Антонија на Цезаревом гробу

Поделите:

Можда је добро што је Видовдан објавио овај каламатијас од текста, посебно антисрпске, осврсте у којима је толика мржња према Србији и Србима, да та мржња (погледај терминологију освртача) поприма нацистичке ставове.

Зоран Ћирјаковић: Латинка Перовић Мајка “Друге Србије”

Текст је скрпљен из десетине других текстова, књига , изјава ауторитета, као што је Соња Бисерко, те изјава актера текста, једне од Брозових јањичарки – Латинке Перовић. Текст је превара, изгледа као да је дат критички осврт на ту антисрпкињу, а уствари то је похвала лудости. Личи на говор Марка Антонија на Цезаревом гробу (топло, хладно) Као сведок времена све сам их познавао, добро сам познавао Никезића (имао њам част да са њим рзговарама , јер се састајо са мојим стрицем, познатим судијом Врховног суда) који је био велика личност, није он био Латинка , иако се тада прикрпила уз њега. Када му је Броз ( у разговору са либерлиама) рекао, „Употребићу војску“, Никезић је (мало ко то зна) устао и пре напуштања састанка рекао: „Неће млади ићи за старцем“.

Латинка Перовић је изјављивала да је вјерски и етнички рат „Србија најавила и водила, доказаујућо да није у рату“. Додала је: „То је велика обмана коју данас скупо плаћамо на својој кожи“. Зациментирала је : „Владајуће је мишљење да Србија није била у рату , да је то била одбрана заједничке државе, да то није била агресија и борба за теритиорије… У том су рату почињени злочини и на једној и на другој и на трећој страни“… Тако је Лата изједначила Усташе, Балије, Ханџар дивизију са Србима. У току тог несрећног вјерског и етничкопг рата, у највећем јеку етничког чишћења Срба у Крватскаој, одржан је у Загребу симпозијум, на коме су „нучно“ доказане оптужбе на рачун српског народа. То што су на том симпозијуму говорили крватски интелектуалци , углавном бивиши Брозови јањичари, и фаворити , ангажовани у домовинском рату и борби против „српске агресије“ (замислите тај безобразлук, како су Срби били агресори, а над Србима је извршен трећи геноцид, то је Њофра, односно Фрањо, наредио на састанку на Брионима, постоји тонски запис , „ да „све Србе треба протјрати, побити, покрстити, очистити Хрватску“, лудило право лудило), не треба се ни чудити, али када тврдњу о „примарној српској одговорности за рат“ , односно „да је великосрпска освајчка политика основни узрочник рата на овим просторима“ изговори у сред усташког Загреба и то као уводникчар, представница српских интекетуалаца Лата, онда је такав поступак довољан да се о њој више никада не проговори.

И након таквог самолегитимисања, ти разгоропађени комуниустички преображеници, поново су се препоручивали као свеспасвајући арбитри у југослоивенској катаклизми, креаторима унутрашње и спољне политике који њихову активнос и не памте. Те промашене велике наде (међу којима јуе и Лата, а има их који су јахали попове) једне фазе југословенског комунизма , враћали су се и данас се враћају попут лешинара и надносе над масовне гробнице , згаришта и рушевине да осмотре стравичне учинке и властите деструкције. И данас има у Крватској велики број оних, чак и на власти, тих живућих гробара из периода Маспока 70-их , захвааљујући којима је ондашња држава , Брозовци, Бакарићевци, Крајачићи, Крлеже, Блажевићи и др., све њихове идеје правно санкционис ала у Уставу из 1974. годидне . Међу њима и међу српским сличним акатерима има и оних који би хтјели да нас поново скрпе и да нам у догледној будућности поново приреде крвави разлаз, као да ових до сада није било и превише.

Све наваљујете на српска плећа, на народ, који је убијан, три геноцида . Колико је само у Великом рату и разним ратовима под Османлијама, са Бугарима , изгинула мушка популација (само данак у крви колико је однио). Да се то није дешавало, данс би било најмање 50 милиона Срба. Господине Буковићу, када већ пишете шта би било да није било, да је било шта би било, што нисте написали да није било Краљевине СХС, не би било ни КПЈ, не би било некаквог, ко зна одакле доведеног, наметнутог Броза, не би било 7. марта, не би постојала данас Крватска, о чему пишу крватски интелектуалци, или би била онолика колико се може видјети са Сљемена. О Словенији и да не говорим Словенци су били и увијек ће бити аустриски коњушари у души философији, ни Јевропа им не може помоћи. Вдите шта каже Хрватчина: “Sva srića pa mi u Zagrebu nemamo takve ljude poput vaše Latinke”. Да завршим, иако нема краја у борби против србомрзаца, са стиховима Алексе Шантића: “Снага је наша планинска ријека, њу неће нигда уставити нико! Народ је ови умирати свико. У смрти својој да нађе лијека. Све тако даље, тамо до Голготе, у кад нам мушке узмете животе, гробови наши бориће се с вама”.

Комнен Коља Сератлић

Поделите:

4 Коментари

 1. Хвала Сератлићу за овако добре, објективне, отрежњујуће (“што је чије даје свему”), праведничке текстове у најлепшој српској традицији (“ни по бабу ни по стричевима, већ по правди Бога истинога”). Хвала му за чојствене осврте на оно што нам се стално догађа и од туђих и од наших злотвора. Хвала му и за његов убедљив у јасноћи језик са врела чистих народних уста. Дивим му се што има снагу да се жестоко “љути” на оно што јесте за људску “љутњу”. Што су му истина и правда изнад свега и свакога.

 2. Antisrpski Beograd,taj najveci izdajnicki grad na Planeti… je slavio proglasenje samoubilackog Ustava 1974-te…
  U po bela dana su tada letele rakete radosnice u vazduh,na radost Engleske,ali i jugoslovenskih komunista i fasista,te udruzene zlocinacke vekovne antisrpske bande.
  Tako je krunisana izdaja Srbije i Kosmeta,od strane samog Beograda…
  Sto ne urade fasisti puskom i nozem,to kumunisti aminuju,naliv perom i prokletom tintom… bez vere u Boga…a antisrpski Beograd to prigrli,kao nesto svoje,najmilije…
  Najgore mesto za srpstvo je Beograd.
  Beograd je najveca srpska laz i prevara…
  I danas Beograd vedri i oblaci …vedri srpskim neprijateljima,oblaci srpskim prijateljima.
  I danas ,kao pre sto godina…sve sto vole Englezi,ali i jugoslovenski komunisti i fasisti,VOLI I BEOGRAD…a to su smrtonosni udarci Realnoj Srbiji ili bilo kojoj Srbiji.
  A sve sto ta navedena medjunarodna banda,kamuflirana briselskom antisrpskom ideologijom i politikom,ne voli…to ne voli ni Beograd.
  A ne vole Drazu Mihajlovica,ne vole Srbiju,ne vole Kosovo i Metohiju,ne vole Republiku Srpsku,ne vole Mladica…
  Komunisti su nam “objasnili” da Draza ne valja…i dok su ga Francuzi cenili (Titu nisu oprostili nefer sudjenje i pogubljenje Drazino i zato se nije sepurio jelisejskim poljima…),i dok su ga u Americi odlikovali,Beograd ga se gadio…
  BEOGRADU SE I DAN DANAS,GADI DRAZA MIHAJLOVIC.I SRBIJA I SVE STO JE SRPSKO.
  Nikako da ga “svare”…
  I DOK JE AMERIKA I PREDSEDNIK VUDRO VILSON SLAVIO SRBIJU,BEOGRAD JE PRODAVAO VERU ZA VECERU…PRAVECI DRZAVU SA SVOJIM DZELATIMA…SAMO DA “ON” BUDE GLAVNI?!
  Beograd je mesto INSTITUCIONALNOG OPROSTA svakog zlocina nad Srbima!
  Sto ne uradi katolicka crkva,uradi Beogad.
  A Nemci su Drazu Mihajlovica trazili,i nudili pare da ga utamnice…da ga ponize i ubiju.
  Sto ne ucinise fasisti,ucini Beograd.
  Srbi su lep narod,ali antisrpski marketing je menjao svest Srbima…
  Kao sto su Gavrila Principa,slikali prebijenog i jadnog,pa lici na neko cigance sa periferije,a nije…tako su i velikog oficira Drazu,slikali neurednog i neuglednog,po sumama i gorama…a bio je lep covek.
  Kao da je bioloski otac Dzona Lenona…
  Za to vreme,Milana Nedica ,koji je bio klasicna drtina iz Grocke i los oficir…koji je bio srpski zlotvor,kolaborant,uvlakac okupatoru,dzelat samog pukovnika Draze,kada ga je utamnicio,jer je ovaj pred rat trazio formiranje srpske vojske… i nesposobni oficir,Nedic,koji je imao front u rasulu i nije imao vezu sa vrhovnom komandom,pocetkom rata…i koji je trebao zavrsiti na streljanju ili najmanje na robiji…NE,BAS TAKAV,NESPOSOBAN I UCENJEN JE NAGRADJEN…BAS TAKAV TREBA NEMCIMA…
  I slikaju ga sa ordenjem,nasminkanog i napuderisanog,ko kakvog danasnjeg srpskog NATO KURSADZIJU…da Srbima stvore sliku,da je taj NAJLEPSI I NAJBOLJI OD NAS,i vise…DA JE UPRAVO MILAN NEDIC … “SRPSKA MAJKA”?!
  I danas Beograd,lici na sebe…isti je kao u zadnjih 100 godina…IZDAJNICKI,ANTISRPSKI,KOLABORANTSKI,NEDICEVSKI…PREMA SRBIMA PERFIDAN,ZLOKOBAN I PODMUKAO…A PREMA SRPSKIM NEPRIJATELJIMA,SIROKOGRUD,PODANICKI,SERVILAN…
  (…zna Kolja sta znaci “SERVIR” na spanskom,i kako B mutira u V u izgovoru,i zasto mnogi pisu za Srbiju,ne Serbia,vec SERVIA…kao da smo narod SLUGA…).
  Srecna nam nova 1919…ili 1942… godina…ili sama 2019-ta…sve jedno…
  GODINE SE MENJAJU,ALI VREME STOJI.
  GODINE SE MENJAJU,ALI JE BEOGRAD ISTI .

 3. Хвала виспреном уреднику Видовдана што је осврт на текст Ћирјаковића издвојио као посебан текст.
  Уважени пријатељу Збиљићу,краће и љепше нико до сада није написао о мојој маленкости. Жа ми је што се можда никада нећемо упознати, али то не значи да нисмо пријатељи. Дакле пријатељу, све ми се чини да нам нема спаса. Да ли сте видјели ко је учествовао и шта се трабуњало у СБ ОУН прије неколико дана, а тај најважнији орган ОУН требало би да буде кровна праведна међународна институција. Било би ми посебно дарга да погледате мој Фељтон о ОУН у девет наставака. Стално покушавам да мало, скромно, помогнем да Србија устане. Ваша борба је и већа и јача. Проклетство политике разара српско национално биће. Његош у свом великом дјелу “Луча Микрокозма” каже:”Злоба, завист, адско насљедије. Ово чојка ниже скота ставља. Мада ум га с бесмртнима равни” (ЛМ,П,81-90). Када су питали Мајкла Ђорђевића. Како је успео да уједини разједињену Дијаспору, а у Србији матици позиција и опозиција то није постигла, одговорио је: “Суштина је у томе да Срби у свету немају политичке амбиције, сем једне једине, да се Србија , наша толико унижена Мајка, коначно уздигне”. Востани, Сербие.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here