Комнен Сератлић: МОЈ СУЛТАНЕ

Поделите:

Вратих се црном шеширу зато што је  све црно и у црно завијено у земљи Србији. Само се песма чује у Рашкој области или Санџаку, како ту српску област називају  Суље, Тајипи, Давутоглуи, Расими,  кучук Алије, балије  и посрнули, односно неки помахнитали Срби-лумпинтелектуалци.

За време недавне посете унесрећеној Србији султана Ердогана (види текстове Стојадиновића, Радуна, моје маленкости), санџачки паша Сулејман, окружен младим муслиманима-ратницима, у црним лептир машнама и забрађеним лепим булама, уз терцу Султана и Султаније, отпева  турску илахију „Султанум“. У народу се каже: „Ко пева зло не мисли“. Међутим, та изрека је сушта супротност муслиманско-турским певачима.

Ова слика је срамота за једног Председника државе, а још срамнија за посланика – грађанина Србије и њгоове бојовнике (прим. ККС).

Претходног дана, односно  вечери, певао је Султану и један познати у свету (то он каже за себе) и у Србији угледни министар (сви министри у Србији су угледни), песму „Омер ага“ на турском језику. Дакле, о Турцима, Санџаку, муслиманима, песма се чује и дању и ноћу, што ме подсетило на времена Сулејмана Величанственог, када су Турци  ослепљивали славује да би певали и дању и ноћу, јер је познато да славуји певају само када је мрак.  Онај угледник је певао ноћу на свечаној вечери, коју је у част Султана дао Председник Србије (није приредио, јер вечере, ручкове не приређују председници, већ куварице, кувари, конобари и др. ресторанско особље). Певач из Житорађе није слеп, иако пева и дању и ноћу. Он је, како гласи још једна изрека у народу, „Слијеп код очију“.

Но, како рекох, то певање је донело зле замисли и изјаве. Санџачки паша, након што се испевао и напевао, изрекао је опаке захтеве у облику претњи, јер иза њга стоји велика и моћна држава Турска, ЕУ, као и Империјина „Стратегија националне безбедбдности“, коју сваке године подноси Конгресу  Председник, једну верзију јавну и једну тајну. У тој Стратегији су обухваћене, пре свега, све мале земље, где је зацртано  ко ће у њима владти, како ће се ко понашати, ко ће и какве изјаве давати, колико ће кога платити смрдљивим папиром, званим Долар, итд.

„Тражимо (паша говори у своје и у још нечије име, прим. ККС) повлачење српске полиције, војске, тајних служби и правосуђа из Санџака. На територији Санџака српска војска, полиција, тајне службе и њихови чиновници се понашају монструмски и непријатељски према Бошњацима и цивилном становништву уопште. Српска полиција и правосуђе у Санџаку су фашистички пијуни, пијуни оног дела српског народа који су у основи четници и који желе да протерају све што им Русија нареди, да овде не остане ниједног нормалног Бошњака, Албанца, Србина и Црногорца. Санџак је јасно дефинисана територија, са међународно признатим границама на Берлинском конгресу, која има 8. 678 квадратних километара. Све ово говоримо у циљу решавања нагомиланих проблема и успостављања трајног и стабилног мира, са Санџаком као територијом под специјалним статусом која ће бити под заштитом УН“.

 Поставља се велики број питања, али је једно битно: да ли смо при чистој свести, односно да ли нас таква  свесност не спречава да применимо најоштрије мере.

Санџачки паша је позвао Владу Србије и ЕУ да утврде датун расписивања избора  за органе Санџака (када је са пашом у Црној Гори Нурковићем основао аутономију Санџак на територији две суверене земље, Србију и српско руководство то није занимало, не смем да споменем мој тада упозоравајући текст, јер ми је један пријатељ замерио што подсећам на раније текстове и ставове). Уз најбољу вољу не могу се до краја сагласим са ставом мог доброг пријатеља из простог разлога, што ми је досадила накнадна памет неких паметњаковића, који се не скидају са ТВ канала, из дневних листова, који су постали свест и савест овога напаћеног народа. Никоме не признајем накнадну памет, нормално у то – никоме- спада и моја маленкост. Дакле, не подсећам на текстове због нарцисоидности, већ због тога што сви ми који овако пишемо, смо доследни у служењу својој Отаџбини.

 Значи, треба све протјерати и војску и полицију и тајне службе и четнике и судство и хитно „утврдити датум  расписивања избора за органе Санџака“ (државе Санџак, прим. ККС). Аферим пашо, свака Ти је ка Његошева, само што је Његош сасвим нешто друго написао у Горском вијенцу и у Луча микрокозма., што се односи на вас потурице.

Кажеш, пашо да су „сви у основи четници“, односно да те четнике треба протјератити. Када сматраш да су за све криви четници,  копаш,  пашо, по прошлоћу и трујеш ту несрећну омладину, трујеш своје четворо деце. Када већ копаш по прошлошћу, што не рече макра једну реч да би требало протјерати из Рашке области, твога Санџака, потомке и настављче чувене „Ханџар дивизије“ (једну су од вас муслимана  основали усташе, односно Павелић и Немци у току Другог ветског рата, а другу Туђман и твоји, пашо, муслимани). Постоје записи у страним архивама  (посебноу немачким о оној првој Ханџар дивизији) кјоји говоре каве су баханалије правили муслимани и шиптари са Космета, припадници и једне и друге „Ханџар дивизије“. Један Немац је сведочио 1945. да су припадници Ханџае дивизије „клали све на што су наилазили, а што није носило ф е с“. Крвави злочини су се једнако односили према старцима, женама, деци, одраслим мушкарцима.   Посебно су били свирепи према младим женама „које су силовали до несвести, затим их масакрирали,  резањем делова тела (дојки, сполних органа), а онда их на зверски начин убијали“.

Пашо, још ћу те подсетити на једну касапницу. Када је свеколика црногорска војска кренула да ослободи Пљевља 1941. године (где су се ушанчили Италијани заједно са твојим муслиманима, тада у Црној Гори није било ни четника ни партизана) и у тај град ушли у једну рану зору, муслимани су их посипали врелом водом са прозора. Битка је трајала од те ране зоре до касно у ноћ. Организатори те непотребне битке (Броз, Мошо Пијада, Ђилас идр. постигли су оно што су постигли Бакрић и друштво голготом Петрове горе.), наредили су повлачење. Остале су стотине и стотине рањеника. Сутрадан су муслимани, под командом Италијана, ископали једну огромну јаму у коју су бацали рањене, полуживе борце, а пре тога скидали златно прстење, златне зубе, сатове и све што је ваљало. Гимназију сам, пашо, завршио у тим Пљевљима, згради гимназији која се налази стотину метра од те огромне гробнице. У разреду су биле двије муслиманке. У једну сам био заљубљен, а симпатије су долазиле и са друге стране, али пашо нијесмо (ово нијесмо сам сада намјерно употријебио) смели, икао смо седели у клупи до клупе ни у разреду ни на одморима стати заједно или недо Бог прошетати по пљеваљској чаршији. Исламска вера и Куран су били јачи од комунистичког братсва и јединства.

Можеш ти, пашо, који си, након ових изјава, морално посрнуо, боље речано ти си морална ништица, да  лапрдаш и радиш шта год хоћеш када су у Србији  данас на валсти сви из прошлости, осим  војске која је још од петооктобарске пироманске револуције очишћена од достојанства, патриотизма и струке. Војска је кастигована у својој земљи, од свог народа. Извршена је највећа чистка у једној војсци, незапаћена у истоприји било које војске на свету (морам да се извиним и додам да је слично урађено са војском Варшвског пакта када су га разбили, тако да је онај ноторни пијанац Јелцин, у фургонима транспоровао хиљаде и хиљаде официра, подофицира и војника на источне обале  СССР-а према Јапану, гдје су на усијаним плажама умирали од глади и заразних болести). Горбачов  се праљвим играма  и подметањем (Немац слетио авиончићем на Црвени Трг, дизање у ваздух огромног складишта наоружања, један се маршал убио) ослободио последње тројице маршала.

И гле чуда, када је у питању садашња војска и њен министар (човек прошлости, скутоноша и потрчко ММ, какав министар таква је и војска), ја сам, пашо, са тобом сагласан да такву војску протјераш из Санџака, односно сагласан сам са твојим  свеколиким захтевима, јер Србија нема државу, нема ни „С“ од славне српеке војске и славних восковођа. Да има, не би ти пашо био тамо где си већ би се јављао из неког казамата. Сви ти прошли и садашњи су створили тебе, пашо. Створили су те разни Драшковићи, Вучићи, Шешељи, Јовановићи, Свилановићи, Јанковићи и разни још „ићи“, својим изјвама. Ко је данс на трагу полуписменог новинара и надрикњижевника Вука Драшковића, који је пријетио да ће вама муслиманима сјећи руке, наговорен и плаћен од Хрвата, Словенаца и свих србомрзаца, уз обилату подршку свога кума. Заједно су по Америци ширили шовинизам да би америчкој јавности и српској емиграцији  (од које су узели данак у новцу и стрпали у своје џепове, како ми је причао један владика у сред Буенос Аиреса) представили Србе као шовинисте, пијандуре, наркомане, лудаке, кољаче. Таквим ставовима наносио је огромну штету Србима. Пашо, да си мудар знао би о каквој се игри ради. Дојучерашњи анонимус у политици Саша, Сашенко, на муслиманској ТВ Фејс, пљује по Србима, а ви га сада муслимани сматрате (најављујете) „другим човеком по политичкој снази у Србији“. Неки горе споменути недовршени драматург сматра да је над вама муслиманима извршен геноцид, а истина је сурова, обрнута, над Србима су извршена три геноцида (да  не спомињем разне Борке, Наташе, Соње и мушке србомрсце, који свађају Србе исламске исповести са Србима православне исповести).

Пашо, на крају желим да Ти поручим: не бој се ти Срба, поготово оних провокатора. Тврдим, као оптимиста са искуством, да ће Турска, односно турски народ изњедрити једног новог Ататурка и спасити се од повратка у Средњи век, а онда се чувај свиленог гајтана.

Комнен Сератлић

ВИДОВДАН

 

 

Поделите:

5 Коментари

 1. Pol Njuman bi cesto otisao do obliznjeg bara,seo sam za sank i vecerao hamburger,na kome je puno proprzenog luka i jedan hladan Hajneken.
  E to cu ti Kolja doneti,gde god da budes,ako te “proguta mrak”.
  Nemoj Dacica napadati,ako Matija sedi sa onim koji mu cerku Olju,bez posla i vise od toga,ostavi,a on ni da pisne…sta je tebi Dacic ucinio,da se skoro samo na njega zestis?
  Sta nam vredi sto fantasticni ljudi,a ima ih,govore fantasticne stvari,kada je ovo blindirani Cernobil.
  Ali te molim,da razmotris i analiziras u nekom sledecem obracanju,rukovodjenje Latinskom Amerikom.
  To poznajes dobro.
  Tamo je dokaz za bar dve stvari,prvo,cim líder hoce da zastiti resurse svoje drzave,oni ga sklone,otruju,ubiju…i drugo,nekada se islo na zapad,da se shvati drzava i drustvo,a sada treba izi u Latinsku Ameriku,da bi se shvatila sustina slobode,razvoja,prosperiteta.
  Pogledaj na Jutubu,Evu Moralesa,Jose Muhiku,Rafael Korea,Madura…
  Nacionalizovali su resurse,vratili ih od lihvarskih multinacionalnih kompanija…u kameru govore,da je “voda resurs,koji ne moze biti u privatnom vlasnistvu…”
  Logicno,jel?
  Zato dragi Kolja,koji si na ovoj slici “opasan”…i za sefove i za potcinjenje,ali i za lepsi pol,ili…opasan i za sluzbu i za druzbu…dokaz da idemo u dobrom pravcu je,da li kontrolisemo ne Kosovo,granice,Vojsku,”Dacica”….vec RODJENU VODU,VAZDUH,ZEMLJU,RUDE,BANJE…
  Ako to izgubimo,tada nam dzaba sve…dzaba i najbolji bio predsednik…drzave bez icega.
  TADA I SAM SULJO,OTCEPLJENI,MOZE DA POPUSI SAM SEBI,DA DOKAZE DA JE NEZAVISTAN!
  Dzaba mu!

  • Hm,hmm..sto jes,jes,secam se teksta,kako je Ugo Cavez,pozvao,vlasnike naftnih kompanija,na razgovor,podsetio ih da je Venecuela u teskim problemima,i da su oguca,samo dva nacina resavanj. ” Prvi,nacin je,da se odreknete 50% vlasnistva i profita,u korist Venecuele”..cutanje,jedno vreme,a,koji je drugi nacin,pitali su,zabrinuti vlasnici…” Drugi nacin je,da udju,moji vojnici, i sve da vas pobiju”..hm,hmm..jednoglasno,su prihvatili prvi predlog.

 2. Вид Маливук из Невесиња

  ПРОТИВ СРБА – КАО ОКУПАТОР

  Загудите моје гусле верне,
  Испратите песму о издаји,
  О издаји сопственог народа,
  Те издаји своје домовине –
  Домовине српскога народа.
  Та издаја деси се у Рашкој,
  А у Рашкој српском завичају,
  У којем је српски вођ’ Немања,
  Уздигао и моћну Србију,
  Уздиг’о је дван’естог столећа.
  Ту Србију после су напале,
  А напале земље из Европе,
  Те и Турска из Азије Мале.
  Оне су је целу покориле,
  Те су Србе вере православне,
  Баш под претњом стале католичит’
  А Турска их гонила у ислам,
  Окупатор, и један и други,
  Тим Србима јесте запретио,
  Да Србима не могу се сматрат’.
  Тако Турци рекоше Србима,
  Којима су ислам наметнули –
  Да ће бити рода несрпскога,
  Те да себе морају прозвати,
  А прозвати само Бошњацима,
  Те Србима да се не сматрају.
  То је отров у душама српским,
  Код многих се дуго задржао,
  Те још бројни јадни муслимани,
  Још и данас устају на Србе,
  Истичући да Бошњаци јесу.
  Тако Србин вере муслиманске,
  Против Срба громогласно грмну –
  Издају је јавно истакао.
  Име му је турско Сулејмане,
  А презиме њему је Угљанин.
  Тако му се прађедови зваху,
  Док су били борци Немањини,
  Дични борци вере православне,
  Крсна Слава њихова је била,
  Слава иста као Немањина –
  Славили су Светога Ђорђија,
  А та слава код Срба је честа,
  Вели народ тад су је славили,
  А најчешће баш племићи српски.
  Сад се види да је окупатор,
  Окупатор из Азије Мале,
  Затровао савест код тих Срба,
  Које силом нагн’о је у ислам.
  Управ’ зато несрећни Угљанин,
  Подржава Србе расрбљене,
  Којих много преко Дрине има,
  А отровом они су засути,
  Те верују како Срби нису,
  Па су зато покушали Србе,
  Оне Србе вере православне –
  Изгонити из предивне Босне,
  Из тог дивног српског завичаја.
  Муслиманим’ Угљанин поручи,
  Да и Рашку сједине са Босном,
  Из Србије да је отцепљују,
  Баш онако што чинише Турци,
  Кад су давно Србију цепали,
  Те делове њене запосели
  И робовско стање уводили,
  Православне стављали на муке.
  Сад Угљанин исто то предлаже,
  Те да Срби вере муслиманске,
  Бошњацима морају се звати,
  А да српска полиција одмах,
  Те са њоме и армија српска,
  Сад напусте завичајну Рашку,
  А да Рашка припоји се Босни,
  Где се неће Српство признавати,
  А Срби ће бити прогањани,
  Да се склоне у део Србије,
  Који јоште Србима остаде,
  А Рашка ће, Угљанин говори,
  Бити вани, као и Косово,
  То Косово срце од Србије,
  Америка њега окупира,
  А уз помоћ Енглеза и Немац’,
  Те Француза, а и многих других,
  Те и Турак’ из Азије Мале.
  Гусле моје загудите гласно,
  Поручите несрећном Србину,
  А Србину вере муслиманске,
  Сулејману томе Угљанину,
  Да је један корак учинио,
  Повелики корак издајнички,
  Те да неће успет’ залудити,
  Залудити Србе муслимане,
  Јер већина јест’ се освестила,
  Сетила се својих прађедова,
  Прађедова дивног рода српског,
  Који јесу баш у давно време,
  Начинили прво писмо свету,
  Које јесте темељ учености.
  Зато нико ни пристати неће,
  Неће рећи да писмо из Винче,
  Није писмо њихових Ђедова.
  Оно јесте, а тим лаким писмом,
  (Што учени добро о том’ знају)
  Писана је песма „Илијада“,
  Уз њу исто песма „Одисеја“,
  Па и оне песме из Индије,
  Што се српски „Ргведама“ зову.
  Угљанин се и тога одриче,
  Поручује исламским Србима,
  Да се Српства одричу коначно,
  Те да Рашку носе из Србије,
  Гусле моје, моје чаробнице,
  Одгудите да је то издаја,
  Да Угљанин свој народ издаје,
  А, такође, домовину своју,
  Домовину предивну Србију,
  Те му следи и законска казна,
  Коју народ подржати хоће,
  Како онај православне вере,
  Тако онај вере муслиманске,
  А и Срби вере католичке!

  Београд, 5. новембар 7526 (2017)

 3. С неким вашим ставовима се г,сератлићу раније нисам слагао али ви сте једанод ретких аналитичара ако тако смем да вас назовем ,јер је то уваљжње постало дегунтантно.Ви одлично видите турску политику на балкану и све њене опасности по нашу државу и народ за разлику од већине који су Вушићеви трбухозборци и који хвале његову мудрост а ја се опет држим оне народне у Турчина нема вере.Били сте у дипломатији и тада сте били млад човек када је Садат протерао Русе из Египта а они му дали помоћи уоружју и осталом немерљиво, па се бојим да Руси опет тако не прођу а и ми са њима.Наш вођа као да је заборавио шта је све Ердоган изјављивао поводом Косова и Рашке области па кад ђаво покуца на врата а чини ми се да већ куца а ко нам је крив, јао па нисми се тако договорили.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here