Konstantinopoljski papizam i fanarsko-američki lavovi u SPC

Podelite:

 

U poslednje vreme, svojim moderno-papističkim, antikanonskim i duhovno razbojničkim ukrajinskim upadom na kanonsku teritoriju Moskovske Patrijaršije, Konstantinopoljska Patrijaršija pokazala je celome hrišćanskom svetu mnoge svoje slabosti. Pre svega pokazala je ogromnu kolebljivost u hrišćanskoj veri, jasno otstupanje od svih višedecenijskih međupravoslavnih dogovora, veliku servilnost zapadnim centrima moći (pre svega Pentagonu), kao i izmišljanje potpuno novih i nepravoslavnih učenja koje sa dvomilenijskom tradicijom Hristove Crkve nemaju nikakve veze. Sve je to dovelo do velike krize u celom pravoslavnom svetu a u Ukrajini i do sve učestalijih verskih sukoba širom države, koji mogu prerasti u otvoreni i krvavi građanski rat na verskoj osnovi. Odgovornost za sve što se sada dešava i u Ukrajini i u celom Pravoslavlju, i što se sve može dogoditi, naravno leži pre svega na Carigradskoj Patrijaršiji.

Ključni problem projavljivanja velikih slabosti i nepravoslavnih skretanja Konstantinopoljskog Patrijarhata možemo svesti na ono osnovno tj. na novo nepravoslavno učenje Carigrada tzv. Konstantinopoljski papizam.

Konstantinopoljski papizam

Blaženoupokojeni, veliki i veoma učeni svetogorski starac, starešina Manastira Grigorijata, arhimandrit Georgije (Kapsanis), možda je na najkraći način definisao papizam, napisavši sledeće: „Papizam je kada „bezgrešni“ čovek iz Rima odbija da prepusti svoj položaj Bogočoveku Hristu, jedinoj istinski bezgrešnoj Glavi Crkve».

Analogno ovoj velikoj istini i moderni konstantinopoljski papizam možemo slično definisati te i za njega reći sledeće: Konstantinopoljski papizam je kada grešni i prolazni čovek, sa titulom i arhijerejskom blagodaću Patrijarha Konstantinopoljskog, odbija da prepusti svoj položaj Bogočoveku Hristu, jedinoj istinski bezgrešnoj Glavi Crkve».

Dakle svaki papizam, i onaj drevni rimski i ovaj moderni carigradsko-pentagonski, nije ništa drugo nego ona stara želja palih stvorenih bića da sednu na mesto Božije i narugaju se Bogočoveku Hristu. Da grešno stvorenje zameni Bezgrešnog Tvorca. Taj moderni papizam iz Fanara, debelo podržan iz vrha administracije SAD, izražen je u mnogim tekstovima i dejstvima Konstantinopoljske Patrijaršije, i to u dužem vremenskom periodu, ali posebno od septembra 2018. godine. Osnovne projavne crte tog nepravoslavnog i gordog učenja Carigrada su sledeće:

A) Zamena glavenstva i prvenstva Bogočoveka Isusa Hrista u Crkvi, na glavenstvo i prvenstvo Konstantinopoljske Patrijaršije.

B) Prisvajanje sebi osobitog i jedinstvenog prava višeg bezapelacionog suda nad sveštenoslužiteljima svih Pomesnih Crkava.

C) Prisvajanje sebi osobitog i jedinstvenog prava upravljanja celom pravoslavnom dijasporom.

D) Prisvajanje sebi osobitog i jedinstvenog prava mešanja u život svih Pomesnih Pravoslavnih Crkava, bez njihovog odobrenja.

E) Prisvajanje sebi jedinstvenog i osobitog prava davanja autokefalije bilo kome u celom Pravoslavlju.

F) Prisvajanje sebi jedinstvenog i osobitog prava sazivanja opštecrkvenih Sabora i Savetovanja.

G) Prisvajanje sebi nepogrešivosti u tumačenju dogmatskih istina i kanonskih normi.

H) Bezmerno i bezumno samouzvišavanje.

I) Potcenjivanje i nipodaštavanje autokefalija svih Pomesnih Crkava, a posebno autokefalija koje su nikle posle obrazovanja Konstantinopoljske Patrijaršije i ne pripadaju Drevnim Crkvama, kao što su Jerusalimska, Aleksandrijska, Antiohijska i Kiparska.

Primera radi, Carigradska Patrijaršija sama sebe naziva: „Velika Hristova Crkva“, kao da su druge Pomesne autokefalne Pravoslavne Crkve „Male Hristove Crkve“. Fanar sebe naziva i „Majka i roditeljka svih Crkava“, iako je kao Crkva nastala daleko posle, na primer, Majke svih Crkava Jerusalimske Crkve, ili drevne Aleksandrije, Antiohije i Kipra. Konstantinopolj voli da sebe kao Crkvu uzvisuje i epitetom „Opšta hraniteljka pravoslavnih“ koja „ovaploćuje izvorni etos Pravoslavlja“. Kao da opšta hraniteljka pravoslavnih nije Blagodat Božija, koja se od Oca daje kroz Sina u Duhu Svetome. I kao da izvorni etos Pravoslavlja ne bi mogao postojati i nije vekovima postojao i pre i bez Carigrada.

Bez Konstantinopoljske Patrijaršije, kako nepravoslavno uče noviji fanarski kvazibogoslovi, „Pomesne Crkve će dejstvovati kao ovce bez pastira“, zato što po iskrivljenom bogoslovlju Fanara „Pravoslavlje ne može postojati bez Vaseljenske Patrijaršije“, kao da Pravoslavlje nije toliko vekova postojalo i bez Carigradske Patrijaršije, koja je kao Arhiepiskopija osnovana tek u četvrtom a kao Patrijaršija uzdignuta tek u petom veku? Da sve ovo nije sa duhovne tačke gledišta tragično, ovakve rečenice nazvali bi čistim komedijaštvom.

Posebno objašnjenje iziskuje i nipodaštavanje od starne Carigrada autokefalija ostalih autokefalnih Pomesnih Crkava, uz svojstveno gordo samoveličanje. To se vidi i u odgovoru Carigradskog Patrijarha Vartolomeja Arhiepiskopu Albanske Pravoslavne Crkve Anastasiosu. Jasno se u rečima Patrijarha Vartolomeja tom prilikom pokazala promašenost nove carigradske eklisiologije u čijoj je srži velika i opasna laž koju je on između redova istakao – Glava Crkve nije Bogočovek Isus Hristos, već je to Carigradska Patrijaršija! Po ovom fanarskom učenju iznesenom preko Patrijarha Vartolomeja, Drevne Pomesne Crkve (Aleksandrijska, Antiohijska, Jerusalimska i Kiparska) imaju za svoju glavu priznati „Carigradski Presto“. Dakle za Fanar, čak i ove Drevne Crkve su drugostepene i unižene. Na trećem mestu, kako stoji u pismu, nalaze se „Novije i takozvane „autokefalije“. (Τά νεωστί καί οτω καλούμενα ατοκέφαλα”)». Stoga gordošću opijeni Fanar, i našu autokefaliju SPC kao i autokefaliju ostalih, da tako kažemo, novijih Pomesnih autokefalnih Crkva, otvoreno naziva takozvanom „autokefalijom“. Od ovoga i ne treba većeg dokaza da se pokaže koliko je Carigradska Patrijaršija, u stvari, sama sebe unizila i na otvoren način javno i žalosno osramotila.

Posebno je u carigradskom papizmu uznapredovao Mitropolit Galski Emanuil (Adamakis). Na primer kada je besedio na intronizaciji ukrajinskog raskolnika Epifanija (Dumenka), on je tom prilikom čestitao raskolnicima dugo očekivanu „unutrašnju administrativnu samostalnost (τῆς ἐσωτερικῆς διοικητικῶς αὐτοτελείας ἐνταῦθα, koju je protivpostavio „sveštenom sistemu pentarhije prestola, sa Konstantinopoljskim Prestolom kao glavom svih svetih Crkava Božijih“. Šta je to nego javni i najotvoreniji papizam, koji Bogočoveka Hrista detronizuje kao Glavu Crkve, a nesavršenog i grešnog čoveka postavlja na mesto koje mu nikako ne pristoji? Treba li dodatnih komentara bilo kome ko ima i komaračku savest?

Završavajući reč deklaracije o sazdanju na Ukrajini tzv. PCU, Mitropolit Emanuil je istakao da on čestita stvaranje „unutrašnje samoupravne Pravoslavne Crkve, koja je dužna time (dokumentom-Tomosom) Najvišem Vaseljenskom Konstantinopoljskom Prestolu i lično Njegovoj Svesvetosti Vaseljenskom Patrijarhu Vartolomeju“. Ovde se dakle autokefalija, mada nekanonska i uzurpatorska, opet definiše samo kao „unutrašnja samouprava“, dok spoljna uprava očevidno pripada isključivo samozvanoj i samoproglašenoj tzv. „glavi svih svetih Crkava Božijih“ – Carigradskom Prestolu. Da nije žalosno bilo bi smešno.

Ali ono što je najopasnije po nas u ovom trenutku i po ovom pitanju jeste činjenica da su pojedini mladi fanarsko-američki lavovi u vrhu SPC, bliski ovako nakaradnoj novoj carigradskoj eklisiologiji, već pokušali da u potpuno pogrešnom svetlu prikažu to konstantinopoljsko opako, gordo, dogmatski promašeno i nehrišćansko delovanje. Mladi lavovi u vrhu SPC su do kraja licemerno i uz lukavi osmeh pokrili takva fanarska bezakonja na terenu i takav novi istočni papizam, tobožnjom misijom i sotiriološkom akcijom ljubavi. Za koga? Za nekanonske, anatemisane i nepokajane ukrajinske raskolnike, i njihove agresivne i nasilničke sledbenike, koji i danas dok ovo pišem, na mnogim mestima u Ukrajini, ratuju protiv Pravoslavne Crkve i nasilno otimaju imovinu Moskovske Patrijaršije.

Zato su reči jednog od mladih lavova u SPC, episkopa Zapadnoameričkog Maksima, da on veruje «da krajnji cilj intervencije prvoprestone Crkve (misli se na Carigradsku Patrijaršiju), nije zauzimanje jednog geografskog prostora (sic!!?? pa je verovatno zato Carigrad bezakono uzeo 20 manastira u Ukrajini sa sve ogromnom imovinom), već uznošenje u liturgijski svet ogromne većine ukrajinskog naroda (sic !!! – ovde je samo uznesena laž mladog fanarskog lava Maksima da su raskolnici ogromna većina ukrajinskog naroda, iako su u stvarnosti oni realna manjina), koji je – iz raznih, opravdanih ili neopravdanih razloga – do sada ostao van domašaja Evharistije istinske Crkve … (sic!!! pa sad Carigrad, kao istinska Crkva, ali debelo zatrovana papizmom i ucenjena Pentagonom, valjda treba da upada na tuđu kanonsku teritoriju Moskovske Patrijaršije i nepozvan rešava probleme). Onaj pak deo Crkve koji se na toj teritoriji već nalazi u punoći života Crkve ne treba da negoduje (sic … posebno dok im raskolnici nasilno oduzimaju hramove) nego da molitveno (sic !!! što će reći ćutke i bez otpora preda hramove raskolnicima) prepozna priliku da sunarodnici na drugačiji (sic !!! nekanonski, papistički, nasilnički i pentagonsko razbojnički) način uđu u blagodatni prostor iste Crkve».

Ovakvo besramno sprdanje sa Crkvom Hristovom i pljuvanje na žive i krvave ukrajinske rane, izazvane bezakonim razbojništvom ukrajinskih raskolnika koje podržava Carigrad, nije ništa drugo već novo raspeće Hristovo, na žalost podržano od strane mladih pentagonsko-fanarski nastrojenih lavova u SPC. Ali, postoji Živi Bog koji sve vidi, i postoji i srpski narod koji sve pamti. Posebno pamti ovo mladim lavovima u vrhu SPC ali još više njihovim starim mentorima mitropolitu Amfilohiju i vladici Atanasiju Jeftiću, koji pokušavaju da ih zaštite na sve moguće načine. Ne birajući sredstva. Što javno, što tajno. Što Saborskim pritiscima na Patrijarha, što tajnim pretećim pismima Njegovoj Svetosti, pristiglih iz Hercegovine. Sve čineći u odbranu mladog pentagonskog Lava Maksima, ali na svoju sopstvenu bruku i sramotu. Ali zaboravili su se i Amfilohije i Atanasije da njihovu odbranu fanariotskih, rusofobnih i proameričkih mladih pentagonskih lavova u vrhu SPC, sve vreme posmatra bratska i stradajuća Moskovska Patrijaršija.

Sve ovo pre svega radi mitropolit Amfilohije i to pored potpuno otvorene opasnosti da upravo Fanar tj. Carigradska Patrijaršija, u Severnoj Makedoniji i njegovoj Crnoj Gori bude ta koja će neopapistički, po kanonima Pentagona, mimo SPC, i uprkos volji SPC, dati nekanonsku i papističku autokefaliju Makedonskoj Crkvi a sutra možda već i Crnogorskoj Dedeićevoj sekti u Amfilohijevom nezavisnom Montenegru.

Misli li Mitropolit Amfilohije da posle zaštite tako velikog bezakonja mladog američkog lava u vrhu SPC – episkopa Maksima, mečka neće zaigrati i pred njegovim crnogorskim vratima? Da će i on još dugo ostati na Cetinju? Da Sveti Sava nije čuo ni video javnu uvredu na njegov račun, koju mu je sa zemlje na Nebo poslao mladi pentagonski lav i episkop Maksim, tvrdeći da je autokefalija Svetoga Save nekanonska? Da Bog ne vidi kako je on na ovogodišnjem majskom Saboru SPC vatreno branio proameričkog episkopa Maksima, onog Maksima koji razbojničku pljačku imovine kanonske Autonomne Ukrajinske Pravoslavne Crkve Moskovske Patrijaršije licemerno naziva «prilikom da sunarodnici (čitaj – drumski razbojnici Amerike na terenu), na drugačiji način uđu u blagodatni prostor iste Crkve». Kao da se u «istu Crkvu», po mladom lavu Pentagona episkopu Maksimu, može ući i blagoslovenim kanonskim putem i neblagoslovenim obijanjem i otimačinom uz pomoć ukrajinske policije i «blagoslovom» Pentagona. Ne radi li to ponekad i crnogorska država sa svojom CPC (crnogorskim putujućim cirkusom) Miraša Dedeića, po današnjem modernom Montenegru? Radi, ali se Amfilohije toga tobože nije setio dok je fanarsko-američkog mladog lava Maksima na Saboru tako zdušno branio.

Dakle, vara se prijatelj Mila Đukanovića, kako je inače sam Mitropolit Amfilohije sebe nazvao u prošlogodišnjem intervjuu Novostima, misleći da će proći bez Božije opomene, jer stoje napisane večne reči Hristove … Kakvom merom merite, onakvom će vam se meriti. Sam je mitropolit Amfilohije do krajnosti nepravedno merio braneći na Saboru SPC proameričkog fanariotu episkopa Maksima, i stoga, po takvom merenju, samom će mu mečka sekte CPC zaigrati na Cetinju. Jer Bog se ne da ružiti. U suštini, za obaveštene u SPC ništa čudno. Podržao je stari fanariota Amfilohije mladog fanariotskog lava Maksima, američkog podržaoca otimačine crkvene imovine u Ukrajini, i neopapističkog unizitelja kanoničnosti autokefalije Svetoga Save iz 1219. godine. Ali za opomenu odozgo, isti će ti Amerikanci mitropolitu Amfilohiju, po dopuštenju Božijem, sada otimati imovinu Mitropolije Crnogorsko-primorske. Po istom onom ukrajinskom razbojničkom modelu koji je mladi američki lav i Amfilohijev pulen Maksim podmuklo nazvao «drugačijim ulaskom u blagodatni prostor iste Crkve».

Bolje je stoga mitropolitu Amfilohiju da već sad sprema otstupnicu za sebe, a pre svega za svete mošti svetih Srba iz Crne Gore, koje je odbranom hulitelja Svetog Save – američkog mladog lava Maksima, žestoko rasrdio. Božija opomena zbog njegovih bezakonja mu je već kao Demaklov mač iznad glave. Neće mu tu pomoći ni lažno posipanje pepelom pričom oko tobožnje Amfilohijeve odbrane Kosova i Metohije. Zapitajmo se – kakva je to uopšte Amfilohijeva odbrana Kosova i Metohije ako se na majskom Saboru SPC amfilohijevski lukavo podržavaju američki pioni u SPC, koji su ujedno i poklonici fanarske neopapističke teologije i pentagonske eklisiologije? Dakle, lažno braneći Kosovo i Metohiju od Amerikanaca, da se Vlasi ne dosete, Amfilohije je podržao američke pione u SPC! Hvala ti Amfilohije, ali nemoj da nas sa «Amerikancima» u vrhu SPC braniš od Amerike, i da nam carigradskim neopapističkim uzurpatorima braniš kanonski status hramova SPC na Kosmetu. Tako sigurno nećemo daleko dogurati, već se može desiti da upravo podržana Carigradom, kao slugom Pentagona na terenu, i neka nova lažna «Kosovska Pravoslavna Crkva» uskoro zatraži ključeve od Dečana, Gračanice i Patrijaršije u Peći.

Ne varajmo se braćo Srbi, neće se tada «hrabri» mladi pentagonski lav Maksim mnogo nasekirati, osim što će nekim novim bestidnim i lakejskim tekstom na svom privatnom teološkom sajtu, opravdati neku novu promašenu i neopapističku teologiju mitropolita Jovana Zizjulasa i omiljenog mu Fanara.

Neka na kraju krajeva,  ceo srpski narod zablagodari Bogu što vernici u Crnoj Gori nisu mladi lavovi Pentagona i Fanara, kao što su oni episkopi koje je Amfilohije bestidno podržao na poslednjem Saboru SPC. Što su za razliku od Amfilohija, Srbi Crnogorci verni kanonima Crkve, verni braći Rusima i verni stradalnoj Moskovskoj Patrijaršiji, koju je Amfilohije ponovno javno izdao. Po drugi put u samo par godina. Verni narod Crne Gore će čak i nesrećnog Amfilohija, tog tajnog i javnog fanariotu, po nekom dubljem narodskom osećaju za žrtvu, spasavati i od Amfilohija samog, kad mu Milo uskoro uzme ključeve Cetinjskog Manastira. Jer upravo će verni narod Crne Gore znati da odbrani svoju Svetu Pravoslavnu Srpsku Crkvu i od Milovih raskolnika i od američkih mladih lavova u vrhu SPC. Posebno pak od Amfilohijevih proameričkih poteza koje je ponovno izdajući kanone Crkve i stradalnu Moskovsku Patrijaršiju, tako lukavo i snažno činio na poslednjem majskom Saboru SPC, braneći američke pione u vrhu SPC. A nije džabe ni Njegoš zapisao: «Muž je branič žene i đeteta, narod branič Crkve i plemena». Neopapistički Fanar i mlade pentagonske lavove u SPC, još niko i nikada kod Srba nije ubacio u stihove pa to neće uspeti ni fanariota Amfilohije sa sve svojim mlađanim američkim pulenima i slugama neopapističkog Carigrada. Onog neopapističkog carigrada koji po nalogu Pentagona vršlja po Ukrajini i celom Pravoslavlju.

Dragomir Petrović

Podelite:

13 Komentari

 1. Ovaj ceo tekst je toliko pateticno napisan, tipicno srpsko-komunisticki, nerealni, mitomanski da me je podsetio na press-konferenciju Generala Zivote Panica pre povlacenja JNA iz Slovenije 1991. On je tada rekao doslovno ” mi nismo znali da je takvo negativno raspolozenje gradjana Slovenije prema JNA”. Godinama unazad se pricalo da Slovenci nerado sluze JNA a njemu je potpuno iznenadjenje da su se Slovenci digli protiv JNA. Ni Srbija ni Crna Gora ne duguju nista Rusiji da oni njoj “ostanu verni” ( cini mi se da je pas veran, a ne bi valjalo sad ici u semanticke akrobacije). Da se nas Crkveni vrh malo vise ponasa kao srpski a ne kao da je Ruski Crkveni Vrh, mozda Crna Gora ovako ne bi ni reagovala. Da je Srbija u NATO-u i u EU-u, sigurno niko ne bi imao neke aspiracije prema SPC-u.

 2. Jeste da je tekst napisan pomalo zbunjujuce ,hodeci napred-nazad,ali ova pogan od cojeka Velimir Jovic sto neprestano pljuje po Srbima bilo gde i Srbiji ovakoj koja nece u nato i voli majcicu Rusiju jer je to i bila vise puta u nasoj istorija,a nikada krvnik nas.Sta hoces ti vise Velimire komunisticki izrode ,kojemu nije Rusija smetala dok je bila u SSSR,niko i nista kao i Srbija u SFRJ.Tornjaj se iz Srbije u tri Milogore i u Mirasevo satansko kolo cupkaj oko Fanarskog otpadnika da vas blagoslovi.Da imas pojma koji su Fanarioti pogan bili prema Srbima dok smo bili pod Turcima,kada su sultanima titrali jaja da bi njihove vladike bir kupile od naroda Srpskoga,i mnoge Srbe svojim ponasanjem naterali u islam.To isto cine danas sa Amerikom-nato Imperijom i njenim vladarima,da bi po celome svetu njegovi episkopi bir kupili od svih pomesnih CRKAVA koji osnovase svoje eparhije ,trudom i novcem razlicitih pravoslavnih naroda.Ko je oterao Egipcane u monofizite .Fanar koji im je hteo i Grcki jezik da nametne, i danas bi Fanar hteo da bude Istocni papa.Nece moci,a ti se Velimire udruzi sa tvojim drugom Joskom,Kandic,Biserko i ostalim komunisticko-satanistickim poganima,mani se Srba i Crkve.

 3. Vama komuno zeltskim si.ama se stalno mnoze neprijatelji, malo ametikanci, albanci, hrvati, muslimani…pa vama sutra da stave Srbiju unutar Rusije vi biste rekli da su Moskovski Rusi izdajnici a ovi iz Voronjeza pravi pravoslavci. Malo olako brale ti teras iz Srbije. A fanar a ? Do juce nisi bre znao za sta sveca sluzi a sad ai vec postao strucnjak za fanar i kanone.

 4. Raspitaj se kod Rumuna kakvo je stanje u Transilvaniji u delu gde su Madjari u vecini pa ces videti izrode natovski I euforicarevski koliki progon , batinanja, ubijanja trpe Rumuni a oba naroda i Drzave su u zajednici sa tvojim komuno-liberalnim fasistima.Koliko ja znam o duhovnim temama I svecama nema potrebe da pred tobom licitiram.Znam samo da vam je vec vise od jednoga veka trn u oku Srpstvo I Pravoslavlje kao I Rusi.Ali dzaba vam jer CRKVA, SRBI I RUSI su vecni sve do drugoga HRISTOVOGA DOKASKA, a vi pocrkajte u jadu I zlobi sluzeci satanu.

 5. G. Srboljube,hvala na takom snaznom patriotizmu, odanosti Pravoslavlju, istini, Srpstvu, I dubokom bratstvu sa majkom Rusijom. Pa vi Jovicu brisete istorijse veze I zasstitu Rusije Srpskog Naroda. Nemogu se nabrojati zasstite Srba koliko ih ima: samo jedna : Tragicni Car Nikolaj II je usao u rat nespreman , u zastiti Srba kad je Kajzer zapretio da ce ” rijesiti Srpski problem”. Nedavno, kad su Evropljani, tj Englez u UN predlozio da svi Srvi budu zigosani kao”genocidni Narod”. Rusija je dala vetom isprcila tu ljagu. Jovicu Evropa vas nece, ona hoce samo one koji blate Srbe.

 6. da vecna ljubav i vernost Srbije i Rusije…1874 umalo nam ne otese juznu Srbiju da je daju Bugarima. Ne znam kako je Rusija glasala……znam da je glasala za sankcije, znam da je Jeljcin posle sam izabrao Putina naslednika..kako god se okrene mi uz Ruse se smanjujemo, a ovakvi Udbine pogani kao vi to vole jer vam dozvoljava jos malo anti zapadne budalastine. “Samo ti radi svoj posao”….ne daj Velji Jovicu da te saplice…..

 7. Gospodo Urednici, nije ispravno da necete da objavite ,moj odgovor na Joviceve uvrede,aja ni jednu uvredljivu rijec nisam rekla

 8. Ne znam da li je to tacno, ali amo vas zaista nisu pustili, i to oni koji slicno vama razmisljaju onda budi Bog s nama. Vi ste Srboljubu rekli na njegov komentar o Madjarima u Transilvaniji, o tome da su fanari “titrali jaja” …i ne znam, uporedjen sam sa Kandickom, Biserko….vi ste rekli hvala na odanosti Pravoslavlju ??????? E ako je to sto je on napisao odanost Pravoslavlju……ja sam Turski Sultan…..a mozda i razumem onda zasto vas nisu pustili, ko zna kakvu ste genijalnu ideju hteli da plasirate..

 9. Važno je da će barem Maksim biti smenjen blagovremeno jer tu su se prešli odabravši za ulogu “lava” psihički teško bolesnog čoveka sa kojim sada ne znaju šta će, kao ni šta će sa Grigorijevim krivotvorenjem doktorata i masovnim kriminalom. Od “lavova” su brzo stigli do kriminalaca, pa je sreća u nesreći što će kao takvi i biti predmet suđenja, svedočenja i istraga. I završiti na smetlištu istorije odakle su i došli zajedno sa onima “čistim kao deca” koji su ih tu i doveli”. Anaxios za po svakoga od njih.

 10. Samo još treba dodati da su im “lavovi” tj. kriminalci, psihopate, jeretici i bogohulitelji sve samo nveć sve to i mnogo gore, ali u 6. deceniji života.

 11. Samo još treba dodati da su im “lavovi” tj. kriminalci, psihopate, jeretici i bogohulitelji sve samo NE MLADI, već sve to i mnogo gore, ali u 6. deceniji života.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here