Косово и Метохија: Срби опет на мети лопова, полиција ништа не предузима

Поделите:

Последњих месеци у селима Бабин Мост и Милошево све су чешћи случајеви крађа стоке и пољопривредних машина. У протеклом периоду десило се више провала и крађа у овим местима, када је из неколико домаћинстава украдено шест грла стоке, пољопривредна машина, акумулатор, пумпа за воду и друго покућство што је узнемирило мештане овог краја. Последњи случај се десио пре два дана у Милошеву, када је породици Ађанчић украдена коза и јаре.

”Ово је четврта крађа за две године, нисмо пријавили полицији јер од тога нема ништа, што значи да ни сада ништа од тога не би било. Није то нека материјална штета, али смо били везани за то, козе смо држали ради лека. Ја сам јако узнемирена, понекад размишљам да овде живота нема.”, каже Благица Ађанчић из Милошева. Три километра даље у Бабином Мосту у протеклом периоду извршено је више крађа, многа домаћинства су претрпела губитке,а о починиоцима ни трага ни гласа. Сретену Вучковићу украдена је пољопривредна машина, а Олги Јовановић четири јарета.

”Кад сам устала, видела сам да јарића нема, била сам веома уплашена. Сину су покушали кола да украду, покидали су жице унутра, вероватно нису успели да их упале, па су узели само акумулатор.”, каже Олга Јовановић из Бабиног Моста.

”Узели су ми мотокултиватор, полиција је долазила, али ништа. Уплашени смо да лопови могу поново доћи.”, истиче Сретко Вучковић.

”Целу ноћ дежурам по дворишту, не смем нигде отићи, јер ће нешто да украду.”, изјавио је забринути мештанин Бабиног Моста. Нека домаћинства у Бабином Мосту крађе нису пријављивали полици, јер како кажу, ниједна крађа до сада није расветљена, мештани апелују на полицију да се додатно ангажује како би починиоци ових дела били кажњени.

РТК2

 

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here