Кршљанин: Поздрављамо Корбинов успех

Поделите:

Kоментар Владимирa Кршљанинa, председникa Покрета за Србију и ранијeг помоћника Слободана Милошевића.

Британски народ је на јучерашњим изборима лишио владајуће торијевце већине неопходне да самостално владају, док је лабуристима Џереми Корбина доделио 30 мандата више.

Ово се десило упркос огромној антисоцијалистичкој кампањи не само британских, већ и капиталистичко-глобалистичких кругова Брисела и читавог Запада. Стога је и резултат ванредних избора у Британији, после Брегзита и Трампове победе, још један у низу крупних потреса Запада и крупних доказа да је западни капитализам ушао у своју терминалну фазу.

Видимо такође да се политичка офанзива за спас народа може успешно водити и са „десна“ и са „лева“, под условом да је усмерена на рушење олигархијске диктатуре.

Ми Срби не смемо заборавити да народ у Британији овог пута није гласао за Блерове капиталистичке лабуристе, већ за Корбинове социјалистичке лабуристе. Корбин је личност од интегритета, човек који је 1999. у парламенту оштро критиковао Блер-Клинтонову агресију на Југославију.

Са друге стране, управо наше искуство владавине Милошевићевих социјалиста, показало је да су принципи социјалне правде и националног суверенитета и достојанства неодвојиви и да су једини могући темељ сваке успешне политике у 21. веку.

Србија се у духу такве политике поново родила, успешно је одолевала најстрашнијим освајачким притисцима и створила себи огромно поштовање у читавом свету.

Затим су је обманом и насиљем затворили у хашки логор, из кога мора да се ослободи, да би преживела.

Садашњи западни финансијски капитализам је непродуктивни злочин у најчистијем виду, који је до краја криминализовао читаву западну владајућу олигархију. Ратови и насиље се данас широм света вештачки изазивају у очајничком покушају да се сачува власт олигархије. Данашње технологије могу да обезбеде пристојан живот свим људима на планети; ипак многи умиру од глади и болести, чак и у западним земљама, само због антиљудске олигархије. У борби за опстанак, западни народи тој олигархији окрећу леђа и захтевају промену система. Нови систем мора бити утемељен на љубави, истини и слободи. И на духовности и стваралаштву – демиургији. А речено у уобичајеним политичким категоријама – на јединству два елемента: социјалне правде и националног суверенитета.

Време је да се и Србија ослони на своје славне традиције.

9. јуна 2017.

Поделите:

3 Коментари

  1. Postovani Krslhanin, u cutanju je spas! Hocu reci: bolje n i s t a nego s v a s t a . Paralela dusi nepripodobivih sadrzaja uslovljava tihu mucninu; logici n e m i s lj e nje; istorijskoj biti u istini n e b i t i. Dizraeli ili D i z r a e l i- isto se, evo, pise, ovo drugo kao naglasva se, a u p i s a nj u, mimo biti, naglasavanje je mlacenje, tautologos! sam na sebi, pa jest s o g o l o t a u t, isto mu prvo kao i ovo drugo, a bilo k o j
    e da jest- buduci j e s t!- uvijek je kao i s v a k o, jer je, samo, j e d n o: z v e r, pa bio bler ili k e r ! Ah, ovo je l a b o r k’o i s r p s k i Rad! A, istorijski, k’o i bler- GAD.
    Pa, kud nas, Krsljaninu, u p a r a l e l u, sa bilo cime nam i sa bilo kome nam, sa gadom k a o gadom!

  2. Cestitke gospodinu Krsljaninu,doktoru nauka,profesionalcu,ambasadoru,politickom lideru,srpskom patrioti,prijatelju I coveku,koji uvek napravi razliku,svojim tekstovima.
    Moze vidokrug biti zavejan,ali ako ugledate neku prtinu,I pomislite ko je tuda prosao…jedan od mogucih je,upravo Vladimir Krsljanin.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here