Курти: Србија је главни проблем на Балкану, Бошњаци, Албанци, Црногорци, Македонци и Хрвати уједините се!

Поделите:

Аљбин Курти, заговорник Велике Албаније прети : Србија је главни проблем на Балкану, Бошњаци, Албанци, Црногорци, Македонци и Хрвати уједините се!

Аљбин Курти, председник радикалног покрета ”Самоопредељење”, у интервјуу за сарајевску телевизију ТВ1 изјавио је да је Србија главни проблем Западног Балкана, као и да имитира Русију.

”Мислим да је главни проблем западног Балкана Србија. Србија имитира Русију, она је мала хоботница са својим крилима свуда у региону. У Босни има Републику Српску, у Црној Гори има своје странке које не признају независност Црне Горе, на Косову има своје паралелне структуре и контролу над северним делом, а има и своју опозицију у Македонији. Слично као што Руска Федерација има своја крила у форми сателитских пара-држава у суседству: од Белорусије до Донбаса и све до Јужне Осетије и Абхазије. Они хоће да се наметну као главни стабилизатор у региону тиме што имају највећу моћ да дестабилизију регион. Веома су провидни у овоме, али ми морамо пуно да радимо да бисмо објаснили међународним факторима и да бисмо се међусобно кординирали и да не бисмо дозволили да Србија и на Косову створи своју малу Републику Српску, коју не жели само на северу Косова.”, истакао је Курти.

”Мислим да има могућности и потребе за ”балканском алијансом” између Бошњака, Албанаца, Македонаца, Црногораца и Хрвата јер и у 21.веку, не само у 20.веку, Србија је главни проблем Балкана.”, рекао је он, додајући да у случају хапшења Марка Ђурића јесте главни проблем у томе што се то десило 10 година касније. Курти се осврнуо и на убиство Оливера Ивановића, рекавиши да је то ”први пут у дугој историји српско-албанских односа ниједан Србин не криви Албанце за убиство српског политичара на Косову и очигледно је да је он био непријатељ Вучићу. Мислим да је он био ратни злочинац зато је и осуђен од Међународног суда на Косову на девет година затвора, али мислим да је био такав злочинац који се кајао за то што је урадио. Можда би пристао да постане сведок против српских злочина на Косову током рата…”.

М. Ћурчић, Видовдан

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here