Лажни цар Шћепан Мали васкрсао у сајберспејсу

Поделите:

Лажни увод

Много пута сам говорио о томе како је у Србији све лажно, па и сама држава. Она не постоји. Само је имитације државе и њених институција. Kао када купите познату робну марку патика у кинеској продавници. Личи из далека и на први поглед, али када их обујете за кратко време вам изађу жуљеви и ноге вам смрде.

Тако данас изгледа живети у Србији.

Kад већина народа није у тим кинеским патикама, онда одмара и ветри ноге живећи у једном паралелном универзуму који се зове друштвене мреже.
Те друштвене мреже на којима становништво Србије најчешће бива се зову фацебоок и тwиттер. Узгред, пишу се малим словом, сем наравно ако није почетак реченице.

Прави увод

Пре свега да кажем да су мени друштвене мреже омогућиле да пронађем пријатеље са којима сам погубио везе због рата и страдања на овим просторима деведесетих. Могу са њима да разговарам на врло доступан начин, да сазнам како су и да видим како изгледају они и њихови најближи.
То је одлична ствар. Глобална комуникација и брзо преношење информација. Свима доступно. Лоши могу да буду само људи који их користе и злоупотребљавају. О њима бих овде говорио. Да пређем одмах на ствар.

Профили

Прави профил- иза њега стоји особа са правим именом и презименом. Без обзира какве ставове износио, износи их лично.

Прави профил организације- иза којег стоји стварно нека организације и овлашћени администратор, један или више њих.

Прави двоструки профил- кога чине најчешће муж и жена или девојка и момак. Две индивидуе спојене у једну на слици. Заједнички чет у коме вероватно мушкарац диктира а жена куца… Постоје неке композиције за клавир које су писане да се свирају у четири руке, па је врло могуће да особе које стоје иза овог профила куцају заједно на једној тастатури. У четири руке и са четири прста укупно.

Прави профил кучног љубимца- углавном маска за покер. Неки пут је и стварно на профилу кућни љубимац, а власник администратор. Да будем искрен, понекад ми игледа обратно; као да власницима кућни љубимци пишу статусе. На то најчешће посумњам када видим да има мање правописних грешака него обично.

Лажни прави профил- то је када неко други узме индентитет неке особе, а та особа стварно постоји. Онда у име те особе износи мишљења и комуницира са људима. Такав профил може да буде сатиричан, али обично иде у другу крајност; наноси штету стварној особи.

Прави профил лажног интелектуалца- то су вам они који о свему имају мишљење, најчешће погрешно.

Прави профил правог интелектуалца- митска личност.

Прави лажни профил. Има их више врста:

а) Лажни профил иза којег стоји особа која се плаши да јавно износи ставове из било којих разлога.
б) Лажни профил иза којег стоји особа која воли да сплеткари, а да не буде откривена.
ц) Лажни профил за извиђање швалерације. Њега најчешће направе мужеви и жене како би се узајамно проверавали.
д) Лажни профил за стварну комуникацију за швалерацију.
е) Лажни профил организације или одређене групе људи. На пример: Неки мечкар направи без предходне консултације других из бранше профил Мечкари Србије. Онда у име свих износи ставове, од тога да његова мечка најбоље игра до политичких. Временом се створи утисак да су сви власници мечки као он. Овде када кажем мечка не мислим на ауто, него на праву мечку, домаћег медведа припитомљеног и закржљалог од слабе исхране. Kако Јапанци формирају дрво „Бонсаи“ тако наши људи формирају домаћу мечку. Kад би наша мечка срела Гризлија, он би црко’ од смеха.
ф) Лажни лажни профил- иза њега обично стоје прави људи којима лако можете да сазнате име и презиме. Они се у ствари не крију, већ пишу под другим именом. У књижевности се то зове псеудоним, у филмској индустрији уметничко име. Сигурно сте много пута чули за неког глумца да му право име није оно које је потписано у филмовима, већ другачије; често смешно или тешко за памћење. Такви људи су најчешће врло духовити и оригинални. Волим да читам оно што они има да кажу и да их пратим на тwиттеру где им је станиште.
Наравно, међу њима има и оних озбиљних, али се они обраћају популацији у коју ја не спадам.
Постоје и покушаји пуке имитације ових профила. То су вам они баксузи које је друштво изопштило из многих процеса, па на овај начин се труде да продуже животни век својим глупостима. Они буду брзо проваљени и из сајберспејса протерани. Мање трају на мрежи него сапун код нарцисоидне особе…

Значи, има нас свакаквих. Ово су тек неки од нас. О осталима пиште ви. Можете у коментару, напишите блог о томе или како хоћете.

plavsa035.blogspot.rs

Поделите:

1 коментар

  1. Hm,hmm…laznih profila ima,zbog baraba i neozbiljne balavurdije,kao..hm,hmm..” da te,dohvate dragacevski cetnici,video bi ti…” to,i slicno,sas “pcovanje i laganje” je,slika glavih Serbobranitelja.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here