ЛЕКАРИ испратили тело патријарха Иринеја из ВМЦ Карабурма (ВИДЕО)

Поделите:

Сандук са телом патријарха Иринеја, преузет је око 16 сати из Војномедицинског центра на Карабурми.

Претходно, шпалир лекара је испратио преминулог патријарха.

Подсећамо, патријарх Иринеј преминуо је од последица болести изазване коронавирусом. То је саопштила Српска православна црква јутрос.

Он се од 4. новембра лечио на ВМЦ (Војномедицинској академији на Карабурми). Иако се најпре чинило да патријархово стање иде ка излечењу, њему је у последња два дана нагло позлило. У последњим сатима борбе са болешћу био је прикључен на респиратор. Вест о смрт патријарха први је званично објавио председник Александар Вучић.

Патријарх Српске православне цркве Иринеј, преминуо је данас од последица коронавируса. Ову информацију, најпре је објавио председник Србије Александар Вучић на свом Инстаграм профилу, да би потом информацију потврдила и СПЦ на свом званичном сајту.

Патријарх се од се од 4. новембра лечио на ВМЦ (Војномедицинској академији на Карабурми). Иако се најпре чинило да патријархово стање иде ка излечењу, њему је у последња два дана нагло позлило: у последњим сатима борбе са болешћу био је прикључен на респиратор.

У Београд је већ стигао митрополит Дабробосански Хризостом Јевић, владика који ће управљати Српском православном црквом, све до избора новог патријарха прише Србин инфо.

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here