Малагурски: Обновити Торлак, а не ширити неслогу!

Поделите:

Психијатар Јована Стојковић ми је дала дијагнозу глобалисте. Не на основу мог дугогодишњег филмског рада, током којег сам имао част да интервјуишем Ноама Чомског, Оливера Стоуна, Мајкла Парентија и безброј других антиглобалиста. Не на основу мог рада на руској државној телевизији РТ, која је најгледанији антиглобалистички канал на свету. Не на основу мог залагања за борбу против америчког империјализма, због којег сам неретко трпео забране у својој земљи и у иностранству. Не на основу мог критичног става према неолиберализму, доктрине која економски поробљава народе широм земаљске кугле. Она је дијагнозу успоставила на основу једног клипа од пар минута.

Др Јована Стојковић: Малагурски – Света крава глобализма и лажни антиглобалиста!

Чини се да госпођа Стојковић није ни одгледала мој ионако кратак клип до краја. Делује ми да је стигла до оног дела када се шалим на рачун Јелене Kарлеуше (нисам озбиљно мислио да треба да престанемо да слушамо Kарлеушу, има она неке добре песме) и ту је закључила све о том клипу, као што је и на основу пар минута видео материјала закључила све о мом дугогодишњем филмском и медијском раду, па и о мојим суштинским ставовима. Не може се закључити све о нечијој личности на основу површног лошег утиска. Да је госпођа Стојковић одгледала клип до краја, видела би да је мој закључак исти као и закључак Др. Данице Грујичић, а то је да треба да се обнови Торлак. Ја лично нисам против вакцинације, али, у складу са ставом Др. Данице Грујичић, сматрам да вакцине треба да буду домаће производње – да они који праве вакцину исту ту вакцину дају и својој деци.

Овакво здраворазумско размишљање је претња глобалној фармацеутској мафији, али и онима који профитирају на параноји наших суграђана. Живимо у друштву “цлицкбаит”-а, лажних вести и популистичких тенденција, те сада, више него икада, постоји плодно тле за ширење дезинформација и популаризацију оних који их шире. Ја могу сада да вам кажем да читање овог текста и других текстова са екрана изазива рак очију, што није тачно, али неки од вас ће одмах након читања речи “рак очију” престати да читају и вероватно отићи до тоалета да исперу очи. Онда бих ја тим људима могао да продајем моје “специјалне капи за очи које фармакомафија крије од човечанства” и ти људи би ми вероватно рекли да сам им живот спасио, па бих могао то даље да ширим и тако се рађа теорија завере. Међутим, ту се јавља већи проблем. Ја нисам епидемиолог (није ни госпођа Стојковић) и тешко је дефинисати на основу чега људи који се не разумеју у вакцине могу да процене ко говори истину о вакцинама. На основу тога чији аргумент је уверљивији? Наука не функционише тако.

Зато схватам да сам ипак погрешио у нечему. Интернет емисије и портали нису место за овакву расправу – она треба да се води међу епидемиолозима. То што госпођа Стојковић упорно наглашава њено “Др.” испред имена и презимена је не чини стручњаком за вакцине, нити било кога чини стручњаком то што је читао веома, веома уверљиве текстове на интернету, али пошто не можемо сви да будемо епидемиолози, на крају се све своди на поверење. Не желећи да улазим у то коме ви верујете, моја намера је била да покушам да помирим ставове оних који су за и оних који су против вакцина, те да усмеримо заједничке снаге на конструктивно решење, а то је обнављање Торлака, око чега вероватно можемо сви да се сложимо. Доста свађе и неслоге, време је за решења.

Борис Малагурски

Поделите:

25 Коментари

 1. Тако је имењаче! То је питање слободе избора, телесног интегритета, и поштовање устава. Не може ми нико силом ништа ушприцати! Данас присилна вакцинација, сутра присилно вађење бубрега. Та линија се не сме прећи и ти Борисе не филозофирај!

 2. Ma ovo je sad pokusaj nekog pranja , ja sam prvi za pomirljive tonove ali klip je apsolutno zauzeo jednu stranu price (odgledao sam do kraja, cak 2 puta) . Toliko jakih licnosti je bilo cije su izjave mogle da se upotrebe (jedan Robert De Niro zastupa tezu povezanosti vakcina i autizma) , ali je gospodin naravno morao da u prvi plan stavi Karleusu . Glupo je uopste i polemisati , previse je providno.

 3. Onima koji tvrde da u nauci vlada jednoumlje kada se o vakcinama radi ja ne verujem. Vakcine su na optuzenickoj klupi u celom svetu a to nepoverenje ne resava Torlak. Vi imate pravo da verujete kome hocete ali nemate pravo da se rugate ljudima koji su svoju decu vakcinisali zato sto su kao i vi verovali u struku pa danas preispituju svoje verovanje. Za mene su povratne informacije o bilo kom proizvodu validnije od onoga sto nam se zvanicno servira a povratne informacije su takve da oni koji tvrde da jedini znaju pravu istinu prisilno vakcinisu ljude. Rezultat toga je da vise nemaju problem sa ljudima koji ne zele vakcine nego sa istinom o vakcinama. Proucite istoriju vakcinisanja i stavove ljudi iz struke i nauke, medju kojima ima i nobelovaca i akademika, ako vec ne verujete obicnim ljudima kojima su vakcine unistile zivote pa onda pricajte o teorijama zavere.

 4. Да, то је питање струке, али само ако иза струке не стоји мафија!
  Ако је то ствар само струке, ЗАШТО НИСУ ТРАНСПАРЕНТНИ СВИ
  ПОДАЦИ О ТИМ ВАКЦИНАМА, ВЕЋ СЕ ПОДВОДЕ ПОД ”ПОСЛОВНУ ТАЈНУ”?!
  Ако је то ствар струке – зашто нико, ама баш нико не сме да својим
  потписом гарантује исправност тих вакцина?
  Одговорност за нежељене последице не сноси нико – ни произвођач,
  ни увозник и дистрибутер /Министарство здравља/, ни лекар који
  вакцину преписује /на рецепт, уз наплату???/, ни медицински техничар
  који убризгава вакцину у тело пацијента, а родитељ се за одбијање вакцине
  санкционише – новчано, затвором или одузимањем детета од родитеља???
  Торлак јесте решење, али само да буде државна установа 100%, као што је и био!

  Драган Славнић

   • Није Слоба рушио Торлак, него следбеници – ДОС-оваца,
    ови садашњи на власти, продали га НОВАРТИСУ!
    Побркао си лончиће!
    Ако Торлак није решење, шта ти предлажеш?
    Проф. др Даница Грујучић је струка, а ти, шта си ти?

    Драган Славнић

 5. Малагурски је био потпуно јасан у свом споту. Очигледно је да стоји на страни бјелосветске агенде да сву дјецу треба вакцинисати без обзира на Устав и на све могуће међународне конвенције које прописују права пацијената, а које нису донесене без разлога управо због масовних злочина које су починили медицински радници за вријеме Другог свјетског рата експериментишући над људима. Законом о обавезној вакцинацији су практично сви они здраворазмишљајући стављени ван закона. А да, тај закон се односи и на одрасле, а не само на дјецу, надам се да ће Малагурски као добар пионир потрчати да прими своју вакцину. Поштено би било да та доза буде пропорционална његовој тежини. Ако дијете од 3кг прими једну дозу нек он својим примјером покаже да може примит 20 до 30 доза зависно од његове тежине. Нек стане у ред и нек буде равноправан са онима којима је одузета могућност избора.

 6. apsolutno nejasno i zbunjujuce…to sto g.din Malagurski naknadno objasnjava koja mu je bila namera u emisiji /a povod je reakcija Jovane Stojkovic, sa Dr i bez Dr, jer ona ulivanja poverenje narodu, najpre roditeljima/, je naprosto smesna, neozbiljna…sto bi narod rekao ,,ne pije vodu,,dakle, jasno i glasno, elementarno pravo na slobodu, u ovom slucaju na slobodu izbora dali ili ne vakcinisati dete, bez ovih monstruoznih zastrasivanja i pretnji, upoznavanja sa sadrzajem, kao i proizvodjacem vakcine…mogao je da se osvrne na javnu izjavu /bar na internetu/ Bila Gejca koji potpuno javno iznosi plan koji je u toku, a to je smanjiti populaciju na planeti za 6 milijardi, i to putem vakcina, lekova, GMO hrane, ratova itd,,,,,zasto nije pomenuo bezbroj demonstracija u Italiji, Rumuniji, Ceskoj, Hrvatskoj…protiv zakona o ,,obaveznom, prisilnom pelcovanju,,???? Ipak su ga pored Jovane, dotakli i mnogi negativni komentari ispd video snimka.

 7. Мађарима није проблем да знају шта им се даје – нама за опамећивање-састав …у здравље Малагурском…или је лажан када је снимио “тежину ланаца” или када ради за Ацикину комбинацију са фармацеутским кућама против здравља Срба …нека изабере, или нека ћути….
  https://avilagtitkai.com/articles/view/hatborzongato-ezek-egy-oltas-valodi-osszetevoi
  Укратко -Серум говеда, бактерије, формалдехид….. На листи веома токсичних састојака постоји и неколико бизарних ствари.
  “Увијек си желела знати шта је у вакцинама зашто им се све више људи противи свуда по свијету? Сада вам показујемо просечну вакцину – да заштитите малу децу и људе од болести.
  Већина ових супстанци, састојака и њихових нежељених ефеката су намерно прикривени, или нам мало причају о томе. Међутим, они имају веома озбиљан утицај на здравље и могу често проузроковати трајно оштећење организма, према неким студијама.
  Због тога дајемо списак састојака:
  Један од чудних састојака је уље од кикирикија. Хајде само размислити, зар није поента да је од широко распрострањеног увођења вакцина број алергија порастао невероватно …
  Састојци су анализирани од стране Натурахирека изузетно пажљиво јер се зна да ће се ове супстанце убризгати у крвоток мале деце.
  1. Говеђи серум се издваја са коже крава. Када се ињектирају у мишићно ткиво, настају поремећаји везивног ткива, артритис, лупус, краткоћа даха, низак крвни притисак, болови у грудима и алергијске реакције на кожи
  2. Сорбитол: синтетски заслађивач. Метаболизира се веома споро и може погоршати стомачне и цревне проблеме.
  3. Хидролизовани желатин је изведен из колагена животиња. Ињектирањем желатина повећава се ризик од различитих инфекција (синтетички хормони раста, рак дојке).
  4. Натријум хлорид: Повећава крвни притисак и спречава контракцију и раст мишића.
  5. Протеини јаја: вакцине се раде унутар јаја. Стога могу садржати хормоне раста, антибиотике и салмонелне бактерије.
  6. Казеин: познат и као крављи млечни протеин. Многа деца су озбиљно алергична на казеин. Трагови казеина налазе се у ДТ-П вакцини.
  Тимеросал: неуротоксична жива изазива аутизам. Тренутно је 25мцг садржај живе у просечној вакцини против грипа. Сигурносна маргина је 5 микрограма. Вакцина против вируса грипа садржи пет пута више.
  8. Људски албумин: убризгавање протеина људске крви у мишић изазива грозницу, мрзлост, кожни осип, главобоље, мучнину, отежано дисање и убрзане откуцаје срца.
  Формалдехид: Високо канцероген. Течност за очување мртвих ткива, органа или тела. Назначена као једно од најопаснијих једињења за људско здравље; оштећење јетре, гастроинтестиналне проблеме, репродуктивну деформацију, респираторне поремећаје и рак.”

 8. UN tretiraju vakcine kao eksperiment zato sto nikada nijedna klinicka studija nije dokazala njihovu bezbednost i efikasnost. Da bi se bilo koji lek odobrio za upotrebu mora da prodje klinicko ispitivanje – jednoj grupi lek a drugoj placebo ( ucesnici ne znaju u kojoj su grupi). Cesto se desavalo da je vise izlecenih u grupi koja je primila placebo. Sa vakcinama takva studija nikad nije radjena. Naprotiv, zahteva se pokrivenost vakcinama od 95% da je ne bi bilo moguce ni uraditi. U onih 5% spadaju bolesni i imunodeficitarni koje bi vakcina ubila i kojima se isplacuju odstete zato sto lekati vakcinisu ljude odokativno. Zasto bi neko svom zdravom detetu davao nesto sto ubija bolesno dete?
  Zasto bi se uopste neko vakcinisao ako i vakcinisani mogu da sire bolesti i preko mesec dana posle vakcinacije i to bez simptoma pa i da obole od onoga protiv cega su vakcinisani. Nauka tek zadnjih godina pocinje da preispituje ovu dogmu staru 3 veka a rezultati su takvi da sve vise ljudi odbija da ucestvuje u ovom obredu pa se uvode prisile.

 9. 1. “да они који праве вакцину исту ту вакцину дају и својој деци.” – Џенер који је први вакцинисао људе, урадио је то на свом детету, детету комшије, па себи. Сви су помрли.
  2. “на основу чега људи који се не разумеју у вакцине могу да процене ко говори истину о вакцинама” – на основу људског права на недодирљивост телесног интегритета.
  3. “она треба да се води међу епидемиолозима” – ту се потпуно слажемо, уз услов да се лекарима који не мисле мејнстрим не прети отказима, искључењем из СЛД-а и одузимањем лиценци.
  4. Позивам те Борисе да истражиш податак да у САД у последње 32 године НИЈЕ БИЛО НИТИ ЈЕДНЕ БЕЗБЕДНОСНЕ СТУДИЈЕ, БИЛО КОЈЕ ВКЦИНЕ, потврђено судском пресудом.
  Очекивао сам више од тебе и твог морала и етике….

 10. Pogledala sam video vise puta i razumela sta je Boris hteo da kaze. Vakcine se trebaju dati svoj deci. Ako su ti namere bile postene zasto nisi pustio klip doktora do kraja koji je rekao da se ne moze nista da dokaze. Hoces Borise da kazes da svi roditelji koji kazu da su vakcine ostetile njihovu decu su ludaci? Hoces da kazes da autizam nije u porastu . Da li znas da su roditeljima isplacenje ostete cija su deca primila vakcinu Torlaka protiv polia i ostala paralizovana.?Ako ne zelis da znas dovoljno o ovoj temi budi bar fer i ne rugaj se svoj ostecenoj deci i roditeljima. Autizam nije smesan, autizam je strasan za sve porodice koje se sa tim bore.

 11. kao Boris Malagurski pomiruje stavove ovog i onog doktora…..
  onih protiv i onih za vakcinu…..
  pokret nesvrstani,karika koja nedostaje,srpski Guteres,ktitor,dobrotvor,priložnik,ljudov na dobrom glasu hahahahahahahaha
  njemu nije jasno da Srbi ne žele ni njega ni vakcine da vide očima a tek da im takvi određuju sudbinu dece…..
  očigledno ne poznaje kako srbende mogu biti gadne ako im se takne u decu i zdravlje njihovi najmiliji?????

 12. kakvi sve likovi nađu jazbinu u Beogradu????????
  pola vas Beograđana je čist reptil,gmizavac što bi rekli braća rvati gmaz na dve noge,fuj
  bore se da udome kučke i mačke a ljudsku decu bi strpali u invalidska kolica????????
  pravi pripadnik tajne družine Pere Kvržice **Levijatan** gmazohod salamander na naked motoru

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here