Марко Радаковић: Митровић само пласира оно што народ воли да види

Поделите:

Не толико давно изнео сам статистику колико је новца потрошено на СМСове којима се гласало за учеснике риалити шоуа. Било је ту различитих коментара и реакција, што сасвим нормално. Нисам осуђивао, само сам био веома тужан и разочаран чиме се људи разоноде и где троше свој тешко стечен новац.


Данас видим море осуда због расипништва и почетка неког новог риалитија. Наводе шта је све купљено, направљено, колико пара је на то потрошено, ко све учествује, какви су то људи…

Знаjу поприлично много података за неке који не гледају риалити шоу, зар не?

Увек ми је било необично да они који највише критикују риалити шоуове знају сувише детаља о њима. Ја немам појма шта је то, ни ко су ти људи, јер ме није брига. Такви критички постови иду под руку Жељку Мировићу и осталима из полунагог племена, јер их ипак рекламирају. Истицање како је боље послати поруку за болесне, него гласати за Јацу Млекарицу је такође сувишно. Наравно да је боље, али баш људе брига. На крају крајева, ко жели да помогне сиромашнима, помоћи ће из личних уверења, а не да тера инат риалитију. И опет, Жељко је бизнисмен, не ради он то да би циљано деградирао друштво, он то ради да би, једноставно, зарадио паре. Зна шта људи воле, шта им је потребно да би се ошамутили и заборавили на сурову стварност, и то им и даје. Не оправдавам, ружичасти сносе кривицу, али они су плод средине у којој живимо. Први “Велики брат” није имао псовке, ни голотињу, нити су учесници испуњавали опсцене захтеве продукције. Јер тада опште стање друштва није било толико неморално и ненормално као данас.


Све у свему – није риалити једини кривац због уништавања друштва. Уништено друштво је криво што такав програм постоји.

Марко Радаковић

Видовдан

Поделите:

7 Коментари

 1. postoji zbog onih koji ga ne gledaju.Ljudi ne mogu bez morala i zato moraju biti ili moralni ili lazno moralni.Rijaliti sluzi da se u Srbiji simulira moral, da se samoodricanje od slobode kao uslova moralnost na kojem pociva autoritaristicki rezim, kompenzuje time sto ce se stvoriti nesto sto ce biti predmet ne morala, vec ispraznog moralizatorstva.I, eto rijalitija, krivca za sve sto se desava u Srbiji.Gledajte ga slobodno, nece vam biti nista, sto za Dnevnik, vec, ne garantujem.

 2. Није истина да само “пласира оно што народ жели”. Народ жели свашта, а Митровић пласира оно што му глобалисти одређују. У супротном ће да му угасе телевизију.

  Ја понекад упалим ТВ и прегледам 200 канала, колико можда имам од 0-400. Нема ниједне научне емисије, нема породичних, нити љубавних филмова, ничега из историје, нема екранизација значајних романа, нема тв-драма, нема школског програма. Назови образовни програм је очајан.

  На ТВ је само насиље, завере, сексуално иживљавање, задовољавање најнижих прохтева, рекламира се потрошња и примитивизам.

  Ја бих могао да гледам филмске класике, да пратим добру музику, књижевне вечери, политичке теме, образовне програме – али Митровић се на мене нешто не осврће; а не верујем да сам усамљен случај. Стога не гледам ТВ па смо квит.

   • Ах извинићеш – свака корисна чињеница попуњава мозаик образовања. Неке ствари човек зна као професионалац, а за многе је довољно да их разуме на телевизијском нивоу. Да можеш да погледаш образовни програм од пре 1990, можда бисмо лакше разговарали.

    • imas i na youtube-u, intervju sa najvecim umovima XX veka (Hajdeger, Hajek, Derida…), beskonacni serijali o umetnosti, istoriji, filozofiji, audio knjige, emisije koje nikada ne bi video, jer je “obrazovana” televizija u SFRJ sa Zapada kupovala “Gradic Pejton” i “Dinastiju”, ali ne i emisije iz kulture.Znas kako kazu, kada od svega sto znas, oduzmes ono sto ti koristi, sve sto preostane je obrazovanost.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here