Михаило Алић: Почело је, почело! У име жена

Поделите:

Недељник Време, са познатом неолибералном оријентацијом, нас је јуче обрадовао чланком “За почетак је потребна једна”, кратко ошишане шпице Јоване Глигоријевић, која за исти пише већ тачно 16 година, при чему је као аутор или коаутор објавила око 600 чланака. Пошто сам је похвалио, сада ћу да појасним зашто је њен јучерашњи чланак предмет интересовања родног аналитичара.

“У октобру је ухапшен професор Правног факултета у Kрагујевцу С. П. (64) који се сумњичи за кривично дело полног узнемиравања према студенткињи М. Ђ. (20). Медији су писали да је у граду познат по таквом понашању”. Или у преводу, феминистичка кампања #МеТоо је стигла у Србију! Наравно, ту је и ауторкино сведочење, чију аутентичност бих баш волео да проверим: “У том граду одавно не живим и немам појма шта чаршија прича, али моја мајка је студирала на том факултету и баш јој је С.П. предавао. Kад сам јој показала ову вест, рекла је само: “Хвала богу”.”

Да не би био изолован случај, пошто се ради о организованој акцији (као “Сабља”), “19. новембра, исто у Kрагујевцу, одлуком декана Филолошко-уметничког факултета, професор овог факултета Ж. Ђ. (62) осумњичен за сексуално узнемиравање студенткиње М. М. (20), суспендован је до окончања дисциплинског поступка. Девојка тврди да је од Ж. Ђ. више месеци добијала СМС поруке непримерене садржине”. Могу да мислим колико су ови времешни шездесетогодишњаци могли да узнемиравају млађане студенткиње. Вероватно се радило о неким семинарским или сличним радовима, па су од феминистичких НВО плаћене активисткиње (студенткиње) воду навеле на секси терен, где су се профани насукали. Аутономни женски центар (АЖЦ, кровна организација феминисткиња у Србији) “недаво је објавио истраживање по ком је девет од десет девојака доживело сексуално узнемиравање, а у академској заједници овом облику насиља била је изложена свака трећа студенткиња”. Ја бих на то додао да 10 од 10 мушкараца доживи сексуално узнемиравање сваког дана чим крочи на улицу, али не можемо ми кривити модну индустрију што девојке воле више да се разголићују него да се облаче. Ауторка даље констатује да је “сексуално узнемиравање нешто о чему сви све знамо већ хиљадама година”, наравно, када седите у парку, видећете како голуб упорно обилази око голубице, покушавајући да јој приђе од позади из мртвог угла где она неће видети када ће је заскочити, а она се стално окреће у круг како би га имала у видном пољу и непрестално узмиче, док на крају не одлети да би га се отарасила.

Потом се наставља у познатом духу феминистичке теорије моћи: “Јер, проблем са сексуалним узнемиравањем је што увек постоји неравнотежа моћи између жртве и починиоца. Он је увек неко далеко моћнији од ње, неко од кога у њеном животу нешто зависи”. Да, наравно да зависи, ако не учи, или је мрзи, не може да положи испит без мале сексуалне услуге. Лакше је загрејати колена за 10 минута него дупе на 10 дана.

Следи правна поука за студенткиње: “Истина, до јуна прошле године нисмо имали ни закон по ком би се сексуално узнемиравање могло пријавити. Тада је ово дело коначно криминализовано и уведено у Kривични законик”. А све се завршава полетном активистичком поруком: “Јер тако то иде – довољно је да се одважи једна жена, па да охрабри многе друге. Свака лавина почиње једном грудвом. Нека се припреме остали универзитетски центри у Србији, јер изгледа да је стигла генерација младих жена које неће више да трпе”, на коју ја одговарам: “Нећемо ни ми мушкарци да трпимо, Фејсбук група Глас за мушкарце је већ покренула лавину у којој ће се многе феминисткиње насанкати!”.

У име заштите жена, феминисткиње су излобирале законе и праксе прогона хетеросексуалних мушкараца од којих данас видимо само врх леденог брега, али вода се свакодневно повлачи и све већи број мушкараца ће се наћи под палицом прошлогодишњег хита “насиља у породици”, овогодишњих “сексуалних узнемиравања” (млађи мушкарци), и #МеТоо оптужби (они старији), а за 2019. је остављена проширена дефиниција “силовања”. Пријава сексуалних “злочина” од сада неће бити поштеђени ни млађи мушкарци у средњим школама и на факултетима. Безазлено обраћање са “лутко” биће повод да се сексуални узнемиравач приведе неформалној, и на брзину сакупљеној, комисији која ће му судити по кратком или дужем поступку. Потом му свакако следује преваспитавање, за које ће НВОлошкиње да узму лепе паре (начин да се запосле све оне психолошкиње са бироа, ако их нек’ раде, боље него да седе по кафићима). Све смо то већ видели на кампусима америчких факултета, и питали се када ће домаће феминистичке НВО добити миг да и код нас почну да роваре у том смеру. Јер то није ништа друго до плаћена субверзивна делатност, смишљена да поткопа један друштвени систем, изазове сукобе где их није било и нема преке потребе да буде, како би се систем ослабио, а у настале пукотине (ране) би потом оне убациле вирусе феминизма, хомосексуалности и трансродности да доврше “пацијента”. Kомбинацијом сукоба у хетеросексуалном друштву и његовог демографског суноврата изазваног инфекцијом младе популације поменутим вирусима (3 комада), напад је фронталан и тоталан, и може, и данас обара и најстабилније државе Запада (Kанада и Француска, а донекле и Шведска су највише “начете”). Пресуда друштву је донета у име (заштите) жена, што свакако подсећа на увод сваке кривичне судске пресуде од 1944. године у Србији: “У име народа”.

Михаило Алић

Поделите:

6 Коментари

 1. Не знам ко је професор Ж.Ђ., али, одлично знам ко је С.П. Ко га познаје, зна да је он није могао да уради тако нешто.
  Он је захтеван професор, а посебно је алергичан на неписменост (део испита се полаже писмено).
  А мамица дотчне није студирала на Правном, већ на Филолошком. Студирала, да ли и дипломирала, мање важно, јер јој се то нигде ни не види. А добра је и са Женама у црном, без имало белог.
  Ова ауторка је пре неки дан објавила једну исповест о томе како се спасила од самоубиства?
  Истресла своју приватност најширој јавности? Приватност која је Свети грал за овај део НВО?
  (Само)убиство с предумишљајем?
  Одвратно чиме се све служе…грозно, фуј!

  • аргументи, чињенице, истина..? не то тебе телетабиса не занима, једино што знаш је да исијаваш агресију и мржњу према мушкарцима…

 2. Da je lov na profesore u punom zamahu, gde su najviše interesantni seksualni uznemiravači pred penziju, govori i članak izašao juče: http://mediagroup.rs/uhapsen-nastavnik-fiskulture-zbog-napastvovanja-ucenice-osmog-razreda/?fbclid=IwAR23pSGcv6U5Jg09TfLdLW6AIRmxtKVUGWDlZk4F2AlriSCH-fTAR6OlRaY
  No ako se dokaže da je stvarno učinio ono što piše u članku, SVAKAKO NE PODRŽAVAM NASILJE, tj. tražim da se svi dokazani uznemiravači kazne PROPORCIONALNO učunjenom.

 3. nema u sexu uznemirenosti…..
  samo uznemirnosti hahahaha….
  koja je svoju Milojku dala jer se uznemirila??????
  koliko ja znam svaka raskreci noge jer se uzmirila i pristala na mirovnu konferenciju pod jorganom…..
  dakle ako profesor primora ucenicu na mir treba mu dati orden a ne slati u krematorium..

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here