Mihailo Alić: Počelo je, počelo! U ime žena

Podelite:

Nedeljnik Vreme, sa poznatom neoliberalnom orijentacijom, nas je juče obradovao člankom “Za početak je potrebna jedna”, kratko ošišane špice Jovane Gligorijević, koja za isti piše već tačno 16 godina, pri čemu je kao autor ili koautor objavila oko 600 članaka. Pošto sam je pohvalio, sada ću da pojasnim zašto je njen jučerašnji članak predmet interesovanja rodnog analitičara.

“U oktobru je uhapšen profesor Pravnog fakulteta u Kragujevcu S. P. (64) koji se sumnjiči za krivično delo polnog uznemiravanja prema studentkinji M. Đ. (20). Mediji su pisali da je u gradu poznat po takvom ponašanju”. Ili u prevodu, feministička kampanja #MeToo je stigla u Srbiju! Naravno, tu je i autorkino svedočenje, čiju autentičnost bih baš voleo da proverim: “U tom gradu odavno ne živim i nemam pojma šta čaršija priča, ali moja majka je studirala na tom fakultetu i baš joj je S.P. predavao. Kad sam joj pokazala ovu vest, rekla je samo: “Hvala bogu”.”

Da ne bi bio izolovan slučaj, pošto se radi o organizovanoj akciji (kao “Sablja”), “19. novembra, isto u Kragujevcu, odlukom dekana Filološko-umetničkog fakulteta, profesor ovog fakulteta Ž. Đ. (62) osumnjičen za seksualno uznemiravanje studentkinje M. M. (20), suspendovan je do okončanja disciplinskog postupka. Devojka tvrdi da je od Ž. Đ. više meseci dobijala SMS poruke neprimerene sadržine”. Mogu da mislim koliko su ovi vremešni šezdesetogodišnjaci mogli da uznemiravaju mlađane studentkinje. Verovatno se radilo o nekim seminarskim ili sličnim radovima, pa su od feminističkih NVO plaćene aktivistkinje (studentkinje) vodu navele na seksi teren, gde su se profani nasukali. Autonomni ženski centar (AŽC, krovna organizacija feministkinja u Srbiji) “nedavo je objavio istraživanje po kom je devet od deset devojaka doživelo seksualno uznemiravanje, a u akademskoj zajednici ovom obliku nasilja bila je izložena svaka treća studentkinja”. Ja bih na to dodao da 10 od 10 muškaraca doživi seksualno uznemiravanje svakog dana čim kroči na ulicu, ali ne možemo mi kriviti modnu industriju što devojke vole više da se razgolićuju nego da se oblače. Autorka dalje konstatuje da je “seksualno uznemiravanje nešto o čemu svi sve znamo već hiljadama godina”, naravno, kada sedite u parku, videćete kako golub uporno obilazi oko golubice, pokušavajući da joj priđe od pozadi iz mrtvog ugla gde ona neće videti kada će je zaskočiti, a ona se stalno okreće u krug kako bi ga imala u vidnom polju i neprestalno uzmiče, dok na kraju ne odleti da bi ga se otarasila.

Potom se nastavlja u poznatom duhu feminističke teorije moći: “Jer, problem sa seksualnim uznemiravanjem je što uvek postoji neravnoteža moći između žrtve i počinioca. On je uvek neko daleko moćniji od nje, neko od koga u njenom životu nešto zavisi”. Da, naravno da zavisi, ako ne uči, ili je mrzi, ne može da položi ispit bez male seksualne usluge. Lakše je zagrejati kolena za 10 minuta nego dupe na 10 dana.

Sledi pravna pouka za studentkinje: “Istina, do juna prošle godine nismo imali ni zakon po kom bi se seksualno uznemiravanje moglo prijaviti. Tada je ovo delo konačno kriminalizovano i uvedeno u Krivični zakonik”. A sve se završava poletnom aktivističkom porukom: “Jer tako to ide – dovoljno je da se odvaži jedna žena, pa da ohrabri mnoge druge. Svaka lavina počinje jednom grudvom. Neka se pripreme ostali univerzitetski centri u Srbiji, jer izgleda da je stigla generacija mladih žena koje neće više da trpe”, na koju ja odgovaram: “Nećemo ni mi muškarci da trpimo, Fejsbuk grupa Glas za muškarce je već pokrenula lavinu u kojoj će se mnoge feministkinje nasankati!”.

U ime zaštite žena, feministkinje su izlobirale zakone i prakse progona heteroseksualnih muškaraca od kojih danas vidimo samo vrh ledenog brega, ali voda se svakodnevno povlači i sve veći broj muškaraca će se naći pod palicom prošlogodišnjeg hita “nasilja u porodici”, ovogodišnjih “seksualnih uznemiravanja” (mlađi muškarci), i #MeToo optužbi (oni stariji), a za 2019. je ostavljena proširena definicija “silovanja”. Prijava seksualnih “zločina” od sada neće biti pošteđeni ni mlađi muškarci u srednjim školama i na fakultetima. Bezazleno obraćanje sa “lutko” biće povod da se seksualni uznemiravač privede neformalnoj, i na brzinu sakupljenoj, komisiji koja će mu suditi po kratkom ili dužem postupku. Potom mu svakako sleduje prevaspitavanje, za koje će NVOloškinje da uzmu lepe pare (način da se zaposle sve one psihološkinje sa biroa, ako ih nek’ rade, bolje nego da sede po kafićima). Sve smo to već videli na kampusima američkih fakulteta, i pitali se kada će domaće feminističke NVO dobiti mig da i kod nas počnu da rovare u tom smeru. Jer to nije ništa drugo do plaćena subverzivna delatnost, smišljena da potkopa jedan društveni sistem, izazove sukobe gde ih nije bilo i nema preke potrebe da bude, kako bi se sistem oslabio, a u nastale pukotine (rane) bi potom one ubacile viruse feminizma, homoseksualnosti i transrodnosti da dovrše “pacijenta”. Kombinacijom sukoba u heteroseksualnom društvu i njegovog demografskog sunovrata izazvanog infekcijom mlade populacije pomenutim virusima (3 komada), napad je frontalan i totalan, i može, i danas obara i najstabilnije države Zapada (Kanada i Francuska, a donekle i Švedska su najviše “načete”). Presuda društvu je doneta u ime (zaštite) žena, što svakako podseća na uvod svake krivične sudske presude od 1944. godine u Srbiji: “U ime naroda”.

Mihailo Alić

Podelite:

6 Komentari

 1. Ne znam ko je profesor Ž.Đ., ali, odlično znam ko je S.P. Ko ga poznaje, zna da je on nije mogao da uradi tako nešto.
  On je zahtevan profesor, a posebno je alergičan na nepismenost (deo ispita se polaže pismeno).
  A mamica dotčne nije studirala na Pravnom, već na Filološkom. Studirala, da li i diplomirala, manje važno, jer joj se to nigde ni ne vidi. A dobra je i sa Ženama u crnom, bez imalo belog.
  Ova autorka je pre neki dan objavila jednu ispovest o tome kako se spasila od samoubistva?
  Istresla svoju privatnost najširoj javnosti? Privatnost koja je Sveti gral za ovaj deo NVO?
  (Samo)ubistvo s predumišljajem?
  Odvratno čime se sve služe…grozno, fuj!

  • argumenti, činjenice, istina..? ne to tebe teletabisa ne zanima, jedino što znaš je da isijavaš agresiju i mržnju prema muškarcima…

 2. Da je lov na profesore u punom zamahu, gde su najviše interesantni seksualni uznemiravači pred penziju, govori i članak izašao juče: http://mediagroup.rs/uhapsen-nastavnik-fiskulture-zbog-napastvovanja-ucenice-osmog-razreda/?fbclid=IwAR23pSGcv6U5Jg09TfLdLW6AIRmxtKVUGWDlZk4F2AlriSCH-fTAR6OlRaY
  No ako se dokaže da je stvarno učinio ono što piše u članku, SVAKAKO NE PODRŽAVAM NASILJE, tj. tražim da se svi dokazani uznemiravači kazne PROPORCIONALNO učunjenom.

 3. nema u sexu uznemirenosti…..
  samo uznemirnosti hahahaha….
  koja je svoju Milojku dala jer se uznemirila??????
  koliko ja znam svaka raskreci noge jer se uzmirila i pristala na mirovnu konferenciju pod jorganom…..
  dakle ako profesor primora ucenicu na mir treba mu dati orden a ne slati u krematorium..

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here