Mile Bajšev: Čovek koji nas je spasao od cunamija

Podelite:

Zamislite čoveka koji se odjednom nađe sam, bez igde ikoga, bez porodice, bez komšija, bez rodbine, bez naroda, potpuno sam. I tako sam stoji pred nadolazećim cunamijem. Ali ne ovim prirodnim cunamijem, vodenim talasom izazvanim tektonskim poremećajima negde na dnu okeana, nego cunamijem veštački projektovanim i izazvanim, smišljeno pokrenutim da uništi svaki trag njegove porodice, njegove rodbine, njegovog komšiluka, njegovog naroda i na kraju njega lično.

Pritom  samo On sam, zapravo jedino On, može da zaustavi taj cunami. Zamislite…

I uspeva. Uspeva da ceo taj cunami, da svu tu vodu potopa predviđenu da nas sve podavi, kao klisurina sprovede daleko od nas. Tako je delovalo Slobodanovo suprotstavljanje cunamiju haške inkvizicije i zapadne invazije. Po ko zna koji put On je stao ispred nas, da nas zaštiti. Stao je pred one groteskne likove sa perikama i u togama, koji nisu sudili njemu, čak ni nama oni nisu sudili. Oni su sudili da osude naše potomstvo. Da nikada više naše potomstvo ne skine sa sebe znak parije, da ga zauvek obeleže i izopšte iz čovečanstva. To je bio cilj, a On je bio brana tom naumu.

Davno se On pomirio sa tim da njegov život nije njegov, i zato je smireno kao svaki čovek spreman na vrhunsku žrtvu stao pred kadije i sve je podredio tome da spreči da laži inkvizicije, osmišljene da bi se osudilo naše potomstvo, postanu istina.

Svako slovo im je razorio istinom. Istinom o tome kako je naš narod izbegao da bude žrtva kao 1914. u Mačvi ili 1941. na jamama, Jadovnu, Jasenovcu. Istinom koja njih nije interesovala. Ali ta istina je zabeležena. Čula se. Odjeknula je i pobudila je stotine hiljada, desetine hiljada, a sada već milione u svetu da shvate da žrtva nije bila zločinac. Snimci sa njegovog suđenja u Hagu, trebali su da budu pečat na svu propagandu i razaranje naše zemlje i naroda ali umesto toga postali su svedoci istine koju je On otkrio na tom sudu.  Istine da je zločin sproveden nad nama, nad našom državom, nad našim narodom.

Naše potomstvo to zna, i zna ono što roditelji nekih od njih nisu znali. Zna naše potomstvo da su reči Njegove “Valjda je posle ovih deset godina svakom jasno da ne napadaju Srbiju zbog Miloševića nego Miloševića zbog Srbije” da su te reči istina. Znaju to uprkos neprekinutoj propagandi i blaćenju, uprkos manipulaciji i laži koju su kod nas plasirali okupatori u Srbiji posle 5. oktobra 2000., u medijima kao i u obrazovanju, uprkos svemu naraštaji koji dolaze saznaju istinu i poštuju Njegovu žrtvu. Svakim danom istina o Njemu je sve jasnija i sve više On će biti  svetionik istine.

U vreme kada je On bio na čelu države i naroda i mi smo se suprotstavili tami, upravo toj tami kojoj se tek sada u državama “hrabrog, vrlog” zapada organizovano suprotstavljaju. Govor Slobodana Miloševića iz oktobra 2000. je naš Simvol Vere, jer nam ukazuje na pravce delovanja i borbe, ne samo da bi očuvali danas nego da bi dali šansu da se rodi neko novo  sutra.

Svi oni koji još uvek kidišu na Njega, koji sa nipodaštavanjem govore o Njemu i Njegovoj borbi, odavno su prozreni kao oni koji su rasturili i narod i državu i obogatili se na tom nedelu. Ne smeta njima Milošević zbog njegovih političkih uverenja, smeta im što su i dalje u njegovoj senci. Smeta im što ni mrtvom Slobi ne mogu ni primirisati, ni kao državniku, ni kao političaru, ni kao rodoljubu.  Upravo zato, prezir i mržnja, klevete i laži koje su širili decenijama  prema njemu sada se vraćaju njima. Nema prezrenijih ljudi u Srbiji od onih koji su rušili Miloševića i koji i danas svoju karijeru grade na toj priči. No to je sada već i njima jasno. Zato bi oni najradije promenili komplet narod, jer ih je narod provalio. Narod je uvideo njihove laži i sada se istina više ne može sakriti, a stub te istine stoji postojano kao klisurina, kao što je i stajao pred kapijama Haškog suda!

Mile Bajšev

Podelite:

8 Komentari

  1. Uh, brale, zamasti dobro

    hvala milosevicu sto nas nije prodao, ko sto su drugi prodali svoj narod. Al mogao je pametnije. A ne da nas kao klin zabije u zupcanike onim industrijalcima.

  2. je Milosevic danas na vlasti, a jesu skoro svi njegovi puleni, radio bi isto sto i Vucic.Kada je pala RSK, nije trepnuo, isto tako ne bi trepnuo ni da prizna nezavisnost KiM.Komunisticki aparatcik koji je trebalo da nestane sa socijalizmom, umesto toga, on se nasao u necemu sto ga je umnogome prevazilazilo i iz cega je vrlo brzo pokusao da se izvuce, jer je jedina crvena linija za koju je on mario bila njegova vlast.Niko i nista.

  3. Mnogi su još slepi i ne vide šta su izgubili. Predsednik Slobodan Milošević je bio jedini predsednik, koji je mogao s punim pravom da nosi tu funkciju, “Predsednik”. Hteli to neki da priznaju ili ne, ali mnogi predsednici drugih zemalja mu nisu bili ni do kolena. Harizmatičan, pametan, lep! Šteta što je uzalud žrtvovao svoj život. Nadam se da će istorija da ispravi GREŠKU jednog sluđenog naroda i postaviti ga na mesto, koje s punim pravom zaslužuje. Oni koji su ga potcenili, praviće ga od blata, ali kasno. Neka mu je večna slava!

  4. Odličan tekst i potpuno istinit, ali šteta što to vlast nevidi i više ne koristi i potencira na istini. Kamo lepe sreće da takvih tekstova i emisija ima što više.Istina i samo istina i stalno njeno ponavljanje su prvi potezi koje bi ova vlast morala povući. Danas je moguće na osnovu mnogih dokumenata i saznanja izvršiti dobru analizu i utvrditi pravu istinu, koja bi mnogo pomogla i sadašnjoj vlasti i državi Srbiji, jer bi ovih koji su još uvek slepi bilo mnogo manje, što bi mnogo pomoglo u rešavanju određenih problema.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here