Милијана Балетић: ХУЛИГАНСТВО НАД СРБИЈОМ

milijana-baletic
milijana-baletic
Поделите:

 

Чудо једно, како Србији никад није мањкало „експерата“, који је разавећују?!  И сад, када су – брижни прегаоци српскога бољега сутра – ударили каменицама и ватром по нашим градовима – „оптворише нам очи“?! Сад, барем, знамо да је на Србију – директно ударио Кремљ, у спрези са Бањалуком?! И не само то – ми морамо да притрчимо и у одбрану полиције, кад већ она – душе мале шћућурене, испрепадане и пребијене – не знају ни како себе, а камо ли Србију да одбране…?!

Од кад је, 7. јула увече, синхронизовано по већим градовима Србије – кроз паљење и ломњаву – ударила ова „брига“ за наше боље сутра – ја, к’о у чуду, гледам и покушавам да у’ватим конце?!

Међутим, кад се нама експерт за тероризам Дарко Трифуновић, појави синоћ 10. јула и објаснио да нас је лично напао Путин, са свом логистиком којом Кремљ данас располаже – мирније спавам?! Сад, барем, знам на чему смо?!

При томе, дугујем велику захвалност новоотвореној телевизији Курир, која нам је омогућила, да нам Дарко стручњак – сам седне у њихов студио – и без и једнога могућега, супротно изнесенога аргумента његовим „експертским спознајама“ – сатима „отвара очи“?! Наравно – у присуству само још једне особе, која је, колико сам могла схватити, имала задатак да глуми новинарку – која, од свеукупног познавања глобалних и унутрашње политичких кретања – тако чврсто туче аргументацијом, званом – немо климање главе?!

Након ове професионалије са курировога екрана – прекинуте су све моје дилеме, ко то јуриша каменицама, флашама, пиротехником, молотовљевим коктелима на велелепно српско здање Дом Народне скупштине у Београду и остале објекте по градовима Србије?!

Сви они изломљени плочници и жардињере, претворени у каменице, којима је гађана полиција, поразбијани прозори, оштећене фасаде и ишчупани саобраћајни знаци претворени у мотке за обрачун са полицијом и инвентаром по улицама Београда – све је то исписани протокол, директно „рука руци“, предат из Кремља – чусмо од овога српскога добротвора?!

Не би ту ни Русија могла тако, снажно рушилачки, ударити по градовима Србије, да јој у помоћ није притрчала Бања Лука?! Зна то експерт Трифуновић?! Та Република Српска, која се у’ватила Русије и срља у пропаст – ударила је на Србију са те друге стране, тако да смо се ми нашли стиснути у канџама Бањалуке и Москве?! Затворише та два злотвора обруч око наших градова и – удри?!

И то, што су се полиција, улице, зграде…, нашле на удару молотовљевих коктела – мени је необориви доказ да иза овога свега, како експерт за тероризам Трифуновић тврди – стоји Русија?! Јер, ко је „сочинио“ Молотовљев коктел – па Рус – зна се?! Е, па, молим лепо?!

Колики је Дарко нама експерт, говори и сама чињеница да се – на тржишту експерата – за његову експертску памет – директно изборио Запад и мирољубиви му НАТО?! Зар би НАТО – то удружење „милосрдних анђела“ – бацало паре на какве незнавене и пружало им ухлебије да Србима „отварају очи“?! Тешко! Само послушни и верни „експерти“, к’о пас – могу на њиховоме расписаноме конкурсу добити радну књижицу?! А – наш експерт Дарко – као нико – у потпуности задовољава задато и на списак газда му турено?!

Пошто ја ту реших ову једну од две дилеме, које ме муче у овој, од 7. јула, „подигнутој бризи“ за српско боље сутра, где из ноћи у ноћ, имамо директан пренос разбијања, паљења, ломљења, чупања по улицама градова Србије – мучи ме још нешто!

Ова слика коју гледам како нам туку полицију, док она – у деведесет од сто случајева – жонглира штитовима око својих глава, у одбрани од каменица – у мени изазива ону исконску потребу да заштитим слабијега, кад видим да га неко бије?!

Видим ја, лепо су одевени, имају и комплет опрему, коње, псе, аутомобиле, делују и неговано, знају и са сузавцем да баратају – нисам заборавила ни напад на ону тројицу демонстраната, који су – после напорног прегалаштва у току ноћи – сели да испију по лименку пива, а и онај један који је, од посла пао с ногу, на сред улице пред зградом скупштине, добро им је платио… – све сам видела?!

И – закључак је – немамо ми више времена за чекање?!

Ја позивам све добронамерне, осећајне – емпатичне људе – да се саберемо и кренемо у одбрану наше полиције?! Да их извучемо испод каменица и спасимо да нам не изгоре под молотовљевим коктелима?! Да се, сад или никад, некако ми организујемо и по’ватамо бестидне и бескрупулозне ломљаче и палитеље Београда – кад већ то полиција није у стању?!

Да им ми откријемо место починка, логу – макицу и тату – који су их тако васпитали да ништа од себе, за себе и за државу и друштво – неће оставити – сем ништавило, деструкцију и проблем?! Али зато – једино дело за које су спремни је да – изломе, запале, униште – оно што су други стварали деценијама и вековима?!

Пошто, сумњам, да они имају и могу из свога џепа покрити све оно што су „порадили“ – макица и тата, који су их такве нама направили – нека и овде за њих залегну!!!

Захваљујући експерту Трифуновићу, склопљене су две битне коцке овога, од једном урнебеснога мозаика над Србијом?! Нема више непознаница?! Сада знамо све?! Знамо ко их координира, а здраворазумски знамо да имају родитеље, јер, неко их је морао нама такве родити?!

Значи, на нама је да спашавамо државу?! И од Русије и од домаћих „ћимбеника“?!

И не само државу, него – и оне душе мале збуњене, претучене и сколоврчене – ону нашу полицију – коју су заточили у обруч бакљи и каменица?! С којом се хулигани и рушитељи поигравају?! Који, претучени и испрепадани – не знају како да открију и у’вате крај те нити – којом се пара и расплиће гнездо сабраних, који – без осећаја да је то наше – пале и уништавају по Србији – ни да им је туђа држава?!

И, нема размишљања по овом питању! Све смо видели – али, не можемо од опште галаме, плотуна и ломљаве – све да чујемо?!

А ја хоћу – да напокон – чујемо све оне који се ту скупљају из дубоке потребе за борбом у очувању свог српског идентитета! Који свој став износе мирним – тихим, а громогласним – певањем и узвикивањем „ој Косово Косово…“ и – „не дамо светиње“!!!

 

Mилијана Балетић

 

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here