Milijana Baletić: Podrška za kolege Gojka Raičevića i Dražena Živkovića!

Podelite:

Zbog objavljene vesti 12. januara, da je u Vili Gorica došlo do eksplozije, Milo je istoga trena, sa lisicama na rukama, pohapsio i u marice strpao urednika portala IN4S, Gojka Raičevića i glavnog urednika portala Borba, Dražena Živkovića?! Ni to što je na portalu IN4S vest glasila: „Prema još uvijek nepotvrđenim saznanjima, došlo je do eksplozije u Vili ‘Gorica’. Na licu mjesta su vatrogasna kola“ – što znači da se ne tvrdi – Mila nije sprečilo da ne krene u akciju?! Ponovo je, po ko zna koji put, potegao za proverenim receptom giljotine nad istinom u njegovome privatnome zabranu, zvanom Montenegro?!

Beskrupuloznost mera, kojih se s lakoćom laća, od ubistva novinara Duška Jovanovića, prebijanja novinarke „Vijesti“ Olivere Lakić, više puta hapšenog i privođenog kolege Raičevića… – govori o bezočnosti jedne instalirane klike nad narodom i hiljadugodišnjom istorijom i tradicijom prave Crne Gore!

Metodi, koje koriste te instalirane spodobe, u svojoj tridesetogodišnjoj vladavini, govore same za sebe?! Sva oholost i neprezanje od bezčašća u poklapanju, gaženju i pobedi nad sopstvenim narodom – svojstvene su samo diktaturama!

Ali, reći diktatorima  da su im dela sramna, da su bezočne svaštočinje, da su pogan, izrodi, da su beščasni – da su nedostojni ljudskoga roda, koji su se podigli nad svojim narodom da od njega prave roblje – i snishodljivi bednici pred svojim gazdama – uzaludu je! Da su oni rođeni da to čuju, da ih takve reči dotiču – oni ne bi bili to što jesu!

Zar treba veći dokaza o gubitku kontakta s realnošću i umišljaja sopstvene svemoći, od današnjih  postupaka i odluka montenegrinaca da vežu Boga u svoje paragrafe, a sebi pripišu Božije moći i – vernom ponosnom narodu i Svevišnjem, kao saučesniku – zajedno sude?!

Nema opravdanja ni u opijajućem trajanju trodecenijske vlasti – vlast ovako može da uznese – samo ljudske tankovine!!!

Uhapsiti istinu o zbivanju u današnjoj Crnoj Gori, stavljanjem lisica na ruke glasnika i njegov progon i tamničenje, dokaz je pod kakvima – zgažena Crna Gora – danas stenje!

Jedna plemenita lakoća osmeha, koju časni čovek i profesionalca Gojko Raičević nosi – ščepan u ruke Milove policije, koja ga sprovodi u pritvor i saslušanje – dokaz je lične snage, koju mu daje njegova nezamenjiva uloga u oslobađanju utamničene istine pod Milom i ostalim pobrozicama u današnjoj Crnoj!

Moja puna podrška za časne kolege!

Milijana Baletić, novinar

Podelite:

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here