Milijana Baletić: ŠPIJUNSKI TRILERI NAD SRBIMA

Podelite:

Nema te snage kojom GRU može na Srbe da grune – a da im, naši zapadni prijatelji, u žbunu „ćeku“ ne nameste i tu opasnost koja se nad nama nadvije – raskrinkaju, združeno sa nekadašnjim Srbima, koji su ponovo – ganjc novi – rođeni?!

Najbolje da ovu kolumnu započnem svetlim primerima demokratije i to – od američkog Senata. On je 21. novembra doneo zakon o demokratiji i ljudskim pravima u Hongkongu, stao uz višemesečne antivladine proteste u njemu, a protiv kineskih zvaničnika uveo sankcije! Peking je pozvao Trampa da na zakon stavi veto, u suprotnom će uzvratiti kontramerama.

Ma samo kad ste mi se vi i zvanično potpisali – iako se i dosad znalo da stojite iza haosa u Hongkongu, koji je skoro prerastao u građanski rat! Nije ni vama zapadnjacima lako! Prvo ste u njega ujahali 1839. i od tada je kolonija pod britanskom čizmom sve do 1997. kada je vraćen Kini, zajedno sa, dovoljnim brojem – ganjc novog kineskog naraštaja – temeljno prepranoga mozga! Ti ga sad više neće da budu Kinezi?! Oni su nešto između – ni Kinezi, ni Britanci! A ima i onih neizlečivo obolelih od „stokholmskog sindroma“ – koji toliko obožavaju svoga okupatora da su – sve svoje ubili u sebi, a onda jurnuli na svoje mimo sebe – kako bi zaslužili milost porobljivača i postali deo tuđinskoga bića?! Ti su i najuporniji rušitelji po honghoškim ulicama! Tamošnji Kinezi su ti sad potpuno nov – direktno iz utrobe okupatora rođen narod – „hongkožani“?!

Lako bih ja da su Kinezi jedini! Koliko smo samo mi Srbi takvih kroz vekove – pod raznim okupatorima – zapatili?! Osmanlije, austrougari, komunisti,… Šta ih je danas – sam đavo zna i prebrojati ih može?! Neka što ti oni više ne bi bili Srbi, oni neće ni da mi koji jesmo – Srbi budemo?! Kad tu „anomaliju“ primete – opale paljbu to što mogu, kako bi eliminisali svakog krivca koji je priznao svoje neoprostivo „delo“ – da je Srbin – i da je – za njih to nedopustivo stanje – isticao?! A tek crna Srbija! Kolika god da je – stalno im je „velika“?! I stalno imaju poneki deo njene teritorije – kojeg bi se morala odreći – ako misli da padne u milost – na pijedestal vazdignutih zapadnjaka?!

Kad se već dotakoh fenomena koji direktno rađa novonastale narode i obožavaoce novih roditelja, nezaobilazna mi je poseta RTS-u Entoni Godfrija, ovdašnjeg ambasadora SAD u Beogradu, koji se pre bogate diplomatske karijere, prvo kalio 12 godina u mornarici, a na sadašnju funkciju došao iz njihove ambasade u Moskvi! Posetu je obavio 22. novembra i to – ne samo kao gost koji treba da sedne pred kamere i da intervju! Njega su – i generalni direktor Dragan Bujošević i glavni i odgovorni urednik informativnog programa Nenad Stefanović – zahvalni ukazanoj prilici – šetali kroz celu zgradu – državne televizije?! Sve redakcije, studija i ostale kadrovsko-tehničke kapacitete su mu pokazali i podnosili izveštaj o radu, rezultatima, finansijskoj stabilnosti i izazovima sa kojima se suočavaju, jer – „on se interesovao“?! Evo se i ja „interesujem“ – je li ovo normalno?!

A 14. novembra, u Vili Jelena u Beogradu, održano je – prvo donatorsko veče „Pravoslavne fondacije“ – u organizaciji novoosnovanog „Saveza Srba iz Crne Gor“,  pod blagoslovom srpskog patrijarha Irineja i mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija. Biti te večeri na tom skupu – među osvešćenim srpskim dobrotvorima, predstavnicima drugih sestrinskih pravoslavnih crkava, diplomatskog kora, atašea za kulturu ruske ambasade u Beogradu gospodina Kruglova… – bio je osećaj punog zadovoljstva! U ova teška vremena udara na sve ono što je identitet srpskoga naroda – utemeljenoga u pravoslavlju – jedna takva iskonski zdrava sabornost –  ispunjava lepotom i daje snagu za borbu i nepokleknuće pred najezdom rušitelja, koji su se ustremili –  i spolja i iznutra – na temelje srpskoga roda!

Na ovakav skup, niko, od svih medija – a svi su bili pozvani – došao nije?! Da se skupljala pomoć za bilo koji drugi narod i druge vere u Srbiji – došli bi i bez poziva! E, to je specijalno „školstvo“! Ovo britansko u Hongkongu, moglo bi štošta od ovdašnjega da „pofata“?! To su još Brozove, utuvljene lekcije, kako srpstvo treba gušiti! Ne bi Srbi bili dirani da nisu pravoslavni! One Srbe koje ste skolovrčili pa su sad više vaši nego svoji – njih ne morate dirat – oni ionako crkoše radeći za vas!

Ovo započeto svesrpsko sabiranje oko pravoslavlja i za pravoslavlje – prećutano je u svim medijima u Srbiji, ali je zato – „državni udar“ zle pravoslavne Rusije na Srbiju – podržan na sva zvona – danima?! Da Srbi dobro nauče ko im je neprijatelj?!

E, posle Crne Gore, sad su ruski špijuni „napali“ na Srbiju?! Milova Crna još se trese od „državnoga udara“ kojim je na nju – na dan izbora 2016. – direktno iz Kremlja udareno?! A da je bio državni udar izveden pravac iz Moskve – Milo je ustanovio na osnovu glavnog i neoborivog dokaza – čestitoga svedoka saradnika – Saše Sinđelića, državljanina Srbije?! Nakon što je – svaka riječ iz ove ljudine iscijeđena u sudski zapisnik – na osnovu čega je i zapečaćena presuda o „državnome udaru“ na Mila – Milo ga je, pre mesec dana, spakovao i izručio bratskoj mu Hrvatskoj, da tamo izdržava 21-godišnju kaznu zatvora za teško ubistvo i tešku krađu?! To što su Hrvati imali razumijevanja da ga ne potražuju dok Milu ne odradi posa’, dokaz je velike ljubavi između vaspostavljene „osovine“ – Zagreb-Podgorica!

Da se Rusija na nas „okomila“, u Crnoj je dokazano Sinđelićem, a u Srbiji je – neoborivi dokaz pao „autentičnim snimkom“, koji je snimljen u decembru prošle godine, a na Jutjubu osvanuo sad 17. novembra – dve nedelje pre susreta predsednika Srbije Vučića sa ruskim predsednikom Putinom u Sočiju?!

Snimak je u Bugarskoj okačio istraživački „novinar“ Hristo Grozev – dokazani ljubitelj Rusije! On već odavno – iz duboko rektalno smeštene pozicije zapadnjacima i NATO-u – plasira istine o zloj Rusiji?! Ovo nije prvi put da nam on otvara oči šta je sve „poradila“ ruska vojna obaveštajna služba (GRU)! Tu je vrbovanje vođa evropskih suverenističkih pokreta, trovanje svojih otpadnika, poput  Skripalja sa ćerkom u Britaniji, rušenja malezijskogog putničkog aviona nad Ukrajinom 2014. kada je poginulo 298 putnika sa posadom…! Nema te grozote koju GRU smisli, a da Grozev ne otkrije?!

U ovom najnovijem dokazu – gde je GRU grunuo na Srbe – vidimo Rusa Georgija Klebana, tada zaposlenog u ruskoj ambasadi u Beogradu na mestu zamenika vojnog atašea, kako –  ispred kamera postavljenih po zemunskim lokalima – mlati sa punom kesom para, kojima potkupljuje penzionisanoga oficira Vojske Srbije, a koji je, kažu, već odavno našim službama poznat kao saradnik svih službi u okruženju, pogotovo prijateljske nam hrvatske službe?!

Tu ti nespretni Rus, potpuno neinformisan, smotan i iznad svega, naivan, kakve Moskva – po pravilu – na takva mesta postavlja, gurnu punu kesu para i potkupi našega špijuna – pod svetlom kamera! Da se zabeleži! Da čovek ima dokaz da je izvršio zadatak!

Ma, da je ijedan ruski žbir, iz bilo koje druge oblasti, ovako novcima natovaren išao u potkupljivanje srpskih špijuna, pa da čovek i posumnja u nameštaljku, ali GRU – šta drugo i očekivati od tih amatera?!

Nije snimak samo tu kako bi Putin svoje obaveštajce s kesama kontrolisao – on i nama neznavenim Srbima pomaže da otvorimo oči pred ovim – „malignim uticajem Rusije na Balkanu“ – kako i glasi stručna dijagnozi koju su zapadnjaci uspostavili?!

Putinu je sad lako da se pravi važan, kad je, po zemunskim ulicama, pokupovao sve srpske tajne! To što je tu pazario – nije mogao dobiti sa svom aparaturom, za snimanja i prisluškivanja, kojom Kremlj raspolaže?!

Da ne bi zapadnjačkih prijatelja i Jutjuba – koji nam ih u’vatiše – osta bruka od nas?! Ovako barem znamo od koga nam preti opasnost?!

Zabrinuti Stejt department nas je i dodatno, specijalnom porukom od 23. novembra – ohrabrio – da istražimo ovaj teški slučaj špijunaže?!

Više od mesec dana pre no što su se pazarile informacije i razmenjivale kese,  krenula je, isto od istraživačkih „novinara“ u Bugarskoj, priča (po Srbiji, a onda je u’vatila planetu) o oružju koje je podmukla Srbija prodvala Ukrajini da ubija zle Ruse po Dombasu (i ne samo Ukrajini)?! E, a onda su ga nama Rusi vratili udarac – GRU grunuo na Srbe, sve državne tajne pokupovali i – sad nas drže u šaci?! Bože dragi?! Ma ne zameram ja vama na raznim podmetačinama – nego mi je malo, ovaj, scenarijo – ponižavajući!

Nakon ovog režiranog amaterizma pravljenog za svrhu naših zapadnih prijatelja, kako bi nas spasili i odvojili od zlih Rusa, nije zgorega, za sve one koji imaju kratko pamćenje i one koji uvode sebe, a onda i narod, u ludilo zabluda o sadašnjoj dobroti nekadašnjih zlih zapadnjaka – podsetiti se jedne od njihovih sprovedenih odluka i – jedne „zakletve“ o tome šta im je ubuduće činiti! Ovde ću navesti samo mali deo, o čemu sam, inače, pisala još 2014. godine u mojoj kolumni „Ruski rulet“, koja se pod tim naslovom nalazi u arhivi moga sajta milijanabaletic.com.

Pre početka Prvog svetskog rata, Austrougarska je izdala naredbu koju je i sprovodila nad Srbima, a koja glasi: „Bogosluženja su dozvoljena samo pred crkvom, a jedan vod, spreman da puca, treba da se nađe u blizini crkve…“!!!

A posle toga, nakon jednog veka, na najvišem skupu zvaničnika EU, na kojem je donesen zaključak da je najveći problem Zapada pravoslavlje, tadašnji šef diplomatije Švedske Karl Bilt, doslovce, potvrđuje da vuk dlaku menja, ali ćud ne: „Najveća je greška savremene ruske vlade i Putina što se vratio pravoslavlju, koje je gore od terorizma islamskog koji se projavljuje na Istoku“!!!

To što golim okom, trenutno, ne vidimo –  „streljački vod pred pravoslavnom crkvom, spremnim da puca“ – daje li nam za pravo da zaboravimo odluke koju su nad nama izvršavali – i olako da shvatimo ove najnovije – na čija izvršenja su se „zakleli“?!

Milijana Baletić za Vidovdan

 

Podelite:

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here