Милош Модрић: Наставља се представа Скотланд јарда у Ејмсбереју

Поделите:

Прича о тровању породице Скрипаља добила је нови наставак захваљујући британским специјалним службама. Недостатак убедљивих доказа и неусловна политика оптуживања Русије за учешће у инциденту у Солсбереју довели су до тога да Велика Британија тражи додатне методе дискредитације Кремља.
Тако, 30. јуна 2018. године, у болницу Сослбери одведени су двојица становника из оближњег града Ејмсбери – Чарлз Роули (45) и Дон Стерџес (44). Примарна дијагноза, коју су испоручили лекари, био је предозирање опојних дрога. Међутим, Скотланд јард се придружио истраживању инцидента. Већ 4. јуна заменик шефа полиције округа Вилтшир Паул Милс изјавио је да су ова два лица повређени непознатом супстанцом, а шеф јединице за борбу против тероризма Скотланд јарда Неил Басу додао је да су жртве отровани гасом “новичок”. У прилог томе, 13. јула, током претреса у кући Чарлза Ронија пронађена је бочица парфема, током анализе којој су пронађени остаци отровне супстанце.
Треба напоменути да Роули и Стерџес су, према пријатељима и познаницима, били наркомани. Према речима блиског пријатеља Крејга Петендена, дан пре инцидента Роули је био у стању интоксикације дрогом.
Невероватно је, али до сада није утврђено како су тачно добили ову бочицу парфема. Ако је ова болица стварно садржала отровну супстанцу, постаје нејасно зашто је само једна жртва умрла од једног од најопаснијих гасова, иако је пријављено да тај гас је изузетно отрован.
Изненађујуће, полиција је четири дана ћутала о чињеници таквог инцидента. Такође шокатна је брзина Скотланд јарда, који је пожурио да објави, поред имена тровачког агента, учешће Русије без званичне истраге.

Милош Модрић
Поделите:

1 коментар

  1. Мучени англосекси ЈОШ УВЕК мисле да се нешто питају. Нико их није обавестио… Њихова љигавост је пословичма. На пример, читава два века после Хенрија 8., њихово “племство”, дакле елита, имало је по ДВЕ КАПЕЛЕ, једна је била скривена, по прилици – једна капела католичка, а друга англиканска. За сваки случај.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here