Миодраг Лукић: Разлог за тужбу Мирјани Марковић

Поделите:

Па нека ми неко каже да нисам каваљер! Изразила жена намјеру да ме тужи јер сам писао ружно о њој, а ја се ево трудим да то буде јавно забиљежено па да не мора да тражи свједоке за тужбу, биће довољан овај мој текст.

Сиротица је додуше само упозорила да бих могао да одоговарам због тога што сам о њој ружно писао и то у Швајцарској, Србији и Републици Српској. Заборавила је да дода да би могла да ме тужи и суду у Хагу јер само тамо могу да ме осуде за говор мржње како она назива моје писмо послато члановима управе Просвјете у Цириху.

            Не, не ради се о оној Мирјани Марковић која је задњицу склонила у Русији, а она не би имала коме да ме тужи све када бих о њој и писао, него о некаквој списатељици коју су моје колеге из Просвјете у Цириху доводиле као госта. Занимљиво је наравно да премда сам члан Просвјете и био сам један од оснивача да ме нису позвали на састанак кад су одлучивали да доведу ту књижевну величину. Бацио сам поглед на биографију те жене и написао члановима управе следеће писмо:

            Боље да вас критикују они који вас воле него да вас хвале они који вас не воле – обраћање СКПД Просвјета из Цириха

Драги пријатељи,

Не зовете ме одавно, а знам да ме нисте заборавили него вам вјероватно смета мој оштар језик и ставови од којих не одустајем, а да сте ме звали на састанке сигуран сам да не бисте могли да изгласате да доведете другосрбијанку Мирјану Марковић у Цирих и то гдје, у просторије Светоуспењаског храма, а касније и у књижару која се дичи тако православним именом као што је „Фреска“.

            Почињете да личите на колеге из Просвјете у Бечу који су се дичили гостовањем Јелене Ленголд која се прославила пјесмом „Јебаћа машина“ и добила, ни мање ни више него Европску награду за књижевност.

            О јадни моји пријатељи зар вам нико није рекао да другосрбијанци, они које финасирају стране фондације, поготову они који раде за Фонд за отворено друштво Џорџа Сороша немају шта да траже међу онима који су Срби и православци?

            Јер они нису Срби него грађани свијета, поклоници Новог свјетског поретка, мрзитељи свега што је национално и хришћанско. Ако вам до данас није јасно ко је Џорџ Сорош који финансира Фонд за отворено друштво чије пројекте је у дјело спроводила поменуто пјесникиња, онда сте стварно успавани и не вјерујем да је буђење могуће.

            Зар не остаде нико међу вама са отвореним очима да види одакле опасност долази и да вас упозори да не правите овакве глупости или зато мене више не позивате на састанке, а био сам међу вама када смо оснивали огранак Просвјете у Цириху?

            Звали сте ме додуше и када сам бесплатно држао предавања о великом Србину др. Лази Костићу, па и онда када је моја глумица Гордана Ранђеловић играла монодраму Велики рат, па премда плаћате путовање, преноћиште и хонораре овој „величини“ мене као ни моју глумицу ни кафом нисте понудили, просто вам било, али што ме не позвасте кад сте одлучивали да ту величину доведете, да вам кажем да не могу они које финансирају њемачке и америчке фондације под црквени кров, није им ту мјесто.

            Или можда гријешим? Можда је актуелни епископ заговорник утапања српског народа у сивило које ће бити човјечанство будућности, ако нико не помрси рачуне планерима новог свјетског поретка?

            Али, нешто сумњам да и актуелни епископ види даље до вас, јер човјек који дође међу Мајевичане и каже да не зна гдје су Мајевица, Романија, Влашић итд., залутао је међу Србе или би барем требао да надокнади пропуштене часове из историје и географије.

            Ви поред књижевне величине Мирјане Марковић доводите и Бориса Малагурског, оно чудо од дјетета што снима филмове и истовремено води емисије на ТВ!

            Људи да ли неко од вас размишља  својом главом или су вам медији испрали мозак?

            Да је момак стварно снимио филм који би штетио новом свјетском поретку он одавно не би био међу живима или би се крио негдје гдје НАТО жбири не могу да привире!!!

            Филм о Косову нема никакав значај, ако га гледају само Срби, па ми то знамо и без њега!!!

            Човјек који на ТВ БН прави интервју са Дејвидом Ајком, а да при том не постави ни једно питање које би гледаоцима казало да је Дејвид Ајк човјек који заводи људе теоријом која тобоже говори против Новог свјетског поретка и Њу ејџа, а истовремено је баш један од оних који раде за господаре из сјенке, не заслужује ништа друго до да буде стављен под лупу као човјек који манипулише истином.

            Да црква има потребну снагу прозвала би телевизије и људе који доводе овог опасног психопату јер по њему Хришћанство је највеће зло. Да Дејвид Ајк Хришћанство назива тамницом, а истовремено прича о посјетиоцима из свемира, односно из других димензија то јесте демонима, које она тако не назива, а наши вајни „православци“ га угошћавају у Србији, доводе на радио и телевизију и праве са њим промотивне интервјуе.

            Да, да је среће да наша Црква има снагу коју нема вјероватно се нико не би усудио да под црквеним кровом помене Малгурског осим као водитеља који прави интевјуе са сатанистом Дејвидом Ајком.

            Да, Борис Малагурски је један од оних манипулатора истином којима је дозвољено да то чини, јер Американац који је правио филм о Феми убијен заједно са женом и малим дјететом, пошто није као овај наш имао благослов да то чини.

            Шта је циљ његовог рада осим зараде новца?

            Па вјероватно га планери стварања нове Југославије подржавају у оном што ради, али показаће вријеме да ли сам био у праву, а дотле замислите се мало…, и пробудите се док није касно!!!

 

Срдачан поздрав

 

Миодраг Лукић

 

П.С.

 

У наставку је биографија Мирјане Марковић и подвукао сам оно што изледа да нисте примјетили.

           

БИОГРАФИЈА

 

МирјанаМарковић рођена је 1965. године у Осијеку. Дипломирала на Филозофском Факултету у Новом Саду, одсек историја и стекла звање професора историје „мастер историчар.“

 

На Факултету политичких наука у Београду као стипендиста Конрад Аденауер –Стифтунг Фоундатион специјализирала на одсеку за Политичке партије и изборе и стекла звање струковног политиколога и специјалисте за политичке партије и изборе.

 

Тренутно запослена у Градској управи за културу, спорт и омладину у Сремској Митровици. Режирала многобројне позоришне представе и водила драмски студио „Арс“ при центру за културу Сирмијумарт.

 

Такође била аутор и менаџер пројеката који су реализовани преко Фонда за отворено друштво.

 

Била генерални секретар Локалног већа Европског покрета у Сремској Митровици. Увела факултативну наставу на ромском 2001. у школи „Добросав Радосављевић Народ“ у Мачванској Митровици у којој је била директор, а настава се и данас изводи. Режирала је позоришне представе: „Капетан Џон Пиплфокс“ Душко Радовић и „Крваве свадбе“ Ф. Г. Лорке у којима су глумили Роми, чланови Друштва за културу и просвету Рома „Баре Јага“ из Мачванске Митровице. Објавила је девет књига поезије: „Откривања душе“ 2005., „Паучина ужитка“ 2006., „Буди ми јутро“ 2007., двојезичну књигу ромских песама штампану на српском и ромском језику „Велике ватре –Баре јага“ 2008.године чије штампање је подржало Министарство културе Републике Србије, „ Ноћ бојим у плаво“ 2009.г., двојезичну књигу песама на српском и јапанском језику „Инфициран љубављу“, књигу поезије „ Вајар“ 2012.године, „ Чоколада и вино“ 2017 г., „Моћне жене љубављу зборе“ 2017.г. чије штампање је подржао Покрајински секретаријат за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама и романе „ Интригантно шкаклјиво“ 2011.г и „ Клик“ 2015.године. Аутор многобројних рецензија познатих писаца, заступлјена у више књижевних часописа, антологија поезије у Србији, Републици Српској, Француској, Индији, Турској и другим државама.. Посредством Амбасаде Републике Србије 2011. године поклонила 200 књига „Инфициран лјубавлју“ народу Јапана као вид помоћи кроз културу за катастрофу која их је задесила.

Учествовала и на Фестивалу поезије у Истанбулу где је поред предствалјања свог књижевног рада говорила и о борби против насилја над женама у Србији. Председник је Књижевне заједнице Сремска Митровица, члан Управног одбора Друштва књижевника Војводине и члан Удружења књижевника Србије. Поезија преведена на немачки, турски, енглески, шведски, француски, бугарски, јапански, русински, португалски, бенгалски , ромски и урду језик .Добитник награде „ Мисаоник“ , награде „ Лирски печат“ за књигу поезије „Вајар“ и награде за очување књижевне баштине „ Златни слововез“ Друштва уметника „ Слава“ из Ниша.

У оквиру пројекта „Берачице“ осмишлјеног од стране Института за уметничку игру из Београда и Галерије слика „ Сава Шумановић“ из Шида глумила Ромкињу и говорила стихове из књиге „Велике ватре“ у представи-перформанс „ Игра Саве Шумановића –Берачице“ 2015.

Све објавлјене књиге Мирјане Марковић у електронској верзији могу се читати на шведском сајту модерсмал.сколверкет.се – одељак српски писци.

 

Шта ми је засметало што ову „књижевну величину“ доводе моји пријатељи из Прсовјете?

Као прво ово:

На Факултету политичких наука у Београду као стипендиста Конрад Аденауер –Стифтунг Фоундатион специјализирала на одсеку за Политичке партије и изборе и стекла звање струковног политиколога и специјалисте за политичке партије и изборе.

            Само луд или наиван човјек може да повјерује у добре намјере њемачких фондација у Србији  па макар се оне звале и по Конраду Аденауеру. На крају фондација која носи назив по Гетеу, а активна је у Београду, је добар разлог да се Гете мртав преврће у гробу.

            Двије њемачке фондације управе раде на стварању Балканије, што сам већ више пута помињао.

http://slovoslovlje.org/2018/04/06/miodrag-lukic-nisam-balkanac-a-ako-vi-jeste-srecno-vam-bilo/

Хајде да опростимо жени што је искористила стипендију да би се школовала. Лоша су времена, нема се довоњно новца, а њена жеђ за знањем је била неутажива па је морала да се довија како зна и умије, али Фонд за отворено друштво никако не смијемо да јој опростимо. Наравно не морамо да је ни осуђујемо, али свако ко је своје име довео у везу са овим фондом не заслужује да буде позвано међу Србе у Швајцарској, а понајмање то треба да учини СКПД Просвјета и то у просторијама цркве.

Такође била аутор и менаџер пројеката који су реализовани преко Фонда за отворено друштво.

Ми данас ви знамо ко је Џорџ Сорош, а требало би да зна и Мирјана Марковић, па да има иоле образа не би мене оптуживала за говор мржње него би се запитала гдје је погријешила.

Да не бих писао о хуљи Сорошу, цитираћу умног Владимира Димтријевића је његовом тексту нема шта да се дода нити одузме.

http://borbazaveru.info/content/view/10146/1/

            Наша књижевне величина, којој управо приремам аргументе да ме тужи је рођена у Хрватској у Осијеку и било би за очекивање да она путем Фонда за отворено друштво уради нешто за своје сународнике у Хрватској, али изгледа да то њу не интересује или се варам?

            Судбина њених сународника у Хрватској је вјероватно последње што њу интересује јер нико за то не даје новац.

            Да случајно Хрвати нису подвезали крила Фонду за отворено друштво у Хрватској опет сумњам да би ишта радила за Србе, али кад би се то десило можда би наша „књижевна величина“, филантроп, бораца за права мањина и бла, бла, посегнула за тим новцем па направила неку представу на српском језику за Србе у Хрватској.

Истина не би то била никаква помоћ као што ни Ромима није никаква помоћ представа на ромском језику, а као што ни Јапанцима који су страдали у Фукушими није од никава помоће 200 књига које је послала ова књижевна величина путем амбасаде Републике Србије у Јапану.

            Да није тужно било би смијешно, а сваки озбиљан човјек ће се запитати ко је овде луд?

            Пјесникиња која шаље књиге народу погођеном нуклеравном катастровом или амбасадор који одобрава такву лудост?

            Узгред требало би ова „величина“ да зна да рецимо Русини само у Србији имају статус националне мањине док у Словачкој (ЕУ) о томе нема ни помена. Могла би да то пренесе Фонду за отворено друштво да што хитније баш њу пошаљу у Словачку, вјерујем да је тамо потребнија него у Србији јер ни Роми као ни Русини немају никаква права и далеко им је лошије него у Србији.

            Лијепо је да се човјек који није Ром, бори за права Рома, али би требало да се осврне око себе па као неко ко је заинтересован за права мањина баци поглед на ЕУ (залаже се за улазак Србије у ЕУ) и види како живе наша браћа Роми у Словачкој и Мађарској. Са колико љубави их дочекују у Њемачкој и Швајцарској и зашто је Ангела Меркел неопрезно изјавила да треба створити прву ромску државу на територији Србије са главним градом у Нишу, да би могли да протјерају све Роме из ЕУ у ту њихову државу коју би створили на територији Србије.

            Да ли су активност у Фонда за отворено друштво усмјерене ка циљу који је одредила жена која ће и Њемачку завити у црно, а камоли да Србији нешто добро смјера, не знам. Али знам да Џорџ Сорош ништа не финасира из човјекљубља и да се иза сваке акције његовог фонда крије нешто што ће у будућности да се неком разбије о главу.

            Знам да је Сорош хуља као и да су сви они који су око њега хуље, као и они који воде његове фондове, а да су они попут Мирјане Марковић или хуље или наивчине, па вјерују да чине добра дјела.

Да ли је Мирјана Марковић наивчина?

            Тешко!

Неко ко се дичи толиким образовањем морао би бити образован и паметан, па знати све ово што и ја знам или је задњица завршила школу, па она јадница нема ни знања ни памети, а кад тога нема ни образ се сачувати не може.

            Ако ово није довољно за тужбу, онда ћу да додам нешто што би био аргумент да ме пјесникиња тужи у Швајцарској.

            Најзначајнији Сорошев човјек у Швајцарској је милијардер Штефан Шмидхајни, човјек кој већ деценијама одбија да исплати одшете људима који су отровани у његовим фабрикама широм свијета, уплатио је милијарду долара Фонду за отворено друштво.

            https://de.wikipedia.org/wiki/Stephan_Schmidheiny

            Свима је јасно о каквим моралним величинама се ради у том друштву, али не знам да ли је то јасно и њој, јер да има образа Мирјана Марковић би се постидјела и из своје биографије избрисала да је била менаџер пројеката које је финансирао Фонд за отворено друштву, а памети немају ни они који су је довели у Швајцарску, као ни они свештеници у Србији који дозвољавају да она има своје промоције у црквама.

            Ако све ово није довољно за тужбу, онда стварно не знам шта још треба да урадим јер ја поменуту не мрзим, али ми се гаде сви они који једу са Сорошевих јасала, а не чине то јер су гладни него да би остварили своје неостварене амбиције.

Миодраг Лукић

Поделите:

5 Коментари

  1. Koja malicioznost, pa ti si covece gadno ljubomoran i iskompleksiran…. nakacio se na zenu nicim izazvan…kakve ti teorije zavere lupetas a sve zbog muke jer su te izbacili iz Prosvjete, pa ti sad svi krivi koji dodju a tebe jadnicka ne zovu. E Boze svasta trpi papir pa i tvoje lupetanje.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here