„Мирдита“ у Скупштини — Дачић: Немојте да ме провоцирате!

Поделите:

Посланик Уједињене долине – СДА Санџака Шаип Камбери није бирао речи говорећи лоше о власти у Србији, а током Камберијевог излагања реаговао је председник Скупштине Србије Ивица Дачић који је га је позвао да води рачуна о свом речнику, односно да употребјава изразе који приличе републичком парламенту.

“Не желим да улазим у расправу и да полемишем, а могао бих, да ли је нешто тачно или не. Поштујте изразе и користите примерен речник, да не бих морао да предузимам мере, а нисам имао намреу да било какве мере предузимам. Немојте да ме провоцирате”, рекао је Дачић.

Камбери је своје изгалање почео са: “Мирдита, добар дан”.

“Када бих послушао савет који даје Меша Селимовић човеку коме жели добро не говори увек оно што мислиш, требало би да ћутим, али ја нисам изабран да ћутим већ представљам глас Албанаца прешевске долине”, рекао је Камбери.

Ја не представљам ни жуте, ни црне, ни плаве, већ дискриминсане Албанце. Ко би могао да помисли да ће једина опозиција у Скупштини Србије бити Албанци и Бошњаци. Баш тужно за демократију. Овакав парламент није могао да произведе чак ни Слободан Милошевић”, рекао је Камбери.

Како је додао, власт састављена од левог и десног центра произвела је, како он види, тоталитарну власт која је изабрана преко демократрског процеса, баш као што раде, каже, сви модерни тоталитарни политичари.

Србију је упоредио са Белорусијом, а власт назвао “ретушираним радикалима” који се, каже, брину за свој имиџ, па у влади има 11 жена, постоји и Министарство за људска права, и све то изгледа као “перфектан сценарио”, док се свакодвнено користи говор мржње и сексизам.

Камбери је рекао да председник Србије Алекснадар Вучић говори како отвара фабрике од Суботице до Врања, а не до Бујановца и Прешева и позвао га да отвори бар једну фабрику у тим општинама.

Говорећи о положају националних мањина, позвао је Брнабић да представи етничку структуру запослених у болници у Брању или на наплатним рампама у Бујановцу.

Дачић је одговорио да у Бујановцу где је 50 одсто Срба нема ниједног у власти.

Посланик СНС Миленко Јованов је приметио да би излагање Камберија било боље и интересантније да је добио позив да уђе у владу и позвао је Дачића да реагује сваки пут када неко покуша да представи Србију каква није.

А Камбери се након Дачића јавио за реч и казао: “У какво сте политичко, социјално, економско, културно, здравствено и образовно стање одвели Србију, самозване патриоте. Србијо Димитрија Туцовића, Данила Киша, Ивана Ђурића…вероватно се и они преврћу у гробу, али и ова аутократија има свој век трајања. Неће помоћи ни тактика геополитичког баланса као смешна копија Титове Југославије”.

Камбери је рекао и да је Србија данас република једног човека чија власт јача, док потенцијал Србије пада, пре свега демографски.

“Људи су бежали због ратова, а данас се беже због ауторитаризма. Јадно је било јуче, јадно је и данас”, рекао је Камбери.

Спутњик

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here