Мировић о Црној Гори: Нова Влада у којој нема српских партија тешко да може да буде стабилна(ВИДЕО)!

Поделите:

– На формирање Владе је утицала и смрт митрополита Амфилохија, јер су се страсти смириле. Она је компромис, јер су кадрови блиски СПЦ, градјанском покрету Ура и концерну „Вијести“. Мислим да није добро што у Влади нема припадника Демократског фронта и зато нисам сигуран да ће Влада бити стабилна.

Не може да се каже да је ово антисрпска влада, али Влада у којој нема српских партија тешко да може да буде стабилна. Важно је да ова Влада укине споран закон о СПЦ, очисти бирачке спискове и распише ванредне, поштене изборе.

 

ДПС нема будућност и да је та партија већ сада на неких 20 одсто подршке. Имаћемо следеће године и попис, на коме ће сигурно бити већи број људи који се изјашњавају као Срби.

Када је реч о америчким изборима, не верујем да ће битније утицати на стање у Црној Гори и Србији. Неће имати шансе да се ДПС врати на власт, чак и ако победи Бајден. Не треба ни у Србији жалити за Трумпом, највише због скандалозног Вашингтонског споразума. Бајден је наравно још гори, али нема потребе да жалити за Трумпом. Често овде критикујемо Путина, не би било лоше да ту критику усмеримо и на Трумпа.

Када је реч о новом митрополиту у ЦГ, нема сумње да је владика Јоаникије вољен у народу. Сигуран сам да ће издржати и оздравити. Драго ми је што су патријарх Иринеј и владика Иринеј говорили онако лепо о митрополиту на схрани, али боље да су док је био жив дозволили му да се у Храму Светог Саве види са Путином, уместо што су у храм увели певачицу народне музике Цецу Ражнатовић – рекао је Мировић.

Шта је још изјавио наш саговорник, погледајте и послушајте у видео прилогу.

Извор: Србин Инфо

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here