Миша Матић: Српски сценарио

Поделите:

Вучић је уз помоћ Томислава Николића, Бориса Тадића и агената МИ6 створио странку са таквим кадром, да му је ванстраначка хрватска лезбејка, сарадница ММф и комунистичког клана Удовички, најбоље решење да га замени на месту премијера, заправо најважније политичке личности у земљи. Будућа премијерка није била на консултацијама са шефом државе на којима би требало да му поднесе уверење да има већину у парламенту и да му затражи мандат за формирање владе.

Како Вучић замишља парламентаризам, најбоље показује избор опскурних личности на местима највиших представника народа. До сада је, као премијер, он морао да обезбеђује већину, сад би то требало да буде посао Ане Брнабић. Очигледно да она са својим “стручним и личним квалитетима” – како рече Вучић, није дорасла да победи опскурност Драгана Марковића Палме, Марјана Ристичевића, Марије Обрадовић, али ни да уведе у моралну дилему бившег муфтију Муамера Зукорлића. У новом међуфракцијском обрачуну на српској парламетарној сцени, као и у доба обрачуна комуничких фракција, настрадаће српски народ, то јест онај део народа који држе до части, морала и економског напретка као основних демократских постулата. Неки ће напунити џепове, неки тракторе, а образ и демократија Србије стављене су на ползу муфтији Санџачком. Предстоји и Геј парада. На претходној су настрадали Андреј Вучић и Предраг Мали, а као колатерална штета појавио се Саша Јанковић.

Криза Владе је, евидентно почела, да ли ће се претворити и у кризу Парламента, показаће предстојећи дани. Измештен на функцију Томислава Николића, Вучић, хијерархијски не би могао да има кључну улогу у решавању криза Владе и Парламента, али ће као и до сад, када је пре експозеа премијерке, најавио повећање броја министарстава, покушати да управљата ситуацијом коју је сам наметнуо. Неспособна опозиција чека свој моменат за ситан ћар уколико Вучић понуди неку појединачну вајдицу, како би на тај начин решто проблеме у које су потпуно ненадано упали председница Парламента Маја Гојковић и шеф посланичке групе Александар Мартиновић. Све оптужбе, које је упућивао према опзицији, вратиле су му се као бумеранг. Највише она најтежа: Покушај дестабилизације земље и заустављање започетог развоја. Све то учинио је сам, стварајући кадровски неспособну страну и доводећи Ану Брнабић са „својим стручним и личним квалитетима“ у могућност да постане водећа политичка личносз у Србији. Не искључујући могућност да је све ово, можда још једна у низу представа за гласачко тело и још једна победа Александра Вучића над имагинарним противником, нова Влада се сигурно неће појавити на проглашењу Александра Вучића за председника Републике Србије, заказано за 23. Јун 2017.

Миша Матић

ВИДОВДАН

Поделите:

16 Коментари

 1. Срео сам Вас, господине Матићу, прије седам-осам година на једном дружењу Видовданаца у Н. Саду, Сјећам се и једног неугодног дијалога између Вас и режисера Мутића. Прочитао сам поприлично Ваших текстова, на неке сам се освртао. Неоспорно да сте елоквентан и паметан човјек и овај текст није за потцјењивање, али се нисте усудили да понешто кажете и о СПЦ, односно како се свети оци понашају, како се СПЦ бакће политиком, а има афера и аферица разних врста, што је недопустиво. Наиме, Ви знате да сваки свештеник по Уставу има право да говори, прича, оцјењује стање у земљи са свих аспеката, као сви ми, али Свети Синод (присјетите се да је на једном засједању Светог Синода одржао говор Александар Вучић и послије тога говора све их одвео на ручак, то је недопустиво) или често Његова Светост Патријарх, који говори у име свеколике СПЦ, немају право да износе политичке ставове, то је клерикализам. Сјећам се, био сам у Москви када се вратио (и њих 240) Солжењицин. На конференцији за домаће и стране новинаре је, између осталог, рекао да је Октобарска револуција побиједила и због тога што је РПЦ тада захватио клерикализам. Двадесет година је живио у изгнанству, најприје у Швајцарској, а онда у САД. На тој конференцији за штампу говорио је о капитализму (не бирајући погрдне ријечи), као најсуровијем друштвеном систему, с посебним акцентом како су се у САД-у кравари понашали према руској елити (књижњвници, сликари, музиколози, балерине, балетани, научници, чланови РАН), која је бјежала од од Коба, Лавренија, Жданова, односно разних Гулага. Многи су плакали од среће што су се вратили, јер нико тако не воли своју родину, отечество, као Руси.
  Када је ријеч о Ани, овај цитат ми није јасан: “Очигледно да она са својим „стручним и личним квалитетима“ – како рече Вучић, није дорасла да победи опскурност Драгана Марковића Палме, Марјана Ристичевића, Марије Обрадовић, али ни да уведе у моралну дилему бившег муфтију Муамера Зукорлића”. Није ми јасно, с обзиром на то да нису стављени наводници, ко Марковића, Ристичевића, Обрадовићку назива опскурним, Ви или Вучић. Вјероватно сам глуп, не могу да схватим. Такође, уважени господине Матићу, поређења су врло опасна. Ви сте млад човјек, ја ни у лудилу не браним комунизам, напротив, посебно српске партијске вође (Пере, Драже, Флашкалиће, Круниће, Тодоровиће и др), који су били најгори од свих партијских вођа у другим републикама које су чиниле Југу (клечали су и клањали се пред Брозом и сматрали су да није важно ко је које нације, за разлику од Крвата или Словенаца, који су чували своје национмално биће), али садашња партитократијска борба у унесрећеној Србији је опаснија од фашизма. Против фашизма се борило и бори антифашизмом, док против партитократијске борбе у Србији не постоји начин како да се боримо. Не постоји, драги пријатељу, “српска парламентарна сцена”, постоји неко чудовиште које називамо Парламентом. На крају ни част ни морал ни економски напредак нису “основни демократски постулати”, ова синтагма не постоји. Зна се шта је постулат, а демократија не постоји, то је шарена лажа за наивне. Нећете ваљда рећи да у Србији постоји демократија зато што постоји Парламент. У Парламенту нису народни посланици већ партијски, посланици, боље речено то су посланици партијских вођа.

 2. ” Вучић је уз помоћ Томислава Николића, Бориса Тадића и агената МИ6 створио странку са таквим кадром, да му је ванстраначка хрватска лезбејка,…”
  Kako vas nije sramota da pisete i objavite ovo sto je napisano ? Posle neko kaze kako su Srbi demokrate, i da nisu nacionalisti. Negirate ono sto mnogi kritikuju. Ne znam da li vam je uopste jasno sta je drzava, sta su nacionalni interesi, i sta je demokratija. Ovde se ne radi o vodjenju drzave od strane osobe hrvatskog porekla, jer je i vas svetac J.B. Tito bio Hrvat, pa je razbio Srbiju a vi ste mu tapsali. Ne radi se ni o seksualnom opredeljenju, jer premijerka nece da seta po svetu da vodi ljubav ni sa Vadom Putinom ni sa Donald Trumpom. Radi se samo o NACIONALNIM INTERESIMA, ako znate sta je to.

  • Извини јел можеш да нам објасниш какав национални интерес може Србија да има када устоличи хрватску лезбејку на чело своје Владе? Пре свега, сама њена појава је понижење за ову земљу, друго она не зна ни да прича прави се мутава али зато зна да удара печат и потпис а то непријатељима Србије највише и одговара зато су је и убацили, треће шта мислиш како Русија и Путин на све ово гледају, а то је земља која држи Србију слободном и сувереном да буде то што јесте а не што би Запад желео. Неће им ово проћи, макар не без последица.

   • Ја бих вас питао следеће. Пошто критикујете А.Брнабић и називате је погрдним именима, зашто се као патриота буните када Хрвати у Хрватској тако поступају са Србима ? Кажи ми друже комуЊиста, где то пише да треба да се пази шта ће рећи Русија ? Јели то зато што ти то кажеш или други могу да изаберу нешто друго? Чини ми се да не знаш шта су то национални интереси. Јеси ти упознат са тим у којем се ми налазимо окружењу ? Да ли се сећаш колико су Руси спасли Косово од НАТО пакта ?

    • Ја се буним против свега хрватског, јер су ми целу фамилију са мајчине стране истерали из Далмације, дакле ту сподобу као премијера Србије не прихватам и из тог разлога, а морам да је називам погрдно јер она то и јесте и не крије да јесте, а што се тиче комунизма, презирем га такође, волим веру православну и српску традицију, и на крају Русија, њу волим као Србију јер је права хришћанска земља са јаким осећајем националног достојанства, и због тога што нам ништа лоше није учинила, па и то наше несретно Косово и Метохију, није га Русија отела већ НАТО пакт, а није га могла спасити јер је била у рукама клинтониста, дакле требало јој је времена да стане на ноге, њено време тек долази и ја верујем у Русију и српски народ верује у њу ма колико се други трудили да прикажу другачије и зато нема предаје и нема попуштања.

     • Пошто си себи дозволио да ми се обраћаш са ” ти”, на пролетерски начин или као члан неке више класе, то ћу исто да урадим. Мога деде брат , иначе свештеник из Даља је убијен у Јасеновцу, мој деда је суђен на ” велеиздајничком процесу” у Загребу, итд, па нећу због тога да мрзим Барнабићеву. Што се тиче прича о Русији, то су илузије. 2003, у сред зиме на температури од -20, твоја браћа Руси су током две недеље искључили гас у Београду због неплаћених рачуна. Веома православно и братски. Русија права хришћанска земља ! Као и један део Срба као ти који не знају да се прекрсте, из којима је највећи светац Лењин., а појединим Србима Ј.Б.Тито. Нигде нисам рекао да је Русија отела Косово, али кажем да су Русинкоји су први ушли на Косово , оставили све НАТО пакту из отишли подвијен их репова. Ти си комуниста само си променио име у ” патриЈоте “.

    • Да бар памтите ко вам је побио претке, не бисте навијали да Хрвати воде Србију, од српске толерантности до заборава имамо само понављање историје, ја не мрзим никога али признајем да ми Хрвати нису на топ 5 листи најомиљенијих нација, просто они су задојени од малена мржњом према нама и то се никад неће искоренити а што се тиче комунизма, знам га само из књига и филмова, немам баш толико година да га памтим, а што се тиче Русије, опет бркате чињенице, поредите Јељцинову Русију са Путиновом која везе са везом нема, то је исто као кад би сад Чеда или Чанак владали Србијом па треба да помогну Републици Српској, па да ли би јој помогли, онако либералних и ненормалних схватања. Па сигурно да не. Што се тиче КиМ не могу Руси бити већи Срби од Срба, тад је била западна власт, као и сада што је, сви пуштају српску земљу низ воду а очекују од Русије да спашава ствар кад српска власт не мари само су им битни Брисел и Вашингтон, све ће то историја пресудити једног дана како се ко понашао према српској држави.

 3. O Bože naš dobri sidji pa vidji kako se protiv buduće srpske Madone Ane LGBT i Jovanke srpske digli zaostali Serblji, iako je ova ono najbolje što se Srbiji i njenom Nebeskom narodsu moglo dogoditi. Gdje su naši poprednji unutarpolitički, realpatriotski analitičari Andjelković i Radun da urazume ove zaostale srpske dvonožce, koji su digli kuku i motiku protiv srpskog spasiteljskog dvojca, koji će zdušno asistirati majčici prirodi (koja se nešto ulenila) u njenoj proceduri rešavanja srpskog pitanja.

 4. Док се расправљају избеглице из, тзв., Хрватске, ево мог неоптерећеног става. МИСЛИМ да је избор Брнабићке ФЕНОМЕНАЛАН ДИПЛОМАТСКИ потез. Нагласак је на “дипломаткси” – а то значи МИМО МОРАЛА и сличног. Зашто мислим да је добар потез, ево неких аргумената. Прво, овиме се затварају врата вечитим педерским нападима на Србију. Нема више – све док Брнабићка неометано ради. Друго, кога ће сада и ушта да убеде Пицеки својом жалопојком због Србије, када је Брнабићка Хрватица? Треће, од родне равноправности се тешко може очекивати више! Ко сада да пласира НАПАДЕ на Србију на ЦНН и ББЦ, Шпиглу итд – па СВИМА је у очима Брнабићка са првих страна. Како сада рећи да Србија понижава МАЊИНЕ – сада када се и стари кољачи Бугари сетили своје?… ХЕХЕ, мислим да је потез велемајсторски, НЕЗАВИСНО од мотива и да ли је промишљен. КОНАЧНО, НЕ ЗАБОРАВИТЕ, иду ЈОШ ТЕЖА времена: сада се диже магла звана Катар, да се заборави Сирија, подчеркне Иран, смени Трамп…. ВРЛО опасна времена. ДОБРО је не бити на фронту напада вечито подлог Запада.

  • Tacno, samo sto to mnogi nisu shvatili ili neće da shvate. Radi se o formi a ne o nekom patriotizmu. Zasto biti konstantno pod pritiskom i pod lupom kada to nije obaveza.

  • Ovo su neki komentari SNS stranačkog pripadnika ili plaćene osobe da piše u korist SNS-a.
   Očito da je izbor lezbejke za premijera izdaja Srbije i Pravoslavlja.
   Nije slučajno što se dešava blizu Vidovdana, tako poslanici biraju kome će se privoleti.

   Uopšte nikakvu korist Srbiji neće doneti izbor lezbejke za premijera, a LGBT lobi će samo ojačati u Srbiji, takođe i ispiranje mozga dece spolnim obrazovanjem tj. masonskim orazvraćavanjem dece u ranom uzrastu će takođe da ojača. Sasvim je očito da će LGBT lobi ojačati u Srbiji, jer imaju lezbejku za premijera cele Srbije.

   Samo mišljenje da je Vučić neki tobož patriota nema veze sa razumom, on je čovek zapadnog uticaja, sluga zapadnih tajkuna, znamo i da se izgrlio sa ljudima iz Trilaterale kao najboljim prijateljima. Stoga, on nije patriota, niti ostvaruje interese Srbije. Potrebno bi bilo ispitati i uticaj Velike regularne lože Srbije u svemu tome, ako je uopšte i moguće.

 5. Najbolji komentar na formiranje ovakve vlade dao je dr Vojislav Šešelj, iz skupštinske klupe. Ko ga nije čuo, da ukratko prepričam. Osnov moderne parlamente demokratije jeste demokratsko sušeljavanje različitih političkih partija. Bez političke partije, koja onda ima određenu ideologiju i na osnovu te ideologije političku taktiku, nema parlamentarne demokratije. Bez toga se možda može konstituisati nekakav drugačiji politički sistem, ali moderna parlamentarna demokratija ne. I sad mi imamo jednu partiju koja ubedljivo pobedi na izborima i umest da od 22 ministarstva upravlja sa jedno 20-ak, oni prave vladu u kojoj članovi SNS dobijaju 7 ministarstava a ostali 15!?? Ko će to vladati Srbijom? Oni koji su dobili izbore, znači oni za koje je narod glasao, ili oni za koje se nije glasalo jer nisu ni imali nikakav politički program? Situacija je zrela za nove izbore jer mi sad ne znamo da li bi SNS dobio sve te glasove da je u svom programu imao sva ta lica koja sad postavlja na ministarska mesta. U svakom slučaju SNS ovim ruši principe parlamentarne demokratije.

  • Живела демократија настала у Сократовој Атини, а доживела свој врхунац на дужничком списку ММФ-а. Живео Војо који је устао да је брани. Српска премијерка долази из компаније ветрењача – браћо Срби, можда сте пишали у ветар, али сад ћете у пропелере. Борити се за парламентарну демократију у либералном фашистокапитализму је покушати пропишати између кракова пропелера док се окреће великом брзином.

   https://www.youtube.com/watch?v=LXgiWNeVNYY

  • Ne vidim zašto je bolji. Obradovićev komentar jeste, da kažemo, oštriji, zajedljiviji, pa i svađalački ali nije sadržajniji od Šešeljevog. Šta više, Obradović, u onom konstruktivnom delu svoje kritike, ponavlja šta je Šešelj rekao. Meni je Šešeljev komentar najbolji jer pogađa srž problema a to je pitanje ko vlada Srbijom. Parlamentarna demkokratija je najbolji mogući politički sistem ako nemate neku izuzetno jaku figuru koja bi sama mogla vladati. To nemamo, niti ima koga takvog na vidiku, a i da ima slomili bi nas ponovo silom da to spreče, pa nam nema druge nego braniti po svaku cenu parlamentarnu demokratiju. U parlamentarnoj demokratiji narod se opredeljuje za neku političku partiju, za njezin politički program koji je zasnovan na ideologiji koju ta partija zastupa, i kad prođe glasanje onda tu nema više vrdanja – ima da se vlast raspodeli prema rezultatima glasanja. Ovo što su sad uradili “naprednjaci” popkazuje da oni ismejavaju narod i narodnu volju i vladaju kako im u keojem trenutku prdne u glavu, ili kako im njihovi šefovi narede.

 6. Врло добри, интересантни, коментари.
  Читати тако зреле људе = велико задовољство

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here