Могуће је да ће Албанци сада оспоравати Вашингтонски споразум

Поделите:

Предсједник Скупштине Србије Ивица Дачић изјавио је да ће Србија испуњавати све обавезе из Вашингтонског споразума који је потписала с Приштином, уз посредство администрације предсједника САД Доналда Трампа, али је указао на могућност да ће тај документ сада оспоравати Албанци.

Ми смо једна озбиљна држава и оно што смо ми потписали, радићемо на томе. Да ли ће нека друга страна оспоравати оно што је потписано? Могуће је. Могуће је да Албанци мисле да, ако је Џозеф Бајден побиједио, неће морати да испуњавају то што пише у споразуму – рекао је Дачић за Радио Београд.

Он је истакао да ће Србија имати конструктиван став и радиће на даљем примјењивању Вашингтонског споразума.

Дачић је навео да је више пута рекао да је сигуран да ће добри односи Србије и САД бити настављени без обзира на резултат предсједничких избора у САД, на којима је побједио Бајден.

– Односи Србије и ове земље се не могу вратити уназад, нити би требало да се врате уназад тиме што би се поништавало све оно што смо до сада остварили са САД у вријеме Трамповог мандата – истакао је Дачић.

Он је рекао да ће Скупштина у уторак по хитном поступку расправљати о приједлогу ребаланса буџета, а потом ће се пред посланицима наћи и приједлог о измјенама и допунама Закона о заштити становништва од заразних болести преноси Срна.

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here