Mr Danijel Igrec: Ruski ambasador na meti građanske Srbije

Podelite:

Redakcija Sputnjika u Srbiji napravila je pre par dana intervju sa Aleksandrom Čepurinom, ruskim ambasadorom u Beogradu. Gospodin Čepurin nesumnjivo važi za čoveka koji svoju diplomatsku funkciju shvata krajnje ozbiljno. On je oličenje onog pravog diplomate, čoveka koji nikada ne prelazi granice utečene diplomatske prakse i koji svoju funkciju obavlja poštujući međunarodno pravo i uvažavajući suverenitet i interese države Srbije.

Jednom takvom čoveku teško je naći bilo kakvu zamerku. Njegov rad je sasvim dovoljan dokaz njegovog profesionalnog integriteta i diplomatskog iskustva te je kao takav zaista i najbolji predstavnik svoje države u prijateljskoj i savezničkoj Srbiji. Upravo zbog toga se kao neosnovane i skandalozne pokazuju sve kritike upućene na račun stavova koje je ruski ambasador izneo u svom intervjuu. On se bez ikakvog razloga, samo zato jer je stao u odbranu integriteta i dostojanstva države u kojoj službuje našao na meti drugosrbijanskog, evroatlantskog tabora u Srbiji.

Aleksandar Čepurin se našao na meti onih koji već godinama rade na sveopštoj desrbizaciji i urušavanju autentične državne i nacionalne politike. Na meti atlantističkih struktura u ovoj državi instaliranih od strane onih koji bi od Srbije da naprave otvoreni politički, ekonomski i vojni protektorat Brisela i Vašingtona.

Među njima se u napadima najviše „istakao“ prozapadni Blic. Medij koji je postao rasadnik antisrpske histerije i simbol antisrpskog narativa je i ovoga puta (baš kao što i priliči njegovom imenu jer „blic“ na nemačkom znači „munjevito“) požurio da ruskog ambasadora predstavi u najgorem mogućem svetlu, optuživši ga za neprimereno ponašanje. Ovaj medij išao je čak do te mere da je predstavnika jedne otvoreno prijateljske i savezničke države označio za agresivnog i bahatog diplomatu koji vređa i omalovažava opoziciju, zapadne zvaničnike i “priznate evropske nobelovce“.

Pođimo redom. Šta je to Aleksandar Čepurin rekao u svom intervjuu osim što je uradio ono što mnogima na srpskoj političkoj sceni itekako nedostaje– svedočio istinu. Nijedna izjava ruskog ambasadora nije bahata, nijedna izjava nije data u zapovedničkom tonu kao što to čine „naši prijatelji“ sa one strane Atlantika.  Zameraju mu što je tobože ismevao američkog diplomatu Brajana Hojta Jia, ističući njegov niži diplomatski rang iako je i čistačicama u Stejt departmentu jasno da Brajan Hojt Ji zauzima jedno od najnižih mesta na diplomatskoj lestvici u sistemu SAD. Gospodin Čepurin je samo istakao svoje (legitimno) čuđenje činjenicom da zvaničnici takvog ranga insistiraju na susretima sa najvišim državnim zvaničnicima u Srbiji prilikom kojih se uopšte ne ustručavaju da našoj državi ispostave raznorazne ultimatume koji ozbiljno narušavaju njen suverenitet.

Pitam segde je taj isti Blic bio kada je Brajan Hojt Ji svojim krajnje neprimerenim izjavama grubo narušio diplomatsku praksu i pogazio dostojanstvo građana i države Srbije?! Kako to da Blicu ne smeta kada Brajan Hojt Ji diktira spoljnopolitički kurs Srbije, a smeta mu kada neko stane u odbranu naše države?!

Idemo dalje. Blic negoduje i zbog činjenice da se ruski ambasador osvrnuo na delovanje tzv. građanske opozicije za koju je upitao da li time kada se susreće sa Hojt Jiem šalje poruku podrške antisrpskim i antidržavnim stavovima koje iznosi ovaj službenih američkog Stejt departmenta. Šta je ovde „skandalozno i sporno“? Apsolutno ništa. Nijedna opozicija koja za sebe tvrdi da je demokratska i da su joj interesi građana na prvom mestu ne bi podržavala spoljne pritiske na sopstvenu državu. Takav angažman opozicije samo potvrđuje da se ona stavila u službu podrivanja srpskih interesa i otvoreno svrstala na stranu onih koji bi u Srbiji da prave neki novi 5. oktobar.

Blicu smeta i komentar Aleksandra Čepurina na izjave Herte Miler koja je ona dala prilikom gostovanja na Beogradskom sajmu knjiga kao i opaske na račun ukrajinskog ambasadora Oleksandra Aleksandroviča.

Pitam se gde je taj isti Blic bio kada je ta ista Herta Miler kao prava naslednica jednog ozloglašenog naciste i pripadnika SS jedinica na najbrutalniji mogući način izvređala srpski narod i optužila ga da je sam kriv za agresiju i zločine koju je nad njim između ostalih izvršila i njena država?! Pitam se gde je taj isti Blic bio i kada se ukrajinski ambasador, predstavnik pučističke kijevske vlasti, otvoreno mešao u unutrašnju politiku Srbije i našoj državi delio lekcije sa kime mora, a sa kime ne sme da sarađuje?!

Kada su u pitanju ucene i pritisci na Srbiju tada nema zamerki i kritika. A kada se neko usprotivi daljem gaženju srpske države i upozori na politiku duplih aršina Blic je odmah tu da ga etiketira kao nepoželjnu osobu koja se upliće u unutrašnja pitanja Srbije. To može da znači samo jedno – da je ponižavanje Srbije ne samo prihvatljivo već uveliko dobro došlo i poželjno!

U napadima na ruskog ambasadora Blicu se pridružila i separatistička Liga socijaldemokrata Vojvodine, partija na nivou statističke greške. Kadrovi Nenada Čanka koji je pre nepunih mesec dana otvoreno podržao separatizam u Kataloniji i pozvao na sličan antidržavni scenario i u AP Vojvodini smatraju da zemlja koja drži do svog integriteta ne može tolerisati da je jedan strani ambasador na ovako “agresivan i neprimeren način” uči šta su njeni nacionalni i državni interesi. Oni još dodaju da su opoziciju u Srbiji birali građani koji ne žele da njihova država ikada postane „ruska gubernija“.

Kako se Blic i Čankovi autonomaši ne setiše da svojevremeno osude skandalozne istupe bivšeg američkog ambasadora u Srbiji Majkla Kirbija koji nije štedeo municiju kada je napadao Srbiju zbog njenih bliskih veza sa Rusijom i odbrane Kosova i Metohije. Ili da reči kritike upute sadašnjem ambasadoru SAD, Kajlu Skotu, koji je umislio da je najviša i jedina vlast u državi pa da može da kroji njenu unutrašnju politiku i određuje ko je prikladan da srpskim kadetima na Vojnoj akademiji drži predavanja i prenosi dragoceno znanje. Tada je reakcija izostala jer im njihovi zapadni pokrovitelji ne pune džepove zato da bi branili Srbiju već zato da bi je konstantno napadali.

A što se tiče demokratskog legitimiteta proevropske opozicije i opasnosti od stvaranja nekakve ruske gubernije treba priznati da te dve stvari imaju nešto zajedničko. Obe su stvarne koliko je stvarno i postojanje mitskog bića Golum iz filma Gospodar prstenova. Obe su odraz histerije i paranoje opozicije koju je umesto građana birao direktno Kajl Skot i koja u svakoj saradnji Moskve i Beograda vidi pretnju od nekakve „ruske okupacije“.

Pristojnom građaninu ove zemlje teško je i zamisliti kolika količina licemerja i mržnje prema Srbiji je potrebna da bi se stekla (i sačuvala) naklonost Zapada. Blic i LSV su bili (i ostaju) jedan od najboljih primera upravo toga. A Aleksandar Čepurin ostaje čovek koji je održao čas državotvornosti ne samo američkoj opoziciji već i aktuelnoj vlasti.

Hvala ambasadore!

 

Mr Danijel Igrec

VIDOVDAN

 

 

 

Podelite:

46 Komentari

 1. Na izborima ta “građanerska Srbija” prolazi očajno, što znači da ne čini ni 10% glasača, odn.4-5% populacije. Međutim dobija mikrofon od građanerskih medija, a mi druge nemamo. Na “mrežama” su građanerski botovi – tako da sve u svemu deluju kao da ih ima. A nema – svejedno!

 2. Moja mama kaze da je taj ambasador djubre jedno nevaspitano kome je do Srbije stalo kao do lanjskog snega. Srbija nije bezbedna u oslanjanju na sumnjive rezime nego one najjace. Rusija nas mrzi i iskoristava. Najveci patriota je onaj koji se tome su8protastvi. Rusiji treba jednom reci NE BRE i zalupiti im vrata Balkana jednom za svagda.

  • Rusija nas mrzi? A Zapad nas kao voli, sve sa bombama i granatama koje bacaju po nama na svakih 20 godina. Treba da vas je stid i stramota i vas i vašu mamu, jer je ambasador Čepurin rekao istinu, šta mi imamo od toga što se ponižavamo i savijamo pred raznim nikogovićima 75 ranga u Stejt departmentu, to što će da nas “vole” par godina ako ih slepo slušamo, pa opet po glupim Srbima da prave Veliku Albaniju, ne gospođice, ovog puta idemo do kraja, uz Rusiju pa šta nam Bog da, gore od ovog kuvanja žabe na tihoj vatri više ne može da se izdrži.

 3. Zemlje koje tako funkcionisu “idemo pa sta nam Bog da” uvek lose prodju. Bog uvek nagradi one koji prvo razmisljaju, vagaju pa se uzdaju u Boga da pridoda ….a ovi koji sve tako ofrlje a onda kao u Boga se “uzdaju”…to je sve sumnjiva rabota. Ti ce prvi sutra reci “ma nisam ja mame mi, Bog je tako hteo”….moja mama kaze uzdati se u ruse je dobro jedino ako je neko mazohista.

  • Biti na strani dobra, nije mazohizam, Srbija je uvek bila na strani dobra, i nikad nije pogrešila, iako je za to plaćala visoku cenu. Šta vi imate od toga ako se potčinjavate Zapadu u svemu, postajete nevažni i gaze vas kao krpu, danas Kosmet, sutra Republika Srpska, prekosutra Rusija, pa onda SPC, ćirilica, istorija, sve obrisati i zaboraviti da bi imali koji dan više, pa jel to život? Jel to normalno? I pod Turcima je bilo normalnije živeti, barem nisu tražili da potpišemo sopstvenu propast, mislite o tome i pozdravite mamu.

 4. Vi ste dragi moj mladicu stavili Rusiju ispred SPC. Nemojte mi molim vas reci da smo im mi potrebni da je stitimo. Jaki su oni sami sebi kakvi su uvek i bili (sami sebi). Jao dragi moj ta prica o “potcinjenosti” zapdu je izmisljena od Rusofila da bi nas u stvati drAli u potcinjenosti toj Rusiji. Moja mama ima dokumente. Veryjte uvek jw produktivnije bilo pocezani sa zapadnim saveznicima. Pa nece dragi moj reci da od 3 pravoslavne zemlje u NATOu sad cekaju cetvrtu da u stvari pokqzu da nas mrze. Ta zvaka je mLo isfurana.

 5. Za mene su srpska država i SPC jedno i uvek su mi na prvom mestu, ali mi je važna i Rusija jer je to zemlja koja je krv prolivala za našu slobodu, a to što su Bugari, Grci i Crnogorci u NATO znači samo njihov poraz i nikako dobit jer su izgubili pravo da odlučuju o sebi, ekonomski su pukli odavno i tu sreće nema, mi moramo biti pametniji od njih, i čuvati ovu našu Srbiju za sebe onako kako su nam je dedovi ostavili, kao slobodnu i ponosnu državu a ne zapadnu koloniju.

 6. Pa gospodine Patrioto, onda smo mi pali cuvajuci Srbiju onakvu kakvu su nam dedovi ostavili….dedovi iz Balkanskih i 1 svetskog rata su nam ostavili Srbiju sa Kosovom…..a mi smo pali cuvajuci je. I Bugari, I Grci, i Rumuni i Crnogorci su danas bogatiji od Srbije i ta razlika je svakim danom sve veca na zalost. Ponosna drzava je ona koja je bogata a ne ona koja grca u siromastvu i odakle beze…verovatno isti takvi divni mladi ljudi kao vi, koji ipak stanu i realno gledaju i onda napuste.

 7. Pa bežali bi i Bugari,Grci i Monte Nigeri kad bi im dopustili vlasnici radnog logora…..
  zatvore ih unutra,uključe da rade kao industrijske robote i pobegni ako možeš????
  Malo sutra čim krene robot da razmišlja svojom memorijom odmah ga resetuju i reprogramiraju a nekima isključe struju za kaznu pa mora da čeka generalni remont dok ne zastari pa ga bace u industrijski otpad ili sekundarne sirovine za reciklažu i vađenje organa što smo videli u žutoj kući na Kosovu za vreme bombardovanja…..
  Ništa se kod njih ne baca čak i sočiva za operaciju katarakte se skidaju i ugrađuju pod garancijom u robote koji nisu ispali iz serijske proizvodnje…..
  Obzirom da srbija važi kao potencijalno veoma bogato organsko nalazište delova i rezervni resursa za globalni neoliberalizam sasvim je verovatno da imaju velika očekivanja od ovog prostora za razvoj nesputanog širenja industrijske robotike i neuronski mreža poslednje generacije..
  Jer cilj im je napraviti jeftinog,multipraktik robota koji radi na baterije i vetro energiju ,koji misli preko centralne mreže ROBOTIKON i koji kao hranu koristi coca colu u kombinaciji sa zeolitom što daje vrhunske radne osobine i dugovečnost unutarnji organa za neograničenu upotrebu.

 8. Jer što više robota bude uključeno u proizvodnju i humano hibrida neće biti potrebe za ljudskim bićima pa ih vremenom potpuno treba izbaciti ili čuvati u bankama rezervni organa samo kao nužnu reprodukciju da se genetski materijal nebi izgubio ili degenerisao proces obnove biomase.

 9. “Mala moя zaniela, slušaюći Daniela”, Daniel Povović i pesma Evrovizie – Džuli. Ko se ne seća? Rusiя e kroz vekove propast Srbalja na Balkanu. Tačka. Treba imati m…i mnogo znati pa ovo reći. Svi nariču i kukaю, a Vule: “Slaba Bogu, Imperiя pritisnu Kosmet, da ostaše komunisti eto ih do Niša.” 35% natalitet pao, Parada ponosa u Prištini a “Vidovdan” svog Vuleta ni na prase da pozive? To ne kažu građanske splačine od ljudi, raspolućena deca komunizma nego čovek koii e vek posvetiio antičkoй istorii Srba.

 10. Ne lupetaj vulino….
  kakvi pao natalitet…..
  Nataliteta nema čim izađeš 20km iz Beograda….
  Čim Ibarskom dođeš do Guncata i Ripnja gotovo,kraj 0% natalitet ali zato se po Beogradu krešu za celu Srbiju da poprave prosek pa kad sabereš 0% na periferiji 200% u Beogradu dobiješ prosek za region centralne i istočne evrope 35%..

 11. Ruski ambasador na meti građanske Srbije ?

  Glup naslov !
  Pre svega, svi smo mi GRAĐANI SRBIJE i normalno je da imamo različite stavove, različita mišljenja o Rusiji, o Americi, povodom Kosova itd.

  Inače, pozdrav gđi Julijani Mitričević koja kaže :
  ” Ponosna drzava je ona koja je bogata a ne ona koja grca u siromastvu i odakle beze…verovatno isti takvi divni mladi ljudi …”

 12. Te tvoje besede važe samo za Pešter i Negotinsku krajinu a u Beogradu bi te gađali jajima i pečenom svinjskom glavom još na prilazu u Šopićima..
  Dok bi došao do Slavije bio bi masan ko uštipak..

 13. Generalno se kod antiruskih diskutanata primećuje agresivnost i osionost, kao i uverenje u svoju “odabranost”? Nemoguća je misija: neznalicama objasniti da je njihovo visoko mišljenje o sebi rezultat katastrofalne neobrazovanosti, jer nema odakle da se počne: prilika je propuštena u višim razredima OŠ, i sad nekome dokazati da čitanje uputstva za kalodont nije “evropeizam” i da sedenje u udobnoj zavetrini, nasleđenoj od dede-partizana, nije samo po sebi gradžanizam – nema šanse. Gradžani se međusobno časte, ne sa serdare i vojvodo (to je tako prosto), nego sa “urbani, LGBT i razumni”, i ne veruju nikom ko im kaže da su zalutali.

 14. Upravo se navrsi STO godina kako je Sveti Nikolaj Drugi Romanov Sebe, Svoju Djecicu, Suprugu I Rodinu Rysiju bacio u ambis poslusavsi suze srpskog Poslanika u Carskom Petrogradu, kao i par godina kasnije LELEK Prestolonaslednika Aleksandra: SPASAVAJTE, VASE VELICANSTVO- SRBI I SRBIJA CE NESTATI! Velicanstvo poslusalo lelek i nama omogucilo da po Njemu pljujemo.Takvi smo i Bog nam pomoci nece. A evo nas: cijelo dvadeseto ( i devetnaesto!) Stoljece
  NACIZAPAD nas ubijao i dalje ubija, ali mi ga volimo: Bog ovakve ne prima…
  Njena majcica ” ima dokaze”! Reci svojoj majcici da te uzme za rucicu, odvede do Manastira Svetog Romana- nije daleko, Djunis kod Krusevca; Srcu Rusa Rajevskoga da se poklonite- to ti je, duso, Onaj Vronski, Glavno Lice “Ane
  Karenjine” Tolstojeve ( ako si i cula, ti i tvoja majcica, za Tolstoja); ucinite to i dusu cete spasiti! Da vas neka sila odvede u Moskvu predivnoj mermernoj Slavjanki da se poklonite- muzika njena vratice te, i majcicu ti, Rodu Svome…

  A sto se teksta tice! Moj Danijele, koliko promaseno, toliko i ljigavo! Ocesati se treba o pravu adresu, a ne praviti se neukim. Ovakva ODBRANA Gospodina Cepurina od ovih smradova Gospodinu Cepurinu nije potrebna- on je dostojanstven! Izvjesna herta, izvjesna ukrajinska “ambasadorska” bitanga izvjesni ji i SKOT, floskula “dryga srbija”, nekakav usrani blic….- svi oni rade svoj posao, a tvoje je, Danijele, da vodu usmjeris na pravu adresu- no, nema vajde od toga!
  Hvala Gospodinu Cepurinu: BRANI NAS OD NAS SAMIH!! IZ SRCA MU POZDRAV!

 15. Ne znam po cemu to treba biti bedan, besposlen, ziveti u ponizavajucim uslovima, i da samo u tim stanju se moze voleti Vronski ili Dostojevski. To je bolesno razmisljanje. Ako vec nas narod bezi u zapadne zemlje onda ih je bolje replikovati kod nas. Zrtvujuci svoj standard i ponos iz neke kvazi podrske Rusiji je odustvo patritizma prvog stepena, cak i izdaja. I srbi su zasluzili leba da jedu.

  • Ni jednom reci nisam rekao da se “Vronski” i Dostojevski VOLE, vec, kada je rec o “bolesnom stanju”, da je Bogom neoprostivo kamenjem se bacati na spasioca- to je bolest koja nema mjeru; i ni jednom reci ne rekoh bilo sta dobro o ovome jadu nasem, a godinama govorim: mladi, bjezite odavde, jer ovdje vlada, vlastvuje i vlastvovace samo zadnja
   FUKARA. DRAGA Julijana, nadam se da sam jasan.
   Dozvolite samo jos: ako je rec samo o lebu, perspektiva svakom mladom je ypravo u Rusiji- to najbolje vide bas oni sa Zapada; a ko malo vrslja sa ekonomijom ne treba mu objasnjavati- e, tu se Zapad u odnosu na Istok koprca: nemoze vise da ubijanjem fizickim dolazi do (proizvodnih) resursa kako bi odrzavao standard stecen ubijanjem i pljackom. Zapad, Julijana, gori- to Vam pokazuju mladi Pariza, Berlina…, samo Vam ovi “nasi’ ne pokazuju, jer oni su pljackom nas guzicom u Londonu, a ne ovdje…

 16. ne beži naš narod u zapadne zemlje…..
  On lepo kupi turistički aranžman kod KonTikija sedne u Boeing 737,zaturi dupe u udobnu fotelju,naruči karađorđevu šniclu i coca colu i odgleda na multimedijalnom ekranu najnoviju verziju Ratova Zvezda…..
  Onda polako i dostojanstveno kad avion sleti izvuče nos napolje,stavi tamne naočale i zabije slušalice u uši da bi izgledalo kao da dolazi iz LosAngelesa i krene u razgledanje zapadni gradova u stilu princa od Monaka..
  naravno uz obilato blicanje mobilnog telefona i postavljanje fotografija na facebook da komšinica i švalerka koji su ostali u Beogradu može videti kako mali Radojko eto troši lovu na luksuzno krstarenje Firencom a ne na njihove kreme i parfeme ….
  sledeći put će ići sve do Rima samo da pokaže komšiluku kako je kupio novi smartphone od 20 mega piksela..

 17. Oh da, nas narod odlazi u zapadne zemlje i to obilato. I osionost je upravo kod Rusofila….i osecaj odabranosti, i osecaj (nadmeni, oholi,…znaci anti-hriscanski) da smo nekako veci pravoslavci ako odbijamo progres i uzimamo lose savete koje nam rusija daje. I da Rusofili imaju moralno pravo da nekog nazivaju izdajicom…Upravo je obrnuto. Patriota je onaj koji zeli da srpski standard raste brz, da investicije dolaze u srbiju brze, Da nas stiti najjaca vojna alijansa, i da smo clan njihovog kluba. najveci patriotizam je da neki Srbin kod Kontikija izadje po Rimu i seta se kao Srbin jer je clan naprednog sveta….a ne da se folira krijuci se uz cvikere kao da je dosao iz Los Andjelesa. Rusija treba samo sto dalje od nas. Nemaju oni tapiju na pravoslavlje. Grcka je izvor naseg pravoslavlja, a oni, Bugari, Rumuni, i Crnogorci su u NATO paktu. Dosta je vise te pateticne retorike o NATO paktu.

 18. aha kako da ne Grčka je izvor yogurta Dukatos i sardina u maslinkama Yorgos Panayotis…..
  Bez toga će da pocrkamo duhovno gladni..
  Izvor srpskog pravoslavlja nije grčka zbog toga što vera ne zavisi od države,politike ili nacije već od onoga što je iznad toga a zove se dogma….
  Da nismo imali jake i sposobne dogmate poput Stefana Nemanje i Rastka njegovog sina malo sutra bi nešto dobili na poklon od Grka….
  Možda malo kozjeg sira ako budemo dobri i čuvamo njihove koze na ispaši..
  Inače autokefaliju u opšte nismo ni tražili od Atine već od vaseljenski patrijarha.

 19. O Boze,…..s kim ja pricam…nase pravoslavlje vuce korene iz danasnje Grcke,…..odatle nam je doslo…..ne iz Rusiej,…Grci su u NATO paktu,…..ako su Grci u NATO Paktu onda se ja kao pravoslaka tog pakta ne bojim za Srbiju. Bez obzira sta ova baraba od Cepurina prica.

  • Azbuka, a Hadzi! Nase pravoslavlje
   NE VUCE korijene ni iz koje Grcke, a pogotovo ne iz DANASNJE!
   Hvala Ti, Boze, sto sa Hadzi pricam! I pomozi joj, Gospode, da ode do Studenice, Decana, Gracanice… i onda ce sama do Svetog Romana i Rajevskog…. Mozda se na smrdljivi beogradski asvalt vise i ne vrati: ono
   HADZI BOGOM ce biti pre-uzeto.

   ..

   • Ne vuce korene iz Grcke ? iz Vizantije ?…Ma ne, onda mora da je drug Staljin poslao podzemne podmornice koje su dovele pravoslavne misionare iz Moskve. Srbija je u dodiru sa Hriscanstvom barem 200 godina bila pre Rusije. Smrdoljivi beogradski asfalt ne zove neko ko voli Srbiju, pripazite sta pricate pre nego sto druge poducavate o vasoj vajnoj ljubavi za srpstvo. Verovatno Cepurin isto tako prica o mom Beogradu.

    • nema to veze jesi li prvi ili poslednji u rišćanstvu….
     Nije to kolce pa da se uvatiš i skakućeš u krug kad staneš na keca i vitlaš maramicom da te vidi cela svadba hahahaha

     • Ima veze, jer ova pateticna ljubav prema Rusiji nicim nije zasluzena, nelogicna je, stetna, i beskicmena je. A znamo i sami sta je iza nje, a nikako ljubav.

    • Osjetices, Gospodjice, DUSU Srpskog Sela i Srpskog Seljaka- po OVIMA se voli Srpstvo i Srbija, nimalo po
     Tvom beogradskom asvaltu…
     Otidi- vidim da nikad nebi!- tu, na Frusku Goru, blizu je, u Krusedol; i Branko Ti je tu, osjetice Te.

    • Usput: to “vizantija” nastade u sedamnaestom vijeku, izgovori ga prvi jedan german sa prostora koji se jos ne zvahu Deutschland. Citaj nesto, ne gubi se po beogradskim
     “caokafanama”…

  • Hm,hmm..nema nimjednog razloga,ni potrebe,da se Cepurin naziva barabom, covek,ne ucenjuje,ne preti ” tepihom”‘..kritika bezuvrede mozecda prodje, avredjanje nemoze.

 20. za vas je mladicu diskusija o Srbiji jeftina zajebancija, poredite srbiju sa psom Pafijem iz Skotske, svadba……nemojte vi uciti nekoga kako se voli Srbija a sigurno ne ovaj ruski mazgov i kabadahija.

 21. moram da kazem ovaj citat je fenomenalan od jednog dikutanta…..tacno ogledalo gde je Srbija i zasto propada.

  “…….Jer cilj im je napraviti jeftinog,multipraktik robota koji radi na baterije i vetro energiju ,koji misli preko centralne mreže ROBOTIKON i koji kao hranu koristi coca colu u kombinaciji sa zeolitom što daje vrhunske radne osobine i dugovečnost unutarnji organa za neograničenu upotrebu…..”….

  • Jesu,samo u to vreme u proces proizvodnje nije bila uključena veštačka inteligencija…..
   Ljudi su imali neku cenu a ljudski rad nekakvu vrednost….
   Sad je stvar potpuno obrnuta…..
   Ljudi ne trebaju nikom,trebaju BRZI roboti,koji će BRZO da nas obogate da bi BRZO mogli da progresiramo i BRZO uđemo u supersonični klub BRZI ćifuta kir Janja..
   A kad uniđemo tamo čeka nas BRZA hrana,BRZI intetnet i BRZE ženske……
   dakle navali narode na hotdog,bradband i triper trišu šta vam više treba u životu..

 22. Vidite kako kir Jorgos Brzotakis munjevitom brzinom uživa na svojoj jahti od 40 metara…..
  Hoćemo i mi naš katamaran od 50 metara da ubrzavamo..
  Kako je to lepo, juriš hyper speed brzinom.vetar ti šapuće kroz kosu a pored sebe jeftino meso čeka da ga baciš na roštilj….

 23. Hm,hmm..Ruski, ambasador,nije na meti gradjanske Srbije,iz kafane Mali Pariz u Beogradu,nego malogradjanske ” vostale Serbije”..danas,srusene kafane ” Tri lista duvana”..nekada,,vlasnistvo,oca Den Tane..mesto,u kome su bivakovali Ljoticevci,ispijali cokanje sa rakijom,jutarnjom,uz tursku kahvu sa rahatlukom.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here