Мр Данијел Игрец: Србију са Аном Брнабић чека дистанцирање од Москве и предаја КиМ

Поделите:

Нова премијерка Србије дала је интервју за утицајну америчку новинску агенцију „Блумберг“ у којем се између осталог дотакла и питања односа будуће Владе према Русији и Косову и Метохији. У разговору са својим америчким пријатељима она је без икаквог устручавања, еуфорично, изјавила да ће Србија, „уколико буде приморана, између Русије и ЕУ недвосмислено одабрати ЕУ“.

Оваквим ставом грађанима се јасно поручује да нас Брисел лаже када каже да „Србију нико не тера да се ради уласка у ЕУ одрекне сарадње са Русијом“. Изјава Ане Брнабић говори управо супротно, говори нам да се пред Београд јасно поставља услов: или прекините односе са Москвом или ће врата ЕУ за вас заувек остати затворена“.

Штавише, из америчког корпоративног и невладиног сектора изникла председница Владе Србије позвала је Приштину да Србима са КиМ обезбеди потребну аутономију јер је то услов за наставак преговора који би дефинисали коначан статус јужне српске покрајине. На сву радост Кајла Скота нова премијерка Србије је јужној српској покрајини овим речима дала статус суверене државе.

Није прошло ни недељу дана а Ана Брнабић већ је показала своје право политичко лице, лице отвореног протагонисте западних интереса. Она не само да је „у име српског народа“ (оног који за њу никада није ни гласао) одабрала ЕУ као стратешки и једини спољнополитички циљ Србије, већ је јасно ставила до знања да неће поштовати Устав ове државе, који је за њу очигледно само мртво слово на папиру.

Према њеним речима емотивне везе које постоје између Срба и Руса због традиције, културе и вере јесу вредне пажње и поштовања, али је стратешки пут Србије ипак онај који води ка ЕУ. Другим речима, новом господару на Немањиној 11 очигледно ништа не значи то што Москва већ годинама принципијелно брани српске државне и националне интересе у међународној арени, што Кремаљ са Београдом жели да склапа за Србију економски најповољније трговинске и финансијске аранжмане, да улаже у развој српске инфраструктуре, саобраћаја, енергетике и пољопривреде, у јачање српских војно-безбедносних капацитета, у обнову српске науке и културе.

Ана Брнабић по налогу својих ментора из Лондона и Брисела смишљено ради на опструкцији српско-руске стратешке сарадње и српском народу намеће политику европског пута „као јединог могућег“, без којег нас чека сумрак и потонуће, а сви индикатори економског развоја указују нам да је управо политика „безалтернативних“ европских интеграција Србију довела на ивицу националне пропасти.

Ана Брнабић је Приштину већ прихватила као „престоницу суседне, независне државе“ која треба „српској мањини на косовској територији“ да пружи „статус аутономије“. Када Београд на тај начин стави тачку на судбину Срба са КиМ врли нови премијер Србије спреман је да у срдачном разговору са Харадинајем или Куртијем договори коначно српско признање независности јужне покрајине.

Постављањем Ане Брнабић за премијера широм су отворена врата учвршћивању атлантистичке окупације Србије и захлађивању српско-руских односа. Ставови које последњих дана износи нови премијер  оправдано стварају стрепњу да ће у догледно време Влада Србије затворити Руско-српски хуманитарни центар у Нишу, осудити „руску анексију“ Крима и „агресију“ Москве на исток Украјине, а на крају забити и последњи ексер у ковчег српске привреде – увођењем санкција Русији.

Како је у изјави за „Блумберг“ рекла и сама Брнабић, она ће имати „одрешене руке да ради шта мисли да је најбоље за Србију“. Само што се њена перцепција „најбољег за Србију“, креирана у западним амбасадама у Београду, ни у чему не подудара са већинском вољом грађана Србије, који су за тешњу привредну и безбедносну сарадњу са Русијом.

Сада је ваљда и оним највећим оптимистима, који су, претходно погазивши сва своја убеђења, са одушевљењем поздрављали именовање нове мандатарке, јасно да није било места овацијама. Циљ Ане Брнабић је да у наредном мандату Србија на унутрашњем и спољашњем плану што више политички и економски ослаби и олабави везе са Русијом и Кином.

Јер је слаба и на колена бачена Србија једини гарант истискивања руског утицаја са Балкана.

Мр Данијел Игрец

ПАТРИОТ

Поделите:

1 коментар

  1. Sta da radimo gospodine Igrec kada Putinovi emisari(Zeleznjak,Tolstoj….)odlicno saradjuju i daju podrsku ovoj vlasti koja jasno kaze da nam je strateski put u EU.Ako Rusija podrzava takvu vlast,onda nemaju pravo da traze transkripte od A.Brnabic i cude se bilo kakvim izjavama srpskih zvanicnika.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here