Мр Данијел Игрец: Вук Драшковић – од „Велике Србије“ до „албанског Косова“

Beograd, 25. marta 2012. - Predsednik Srpskog pokreta obnove Vuk Draškovic. Danas je u Sava Centru održana prva izborna konvencija liste "Cedomir Jovanovic - Preokret" pod nazivom "Za pocetak - istina". FOTO TANJUG / TANJA VALIC / mv
Поделите:

Да су представници власти у Србији неретко заузимали антидржавне ставове по питању Косова и Метохије и олако се одрицали онога што је српско у јужној покрајини сведочи нам не само Бриселски споразум већ и поступци људи из претходног (ДОС-овског) режима, који су, на несрећу српског народа, добили позиције и у актуелној власти.

Место међу таквима несумњиво припада и човеку чији највећи подвиг је потпуна политичка трансформација из националисте у окорелог либерала и комплетна промена ставова у духу антисрпског наратива. Човеку који је са „неподношљивом лакоћом политичког обмањивања“ комунистичко одело заменио националистичким, па преко ноћи од загриженог српског патриоте постао осведочени аутошовиниста. Човеку чије име се од тада па надаље налази на платном списку Сорошевих агената од утицаја.

Човеку који је због зелених америчких новчаница “Косовски завет” и “победу небеске Србије заменио за поразе земаљске Србије и благодати деструктивног западњачког мита о идеалистичкој ЕУ, тако одједном поставши један од најватренијих промотера евроатлантских вредности у Србији.

Реч је о политичару који је некада са тргова и улица широм државе позивао на обједињавање српских земаља, а данас се под плаштом борбе за учлањење у НАТО и ЕУ залаже за територијално распарчавање и ово мало Србије што нам је остало. Реч је о политичару који се нимало не устручава да на сваком кораку шири своју србофобију и демонизује српски народ, проглашавајући његове политичке лидере балканским нацистима. Реч је о Вуку Драшковићу, актуелном председнику СПО.

Већ 2005. године, када је тадашња српска Влада разрађивала план за решавање питања КиМ по формуливише од аутономије, мање од независности“, Вук Драшковић као министар дипломатије шеткао се по међународној заједници и у друштву својих НАТО пријатеља, оних који су пре само непуних 6 година Србију завили у црно, самовољно давао по српске интересе деструктивне изјаве и обећања.

Он је у разговорима са Западом мимо Устава и суверене воље српског народа обећавао да Београд у преговорима са Приштином неће инсистирати на суверенитету Србије над Косметом. Већ тада је био спреман да прихвати независност Приштине, а Србима са КиМ нудио да у сопственој земљи постану национална мањина. Да уместо српске тробојке прихвате заставу на жртвама својих сународника стваране терористичке “косовске државе” и да за улазак у централни део Србије најпре оду по визу до Приштине.

Не тражимо никакву нашу сувереност над територијама на Косову које настањују Албанци. Неће Србија да се меша ни у њихов живот, ни у организацију власти. Ми хоћемо да европеизујемо Србију, да је уведемо у НАТО, па са тих позиција да бранимо КиМ”, поручивао је тада највернији британски и немачки пулен у данашњој окупираној Србији.

Да је његова борба за очување Косова и Метохије са позиција убрзаног пута ка НАТО и ЕУ била пречица за губитак јужне српске покрајине види се по томе да су евроатлантске тенденције како претходне тако и садашњих власти само убрзале процес предаје Косова и Метохије и заокруживања његове лажне државности.

Да ли је Вука Драшковића ико позвао на одговорност због његових скандалозних изјава током протеклих деценију и по? Изјава које нарушавају уставни поредак Србије. Изјава које је дао са положаја министра иностраних послова, а које према међународном праву могу да створе обавезу за Београд у погледу да Западу послуже као основ за негирање суверених права Србије у јужној покрајини.

Да ли ће Вук Драшковић одговарати јер је 2006. године, без одобрења Владе и парламента, на своју руку потписао споразум о транзиту трупа Западне војне алијансе кроз Србију, отворивши тако врата уласку НАТО окупационе чизме на српско тле.

Какви, уместо да буде приведен пред лице правде Вук Драшковић је уведен у структуре власти, а своју позицију и даље користи за ширење антисрпске пропаганде у јавности.

Држава која у свом наручју негује политичке конвертите попут Вука Драшковића осуђена је да тапка у месту, неспособна да изађе из зачараног круга самонегације и анационализма, а њен народ стално бива изложен понижењима од стране оних који финансијски преживљавају на његовим леђима. Први корак ка свеопштем националном освешћењу и обнови државотворности је проветравање политичких редова и чишћење државног апарата од оних кадрова који у својству пете и шесте колоне раде против државних и националних интереса свога народа.

Мр Данијел Игрец

ВИДОВДАН

Поделите:

11 Коментари

 1. Pa to je,…vi iz Udbinih organa bi malo da “cistite”, malo da “provetravate”…a najposle i krv da pustite. OZNA vam jos igra pred ocima kao 1944 pa natalie. More bagro jedna…..niste dovoljno zla Srbiji naneli……

 2. Najveci poraz komunistickoga izdajnika i izroda Vuka Draskovica,Pesicki,Kandicki,Biserki,Milicki i svih drugih pogani bi bila kad bi svi vi koji ste od nauke i pera,ljudi,musko-zenskoga roda,SRPSKOGA IMENA I PREZIMENA ,jednostavno ih ignorisali kao da i ne postoje,neka se drugi bave sa njima,a ne mi.Sve dok sa mi bavimo sa njima ,tj.dok vi pisete o njima u bilo kome kontekstu sa milion dokaza o njihovom zlu i izdaji,oni ce dotle i postojati.Kada budu zanemareni svi Srpski neprijatelji koji deluju preko njih ,odbacice ih kao nepotrebne,zato sto su ne vazni,ne bitni u Srpskomu informativnomu prostoru,kao recimo moja malenkost.Oni se hrane i postoje samo nasom pozornoscu prema njima,inace bi bili obicne gnjide sto i jesu to od svoga postanja.

 3. Hm,hmm…pa,Dobrica Cosic I Kostunica su razmenili ” pismena “..” Da sacuvamo nasu srbijicu”.. Uz, paklenu podrsku ” udruzenja starosedelaca Srbije “. Da je znao,Arsenik III Carnojevic,nekada ne bi doveo ” okupatore u Vojvodini ” ….?

 4. Вук Драшковић ние смислиио “Велику Србию” као ни Караџић реформу, читай сакаћење србског язика и писма. Смилили су их Ватикан и Беч а реализовали “войводе” са зарђалим виљушкама, без крштенице и”отци писмености” без Карловачке гимназие. Друго, Вук никада ние рекао да је Косово Арбанашко него да е изгубљено едном сулудом политиком званом”пишање уз ветар”
  Све што се изгуби може се и наћи, али неком очигледно ние у интересу, него и даље Сремским фронтом и Кадињачом до Сербие под шљивом.

 5. Вук Драшковић је био све што се могло бити:
  и комуниста и антикомуниста, титоиста и антититоиста, монархиста,
  анархиста, неверник и верник, четник, англофил, германофил, русофил,
  националиста и интернационалиста…
  Клањао се и заклињао – пред петокраком и крстом!
  Коначну заклетву је дао пред доларом – плаћеник – те зато призива
  Србију у НАТО!
  Једном речју, како то кажу Херцеговци: „ХерцеГОВАНАЦ“!

  Драган Славнић

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here