На гробу патријарха Павла молитве за патријарха Иринеја: Свијеће и сузе за оба поглавара

Поделите:

Здравствено стање патријарха српског Иринеја (90) погоршано је у односу на претходне дане.

Српска патријаршија саопштила је да су се код поглавара Српске православне цркве испољили симптоми и знаци погоршања срчане слабости. Лекари су одмах реаговали, па је његово стање стабилизовано.

– Конзилијум лекара специјалиста, који предводи командант војне ковид-болнице Карабурма пуковник доцент др Иво Удовичић, континуирано прати здравствено стање српског патријарха – наведено је у кратком саопштењу.

Здравствени проблеми Његове светости појавили су се након вишедневног превентивног лекарског надзора у ковид-болници. Он је хоспитализован 4. новембра, пошто је контролни тест на ковид показао присуство заразе у његовом организму, иако није имао уобичајене симптоме болести.
До делимичног погоршања дошло је крајем прошле недеље, када је добио температуру, која је брзо санирана терапијом. Поред ковида, Нјегова светост, како је саопштено у суботу, подвргнут је и конзилијарном праћењу осталих хроничних болести.

Према незваничним информацијама из црквених кругова, патријархово здравствено стање је стабилизовано, а лекари непорекидно прате виталне параметре.

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here