Небојша Бакарец: Кандидат Ђилас – СВАКИ ЗЛОЧИНАЦ СЕ ВРАЋА НА МЕСТО ЗЛОЧИНА

Поделите:

У јулу ове године написао сам аналитички текст о Драгану Ђиласу- „Бесрамност Драгана Ђиласа“. Види линк https://www.vidovdan.org/2017/07/10/nebojsa-bakarec-besramnost-dragana-djilasa/ . Још у априлу Ђилас је најавио своју кандидатуру за градоначелника, тачније почео је да подгрејава спекулације о томе. У јуну је у „НИН“-у објавио текст који су Ђиласу други написали, „„Алтернативни концепт економског развоја Србије“, који је откривао Ђиласове премијерске амбиције, због тога што је текст личио на (лош) експозе мандатара за састав владе. Очигледно је као и Јанковић, и Ђилас тада идиотски очекивао да му Вучић повери мандат за састав владе. Одлуку о кандидовању за градоначелника није донео Ђилас сам. Ту одлуку је донео у договору са Кајлом Скотом и Мирославом Мишковићем. Не ради се о теорији завере. Ђилас је Мишковићев пријатељ преко десет година, а подразумевано је пријатељ са сваким америчким амбасадором. Тако је било и 2008. када су западни амбасадори и домаћи тајкуни саставили владе Србије и Београда, уз саслуживање Тадића и Ђиласа. Сада се та сарадња само наставља.

О вези Ђиласа и Мишковића говори мој следећи текст из 2012. види линк: http://www.naslovi.net/2012-12-27/e-novine/djilas-daruje-miskovica/4245300 .

О разлозима за смену Ђиласа писао сам за „Печат“ у септембру 2013. Види линк : http://www.nspm.rs/prenosimo/trinaest-razloga-za-smenu-dragana-djilasa.html

У тексту који сам написао у јулу , детаљно сам навео разлоге због којих Ђилас никада више не сме да обавља било какву јавну функцију. Подсетићу вас на те разлоге.

 • Ђилас се за десет година бављења политиком, енормно обогатио. Када је ушао у политику 2004. био је тежак неколико милиона евра, а када је изашао, био је тежак неколико стотина милиона евра!
 • Хапшење и процесуирање око 50 Ђиласових страначких или градских функционера и других сарадника (бивши Градски менаџер Александар Бијелић, Марко Благојевић, Данка Шотра, Слободан Стевић , Елизабета Троха, Радован Драча, Славко Божић, Нада Ћубић, Миле Зекић, Звонимир Никезић, бивши директор „Инфостана“ Бојан Милић, Мирослав Лазовић, Ливиус Бунда, Душан Јовић, Павле Животић, Слободан Јакшић, бивши генерални директор ЈКП „Градска чистоћа“ Александар Стаменковић , Бојан Анђелковић, Мирјана Ивановић, Живко Радојичић, Душан Мандрапа, бивши председник општине Нови Београд Ненад Миленковић, Миша Марковић, Дејан Миљковић, Петар Рацковић, Александар Карановић, Радисав Дабетић, Владимир Гарић, Хелена Начић Тодоровић, бивши председник општине Младеновац Дејан Чокић. Поред њега ухапшени су и Д.Т. ,одговорно лице општине Младеновац, М.Ц., одговорно лице СКН Младеновац и Ј.М., службено лице у управи општине Младеновац, бивши директор „Колубаре“ Небојша Ћеран, Љубиша Некић, Саша Радановић, Зоран Живковић, Бранко Вуковић, Зоран Марковић, бивши председник општине Сурчин Војислав Јаношевић, Гвозден Радивојчевић, Јован Миливојевић, Раде Спасић и Дејан Радојевић). Сви заједно су оптужени да су оштетили Град Београд за око 10 милиона евра – у осам корупционашких афера.
 • Ђиласово нехумано и нељудско поступање према више хиљада Рома и њихове деце, у поступку расељавања Рома 2009. године, у корист олигарха Мирослава Мишковића.
 • Огромни и непотребни трошкови градње моста преко Аде.
 • Инсистирање на градњи сасвим погрешног система јавног превоза – лажног метроа.
 • Увођење катастрофалног система «Бус Плус».
 • Уништавање вековног амбијента Булевара Краља Александра и варварска сеча 400 столетних платана.
 • Прекомерни трошкови за радове на реконструкцији Булевара (подигнуте су оптужнице, због тога што се сумња да је на Булевар потрошено 6 милиона евра више од потребног).
 • Задуженост града Београда 2013. у износу од 1,2 милијарде евра – односно, потпуно разорен буџет града за наредну деценију.
 • Уградња екстремно лоших подземних контејнера, на шта је Ђилас потрошио 6 милиона евра.

 • Непотребно проширивање већ прекомерног броја чланова Управних и Надзорних одбора у мандату од 2008. до 2012. године и обесно трошења новца грађана да би се плаћали партијски активисти у овим одборима.
 • Доношење новог Регулационог плана за подручје Звездарске шуме, чиме су створене све претпоставке за уништавање овог драгуља природе, обимном градњом предвиђеном Ђиласовим планом.
 • Непотребно доношење Регулационог плана за спорно подручје Луке Београд крајем децембра 2012., што је био Ђиласов новогодишњи поклон притвореном Мишковићу.
 • Доношење Одлуке, крајем децембра 2012., о отписивању камате на порески дуг правним лицима у износу од око 80 милиона евра, чиме је Ђилас Мишковићу упутио још један новогодишњи поклон, тежак око 50 милиона евра (процењени каматни дуг Мишковићевих фирми).
 • Потпуно развлашћивање приградских општина – чиме су становници приградских општина постали грађани другог реда у Ђиласово доба.
 • Незаконита градња „Куће Великог брата“ на земљишту дечије установе „Пионирски град“. У време градње тог објекта, 2006., Ђилас је био 50% сувласник фирме „Мултиком“ која је била власник предузећа „Емоушн“, које је бесправно изградило објекат за потребе риалитија „Велики брат“. У то време, Ђилас је био државни функционер – директор Народне канцеларије председника Републике.
 • Гушење права опозиције на јавну реч на седницама Скупштине града Београда. У периоду од 2008. до 2011. године, опозиционим странкама је било пословником онемогућено основно демократско право, да образложе тачке које предлажу за дневни ред.
 • Одузимање права опозиционим парламентарним странкама на медијску заступљеност на тадашњем медијском сервису града Београда – РТВ Студију Б.
 • Увођење потпуно нефункционалне и штетне „прохибиције“ 2011. године, односно забрана продаје алкохола у трговинама од 22 часа, до 06. часова. Овакву одлуку је Уставни суд Србије поништавао два пута.
 • Ђиласово недолажење на све седнице Скупштине града Београда у текућем мандату, од 2014. године до данас, а редовно примање одборничке накнаде.

Да ли је све то препорука за кандидатуру Драгана Ђиласа? Да ли ће ово бити Ђиласов слоган и да ли ће ово стајати на плакатима?: „Ухапшено је педесет мојих најближих сарадника, који су оптужени да су оштетили град који сам ја водио, за око 1,2 милијарде динара – скоро 10 милиона евра, и то ме препоручује да се поново кандидујем и да поново будем изабран за градоначелника Београда“.

Ни званични подаци са Википедије нису благонаклони према Ђиласу. Види линк :

https://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D1%80%D0%B0%D0%B3%D0%B0%D0%BD_%D0%82%D0%B8%D0%BB%D0%B0%D1%81

Мањински власник је компаније Мултиком груп, компаније која је у 2010. заузела 28. место по успешности у Србији и једна је од водећих на пољу медијског пословања на територији бивше Југославије са мањинским уделом од 25% власниства. Сувласник Мултиком групе је и његова бивша супруга Милица Делевић са 25% власништва.Такође је мањински власник и компаније Дајрект медиа која се бави продајом укупног рекламног простора у медијима и на великим спортским догађајима“.

Према Извештају о притисцима и контроли медија у Србији Савета за борбу против корупције Републике Србије, чланица Мултиком групе фирма Биг принт је имала директну пословну сарадњу са предузећима која се финансирају из буџета Града Београда, док је Драган Ђилас био и градоначелник Београда и сувласник Мултикома. Према извештају Мултиком група је остварила добит 498 милиона динара 2008, 563 милиона 2009 и 790 милиона 2010“.

НОВА ПОГЛАВЉА О ЂИЛАСОВОЈ БЕСРАМНОСТИ И НАСИЉУ

Претходни текстови које сам написао о Драгану Ђиласу, не обухватају сва његова сагрешења, и не одсликавају сасвим његову насилну и обесну природу. Нажалост, како је Ђилас одлучио да се врати у политику, заслужује да сасвим осветлимо његов дијабилични лик. Што се мене тиче, нисам опседнут тим човеком. Волео бих да не морам да се бавим њиме. Међутим, као одборник, пет година сам посматрао његова недела на седницама Скупштине града и из прве

руке могу да сведочим о његовом злу. Обојица смо и у овом мандату одборници, али за разлику од мене он не врши дужност коју су му грађани поверили у овом мандату. Као тајкун, одабрао је да се обраћа грађанима искључиво у медијима које плаћа и који га подржавају. Обављање одборничких дужности му је испод тајкунске „части“.

Случај Ђиласовог најпримитивнијег вређања одборника опозиције

У петак 17.10.2008., присуствовао сам немилим сценама у Скупштини града Београда. Седео сам на метар и по од Ђиласа, у другом реду, одмах до пролаза. Колико се сећам, поводом утврђивања дневног реда се јавио одборник СРС Зоран Огњановић, који се на крају свог кратког излагања иронично обратио Ђиласу, помињући сукоб Ђиласа и Шапера, и Ђиласову подршку Вучићу на претходној седници. Одборник Огњановић није увредио Ђиласа на било који начин. Још док је Огњановић био за говорницом, тј. у одласку са ње, Ђилас му је упутио низ најпростачкијих псовки и увреда, на рачун Огњановићеве мајке и осталих чланова породице (“Је… ти матер и све по списку!”). Сви смо били шокирани, јер Ђилас није бирао речи, а сви медији су били присутни. Уследиле су и друге псовке, које су такве природе да их не могу поменути ни уз скраћење. Радикали су бурно реаговали и настао је хаос, па је председавајући Бранислав Белић прекинуо седницу. Уследиле су консултације шефова одборничких група и на почетку наставка седнице, Ђилас је изашао за говорницу и невољно промрмљао извињење. Обећао је да се то више неће поновити. И није се поновило, али не због тога што Ђилас не би никога поново извређао, већ због тога што готово уопште није долазио на седнице Скупштине. Тог и сутрашњег дана, готово ни један медиј није известио о овом догађају, и поред агенцијских вести Бете и Танјуга. Ђилас је већ тада имао пуну контролу над медијима. Једино је врло штуро, и делимично истинито, о овоме известио Б92. Види линк: http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2008&mm=10&dd=17&nav_id=323954

Ђиласово инцидентно понашање веома добро илуструје његов интервју на радију Б92, код Данице Вученић у мају 2011. године, када је Ђилас покушао да спречи уобичајене гестикулације новинарке, уз образложење да га то много нервира.

По понашању Ђиласа, наредних месеци и година, у ретким приликама када је, врло кратко присуствовао седницама, схватио сам о чему се ради. Ђилас има кратак фитиљ. Не подноси критику и другачије мишљење. Мора да улаже огроман напор да не би пукао и правио инциденте. Једном речју Ђилас је темпирана бомба. Ђилас је насилник и простак, који има проблем са контролом беса. Ђилас нема самоконтролу. У то сам се и лично уверио. Ђиласу сам много пута, на крају седница Скупштине града, у времену за одборничка питања – постављао само једно пристојно питање – Да објасни како се енормно обогатио од тренутка уласка у политику 2004. па до тог тренутка, када сам му поставио питање. Ђилас, углавном није био присутан, већ сам навео због чега, а и због тога што је долазио само на почетак одређених седница и то у хол да да изјаву медијима. Међутим, после неколико година, једном се догодило да је Ђилас био присутан на крају седнице, када сам му поставио одборничко питање. Побеснео је. Изашао је за говорницу и извређао ме. И све то због једног пристојног питања – да објасни како је устостручио богатство! Наравно, са још више жара, на свакој седници сам му постављао то исто питање. Последица тог питања , и осталих мојих наступа за говорницом Скупштине града , је отказ који сам добио 2010. године, у фирми у којој сам радио пуних 17 година. Нова директорка, функционерка ДС пристигла из Ђиласових градских структура, ми је увијено предочила ко стоји иза отказа, када сам тражио објашњење. Мирно сам то прихватио. Ђилас и ДС су се масовно светили својим политичким противницима. Ово је само мали пример за то. Пре тога, још у августу 2008., пре формирања Ђиласове власти, у поштанско сандуче сам добио анонимно писмо, са предлогом да будем паметан – тј. да продам мандат ДС-у и да размишљам о последицама ако то не учиним. Случај сам одмах пријавио странци и полицији, и доставио им писмо. Поводом тог случаја дао сам интервју за „Курир“. Мандат нисам продао, а две године касније добио сам отказ на послу. Ето тако је радио Ђилас, ван очију јавности.

Случај Ђиласовог породичног насиља

У дерцембру 2014., многи медији су известили о случају породичног насиља чији је виновник био Драган Ђилас, а жртве његова супруга Ива и њен отац , пензионер ,Слободан Пелевић. Види линкове (вести 1.,2.,3., и 4.):

1.http://www.kurir.rs/vesti/politika/1634372/jaci-od-zakona-dilas-bije-a-svi-u-drzavi-cute

2.http://www.kurir.rs/vesti/politika/1633524/kratak-fitilj-dhilas-pretukao-tasta-pred-cerkom

3.http://arhiva.alo.rs/vesti/aktuelno/dilas-nokautirao-tasta-tasta-ga-napala-nozem/77166

4.http://www.blic.rs/vesti/hronika/djilas-se-zestoko-posvadao-sa-bivsim-tastom-slucaj-prijavljen-policiji/3085q4j

Лист „Курир“ је у вести број један известио:

ЈАЧИ ОД ЗАКОНА: Ђилас бије, а сви у држави ћуте!“

Подсетимо, бивши градоначелник је пре три дана дошао до врата стана у којем живи његова још увек законита супруга Ива с децом како би вратио ћеркицу и тада је дошло до свађе. Ђилас је насрнуо на супругу и њену мајку, а Ивин отац, како би заштитио ћерку и супругу, стао је испред помахниталог зета и – зарадио масницу испод ока. И Ива и Драган Ђилас су позвали полицију, екипа је дошла и направила извештај. Разлог свађе између супружника је подела имовине и новца. Наводно, Ива Ђилас потражује осам милиона евра – четири милиона евра у некретнинама и четири милиона у кешу. Бобан Пелевић је у разговору за Курир признао да га је Ђилас ударио, те да их бивши зет терорише већ две године“.

Реаговања у Куриру на Ђиласово насиље:“Весна Станојевић, координаторка сигурних кућа је изјавила:“Требало би да се поднесе кривична или прекршајна пријава против Ђиласа, али се често овакви случајеви заташкају и насилници извуку. Ако нема пријава од стране полиције, породица може да га гони приватно. Често породица то не чини из страха од његових веза и моћи“. Зоран Миливојевић, психотерапеут , је изјавио:“Пракса показује да насилници често забрањују жртви да поднесе пријаву. Уцењују жртву, застрашују је и говоре: „Убићу те, покренућу везе, уништићу те“. Велики проблем је што жртве насиља имају трауме. Проблем је и систем, који и у случајевима када жртве подигну тужбу, споро процесуира и благо кажњава насилнике. У Србији свако познаје неког, па се такви случајеви неретко заташкавају“. Адвокат Боривоје Боровић каже да овај предмет треба да се води по службеној дужности –„То што је урадио Ђилас је кривично дело насилничког понашања и запрећена казна за то је до пет година затвора“.

Лист „Курир“ је у вести број два известио:

КРАТАК ФИТИЉ: Ђилас претукао таста пред ћерком!“

Драган Ђилас, некадашњи градоначелник и лидер ДС, у недељу увече претукао је свог таста Бобана Пелевића! Ђилас је, како Курир сазнаје, насрнуо на своју још увек закониту супругу Иву Ђилас и њену мајку Ружицу, а Бобан, да би одбранио своју ћерку и супругу, стао је испред помахниталог Ђиласа и зарадио масницу испод ока. Да се није Бобан поставио између Ђиласа и њих две, Ива или њена мајка би добиле батине“.

Лист „Курир“ наводи изјаву оца Ђиласове супруге, Слободана Пелевића:

Искрено – Бобан Пелевић отворио душу“.“Бобан Пелевић, отац Иве Ђилас, потврдио је јуче наша сазнања.- Ова масница испод ока ми је од њега. Ђилас нас терорише већ две године. Не желимо ништа више да коментаришемо – казао је Пелевић“.

Додатна реаговања у Куриру на Ђиласово насиље: Весна Станојевић, координаторка сигурних кућа је изјавила:“С којим правом Ђилас малтретира (ван)брачног партнера, а камоли њеног родитеља?! Ето, ко нам је био на важним државним функцијама. То су страшне ствари, за сваку осуду, за затвор“. Жарко Требјешанин, психолог, је изјавио:“Сви људи који су јавне личности имају посебну одговорност у друштву. Неко ће да се угледа на њих“.

Славица Ђукић Дејановић, психијатар, је изјавила: „Ако су насилници јавне личности, то вам је по оној народној „у селу кнез, у кући јеж“. Насиље је везано за поремећај нагона и емоција, а не за интелигенцију, коју они могу да користе као фасаду и за прикривање, чиме је насиље још опасније“.

Чиста иронија! У време док је био градоначелник Београда 2013. године, Ђилас је најавио да ће тражити затворске казне са све мужеве који прете и злостављају своје жене! Ђилас је казао да ће ДС, који је тад водио, покренути иницијативу у Скупштини Србије за измене законских прописа како би претње насиљем биле оштрије кажњене. Годину дана касније сам Ђилас је био виновник насиља.

Лист „АЛО“ је у вести број три известио:

ПОЛИЦИЈА МОРАЛА ДА ИНТЕРВЕНИШЕ У ДОМУ БИВШЕГ ГРАДОНАЧЕЛНИКА“. „Ђилас нокаутирао таста, ташта га напала ножем!“.„Права породична драма одиграла се у суботу око 21.30 на Врачару, у дому Драгана Ђиласа, бившег градоначелника престонице и некадашњег председника Демократске странке.- Та свађа је трајала неко време. А онда је Драганова ташта узела нож и кренула на њега, пошто је он грубо гурнуо Иву, која је ударила у зид. Због галаме која је допирала из просторије у којој се све то одигравало, дошао је и Ивин отац Слободан Пелевић (66), који је био потпуно затечен оним што је видео – наводи наш извор. Тако га је (Ђилас оп.аут.) више пута ударио по глави – објашњава извор и додаје да је Слободана у једном моменту Ђилас и гурнуо, због чега је Слободан пао. Ђиласов таст Слободан примљен у неурохируршку амбуланту УЦ. Како “Ало!” сазнаје, случај је одмах пријављен полицији, која је дошла у стан и направила записник. (…) отац Иве Ђилас, Слободан Пелевић, потврдио је за “Курир” да га је Драган Ђилас ударио по лицу, те да има масницу испод ока“.

Чак је и Ђиласу увек наклоњен лист „Блиц“ известио у вести број четири:

Ђилас се жестоко посвађао са бившим тастом, случај пријављен полицији“. „Драган Ђилас, бивши председник ДС, имао је жучну свађу са својим бившим тастом Слободаном Пелевићем, оцем његове бивше супруге Иве са којом има двоје деце. Пелевић је пријавио да га је Ђилас напао, ударио песницом у главу и оборио га на под. Помоћ је потражио у Ургентном центру, где су му утврђене лаке телесне повреде“.

Навео сам извештаје три супротстављена и конкурентска медија, како не би било сумњи у пристрасност неког од њих. Сви су потврдили насиље у својим извештајима. И на крају, како су предвидели Весна Станојевић и Зоран Миливојевић, виновник насиља се извукао. Овај случај породичног насиља потврђује наводе о Ђиласовој немогућности да контролише бес и успостави самоконтролу. То се сасвим уклапа у матрицу вербалног насиља које је Ђилас испољавао на седницама Скупштине града у два случаја које сам описао.

Функционери ДС снимили и приказали право Ђиласово лице

Нечастиви и дијаболични Ђиласов карактер потврђује и случај када су функционери ДС, тонски снимали Ђиласа у време његове кампање за председника ДС, у октобру и новембру 2012. Тада је ван очију јавности и медија, на затвореним страначким састанцима Ђилас показивао своје право лице. Бесрамно, бескарактерно, насилно. У октобру и новембру су ти функционери ДС, на Јутјуб, поставили седам тонских снимака Ђиласове бескрупулозности, са коментарима.

 • У првом снимку Ђилас говори о томе да би он у странку увео диктатуру и самовлашће.
 • У другом снимку Ђилас даје своју визију избора- он изборе види као поделу плена.
 • У трећем снимку Ђилас дели савете и лекције о корупцији- не о борби против корупције – већ савете о томе како је најефикасније спровести.
 • У четвртом снимку Ђилас без увијања каже да ће газити своје неистомишљенике.
 • У петом снимку Ђилас отворено каже да ће згазити све оне који му се противе.
 • У шестом снимку Ђилас најављује да ће његова увек бити последња и коначна, тј. да ће он одлучивати о свему, да ће бити алфа и омега. Све и свја. Једном речју – тиранин.
 • У последњем, седмом снимку Ђилас прети свим непријатељима (а то је свако ко хоће у нечему да га спречи – по његовим речима) да ће или завршити у затвору или ће престати да се баве политиком.

Овде се не ради о претпоставкама или спекулацијама о Ђиласовој природи. Саме Ђиласове искрене речи – односно његово отворено зло, су потпун доказ насилне и тиранске природе Драгана Ђиласа. Он сам говори о томе какав је диктатор, тиранин, насилник и како се спроводи корупција. И…? И…ником ништа. Ови снимци стоје већ пет година на Јутјубу. Да ли је и један озбиљан медиј известио о овоме, да ли је ико од озбиљних медија осудио ово. Не!!! Замислите Вучића у истој ситуацији. Њега би мрзилачки медији, западни странци и сви непријатељи, натерали да поднесе оставку на све функције и да се повуче из политике. Реаговао би ОЕБС, УН, огласили си би се сви западни амбасадори, борци за људска права, све НВО. Гракнула би и ала и врана. Али за Вучића вреде једни аршини, најгори, најоштрији, а за Ђиласа вреде сасвим други. Његова злодела се проглашавају успесима, корупција- менаџерском вештином. Ђилас је и даље миљеник прозападних медија, амбасадора запада, НВО праваша, и свеколике жуте олош елите. И наравно, браће тајкуна. И зато су га вратили у политику и кандидовали поново за градоначелника.

Бесрамно лицемерје и неискреност Драгана Ђиласа

У августу 2013. године, на Танјуговом снимку, постављеном на сајту ДС, Ђилас хвали Вучића и пројекат Београд на води. Види линк: https://www.youtube.com/watch?v=_Ssq6RX6Ezk

Ђилас најављује сарадњу градских и републичких власти. Ђилас каже:“ Ми смо о том пројекту већ једном разговарали пре извесног времена и постигли смо консензус да је то један од пројеката, који уз метро може да промени слику Београда„…“и мост Борча Земун је такође део тог пројекта“…“Мислим да треба да кренемо и да решавамо део по део, и да поделимо цео пројекат (БГ на води…оп.аут) у фазе“…“Верујем да уз сарадњу републичке владе и градских власти…можемо да урадимо нешто што је заиста добро за све Београђане“.

Када је крајем септембра 2013. смењен, Ђилас је променио плочу. Већ у октобру, на сва уста је пљувао пројекат Београд на води, само два месеца после хваљења и Вучића и Београда на води. Толико о искрености и доследности. Ђилас је пљувао Вучића и све Вучићеве пројекте до тренутка када је смењен у ДС, 2014. године. Ђилас је имао још једну фазу хваљења Вучића 2015.године. У јулу 2015., Ђилас је дао интервју листу „Ало“ у коме се (опет) похвално изражавао о Вучићу. Види линк : http://arhiva.alo.rs/vesti/aktuelno/posle-kosarke-se-ne-vracam-u-politiku/104818 . Наслов интервјуа је био „После кошарке се не враћам у политику!“. Цитирам „Ало“: Питање: „Стиче се утисак да после свега данас имате много више навијача?.

Ђиласов одговор:“ Политика ме не занима од тренутка када су се завршили избори. Тек после кошарке ми не пада на памет да се враћам у ту арену. Нећу да дозволим да ме политика поједе и да због тога трпе моји најближи. Моји планови су, осим за спорт, везани још само за пољопривреду. Ту видим и велику шансу за Србију“.

Питање: Имате амбиције да урадите нешто велико и у пољопривреди?

Ђиласов одговор:“ Желим да узгајам боровнице и друго воће. Искрено верујем да је будућност Србије у пољопривреди и енергетици, да те две гране могу да извуку нашу државу из економске кризе. Тражим одговарајућу земљу, близу сам да је пронађем.

Питање: Кошарка је спојила наизглед неспојиве, вас и Александра Вучића?“.

Ђиласов одговор:“У коректним смо односима, чујемо се често, највише причамо о кошарци. Искрено је честитао на освајању Евробаскета за жене, чак смо и о тактици причали пред полуфинале и финале...

Питање:“Спортски речено – да ли је Вучић тренутно наш најбољи политички играч?

Ђиласов одговор:“Што се тиче талента за бављење политиком и посвећености том послу, апсолутно. Зар је проблем рећи оно што сви виде? Има јаку енергију, улаже огроман труд.

Нажалост, Ђилас није постао одгајивач боровница и другог воћа, дакле пољопривредник. Заборавио је на обећање да му не пада на памет да се враћа у политику. Заборавио је обећање да неће дозволити да га политика поједе и да због тога трпе његови најближи. Као Голума из Господара прстенова, Ђиласа ће појести сопствена грамзивост. Очигледно га брига што ће због његових поступака, трпети његови ближњи. Као што га је било брига за ближње у децембру 2014. када је ескалирало његово насиље. Не чуди нас то. Од 2004.,навикли смо на Ђиласова зла. Огуглали готово. Сада је време да кажемо – доста. Твоје време је прошло. Нема више. Нећемо ти дозволити. Указаћу на то да Ђилас од августа 2013. до данас, има лабилне фазе и мене у понашању, да је неискрен и лицемеран, недоследан. Час хвали Вучића (август 2013., и јул 2015., час га пљује- октобар 2013., цела 2014. и већи део 2017.). Сво то време Вучић је доследан и искрен према Ђиласу. Ком Ђиласу јавност треба да верује? Оном Ђиласу који хвали Вучића, 2013., и 2015., или оном Ђиласу који пљује Вучића, 2014., и 2017.? И то је још један доказ о карактеру и природи Драгана Ђиласа. Превртљив, неискрен, непоуздан, нестабилан. И такав човек се опет препоручује за градоначелника !?

Ђиласов повратак на место злочина

И коначно долазимо до тренутка који је Ђилас најавио још у априлу 2017., – тренутка Ђиласовог повратка у политику и најаве кандидатуре за градоначелника, дате кроз интервју листу „НИН“. Види линкове:

http://rs.n1info.com/a349105/Vesti/Vesti/Djilas-Ulazim-u-trku-za-gradonacelnika-Beograda.html

https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2017&mm=12&dd=13&nav_category=11&nav_id=1335685

http://informer.rs/vesti/politika/360623/dilas-za-beograd-garantujem-svojom-imovinom-stefanovic-tako-si-garantovao-za-ds-pa-su-bankrotirali

Том приликом Ђилас је за НИН изјавио низ ствари које су спорне, али га госпођица Бећковић није решетала, нити му је постављала незгодна а логична питања:

На питање због чега се вратио у политику и кандидовао, Ђилас одговара:

Одлучио сам да уђем у трку за градоначелника Београда и да урадим све што могу да се заустави пропадање престонице Србије“.

Ђиласа изгледа да нико није обавестио да је пропадање престонице заустављено 24. септембра 2013., када је смењен са места градоначелника, после пет година штеточинске власти и после 13 несрећних година власти ДС. Од тада је Београд стао на своје ноге и бољитак је приметан.

…Жеља да се моја деца, када заврше факултете, врате из Лондона да живе у Београду“.

Разлог плус(…) је(…) што наша ћерка, (…) данас (Ђилас мисли на мајски „протест против диктатуре“) поново деминстрира борећи се за бољу Србију“.

Ђилас и Бећковићка неопрезно и арогантно праве грешку, као припадници олош елите, која не зна како живи обичан свет. Сазнајемо да две старије Ђиласове ћерке студирају и живе у Лондону. Ок. Како онда једна од њих демонстрира у Београду? Где демонстрира? У Лондону – борећи се за бољу Србију? Ма дајте људи…Или демонстрира у Београду, на једном бесмисленом и безразложном протесту, због Вучићеве убедљиве победе-55%? Дакле, у Београду. Претпостављам да Ђиласова ћерка студира неки озбиљан факултет? Неко ко озбиљно студира у Лондону, нема времена да џабалебари по Београду месец дана на залудним протестима које су организовали Јанковић, Јеремић, а сада видимо, и Ђилас.

Ђилас наводи још један разлог. Цитирам:“ У политику сам ушао 2004.(…) ја сам човек који се читавог живота бори против неправде“.

Логично је питање – Против које неправде си се ти Ђиласе борио 2004., па си због те неправде одлучио да уђеш у политику? Тада је председник Србије био председник ДС Борис Тадић, а ДС је имала власт у већини општина и градова, Београду, Војводини. Тада је неправду чинила једино ДС. ДСС је тек преузела републичку власт па није могла чинити неправде. Пре ће бити Ђиласе, да си ушао у ДС, због тога што то ниси могао у Ђинђићево време – јер те Ђинђић није подносио. И најпре ће бити да си у политику ушао да би умножио своје богатство. И јеси га умножио. Устостручио си га! Алал вера!

Потом му Бећковићка поставља добро, али нетачно питање:“Зашто сте протекле три године ћутали о том пропадању“. Ђилас одговара:“Три године се нисам бавио плоитиком,зато што сам се бавио кошарком“.

Питање је нетачно, зато што Ђилас није сасвим ћутао, већ сам навео, 2015., је хвалио Вучића. Из тих похвала се могло разумети да он хвали и напредак, а не да куди пропадање. А Ђиласов одговор је лош. Наравно, он мора да потврди да је ћутао – не може Ољи и читаоцима да се хвали, да је хвалио Вучића. Али је одговор лош због тога што Ђилас каже да му је функција председника КСС била милија од указивања на наводно пропадање Србије и Београда.

Потом Ђилас неопрезно каже (надајући се да је амнезија захватила и Ољу и читаоце НИН-а:

Никад никакав договор са Вучићем нисам имао(…) зато што сам дубоко против његовог система вредности“. Чекај, чекај…А зар није Ђилас 2013., рекао: „Ми (Ђилас мисли на њега и Вучића, оп.аут.) смо о том пројекту (Ђилас говори о пројекту Београд на води, оп.аут.) већ једном разговарали пре извесног времена и постигли смо консензус…“ ? Дакле имао је договор са Вучићем и постигли су консензус! А зар није Драган Ђилас у јулу 2015., у интервјуу листу „Ало“ рекао о Вучићу :“У коректним смо односима, чујемо се често,...“ ?. Зар није на истом месту Ђилас одговорио на следеће питање:“Спортски речено – да ли је Вучић тренутно наш најбољ

Поделите:

5 Коментари

 1. Еј Видовдану, шта ти ово треба.
  Фељтон о Ђиласу.
  Као да је Бакрени бољи. Није имао прилику, није способан да организује банду. Иначе?
  Зашто се не кандидује.
  Уствари, нахвали лопова и све превртљивце.
  Изгледа да Београд и Србија других нема

 2. Мртва је трка између црвеног војводе Шешеља и поштеног Коштунице:
  Ко је едуковао и у политику увео више олоша. Мртва трка, која траје.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here