Небојша Бакарец: Народу је мука од Јеремић Вука

Поделите:

„За издајице,тужибабе и цинкароше у београдским школама уводи се ново признање-вуковац. По имену оног Вука, који је, према народној песми, издао на Косову.“

„Кад лопови почну да бране оно што су стекли, неће бити љућих бораца за поштење а против лопова.“                                                                                                                      Душан Радовић

 

 

Западњаци су необично прагматичан свет. Прагматизам учи да циљ „филозофирања“ мора бити практична корист. Ти странци су, стога и веома практичан свет. Е, та практичност је често видљива – провидна. Управо је провидна њихова намера да у Србији, на левици и на десници, створе нове „делатне“ опозиционе странке, уместо умирућих, старих – ДС, ДСС или већ умрлих – ГСС, Г17+, УРС. Наравно, они не схватају да је њихов западни систем партократије превазиђен и да тако схваћени политички субјекти немају будућност.

Управо због тога су већ окопнели њихови скорији пројекти – ДЈБ, НДБГ и Бели, и још раније ЛДП. У том неразумевању или немоћи, они и даље гурају своје нове пројекте. Створили су, на левом политичком спектру, ПСГ и Јанковића, као замену за некадашњи Грађански савез и место за окупљање „Друге Србије“ и разочараних елдепеоваца. За који дан ће створити, на десном политичком спектру – Јеремићеву странку – Народну странку  – као замену за умируће ДС и ДСС. Међутим то је само обмана – то да је Јеремићева странка десни центар – ради се о жутој филијали, подружници, рециклажи,  која треба да замени компромитовани ДС, а да, успут, заведе и некадашње бираче и чланове ДСС.

Због тога је Вук Јеремић пре неколико недеља постао накупац или закупац,  прошле године регистроване  „Народне странке“. Странку у трајни закуп Јеремићу даје Мирослав Алексић, још кратко њен власник и председник . Странка  делује углавном у Трстенику (sic), где је Алексић био председник општине. Странка је деловала и под називом „Народни покрет Србије“, али је регистрована као Народна странка.  Алексић је претходно био високи функционер Динкићевог  УРС-а , и те и такве људе је покушао да обједини у НС и НПС. Јеремић је Алексићу обећао потпредседничко место у ребрендираној странци. Да ли је у аранжман куповине странке био укључен и финансијски елемент, то знају само Јеремић и Алексић.  Та странка ће крајем октобра одржати одржати изборну скупштину на којој ће Вук Јеремић бити изабран за председника. Кандидати за потпредседнике су, поред поменутог Алексића и бивши начелник Генералштаба ВС и бивши Јеремићев помоћник , а сада Извршни директор Јеремићевог ЦИРСД, Здравко Понош, драматург Синиша Ковачевић (СПО,НСП, ДСС, СОФ), Јеремићев портпарол, Никола Јовановић, бивша амбасадорка и председница ДСС и бивша потпредседница Мићуновићевог  ДЦ, Санда Рашковић Ивић и бивши министар из ДС, Светозар Чиплић.

Јеремићев проглас су потписали и : професори универзитета Александар Јовановић, Чедомир Максимовић, Горан Обрадовић, виолиниста (?) Драган Колунџија, књижевници  Владимир Кецмановић, Вук Крњевић и Гојко Тешић, режисери Предраг Гага Антонијевић и Иван Јовић, глумци Бане Томашевић и Марко Степановић, бивши спортиста, пливач Милорад Чавић, бивши амбасадори Радивој Цветићанин, Милован Божиновић, Маја Митровић, Угљеша Звекић и Владимир Петровић, адвокати Боривоје Боровић (СПО, НСП…), Владимир Гајић (СПО, ДС, ДЈБ…),  адвокат Владимир Вучинић, бивши Мишковићев судија, историчар Чедомир Антић, екстремни мрзитељи  Марко Видојковић, Јелена Маћић и Теша Тешановић (Јанковић има свог „лудака“ Трифуновића,  а Јеремић  је одлучио да их има троје!). Потписе су дали и политичари и/или некадашњи  функционери и чланови ДСС, ДС, СПС и других странака: бивша потпредседница СПС, Дијана Вукомановић , Борислав Новаковић (ДС), осуђен на три и по године затвора – види на http://www.blic.rs/vesti/hronika/borislav-novakovic-osuden-na-tri-i-po-godine-zatvora/8ty2p8r ,  бивши функционери  ДС, Владимир Тодорић ,Ђорђе Бајец , Иштван Биро и Јанко Веселиновић, бивши функционери ДСС и/или  Самарџићевог ДПС, Донка Бановић, Милица Војић Марковић, Владимир Добросављевић, Антоније Антић, Богдана Кољевић, Милутин Продановић, Лазар Ђуровић, Срђан Бошковић и Никола Лазић. Ту су и бивши ИТ администратор ДСС, Милош Михаљевић и бивши члан инфо службе ДСС, Вања Додиг. Лепо друштво, нема шта. Углавном, част изузецима, с` коца и конопца, од зла оца и још горе мајке, рекао би наш народ. Већина ових људи са собом носи терете из претходних странака. За Новаковића смо већ навели. Санда Рашковић Ивић је 28. фебруара 2014. године изнела свој став – да је Сребреница геноцидни злочин,  на  бањалучкој телевизији “АТВ. Санда Рашковић Ивић је рекла:“Сребреница је била злочин, због ког не треба да будемо поносни.”- Питање водитеља: “Који…Која врста злочина?” – Одговор Санде Рашковић Ивић:”Она је била геноцидни злочин. Ми смо у парламенту Србије изгласали декларацију о Сребреници посебно” Овом далекосежном изјавом госпођа Санда Рашковић Ивић, будућа потпредседница  Јеремићеве странке, је тешко и неоправдано осудила српски народ као геноцидни. Она је оптужила и Републику Српску и Републику Србију за геноцид. А то није прва скандалозна изјава гђе Рашковић. У новембру 2013. госпођа Рашковић, посланица ДСС, је изјавила за хрватски медиј „Шибеник ин“: “Тешка срца морам признати, Хрватска је имала право на успоставу јурисдикције у Книну”. Овом изјавом гђа СРИ је оправдала хрватске злочине над Србима, почињене у «Бљеску» и «Олуји». Имајући у виду њену политичку прошлост (потпредседница Мићуновићевог угашеног ДЦ, Медеја ДСС-а, амбасадорка до последњег даха итд.) констатујемо да је Рашковићка сасвим по мери Јеремића и да је достојна да буде потпредседница  те нове недостојне странке (као што је била недостојна да води једну другу, достојну странку).

Синиша Ковачевић и његова супруга, Љиљана Благојевић  су у време учешћа СПО-а у Милошевићевој власти, од 1997. до 2000.,били носиоци страначких или државних функција СПО-а. Љиљана Благојевић је била Градски секретар за културу, предложен од стране СПО. О томе шта је гђа Благојевић тада радила најбоље сведочи текст Теофила Панчића из листа „Време“ (бр. 439. од 20.03.1999.).Види линк: http://www.vreme.com/arhiva_html/439/12.html.

Какву корист су у то време стекли, најбоље да кажу сами. Стога је јасно да Ковачевић нема морално право да  критикује Вучића, а камоли да га сатанизује. Сам Ковачевић је касније био и члан Боровићеве странке НСП, а потом  је од 2009. до 2014. био члан ДСС.Напустио је ДСС после пораза на изборима. Почетком 2015., основао је СОФ, своју странку, чији је председник постао. Поред тога што је изузетно талентован говорник и драмски писац, Ковачевић је неталентован за политику, односно за рад са људима. О томе сведочи чињеница да га је странка коју је основао, сменила са свих функција и избацила га из чланства. Види: http://www.kurir.rs/vesti/politika/1815443/pobuna-sinisa-kovacevic-smenjen-u-pokretu-ciji-je-osnivac   Једноставно речено ради се о махнитом егоманијаку, аутократи који не може да се контролише. Сад ће постати потпредседник  Јеремићеве странке, а то му је пета странка по реду. Можемо само да замислимо састанке председништва те странке, где ће Ковачевић, као и у ДСС-у,  држати банку. Обавезно ће говорити о свом моралном проседеу, о томе шта је појам културе – за њега то су – „тегет сако и бечки валцер“. Такође неће пропустити да држи јалове беседе о Вучићу. Обавезан део његових логореја, је навођење сремачких доскочица и обичаја „Ми у Срему кажемо овако…онако…“. Можемо само да замислимо какво колутање очима ће изазивати његове тираде.  И да, трудиће се да максимално наплати све своје стручне услуге- режија јавних скупова, драматургија, креатива… Можемо очекивати да ће он бити први који ће напустити Јеремићеву странку, из овог или оног разлога. Пре пет година, 27. октобра 2012. Синиша Ковачевић  је изјавио за „Новости“: „…примећујем да има људи којима је чмар важнији орган од душе, а дебело црево од срца, којима је важно да је чанче пуно, а да ли морате клечати да се из њега лапће, није уопште битно. Важно је да је дробина пуна“. Поставимо му само једно питање –  ако се ова изјава не односи на њега самог, због чега је променио пет странака, и данас у шездесет и четвртој години живота, пред одлазак у пензију, постаје потпредседник човека који се обогатио пљачкајући Србију?

 

Морамо поставити и питање бившим члановима ДСС. Због чега приступате жутој филијали, коју води човек, који је доказано опљачкао и оштетио Србију од  2007. до 2012? Због чега подржавате човека који представља персонификацију свега против чега смо се борили док смо били у ДСС-у? Јеремић је сушта супротност Коштуници и  свему ономе за шта смо се борили у ДСС-у, за шта сте се залагали у ДСС-у – како можете да га подржите? Ваш будући председник је био једна од три кључне фигуре Тадићевог штеточинског режима (Ђилас, Јеремић, Цветковић), против кога сте се и ви, изгледало је искрено, борили – да ли је то било искрено, или сте променили мишљење о Јеремићу, задивљени његовим поштењем и радом као министра?

„ПРОГЛАС ЗА СРБИЈУ“  – ШАМАР НАРОДУ

Јеремић је закупио посебну веб адресу, где је објавио Проглас своје будуће странке. Јеремићев Проглас  је шамар грађанима Србије. Због чега? Због лицемерја и бахатости и рачунања на кратку памет! Јеремићев Проглас је као проглас силоватеља, који би да даје савете и терапију, силованој жртви. Јер управо су Тадић, Ђилас, Јеремић и ДС, силовали Србију дуги низ година. Јеремић говори о дубокој кризи (коју  је изазвала његова бивша странка ДС -оп.аут.), вишедеценијском рђавом управљању (тј. управљању његове бивше странке ДС -оп.аут.), говори о деценијском сиромаштву, егзодусу младих, као да то све није изазвала његова бивша странка и он лично. У првом делу прогласа констатују се проблеми Србије, а праведни гнев изазива чињеница Јеремић рачуна на то да се нико неће досетити да је те проблеме, великим делом изазвала управо његова ДС и он сам. У другом  делу прогласа се наводе програмска начела НС. И овде љутња навире, из више разлога. Јеремић и ДС  су радили све супротно од начела која се наводе. Друго, зашто Јеремић и ДС, нису остварили бар зерицу тих начела од 2007.до 2012.? Шта га је онда спречавало, а  сада неће? Шта? Накрао се довољно, па неће више? Какве фразе он наводи – „Спровођење нове и савремене развојне политике“- НОВЕ и РАЗВОЈНЕ, мајко мила! „Бескомпромисна борба за социјалну правду, радничка права и боље здравство;“. Забога милога, зашто се Јеремић током 5 година власти није бескомпромисно борио за то, већ се бескомпромисно борио за своје милионе евра? „Одговорно и домаћинско управљање националним ресурсима“. Као што је познато сам Јеремић је неодговорно и недомаћински арчио новац грађана! „Изградња достојне позиције за Србију у региону и свету;“. Управо је недостојни Јеремић као министар спољних послова  доводио Србију у недостојан положај и у региону и у свету! И последње начело је урнебесно смешно! „Одлучни отклон и примена санкција према појединцима који су злоупотребили јавне функције и државне ресурсе“. Да ли Јеремић жели да верујемо да ће да лустрира себе самог, због злоупотребе јавне функције и државних ресурса, током пет година? Невероватно! Последњи пасус Прогласа је само низ празноглавих фраза.

 

„Проглас за Србију“

„Свесни да наша отаџбина пролази кроз дубоку моралну, друштвену, економску и политичку кризу;

Увиђајући да, услед вишедеценијског рђавог управљања, наш народ не остварује ни мали део сопственог потенцијала, као и да све више економски и технолошки заостајемо за земљама у окружењу, а поготово за развијеним светом;

Уверени да сиромаштво и недостатак перспективе представљају кључне проблеме друштва;

Суочени са рекордно ниским наталитетом, као и са масовним егзодусом младих и стручних људи из наше земље;

Имајући у виду да Србија има све друштвене и материјалне предуслове да буде успешна и просперитетна земља;

Свесни чињенице да наша генерација има историјску одговорност да исправи грешке из прошлости, као и да унапреди и учини ефикасном своју државу која ће служити интересима народа;

Са вером да су промене могуће и да Србија у разумном року може да се усправи и превазиђе проблеме са којима се суочава;

Ми, доле потписани, дајемо подршку идеји о образовању нове снаге политичког центра под именом Народна странка, засноване на следећим програмским начелима:

Спровођење нове и савремене развојне политике;

Бескомпромисна борба за социјалну правду, радничка права и боље здравство;

Неприкосновеност владавине права и грађанских слобода, као и обнављање демократских институција;

Брига за националне интересе, неговање најбољих вредности наше традиције и културе, враћање достојанства грађанима, народу и држави;

Одговорно и домаћинско управљање националним ресурсима, као и пружање активне подршке пољопривреди;

Стварање безбедне државе и сигурност за све њене грађане;

Повратак слободе мишљења и пристојности у јавни простор, јачање улоге културе и образовања, гарантовање медијских слобода;

Изградња достојне позиције за Србију у региону и свету;

Темељна измена политичког и изборног система, функционална децентрализација у Србији;

Одлучни отклон и примена санкција према појединцима који су злоупотребили јавне функције и државне ресурсе.

Свесни смо страховања садашњих и будућих родитеља да ће њихова деца живети горе од њих, као и да неће имати много тога да им оставе. Не желимо, зато, да дозволимо да садашње и будуће генерације изгубе могућност визије просперитетне и срећне будућности у сопственој земљи. Српски народ и сви наши грађани нису предодређени нити осуђени на сиромаштво, несигурност и таворење. Наше историјско искуство и државотворна традиција дају нам основа за оптимизам и веру у лични и колективни успех. Ово искуство требало би стално да нам служи као подсетник – да уз зналачко и одговорно управљање можемо успоставити ефикасну и праведну државу, која би нашим грађанима и народу служила као штит и потпора у борби за бољи живот“.

 

 

ЈЕРЕМИЋ ЛИЧНО

Вук Јеремић  има  42 године. Дипломирао је физику  у Енглеској,  а мастер (државна аминистрација) је стекао у САД. Био је пет година министар спољних послова Србије (од 2007. до 2012.). Годину дана је председавао Скупштином УН (од 2012. до 2013.). Био  је члан Демократске странке(од 2004. до 2013.). Од 2011. до 2015. био је председник Тениског савеза Србије! Вук Јеремић је оснивач и председник  НВО Центар за међународну сарадњу и одрживи развој (ЦИРСД). Међу члановима „Борда“ института су бројни белосветски политичари који су углавном радили или раде против интереса Србије. Јеремић крије да је оснивач „Вук Јеремић ПР Агенције за консалтинг“ , која највероватније служи за прање новца (одлив новца из ЦИРСД у агенцију, тј. џепове Јеремића). Како често истиче, његово највеће достигнуће за време мандата министра спољних послова представља борба за националне интересе Србије, односно очување Косова у саставу наше државе.

Ипак, резултати његове „борбе“су  у супротности са сликом коју о себи покушава да створи у јавности: за време Јеремићевог мандата, независност Косова признала је 91 држава, док су након његовог одласка, до данас то учиниле само још 22 државе! Данас мало ко зна да је Јеремић у раној младости био присталица СПС-а. Причу о Јеремићевој блискости са Милошевићевом странком индиректно је потврдио и његов отац, Михајло Јеремић, бивши директор “Југопетрола” и утицајни члан СПС-а. “Право да вам кажем, не могу да тврдим да Вук није био у СПС као омладинац. А и не видим што је то важно?”, рекао је Михајло Јеремић одговарајући на питање да ли је тачно да је његов син био у странци Слободана Милошевића. Касније у тексту наводимо многобројне неистине које је изрекао Вук Јеремић. Навешћемо овде само једну – странцима се лажно  представљао као „кључни лидер у антимилошевићевском покрету“, до 2000. године.

Грађани Србије  Вука Јеремића углавном  доживљавају као страно тело. Као странца са српским држављанством на гостовању у Србији. Јеремић грађане подсећа на вештог бриселског  или УН бирократу, на шлифованог, слаткоречивог, превртљивог дипломату. Не мање важно је и то што је Јеремић као појава крајње несимпатичан.  На почетку пете деценије живота, он некако успева да делује као размажено, стармало дериште. Том ригидном штреберском имиџу само доприносе савршена одећа, кратка, као под конац фризура, четвртасте наочаре, дежмекасто лице и дијастема јединица (видљива резделница на предњим горњим зубима). Он је од 2012. до 2017. живео, по сопственом избору, у Њујорку, где је са промењивим успехом покушао да гради међународну дипломатску каријеру, што се на крају завршило великим неуспехом, када није успео да постане Генсек УН. И поред тога што није био ни достојан, ни дорастао тој функцији, он је добио подршку своје земље, Вучића, Николића и Дачића. После је, као утешну награду, пожелео функцију председника Србије и на тим изборима доживео тежак фијаско, јер је био четврти са 5,6%, што је било десет пута мање гласова од Вучића. Од Јеремића је убедљиво био бољи и трећепласирани Бели – опскурна политичка појава. Све то грађани виде и осећају, и стога је Јеремићу рејтинг  слаб, око пет процената, и поред милиона евра којима располаже, а троши их и сада, оснивајући странку. Кроз анализу рада његове НВО, види се да га подржавају одређени тајкунски кругови запада и истока (кинеске компаније), али не мање, одређени исламски кругови (Катар, Турска, БИХ). То и не чуди, јер се Јеремић поноси својим муслиманским пореклом, по мајчиној линији (потомак је чувених босанских муслиманских породица Поздерац и Буљубашић – један прадеда му је био чувени османлија Мурат-ага Поздерац (извор Википедија)). Путеви донираног новца указују и на одређене фирме из Кине. Незаслужено је у другом плану чињеница да је  Јеремић био високи функционер ДС, до 2013. године, и то једна од перјаница Тадићевог штеточинског режима. Ту се истакао тиме што је прихватање независности лажне државе Косово, довео до коте 99%(заједно са Тадићем и Борком Стефановићем). Истакао се и тиме што је у том периоду, немилице трошио државна средства за личну промоцију, и путовања  ултраскупим приватним авиопревозницима, и за одседање у ултралуксузним хотелима („обични“ луксузни хотели нису долазили у обзир).

МЕЂА ВУКА МАНИТОГА – НЕПОЗНАТО ПОРЕКЛО ЈЕРЕМИЋЕВЕ ИМОВИНЕ

О имовини Вука Јеремића и његове породице Медијска мрежа „Антидот“ је, између осталог објавила следеће, види линк: http://www.anti.media/medijska-mreza/dosije/triologija-srpski-kum-kako-je-mladi-socijalista-vuk-jeremic-postao-multimilioner-nizom-prevara-i-kriminalnih-radnji-kao-u-stilu-uhvati-me-ako-mozes/

Породично царство некретнина од 1.100 квадрата

„Део имовине коју је Јеремић кроз разне комбинације и мутне послове стекао “служећи” држави Србији може се приметити и кроз огромну квадратуру коју поседује неколико чланова његове најуже фамилије.

Према званичним подацима на самог Јеремића не води се ни једна једина некретнина у земљи. Међутим, према информацијама којима располажемо, Вукова супруга Наташа поседује два стана на територији београдске општине Врачар и то један од 146,85 и други од 37,45 квадрата. Поред тога, на истој локацији Наташа Јеремић је власница гараже површине 15 метара квадратних.

Вуков отац, Михајло Јеремић, власник је куће од 97 квадрата у Јежевици код Чачка. Јеремић сениор у свом поседу такође има и нешто више од 4 хектара пољопривредног и шумског земљишта. Михајло Јеремић се води и као корисник стана од 68 квадрата који се налази на територији општине Звездара.

Михајлова супруга, а Вукова мајка, Сенија Буљубашић Јеремић у свом поседу има стан на Звездари од 62 квадрата, затим стан од 120 метара квадратних на Врачару, сувласница је стана од 96 квадрата такође на Звездари, две куће од 44 и 36 квадрата у Јежевици где поседује и 7 хектара земљишта.

Ратомир Лекић, отац Наташе Јеремић поседује кућу од 64 метара квадратних у Владимирцима, стан површине 81 квадрата на Новом Београду где заједно са својом супругом Штефанијом Лекић поседује и стан од 55 квадрата. Поред заједничког стана који дели са супругом, Штефанија Лекић у свом поседу има још четири стана укупне површине 332 квадрата.

Према наведеним подацима Јеремићева најужа фамилија поседује чак 1.107 квадрата стамбеног простора, и најмање 11 хектара земљишта“.

Поводом имовине Вука Јеремића и уже родбине, Медијска мрежа „Антидот“ је извршила анализу манипулације којом се послужио портал „КРИК“,  а која се тиче нетачног приказивања имовине политичара, а у корист Вука Јеремића. Ову анализу можете пронаћи на адреси:

http://www.anti.media/medijska-mreza/dosije/saopstenje-medijske-mreze-zapadnog-balkana-antidot/

 „Наводно истраживање о имовини председничких кандидата које је објавио портал КРИК, пуно је фалсификата и нетачних података, са очигледном намером да се помогне у скривању чињеница које се односе на имовину и финансије кандидата Вука Јеремића.

КРИК је у свом најновијем истраживању вишеструко умањио висину имовине и прихода кандидата Вука Јеремића,

Прво, према КРИК-овим наводима, Јеремићева организација наводно је добила само око три милиона евра донација, што је нетачан податак, јер се на основу докумената до којих је дошао истраживачки тим АНТИДОТ-а јасно види да је Јеремићев ЦИРСД, од краја 2013. године примио донације у износу од 5.957.000 долара, што је два пута више од износа који наводи КРИК.

Друго, КРИК је свесно изнео нетачне податке да је Јеремићева предузетничка ПР Агенција за консалтинг приходовала нешто више од пола милиона евра, иако је АНТИДОТ мрежа прецизно утврдила да је на рачун те фирме уплаћено 1.335.000 долара! Целокупан износ уплаћен је на основу уговора Вука Јеремића и фондације „China Energy Fund Committee“ која је додатних 1.000.000 долара уплатила ЦИРСД-у.

Поред свега наведеног, КРИК је умањио и квадратуру стамбених некретнина које поседује Јеремићева породица наводећи да некретнине поседују само Јеремићева супруга и мајка, па тако јавност нетачно обавештавају да Јеремићи поседују свега 518 метара квадратних, иако је АНТИДОТ прецизно објавио да је реч о 1.100 квадратних метара стамбеног простора“.

НЕИСТИНЕ ВУКА МАНИТОГА

Навешћемо само 14 неистина, до којих се може доћи овлашним истраживањем медија.

Вук Јеремић јавно износи неистине о донаторима његове НВО „ЦИРСД“. У емисији „Прави угао“ Љубице Гојгић, на РТВ, 29.12.2016.,на питање о донаторима ЦИРСД, он каже:“Огромна већина финасирања је дошла од изузетно респектабилних великих међународних корпорација које не послују у Србији нити имају планове да послују…“.Најмање две корпорације из Кине, које финансирају ЦИРСД, послују у Србији , најмање 6 година. Још 2011., Јеремић је присуствовао потписивању  Протокола о сарадњи за градњу ТЕНТ Б3, између ЕПС-а и “China Environmental Energy Holdings”. Ова кинеска компанија је до сада уплатила ЦИРСД-у 600.000 долара. Остале кинеске компаније су уплатиле Јеремићевим правним лицима, што ЦИРСД-у, што „Вук Јеремић ПР Агенцији за консалтинг“, око 5,6 милиона долара!!!

2.Вук Јеремић прикрива истину о имовину своје породице.

3.Вук Јеремић прикрива истину о махинацијама које је починио у периоду од 2007. до 2012., али и у периоду после тога, до дана данашњег.

4.Вук Јеремић  крије чињеницу да је био члан СПС до 2000. године.

5.Вук Јеремић се странцима (Американцима) лажно представљао као једна од кључних личности антимилошевићевског покрета („key leader  in the anti- Milosevic movement) , до 2000. године, иако је јасно да је он тада студирао (и радио?(sic)), у иностранству –  прво у Енглеској, а потом у САД. Из његових биографија се види да је основне студије завршио 1998. у Енглеској (види: https://www.jeremic.rs/upoznajte-vuka :„Јеремић је, после основних студија, радио у Лондону за Дојче банку, Дрезденер Клајнворт Бенсон банку, као и фармацеутску компанију Астра Зенека. У октобру 2000. године именован је за саветника министра за телекомуникације Савезне Републике Југославије“.

Види:https://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%92%D1%83%D0%BA_%D0%88%D0%B5%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B8%D1%9B „Дипломирао теоријску и експерименталну физику 1998. године на Кембриџу. Мастер диплому у сфери државне администрације и међународног развоја (Master in Public Administration in International Development) стиче 2003. године на Харварду (Harvard Kennedy School)“. О тој теми „Антидот“  открива и каже:

С друге стране, Вук Јеремић поново је доведен у везу са Подестом у депешама Викиликса. У оквиру такозваних Подеста мејлова Викиликс је објавио молбу коју је 07. априла 2015. године Том Дешл (извршни директор лобистичке фирме Дешл Груп) послао Џону Подести (некадашњем шефу кабинета председника Била Клинтона и касније шефу изборног штаба Хилари Клинтон) и његовој сарадници Нири Тенден. У том мејлу Дешл је, на молбу Вука Јеремића, ургирао код Подесте и Тенденове да се састану са бившим шефом српске дипломатије на шта су они у одговору и пристали. У овој коресподенцији, Јеремић се између осталог, Хилари Клинтон представља као „борац против Милошевићевог режима и учесник протеста“- иако Вук Јеремић у то време није ни био у Србији, нити је био део грађанског отпора, већ млади члан СПС-а.

6.Пропали кандидат за председника Србије, Вук Јеремић, је 20.марта 2017., изјавио, ширећи неистине: „Војводина је данас вероватно најдубље и најсуштинскије криминализовани део територије Србије. Војводином , у многим њеним деловима, данас владају криминалне банде, под мањом или више директном ингеренцијом Андреја Вучића, брата премијера“. Овај пропали кандидат је много пута понављао ову и многе друге увреде и неистине, на рачун члана породице Александра Вучића, а да то није наишло на било какву осуду јавности. Због тога  Јеремић, вероватно, није нашао за сходно ни да се извини за овакве увреде. О лицемерју и двоструким аршинима Јеремића и дела медија, сведочи случај, када је потпредседник СНС , Миленко Јованов, погрешио и претерао у жељи да изравна рачун за овакве увреде (назвавши Јеремићеву супругу – шефом нарко мафије). Иако се Вучић одмах извинио због грешке, на  честитог Јованова се сручила лавина увреда и покушаја наношења грађанске смрти. Дакле, на истоветне, много пута изречене увреде од стране Јеремића, није било осуђујућих реакција, нити извињења Јеремића, док су на Јованова примењени потпуно различити аршини, за блажу грешку. А зашто је грешка Јованова блажа, мада је то јасно? Прво, оптужба, да је члан породице Вука Јеремића, шеф нарко клана, је изречена само једном – у одбрани, а друго, уследило је правовремено извињење. У случају  Вука Јеремића, увреде и неистине на рачун члана породице Александра Вучића су изречене много пута, током више недеља, а извињење је изостало. Дакле, јасан пример двоструких аршина и лицемерја на штету Вучића, Јованова и СНС.Такође на КЗШ коју је тим поводом организовао Јеремић, била је видна још једна обмана. На КЗШ је говорила Јеремићева супруга, сва у сузама, уцвељена, показујући колики јој је невиђени бол задао Јованов. Међутим, непосредно после КЗШ, фотоапарати су је снимили да весело ћерета и прави селфије са својим колегиницама које су дошле да јој пруже подршку. Постало је јасно да су сузе и бол били само глума и пренемагање пред камерама, да би се приказала као жртва.

Неистина и обмана је било још.  Данас екстремно опозициони, а до 2012. екстремно протадићевски (тиме и пројеремићевски)  „Истиномер“ је много пута ухватио Јеремића у неистинама и недоследностима.  Навешћемо само део тога:

 7.https://www.istinomer.rs/ocena/1918/Moja%20plata%20-%20pet%20hiljadarki

Вук Јеремић :”Базирана (његова плата) је на примањима наших дипломата у САД и биће мало већа од 5.000 долара.“Б92, 8. 7. 2012. године

Коментар Истиномера

Иако су медији данима износили документе у којима се види како је одлазећа Влада Србије одобрила близу три милиона долара за трошкове председавања Вука Јеремића у УН, досадашњи министар спољних послова упорно је тврдио како “цифре које су се појавиле немају везе са стварношћу“. Слично се догодило и када су новине објавиле колика ће бити његова плата у Њујорку.

Б92, 8. 7. 2012. године

Вук Јеремић:”Предложена је и биће неколико пута мања од оне која се помиње. Базирана је на примањима наших дипломата у САД и биће мало већа од 5.000 долара.”

Документ о потребним средствима показао је, ипак, да Јеремићу у наредних 15 месеци следује дупло виша плата од оне коју је он наводио. Такође, предвиђено је да му за стан месечно буде одвајано 15.000, а за путне трошкове још 20.000 долара.

Пошто ће му примања бити већа од суме коју је наводио, министар спољних послова добија оцену “неистина”.

 8.https://www.istinomer.rs/ocena/1394/Beograd%20neće%20razgovarati%20sa%20Prištinom!

Вук Јеремић:”Директних разговора са нелегалним органима у Приштини, под актуелним околностима, неће бити.”

Пресс, 6. 8. 2008. године

Коментар Истиномера

У првим данима након формирања нове Владе Србије министар спољних послова категорично је тврдио да извршна власт неће имати директне разговоре са влашћу у Приштини.

Пресс, 6. 8. 2008. године

“Нема говора о било каквим директним разговорима са сецесионистичким властима у Приштини, осим о будућем статусу наше јужне покрајине. Једнострано проглашена независност Косова учињена је уз директно кршење Устава Србије, Резолуције 1244 и међународног права. Ми радимо на сузбијању последица тог једностраног чина и један од најважнијих корака јесу онај на Генералној скупштини УН и наше иницијативе Суду правде. Уколико будемо успешни, онда можемо сагледати могућности разговора са Приштином и свим осталим земљама о решењу проблема Косова, али под покровитељством УН, као и до сада. Директних разговора са нелегалним органима у Приштини, под актуелним околностима, неће бити.”

Међутим, у марту 2011. званични Београд и званична Приштина почеле су у Бриселу, под окриљем Европске уније, разговоре о решењу проблема, између осталог, царинских печата, катастра и матичних књига. Изјава министра спољних послова показала се неистинитом.

9.https://www.istinomer.rs/ocena/810/Katar%20neće%20priznati%20Kosovo

Вук Јеремић: “И поред огромних притисака да признају Косово тај став Катара се неће мењати. То је за нас од велике важности с обзиром на њихов утицај у арапском и муслиманском свету.”

Фонет, 15. 2. 2010. године

Коментар Истиномера

Приликом прошлогодишње посете емирату Катар министар иностраних послова Вук Јеремић је истицао да је договором о отварању амбасаде те државе у Београду и о унапређењу економске сарадње отворено ново поглавље у односима Србије и Катара, наглашавајући да та земља, и поред огромних притисака, неће мењати став о Косову. Међутим, непуних годину дана касније (4. јануара 2011.) Катар је признао независност Косова. Став Катара очигледно није био тако чврст као што је министар Јеремић представљао јавности, па његову изјаву оцењујемо као неистиниту.

 10.https://www.istinomer.rs/ocena/437/Kad%20nam%20je%20predsednik%20bio%20u%20zatvoru

Вук Јеремић:“Председник Борис Тадић био је затваран у време Милошевићевог режима.

„Си-Ен-Ен“, 8. 8. 2010. године

Коментар Истиномера

У интервјуу америчкој телевизији Си-Ен-Ен министар Јеремић је истакао да му смета када неки људи, упркос променама, још гледају на Србију као на “Милошевићеву Србију” наглашавајући да је чак и председник Тадић у то време био хапшен.

ЦНН (т.ц. 38.30-38.41), 8. 8. 2010. године

Вук Јеремић: “Садашња владајућа структура, на челу са Борисом Тадићем, којег је Милошевићев режим хапсио,својски се трудила да свргне диктаторску владу.”

Међутим, у званичној биографији председника Бориса Тадића не наводи се такав податак, већ се истиче да је био хапшен много пре тога, као студент, за време СФРЈ.

Будући да председник Тадић није био затваран за време Милошевићевог режима, Истиномер изјаву министра Јеремића оцењује како неистину.

 11.https://www.istinomer.rs/ocena/410/Sud%20odlučuje%20u%20korist%20Srbije

Шеф дипломатије Србије о одлуци Међународног суда правде о независности Косова.

Суд одлучује у корист Србије

Вук Јеремић: “Имамо разлога да будемо оптимисти уочи саветодавног мишљења Међународног суда у Хагу о једнострано проглашеној независности Косова…”

Фонет, 18. 07. 2010. године

Тим Истиномера

23 Јул, 2010

Коментар Истиномера

Односом гласова судија 10:4 Суд у Хагу је саопштио да једностраним проглашењем независности Косова није прекршено међународно право. Јеремић је претходних дана, међутим, тврдио да ће саветодавно мишљење овог суда бити у корист Србије.

РТС, 14. 7. 2010. године

Поделите:

11 Коментари

 1. Ovo je sve sto pise Bakarec istina

  Vuk Jeremic je stvoren u londonu kao njihov igrac pa ga poslali u SAD na doobuku. Ovamo je poslan sa zadatkom da dodje na visoke pozicije. Tadic je morao da ga postavi za ministra jer su to Amerikanci zahtevali. Njega planiraju za predsednika. On od 20 tak godina poslednjih vecinu zivi u SAD i radi kao njihov lobista i agent od uticaja. CIA snajka CIA

 2. O moralu,ucinku,delovanju i vrednosti malog Vuka Jermenica Pozderac da nertrosim reci….
  Sve stane u rec-FLEKA.
  Al moralna gromada,covek dosledan ideji svih Partija kojima redom pripada, sve stane u recenicu.
  Pripadam i borim se za svakog ko mi obezbedi lagan i udoban zivot,drzavnu platu koju kao maturant gimnazije nikada nebih zaradio osim u mulju Srpske politike.A zovem se Bakarec …..
  nasla rupa zakrpu…

  • A Bakarec?
   Samo da ponovim njegove reci(Bakarec sam o sebi govirio u Glasu Javnosti),”ja sam jadna sestina Ukrajinca…zivim od izdavanja stanova…”,koje mu nije deda ostavio,vec polítika obezbedila.
   Pri tome se sprdao sa Vucicem i Beogradom na vodi,kao políticar i arhitekta ili gradjevinski inzenjer.
   Sada lize patos,gde Vucic treba da kroci?!
   Za lovu.
   A prica o poreklu Vuka…o parama…
   I on le kolekcionar stanova i covek za najprljavije poslove.
   On je egzekutor.
   Kada Bakarec uzme o nekome da pise,SVE SLUZBE SE POVLACE.
   Nastaje tajac i egzekucija.
   To je Srbija pod ovom uzasnom okupacijom.

 3. Име Вук у србском народу су давали када се неком не даю деца. Ми смо све Вукове на раменима носили, па их онда у прашини ваљали осим едног, Брнковића Вука, човека Срба и властелина коии е у то время имао и свою лову и модерне оклопнике, мисаона именица за Азиате. Он е ебо кеву Мурату, отвориио пут Милошу на шатор да тактиком славног Александра “клином у главу” смакну цара Империе (турски извори). Приче партизанке да е Милош окренуо копље наопако и на превару….сиктер багро. Али ми смо луд народ (др Рашковић), нама су Латини сместили причу. Зашто? Да ние било Вукова сина Ђурађа и Гркиње ми би се данас “шапали” с лева у десно као паписти. Русофили у Флорентину дођоше и ваши Руси да се поклоне Папи, али нема Србаља, Св Марко се ко лав бориио, али ало, нема едне аутокефалне Цркве. Ние народ писао епски стих него људи, а сваки има свою цену као и данас фолкстихоклепци. Тада га е Ватикан шукнуо Бранковићима а Србљима у Ясеновцу. Флорентиска уния, све легло на руду, осташе СПЦ и Св. Марко Ефенски. Што СПЦ и данас не сме рећи “а” на Бранковића Вука и ако Ватикан више ние ерес него “крило” ришћанства?
  Одох далеко, какав бре Еремић, родиио га дедо, или Драшковић родиио га Тито, или Караџић родиио га Беч.

 4. U necemu se slazem sa vidovdan.org: Srbima je muka i od Jeremica i od Radulovica kao i mnogih drugih laznih beogradskih politickih mesija. Mozemo da se smejemo koliko hocemo Palmi i Velji ali oni su jedini razumni politicari koji su shvatili da je glavni zadatak politicara obezbediti bolji zivot malog coveka, a ne mastanje o svetskoj visokoj politici. Smejte se vi Bugarima sto imaju podanicki mentalitet, al Sofija ima metro a Beograd ga nema; ili Hrvatima Beckim kocijasima, al Hrvati imaju more a Srbi ga nemaju. I nije to medjunarodna zavera protiv Srba Nebeskog naroda, nego nesposobnost i tupavost Srpskih politicara da budu snalazljivi i lukavi kao nasi pretci. Pa nisu oni onda pobedili da bismo mi sad izgubili, nego da bismo i mi sad pobedili.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here