Nenad Knežević: Gledajmo se u oči i recimo ep. Maksimu – Zašto lažeš?

Podelite:

 

Drskost rušenja SPC od strane episkopa zapadnoameričkog Maksima (Vasiljevića) nastavlja se ovih dana nesmanjenom žestinom. Ovaj prodani, nesmireni i samozaljubljeni specijalni CIA razbijač SPC, koji je mimo svih kanona i mimo ikakve hrišćanske prakse i tradicije (osim one kaubojske, seljačko-brdske i guslarsko-fudbalske – Amfilohijeve i Atanasijeve), preko noći i praktično iz učionice postao monah, nastupa već godinama sa visina neboparne gordosti i satanske lukavosti, da bi mu u nečemu i sami đavo možda pozavideo. Posle kratkog vremena u monaštvu, isti ovaj nezreli i narcisoidni monah samozaljubljenik Maksim, izguran je za episkopa od strane gore pomenute dvojice starih smutljivaca u SPC. Inadžijski AA – dvojac bez kormirala smirenja, uradio je to iako su obojica znali za Maksimov moralno veoma neprimeren život pre monašenja. Sada ga pomenuti AA dvojac u episkopskom činu brani do poslednje kapi krvi i poslednjeg tipkanja po tastaturi. Valjda da bi pokazali da su u pravu i da su nepogrešivi i kad su očigledno u krivu i kad su očevidno pogrešili.

Amfilohije brani Maksima tako što bezumno govori da je Maksim „moralan“ jer „nije peder“, dok ga drugi panagirično i drsko uzdiže do visina „pohvale celog Pravoslavlja“ iako Maksim prosipa jeresi, diže pučeve i laže kako zine. Ako je po Amfilohiju nepripadnost pederskoj skupini dokaz moralnosti onda su po istoj toj Amfilohijevoj kvazilogici i sve Bordžije i svaki Kazanova šampioni moralnosti i etaloni kandidata za episkopski čin. Po Amfiohiju ispada – čim nisi peder, dostojan si!? Šta tek reći za Atanasija, tog tvrdoškog „vitez“ branitelja američkih i NATO petparačkih novina u Srbiji – Danasa i Blica? Ako je taj i takav pobesneli američki pučista i nepokajani majmunolog Maksim za penzionisanog episkopa Atanasija „pohvala celog Pravoslavlja“, onda je Atanasije ili totalno fijuknuo pameću ili je, što će zaista i biti, neumirovljeni kavgadžija namerno izabrao prkos Sinodu i Saboru SPC kao i najprizemnije provokacije, samo da bi skrenuo temu srpske javnosti sa one glavne – diktatorskog, antisabornog i anticrkvenog ustavnog puča trojice episkopa u SAD, na čelu sa njegovim pobesnelim ljubimcem Maksom. Kako pak Maksim laže i koga ustvari brani poznati južnjački AA dvojac bez kormilara, pokazaće nam samo jedan kratki i delimični osvrt na nekoliko javnih laži koje bez trunke stida protura episkop Maksim, taj mlađani pentagonsko-istambulski sluga. Zato, kako kaže njegov podražavaoc u prkošenju Patrijarhu, SA Sinodu i SA Saboru episkop Grigorije od Dojčlanda – gledajmo se u oči!

  1. Maksim je zbog pisanja javno sablažnjive i prodarvinističke peticije kojom je branio izučavanje Darvinizma kao za sada jedine naučne teorije dostojne pomena, je na SA Saboru SPC 2016. godine bio primoran da se brani i kaje. Da cmizdri i moljaka Patrijarha i arhijereje SPC da ga ne smene ili ne raščine. Mada je pre Sabora 2016-te glumeo veliku facu i vršio pritisak na razne profesore PBF-a da potpišu njegovu prodarvinističku peticiju, na majskom SA Saboru SPC 2016. godine, Maksim je bio manji od makovog zrna. Sav uplašen, ko zec u šumi, on je obećao celom Saboru Arhijereja SPC da mu se to više neće ponoviti. Ali, Maksim reko, Maksim i poreko. Maksim vago, Maksim slago! Već 2018. godine Maksim je nastavio po starom, pokazujući javno svoju nepokajanost i lažljivost. „Pravoslavni darvinista“ episkop Maksim nastavio je, gazeći svoja obećanja SA Saboru SPC iz 2016., sa širenjem ove dušegubne ideologije nesmanjenim intenzitetom. On je u hiljadu primeraka izdao knjigu pod nazivom „Vera, nauka i misterija“ (Faith, Science, Mystery) kroz eparhijsku izdavačku ustanovu „Sebastijan pres“. Autor knjige je genetičar doktorka Gejl Vološek za koju se naširoko priča da je moralno izopačena osoba. Ona, kao jedna od glavnih propagandista majmunologije među pravoslavnima u Americi, je na poziv episkopa Maksima čak držala predavanja sveštenicima iz njegove, kao i iz drugih, eparhija!!! Episkop Maksim nije samo izdavač, već je i urednik ove knjige, što joj samim tim daje sasvim drugačiju dimenziju i važnost. Da li je to iskreno pokajanje jednog Vladike ili otvorena sprdanja sa odlukama SA Sabora SPC, kao najviše crkvene vlasti? Prosudite sami. Jasno je svima da je CIA agent episkop Maksim pogazio svoje obećanje iz 2016. godine dato SA Saboru SPC. Gledajmo se u oči! Da li je Maksim slagao ili je održao obećanje? Slagao je. Gledajmo se u oči! Da li je posle svega majmunolog Maksim dostojan da bude profesor na PBF u Beogradu? Nije! Gledajmo se u oči! Da li će pobesneli CIA agent episkop Maksim poslušati SA Sinod SPC i povući se sa fakulteta? Neće! Zašto? Zato što on i nije postao CIA agent da bi širio mir i jedinstvo u SPC, već rat, sablazni i podele! Da radi na postepenom priključenju eparhija SPC u dijaspori njegovoj jedinoj ljubljenoj majci – Carigradskoj Patrijaršiji!

  1. Sveti Arhijerejski Sabor SPC je u maju 2018. godine doneo odluku da Eparhijski Savet episkopa SPC za Južnu, Srednju i Centralnu Ameriku može predložiti izmene svog postojećeg Crkvenog Ustava iz 2007. godine. Pre toga treba se istaći da je SA Sabor SPC ovu odluku doneo na osnovu molbe tri episkopa SPC iz SAD (Maksima, Irineja i Longina), koju su SA Sinodu ista trojica episkopa uputili 23. aprila 2018. Međutim, i ta prva Molba bila je u mnogo čemu falsifikatorska i neustavna, jer taj dokument – Molba, zamislite, nema delovodnog broja !!!, Ona je pored toga, da Maksimov falsifikat bude potpun, napisna na memorandumu Epispopskog Saveta za Severnu i Južnu Ameriku!!! Kako je to uopšte moguće ako na dokumentu nema potpisa još dvojice episkopa tj. Južnoameričkog i Kanadskog? Znači, od početka su NATO agenti Maksim, Irinej i Longin, počeli sa falsifikatima i prevarama. SA Sabor SPC je maja 2018. godine, gledajući kroz prste na takvu nečuvenu neurednost i podvalu, iz snishođenja dozvolio da se na budućem Crkvenom Saboru SPC za Južnu, Srednju i Severnu Ameriku formuliše novi predlog Ustava SPC. Ali, SA Sabor SPC je maja 2018. godine jasno podvukao obaveznost nekoliko stvari pri donošenju tih odluka i dao vrlo konkretne uslove za njihovu validnost:

A) Da se mora sazvati Crkveni Sabor svih episkopa SPC za Južnu, Srednju i Severnu Ameriku, sa svim episkopima i pratećim delegatima.

B)Da svaka odluka koja bude donešena mora imati većinu od 3/4.

C) Da se odluke Crkvenog Sabora SPC za Južnu, Centralnu i Severnu Ameriku moraju prvo dostaviti na uvid SA Sinodu SPC.

D) Da odluke tog Crkvenog Sabora za Centralnu, Južnu i Severnu Ameriku mogu stupiti na snagu i mogu se smatrati validnima samo u slučaju ako ga na kraju potvrdi i SA Sabor SPC.

Episkop Maksim i ostali arhijereji iz sve tri Amerike su se složili da će ispoštovati svu jasno određenu proceduru koju im je kao obaveznu naložio SA Sabor SPC. Da li je «baron» Maksim fon Minhauzen, sa svojim jednomišljenicima iz SAD, episkopima Irinejem i Longinom, ispoštova i poslušao jasna naređenja najvišeg zakonodavnog tela SPC tj. SA Sabora? Gledajmo se u oči! Nije ni u čemu! Ni u najmanjoj meri! Uprkos jasnim odlukama SA Sabora ovaj trojac je bukvalno izvršio blic krig napad na jedinstvo SPC i pravi pravcati antiustavni puč! Gledajmo se u oči! Zato iskreno recimo: Zašto lažeš i varaš svoju SPC vladiko Maksime?

A) Episkop Maksim i druga dvojica pučističkih episkopa jednomišljenika iz SAD ne samo da na Crkvenom Saboru SPC za sve tri Amerike održanom 16. Jula 2019. u Libertvilu, nisu pozvali episkope Kanadskog i Južnoameričkog Mitrofana i Kirila, već nisu pozvali ni jednog jedinog delegata iz tih eparhija. Gledajmo se u oči! Oni su u suštini organizovali krnji i bezakoni Sabor koji nema nikakvih ingerencija niti ovlašćenja od strane SA Sabora SPC! Maksim je sa svojom pučističkom episkopskom družinom iz SAD dakle opet slagao! Zato ponovo zapitajmo: Zašto lažeš vladiko Maksime?

B) Da li je odluka bezakonog, krnjeg i lažnog Sabora u Libertvilu uopšte dobila tročetvrtinsku većinu delegata, kako inače piše u Ustavu SPC za Južnu i Severnu Ameriku iz 2007. godine? Ne! Pentagonsko-fanarski pučisti u mantijama Maksim, Irinej i Longin, po starom boljševičkom modelu, nisu dozvolili nikakvo glasanje, upotrebivši još jednu dodatnu demonsku laž i lukavu prevaru koja glasi: «SA Sabor SPC je već odlučio da se promeni Ustav. Nema šta da se glasa jer se o odlukama Sabora SPC ne glasa»?! Kakva monstruozna crkvenorazbijačka laž! Dakle, upotrebljena je otvorena satanska prevara jer je odluka SA Sabora SPC da se mora glasati u potpunosti prezrena od strane Maksima i družine iz SAD, a samo ime SA Sabora SPC najlukavije zloupotrbljeno od strane pučista. Gledajmo se u oči! Fanariota i sluga američkih interesa Maksim je opet slagao! Zato ga zapitajmo: Zašto lažeš i za koga radiš vladiko Maksime?

C) Da li su odluke i tog bezakonog, krnjeg i falš Maksimovog Sabora u Libertvilu uopšte dostavljene SA Sinodu SPC na uvid, kako izričito naređuje SA Sabor SPC iz maja 2018. godine? Nisu! Gledajmo se u oči! Pentagonov specijalac na terenu episkop Maksim je dakle opet slagao i prevario celu SPC! Zapitajmo ga ponovo: Zašto uporno služiš đavolu pali čoveče po imenu Maksim?

D) Da li su odluke krnjeg i bezakonog Sabora u Libertvilu uopšte i razmatrane od strane SA Sabora SPC, kako bi bile eventualno prihvaćene ili odbačene? Nisu! Gledajmo se u oči! Zar episkop Maksim Minhauzen opet nije slagao SA Sabor SPC i protivustavno, pučistički i bezakono već proglasio za važeće odluke krnjeg i bezakonog Sabora u Libertvilu? Opet je slagao i odluke krnjeg Sabora on je bezakono ozakonio po CIA modelu razbijanja SPC! I to odluke krnjeg Sabora u Libertvilu koji nije ispunio niti jedan od jasno definisanih uslova datih mu od strane SA Sabora SPC, maja meseca 2018. godine? Gledajmo se u oči? Da li je episkop Maksim opet slagao? Slagao je!

I zato recimo NATO vladici Maksimu: «Zašto lažeš vladiko? Znaj Maksime: sudiće ti ne samo Gospod Isus Hristos već i lično sveti Sava Nemanjić čiju Crkvu, na Njen jubilej osam vekova autokefalije, razbijaš po zadatku stranih NATO agentura. Stidi se makar ostacima obraza i komadićima stida ostalog u tebi!»

Nenad Knežević

Podelite:

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here