Ненад Кнежевић: Гледајмо се у очи и рецимо еп. Максиму – Зашто лажеш?

Поделите:

 

Дрскост рушења СПЦ од стране епископа западноамеричког Максима (Васиљевића) наставља се ових дана несмањеном жестином. Овај продани, несмирени и самозаљубљени специјални ЦИА разбијач СПЦ, који је мимо свих канона и мимо икакве хришћанске праксе и традиције (осим оне каубојске, сељачко-брдске и гусларско-фудбалске – Амфилохијеве и Атанасијеве), преко ноћи и практично из учионице постао монах, наступа већ годинама са висина небопарне гордости и сатанске лукавости, да би му у нечему и сами ђаво можда позавидео. После кратког времена у монаштву, исти овај незрели и нарцисоидни монах самозаљубљеник Максим, изгуран је за епископа од стране горе поменуте двојице старих смутљиваца у СПЦ. Инаџијски АА – двојац без кормирала смирења, урадио је то иако су обојица знали за Максимов морално веома непримерен живот пре монашења. Сада га поменути АА двојац у епископском чину брани до последње капи крви и последњег типкања по тастатури. Ваљда да би показали да су у праву и да су непогрешиви и кад су очигледно у криву и кад су очевидно погрешили.

Амфилохије брани Максима тако што безумно говори да је Максим „моралан“ јер „није педер“, док га други панагирично и дрско уздиже до висина „похвале целог Православља“ иако Максим просипа јереси, диже пучеве и лаже како зине. Ако је по Амфилохију неприпадност педерској скупини доказ моралности онда су по истој тој Амфилохијевој квазилогици и све Борџије и сваки Казанова шампиони моралности и еталони кандидата за епископски чин. По Амфиохију испада – чим ниси педер, достојан си!? Шта тек рећи за Атанасија, тог тврдошког „витез“ бранитеља америчких и НАТО петпарачких новина у Србији – Данаса и Блица? Ако је тај и такав побеснели амерички пучиста и непокајани мајмунолог Максим за пензионисаног епископа Атанасија „похвала целог Православља“, онда је Атанасије или тотално фијукнуо памећу или је, што ће заиста и бити, неумировљени кавгаџија намерно изабрао пркос Синоду и Сабору СПЦ као и најприземније провокације, само да би скренуо тему српске јавности са оне главне – диктаторског, антисаборног и антицрквеног уставног пуча тројице епископа у САД, на челу са његовим побеснелим љубимцем Максом. Како пак Максим лаже и кога уствари брани познати јужњачки АА двојац без кормилара, показаће нам само један кратки и делимични осврт на неколико јавних лажи које без трунке стида протура епископ Максим, тај млађани пентагонско-истамбулски слуга. Зато, како каже његов подражаваоц у пркошењу Патријарху, СА Синоду и СА Сабору епископ Григорије од Дојчланда – гледајмо се у очи!

  1. Максим је због писања јавно саблажњиве и продарвинистичке петиције којом је бранио изучавање Дарвинизма као за сада једине научне теорије достојне помена, је на СА Сабору СПЦ 2016. године био приморан да се брани и каје. Да цмиздри и мољака Патријарха и архијереје СПЦ да га не смене или не рашчине. Мада је пре Сабора 2016-те глумео велику фацу и вршио притисак на разне професоре ПБФ-а да потпишу његову продарвинистичку петицију, на мајском СА Сабору СПЦ 2016. године, Максим је био мањи од маковог зрна. Сав уплашен, ко зец у шуми, он је обећао целом Сабору Архијереја СПЦ да му се то више неће поновити. Али, Максим реко, Максим и пореко. Максим ваго, Максим слаго! Већ 2018. године Максим је наставио по старом, показујући јавно своју непокајаност и лажљивост. „Православни дарвиниста“ епископ Максим наставио је, газећи своја обећања СА Сабору СПЦ из 2016., са ширењем ове душегубне идеологије несмањеним интензитетом. Он је у хиљаду примерака издао књигу под називом „Вера, наука и мистерија“ (Faith, Science, Mystery) кроз епархијску издавачку установу „Себастијан прес“. Аутор књиге је генетичар докторка Гејл Волошек за коју се нашироко прича да је морално изопачена особа. Она, као једна од главних пропагандиста мајмунологије међу православнима у Америци, је на позив епископа Максима чак држала предавања свештеницима из његове, као и из других, епархија!!! Епископ Максим није само издавач, већ је и уредник ове књиге, што јој самим тим даје сасвим другачију димензију и важност. Да ли је то искрено покајање једног Владике или отворена спрдања са одлукама СА Сабора СПЦ, као највише црквене власти? Просудите сами. Јасно је свима да је ЦИА агент епископ Максим погазио своје обећање из 2016. године дато СА Сабору СПЦ. Гледајмо се у очи! Да ли је Максим слагао или је одржао обећање? Слагао је. Гледајмо се у очи! Да ли је после свега мајмунолог Максим достојан да буде професор на ПБФ у Београду? Није! Гледајмо се у очи! Да ли ће побеснели ЦИА агент епископ Максим послушати СА Синод СПЦ и повући се са факултета? Неће! Зашто? Зато што он и није постао ЦИА агент да би ширио мир и јединство у СПЦ, већ рат, саблазни и поделе! Да ради на постепеном прикључењу епархија СПЦ у дијаспори његовој јединој љубљеној мајци – Цариградској Патријаршији!

  1. Свети Архијерејски Сабор СПЦ је у мају 2018. године донео одлуку да Епархијски Савет епископа СПЦ за Јужну, Средњу и Централну Америку може предложити измене свог постојећег Црквеног Устава из 2007. године. Пре тога треба се истаћи да је СА Сабор СПЦ ову одлуку донео на основу молбе три епископа СПЦ из САД (Максима, Иринеја и Лонгина), коју су СА Синоду иста тројица епископа упутили 23. априла 2018. Међутим, и та прва Молба била је у много чему фалсификаторска и неуставна, јер тај документ – Молба, замислите, нема деловодног броја !!!, Она је поред тога, да Максимов фалсификат буде потпун, написна на меморандуму Еписпопског Савета за Северну и Јужну Америку!!! Како је то уопште могуће ако на документу нема потписа још двојице епископа тј. Јужноамеричког и Канадског? Значи, од почетка су НАТО агенти Максим, Иринеј и Лонгин, почели са фалсификатима и преварама. СА Сабор СПЦ је маја 2018. године, гледајући кроз прсте на такву нечувену неуредност и подвалу, из снисхођења дозволио да се на будућем Црквеном Сабору СПЦ за Јужну, Средњу и Северну Америку формулише нови предлог Устава СПЦ. Али, СА Сабор СПЦ је маја 2018. године јасно подвукао обавезност неколико ствари при доношењу тих одлука и дао врло конкретне услове за њихову валидност:

А) Да се мора сазвати Црквени Сабор свих епископа СПЦ за Јужну, Средњу и Северну Америку, са свим епископима и пратећим делегатима.

Б)Да свака одлука која буде донешена мора имати већину од 3/4.

Ц) Да се одлуке Црквеног Сабора СПЦ за Јужну, Централну и Северну Америку морају прво доставити на увид СА Синоду СПЦ.

Д) Да одлуке тог Црквеног Сабора за Централну, Јужну и Северну Америку могу ступити на снагу и могу се сматрати валиднима само у случају ако га на крају потврди и СА Сабор СПЦ.

Епископ Максим и остали архијереји из све три Америке су се сложили да ће испоштовати сву јасно одређену процедуру коју им је као обавезну наложио СА Сабор СПЦ. Да ли је «барон» Максим фон Минхаузен, са својим једномишљеницима из САД, епископима Иринејем и Лонгином, испоштова и послушао јасна наређења највишег законодавног тела СПЦ тј. СА Сабора? Гледајмо се у очи! Није ни у чему! Ни у најмањој мери! Упркос јасним одлукама СА Сабора овај тројац је буквално извршио блиц криг напад на јединство СПЦ и прави правцати антиуставни пуч! Гледајмо се у очи! Зато искрено рецимо: Зашто лажеш и вараш своју СПЦ владико Максиме?

А) Епископ Максим и друга двојица пучистичких епископа једномишљеника из САД не само да на Црквеном Сабору СПЦ за све три Америке одржаном 16. Јула 2019. у Либертвилу, нису позвали епископе Канадског и Јужноамеричког Митрофана и Кирила, већ нису позвали ни једног јединог делегата из тих епархија. Гледајмо се у очи! Они су у суштини организовали крњи и безакони Сабор који нема никаквих ингеренција нити овлашћења од стране СА Сабора СПЦ! Максим је са својом пучистичком епископском дружином из САД дакле опет слагао! Зато поново запитајмо: Зашто лажеш владико Максиме?

Б) Да ли је одлука безаконог, крњег и лажног Сабора у Либертвилу уопште добила трочетвртинску већину делегата, како иначе пише у Уставу СПЦ за Јужну и Северну Америку из 2007. године? Не! Пентагонско-фанарски пучисти у мантијама Максим, Иринеј и Лонгин, по старом бољшевичком моделу, нису дозволили никакво гласање, употребивши још једну додатну демонску лаж и лукаву превару која гласи: «СА Сабор СПЦ је већ одлучио да се промени Устав. Нема шта да се гласа јер се о одлукама Сабора СПЦ не гласа»?! Каква монструозна црквеноразбијачка лаж! Дакле, употребљена је отворена сатанска превара јер је одлука СА Сабора СПЦ да се мора гласати у потпуности презрена од стране Максима и дружине из САД, а само име СА Сабора СПЦ најлукавије злоупотрбљено од стране пучиста. Гледајмо се у очи! Фанариота и слуга америчких интереса Максим је опет слагао! Зато га запитајмо: Зашто лажеш и за кога радиш владико Максиме?

Ц) Да ли су одлуке и тог безаконог, крњег и фалш Максимовог Сабора у Либертвилу уопште достављене СА Синоду СПЦ на увид, како изричито наређује СА Сабор СПЦ из маја 2018. године? Нису! Гледајмо се у очи! Пентагонов специјалац на терену епископ Максим је дакле опет слагао и преварио целу СПЦ! Запитајмо га поново: Зашто упорно служиш ђаволу пали човече по имену Максим?

Д) Да ли су одлуке крњег и безаконог Сабора у Либертвилу уопште и разматране од стране СА Сабора СПЦ, како би биле евентуално прихваћене или одбачене? Нису! Гледајмо се у очи! Зар епископ Максим Минхаузен опет није слагао СА Сабор СПЦ и противуставно, пучистички и безаконо већ прогласио за важеће одлуке крњег и безаконог Сабора у Либертвилу? Опет је слагао и одлуке крњег Сабора он је безаконо озаконио по ЦИА моделу разбијања СПЦ! И то одлуке крњег Сабора у Либертвилу који није испунио нити један од јасно дефинисаних услова датих му од стране СА Сабора СПЦ, маја месеца 2018. године? Гледајмо се у очи? Да ли је епископ Максим опет слагао? Слагао је!

И зато рецимо НАТО владици Максиму: «Зашто лажеш владико? Знај Максиме: судиће ти не само Господ Исус Христос већ и лично свети Сава Немањић чију Цркву, на Њен јубилеј осам векова аутокефалије, разбијаш по задатку страних НАТО агентура. Стиди се макар остацима образа и комадићима стида осталог у теби!»

Ненад Кнежевић

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here