Ненад Узелац: Историја српске трагедије од турака до данас

Поделите:

Нама, Србима, историја није дала да стекнемо политичку дисциплину и мудрост кроз просвећени апсолутизам којег је Европа имала док смо ми били под Турцима, Турска окупација нас је онемогућила у томе. После српске средњовековне државе и утабаног пута ка лепој будућности, пали смо у турско зло и стекли анархистичку црту, мржњу према држави. Када смо победили то зло, уместо да га заменимо континуитетом са српском средњовековном државом и вредности исте пројектујемо у будућност, ми смо прихватили југославенштину као предигру за нови чин наше историјске трагедије – комунизам – који је потпуно пресекао српски континуитет. Комунизму је допринео анархизам стечен за време Турака логиком крајности које су најближе једна другој.

Од 1945. године и наредних пар година комунисти су побили крем српског друштва, српску национално-грађанску елиту, хиљаде потенцијалних Тесли, Пупина, Дучића, Бојовића, Путника и других. Српскоj националној идеји је било забрањено да се истиче, док је другима попуштано, а све са коминтерновским програмом уништења буржоазије највеће нације и уништења највеће нације зарад братства и јединства југословенских народа. Зато је Хрватима толерисан МАСПОК, али српски Ранковић је морао бити почишћен. Српски маспоци нису били дозвољени. Коминтерновски принцип и његове последице су лепо описани на сајту Национална авангарда у тексту једног мог пријатеља – “Зашто Београд није српски град?”. Док су се други спремали за цепање и одвајање, Срби су заузели антишовинистички коминтерновски принцип и били загушени комунистичком елитом која је окупирала Београд као центар политичког живота СФРЈ. Све је то за последицу имало развој данашње аутошовинистичке елите, она своје корене вуче у онима који су убијали 1945. и у онима који су водили протесте 1968. тражећи бољи комунизам, јер је овај био недовољан, па када је Тито рекао да су управу на сред Београдског универзитета заиграше Козарачко коло.

На Осмој седници ЦКСК у борби две комунистичке фракције побеђује она “националнија”, а будућа другосрбијанска целу једну деценију остаје у позадини – и даље живи творци 1945. и 1968. и њихова деца и унуци. Проживљавамо трагедију деведесетих где уместо да 1991/92 поставимо силу на границе где су Срби живели па да преговарамо, ми се повлачимо и преговарамо са Западом, верујући да се њему може веровати. Грешка направљена на почетку, скупо нас кошта на крају, резултат знамо. Рат са НАТО, који се тешко могао избећи, и повлачење са Косова, окупација истог од стране НАТО и питање да ли ћемо икада добити прилику да Косово вратимо ако НАТО заувек остане на њему. Веровање Западу да ће поштовати право – Резолуцију 1244. Као најлошији ђаци историје нисмо научили да Запад поштује право док му одговара, а гази га када то може. Многе грешке су чињене у нашој историји, али када се повучеш са своје територије у времену НАТО-а, то је, можда, највећа, јер фактички је више не држиш и данас смо ту где јесмо – да гледамо како отимају наше, а не смемо на НАТО да га вратимо. Силом отето, једино се силом враћа. Право, дипломатија, правда, јесу изговор немоћних. Трећи пут у једном веку историја нам је дала могућност да национално питање решимо, у тешким околностима, али са великом силом да се то учини и српске територије сачувају. Потпуно смо омашили у старту. Растурена држава, распарчане српске територије и распарчан народ, повучени са Косова, оно окупирано, Српска у БиХ, али ипак Српска. Из деведесетих излазимо разорени, уништени, распарчани и то на ономе што смо вековима стварали и за шта се борили и крв лили. Политика деведеседих се огледа у изјави Мире Марковић:”Дражи ми је Мађар у Војводини, него Србин у Крајини”.

За то време, потомци 1945, 1968 и губитници Осме седнице и њихова деца петоколонаше по Србији и спремају 5. октобар да врате ударац “националнијој” фракцији комунистичке партије из 1987. Бринући о власти, Слоба је недовољно радио на овом петоколонашком елементу, те је он као муљ са дна реке испливао 5. октобра и на власт довео идеолошку децу оних побројаних, идеолошку децу комуниста из 1945. и 1968. који су склопили савез са западним капиталом, којем су се циљеви поклапали са коминтерновским – полупати Србе на Балкану као једини политички народ Балкана, како би рекао Маркс. Зло је велико починио тај Ђинђић, али му се мора признати да је у тренутку када је схватио да сила Косово не враћа дипломатијом и да Резолуција 1244 не важи, рекао е па онда хоћемо Српску са нама. Добио је метак због тога. Коштуница ко Коштуница: између националног и демократског у одсудним тренуцима бира демократско на штету националног. Коштуници, као некој мини реакцији на петооктобарску петоколонашку елиту, фалило је храбрости у тренутку када се није смело дозволити да се она врати. Није имао храбрости за то и добисмо Боту и његов режим. Искрени да будемо и радикали су томе допринели својим начином деловања и неостваривом политиком у новим околностима. Четнички начин деловања радикала и Коштуничин недостатак храбрости довели су Боту. А Бота растури државу. Око Косова и УН као највећу дипломатску полугу моћи полупа европском резолуцијом, постави ретардирано питање пред МСП и закопа Србију и ту, на крају започе бриселске преговоре. Све позитивно што му је Коштуница оставио, овај је разлупао као прави комуниста када у рату убије 10 Немаца, он погине, али са собом повуче и још 1000 Срба које Немци побију као одмазду. Идеолошко чедо 1945-те.

И шта имамо данас? Имамо од 2012. нову реакцију на петооктобарску идеолошку децу комуниста из 1945, 1968 и губитника из 1987, само што је ова рекација прихватила делове њиховог политичког дискурса, јер су земљу довели у стање и довођења је целим историјским током последњих 100 година да не може да има самосталну политику и слободну вољу. Свака национална реакција данас, после свега што се са Србијом десило, вероватно би заступала сличан пут, јер стање државе условљава власт много више него власт стање државе, посебно у нашем случају дугог историјског уништавања. Ово је прелазно време до нове и, дај Боже, боље националне реакције која ће обновити елиту побијену 1945. када почиње наша савремена трагедија. Зашто данас имамо толико беснило према овој власти у оквиру другосрбијанаца? Јер осећају да је то национална реакција произашла из националистичког шињела и да им се тресу друштвене позиције стицане револуцијама 1945. и 2000. Први пут у последњих 70 година они су у тоталном повлачењу, систем постаје српскији, анационална и антинационална елита све више губи позиције система, зато толико позивање на нове револуције, на улице, зато пишање по гробовима и претње Јанковића. Уколико не могу да победе на изборима, они ће улицом победити и сачувати себе у систему. А национална опција? Велики део ње се осећа ЛИЧНО издано од водећих људи тренутне власти, те су неки потези издаје (Бриселски споразум) још више подгрејани елементом личне издаје и зато код многих патриота влада много већа острашћеност него код другосрбијанаца. Другосрбијанци су острашћени јер губе систем, а патриоте јер су лично издани, зато су ови други нападнији. Свако између њих лоше пролази. Изговор многима јесте да су и једни и други играчи исте игре Великог брата, теорије завере. Не, другосрбијанци неподношљиво мрзе садашњу власт, јер у њој виде националну реакцију, јер у њој виде националистички шињел преобучен у европско рухо. Они у свима који су некада били или данас јесу национална опција виде препреку за свој успех. Коминтерносвски принцип уништења класног непријатеља, другосрбијанци га вуку из 1945.

А зашто они који би требало да се понашају као идеолошка деца национално-грађанске елите побијене 1945. данас се понашају као онај комуниста што побије 10 Немаца па побегне у шуму или га убију, али са собом повуче још 1000 Срба? Откуд толика неодговорност? Откуд тај јакобинско-комунистички-анархистички приступ политици и стању у држави? Од Турака, од недостатка просвећеног апсолутизма, од југословенштине, од комунизма, од разваљивања деведесетих и терета историјске неправде, од деретићевштине и свих њених видова политичких и историјских, од историјске неправде 5. октобра, од личне сујете због личне издаје где ћемо онога који нас је лично повредио више мрзети него оног који није, а све што уради биће нам изговор за личну увреду. Од личног ега и неостварености. Уместо да цела национална опција данас освоји систем и буде обновитељ онога што смо изгубили 1945. многи се понашају као партизани док Немац стреља 100 за једног или као четници у шуми за време мира, како год, а све последице недостатка политичке зрелости, дисциплине и мудрости. Чак и у складу са српско-православним вредностима недостатак потребе за духовним континуитетом тј. из нас још није прогнана комунистичка свест што се огледа у томе да многи данас маштају о рушењима система, о револуцијама, о улици, у убјањима као решењу свих наших проблема, уместо да као праве патриоте схвате да је српска вредност у континуитету: нација је велика заједница мртвих, живих и будућих. То значи да моје данас мало што је до мојих могућности и мало мога сина сутра па његовог сина прекосутра у коначности доводи до остваривања историјског циља којем сам и ја тежио: национално ослобођење и уједињење. Никаква револуција то никада неће Србима донети. Револуција по својој природи носи у себи корен зла, она је јакобинско чедо, а комунизам је чедо јакобинизма, а ми са историјом комнунизма још га нисмо прогнали из своје свести што доказујемо потребом да све наше проблеме и историјске неправде решимо једном великом гиљотином, а не континуираним историјским радом више генерација које ће у свом срцу носити пламен истог циља. Наша политичка свест и мудрост су историјски уништаване, зато смо расплинути као народ, не сналазимо се у својим историјским гибањима, не разумемо их, створили смо историје више него је можемо поднети и хтели бисмо да тај “вишак” одсечемо гиљотином. Многи би да комунистичким принципом револуције за један дан надокнаде свој политички неуспех, док се позивају на српске вредности и сликају Бадњак за Божић на фејсу.

Када будемо разумели да то све тако не иде, много много више ћемо умети да помогнемо држави. А и много смо уништавани да би то брзо разумели. Систем се данас, у миру и “окупацији”, осваја институционално, тако се обнавља и идеја елите погубљене 1945. године. Знам многе другосрбијанце који неподношљиво мрзе ову власт и Вучића, али немају проблем са моралом да уђу у систем, да преузимају позиције, да узимају стотине хиљада динара за пројекте од СНС, немају проблем, јер знају да тако владају већ 70 година. А већина анархистичних патриота су сујетни индивидуалисти који не могу своју сујету да жртвују за национални интерес и схвате да се другосрбијанска политика побеђује онога тренутка када направиш компромис са собом у којем дајеш предност националном интересу над својом сујетом. Како да препознате такве? Залажу се за револуције, убијања свих политичара, пишу србски уместо српски, сви су им исти, лоши, сами себи су најбољи, ништа друго осим изласка на улицу не знају, немају алтернативне начине политичког деловања, галаме доста, деретићевштина и удбашки национализам у разним његовим девијацијама. Политички неуспех надокнађује се наводном бескомпромисношћу што нашој сујети даје осећај да смо већи и бољи Срби. Седамдесет година исти идеолошки принцип влада јер патриотски покрет није отишао даље од турског времена анархизма, није се ослободио самоуправне свести комунизма, ломе га и разним видовима деретићевштине и удбашког национализма.

Победимо ли у борби са собом, победићемо у борби за Србију.

Ненад Узелац

Поделите:

47 Коментари

 1. Nema smisla vezivti “srbsku tragediju” za 28. Jun, 1389. godinu, onda bi neko mogao da je pomeri još u nazad i tako u nedogled! Ipak, prava, ova sadašnja drama i tragedija počela je 1918. (nakon albanske golgote i solunskog fronta) a koreni i genetika tog zla su se (opet) uselili u Beli dvor i čekaju, (rade na tome) da uskoče “smeste guzicu na presto” Srbije, (jer već su delimično zajahali narod). Da tkz. “srbska inteligencija” (ili “intelktualna elita” iz tkz. “kraljevske akademije naulka”) nije bila na visini istorijskog trenutka 1918. (a osioni i bahati idiot “regent” Aleksandar Karađorđević još manje) znamo iz arogantnog (i ignorantskog) odnosa prema najvećem umu “što ga ljudski rod rodio” Nikoli Tesli! Prema tome! Srbiji je neophodan duhovni (i nacionalni) preporod! On (preporod) se ne postiže demokratijom nego prosvećenim apsolutizmom! Ali sa naglaskom na “prosvećeni” a ne idiotskim apsolutizmom koji su provodili, počev od glupog idiot kralja Aleksandra Karađorđevića, zatim galerija likova Brozivih satrapa pa tandema SM&MM pa onda idiot DrK-adžija “pravnih nauka”, zatim opet idiot “akademikov sin” i najzad prava groteska i absurd lopovski tandem idiota Toma majmun i njegova, bajčetinska picajzla Dragica majmunica!

 2. Не видим неку трагику Српства. Живот под империјама није живот у ропству, како нас масони уче: Срби су се итекако развили и проширили под Турском, Аустријом и Млецима. Последњих 200 година жртве смо енглеског страха од ширења Русије и показујемо се слабим на конвертитсво у околне нације и новонације.

  Не видим у чему је Косовски бој изгубљен – па зар није он зауставио ширење Турске за 70 година – мало ли је? Та Мађарска је пала у 1 дану !!

  Управо мислим да нам је историја таква да можемо само да се поносимо, да имамо број научника, војсковођа, уметника, прегалаца, духовника и филозофа по глави становника као мало који народ – они су наше уздање и наша обавеза.

   • Доцо Луне, а колики је био порез за време твог драгог ТитЕ? Додуше, није ни било својине – сваког часа могли су да те истерају из незарађеног стана, а ако не иде тако, да те ухапсе.. “рече ми један чо’ек” – АЛ ‘ајд да се играмо…

 3. Ako neko odgovara na laz onda to nije klevetanje i vredjanje. Neko ko probacuje da je Knez Pavle vozio u kolima sa Hitlerom u trenutku kad je njegov staljin vec imao pitpisan pakt sa Hitlerom jos od 1939 i zasluzuje uvrede. Samo to nije klevetanjennego pozivanje na makar malo morala pri pravljenu neke tvrdnje. Ali ah da, vi crveni imate problema sa moralom. Izmotavanje sa nekim lajf kouchevima po zapadnom principu, kad vi to isto radite po rusko-komunistickom principu ….i ukazivanje na to, nisu klecetanje nego poZivanje na minimum morala….ali ah da, opet ja. Ko god stoji iza ovog sajta je pijavica na telu srpskog naroda i vi to znate, i zato str tako drski i nadmeni jebem vam Rusiju i vas luzerski ponos da je srbija osudjrna da bude trecerazredna drzava. Zato i zivite od pusanja ovakvih nebuloza i laz vam je najveca mantra

  • Луне, стани мало, размисли, брате слатки. КОМУНИСТИ су Пицекима, које ти називаш Хрватима, ДАЛИ ДРЖАВУ. На пример, какве везе има Западни Срем са Загребом, или пак Далмација, која никако да постане слободна, са тим истим Загребом? КАДА сте ви смели да јашете пицешке свештенике, или хође? Дај један пример… Србокатолици и муслимани су се НЕКАЖЊЕНО извукли захваљујући вама који сте од њих – ПОБЕГЛИ, а овде ширили братство и јединство. Једно су били невешти и наивни потези Карађорђевића, САСВИМ ДРУГО је ПЛАНда се направи брана према срском народу. То данас предводе Американци и Енглези Али ни то нисте успелки – ето Српске, преко Дрине је. Бог да је одржи а босанске Србе намножи до небеса. А некако и ми да им се придружимо.

 4. Hahahah…….pa tvoj Tito je od davanja srpskoga tudjima napravio umetnost, ne da je dao srpske prostore hrvatima nego je od Srba pravio neSrbe…..kako bre mozes biti tako ljigav i licemeran i arogantan misleci da su drugi glupi ….ti prebacujes nekome ono sto se tvoji idoli uradili puta 20x….budalo jedna komunisticka zlikovacka bezobrazna.

  • Перо, (над)имењаче, НЕМОЈ СЕ НЕРВИРАТИ. Луне је МОЈ стари знанац – НИКАДА ми не одговара; само глуми сажето изражавање, хехе. А шамарам га још од пре годину дана са “Телеграфа”. И још нешто: мораш схватити да је сотонска фела комунизам увела као РЕЛИГИЈУ. Како то рече једно сарајевско комунистичко говедо, све су започели, само комунистичку цркву нису направили. Мада су је имали – разноразни комитети…

   • Hm,hmm..ali,ovde nije svrha polemika( izuzev kad lazete pa vas ispravljam”, nisam siguran,da lazi mogu da me samaraju,steta,nema vise press online blog miloslav samadzic, posle samaranja,utulili su ga,a Vucko,zbrisao i osnovao informersa lovom press

 5. Govnaru,……dva kimono nacisticka slam su podelili Poljsku,…direktno podelili jednu suverenu zemlju, onda ste se posvadjali…..pa sad ja kao treba da se impresioniram Staljingradom….serem vam se na Staljina i na Sovjetski Savez…..licemeru jedan komunisticki. Picko jedna, prebacio si Knezu Pavlu za voznju sa Hitlero, momenta kada je on s njim u kolima na snazi je PAKT Hitlera i Staljina. Sta tu nije jasno ????? Picko jedna govnarska…..te vase Udbaske fore pale nekom drugom, nemoj meni da prodajes vase kretenske fore majmune…….nemas argument ni za sta…ti znas samo da uvijas argumenat i da se ta peonta uvek pomera djubre komunisticko propagandisticko. Po ceo dan si na netu, imas 5 identiteta…….pro komunistickih, pro kapitalistickih….jadnice, cije pare trosis, ko te placa

 6. Udbas citira Udbaski izvor…kao sta si sad dokazao…..komuno nacisticki sljam….bez argumenta, samo zavija, uvija….ni na sta nisi odgovorio, a odgovarcete jednom….picke ruske placenicke
  nego nisi odgovorio……Staljin potpisuje pakt 1939 sa Hitlerom, porobljavaju suverenu Poljsku….Staljin i Hitler braca….toliko o vasem Staljingradu…jebo ti Sputniknews mater i tebi i Putinu djubre

 7. Nisi pizdo odgovorio sta je lose sto se Knez Pavle vozio sa Hitlerom, kad su tvoji idoli sa njima vec imali pakt. Ej, PAKT !!!! Ne o nenapadanju nego o podeli Poljske. ……..Citati, govori……pa ja sam te polupao jer ti u 2 dana kazes 5 razlicitih pozicija,…..a ovaj Udbaski sastav uzima Vukove reci iz 1981, 1989, 1993, 1999 i 2014…..kakva glupost, pa sta ste dokazali. Da je Vuk u pravu, Da je ono sto je bilo moguce 1981, danas nemoguce. Da je ono sto je bilo moguce 1999, danas nemoguce. I da ce ono sto je moguce 2017 biti nemoguce 2027 ako vi, Sputnik, Vucic, Vulin, i ostali nastave da usrecuju Srbiju….jebem li vam mamicu onu kaputasku Udbasku manipulatorsku i lazljivu. Dokaao si samo da si glup ko kurac i da ces lelujati, izvrgavati, savijati, povijati pozicije, skakati sebi u usta samo da jojs malo platforme imas da guras tu logiku koja svakim danom ubija Srbiju. Mamu li ti ja jebem….a ? Kazes Ruski avion, pa se vozi baja dzipom u ruskom avionu…hoces da kazes da je tako veliki……a 1999 si sirio propagandu da evo Rusi samo salju tunguske…sad takvi prevaranti kao ti kazu…..ma ne ne ne nije to bila ta Rusija jer je Jeljcin bio pijandura, al da je bio Putin on bi nam pomogao…639 milijardi dolara vojnog budzeta je Trump trazio od Kongresa…..i ti poredis vase komunisticke fiks ideje sa americkom moci.

  • Hmhmm..639 milijardi je ogromna lova,znci, da ogromno serete krec od Rusa, A ?? Severe Koreje,ai Venecuela zove Ruse.”‘Staljin1931, mizaostajeo za zapada, 50 i 100 godina,moramo pobeditiili cenas rastrgnuti….”…” dan D ” se primice…Kina ceka ” na red ” lopatu u ruke ORA, pravljenje sklonista”…miseviu rupi,a Ninberg vas ceka za sva zla.

 8. kaka pisete po Vecernjim Novostima ” Rusija ima mocno oruzje od kog se amerika trese, a pogledajte i zasto”..hahahahaha.u svemu lazete taj narod,…..i ti i Dmitrovic i cela ta ekipa, vajna ruska moc, korejska moc….jednog aviona, tenka, rakete nismo dobili od rusije,….kako je bilo ono pre par godina, 800 miliona dolara, 8 milijardi ruskih kredita idu ka srbiji….pa vi ste Ustase najvece,…niko toliko ne mrzi Srbiju kao ovaj sajt i svi vajni autori,……mreza komuno rusko seseljevske propagande….hhaaa

 9. tako spominjes kandilo……Boze dragi……pa tako nikad nisam cuo Haradinaja ili Tacija da spominje srpsko pravoslavno kandilo…..

  ja serem kerb….jel to tako kako su rusi srbiji davali tunguske 1999 ????? Kad si pricao cujete li kako veceas slecu…pizdo provokatorska…..639 milijardi dolara ……pa ceo svet da stavi sve budzete zajedno od Rusije, Kine do svih americkih saveznika ne bi stalo u 639

  • Hm,hmm….spisak,oborenih i ostecenih efektiva sam objavio,vazdusnenpuske,to nisu mogle da obave ..48-50 komada,sta aviona,stavraketa…su na starom gvozdju,sas sve B52, tresnuo je u okoliniOsijeka,ocevidac kaze,da je video, fleku velicine. fudbalskog stadiona…

   • hahahahaha a ocevidac je ko, drug Crni, drug Kosta……imao si ti i ocevidce za tunguske, pa izgibose nevini ukljucujuci i ono malo detente na nos búdalo. Unas sta, amo Vuk Draskovic kaze 19 septembre 1990-te da memo birajuci vlast Slobodana Milosevica birati i necasni rat, i rizik da dodjemo pod lavine bombi, i da ce narro zrtve da pretvore u narol dzelata, i to se sve ostvari……onda je Srbija imala 9 godina fore da sve radi da do toga ne dodje. Verovatno je majmune Slobodan imao takve bilmeze kao sto si ti koji su mu govorili o ruskim tunguskama i vojnoj pomoci drugova iz Kine……Picko, Kinesko Amerikcka trgovina je jos 600 milijardi dolara godisnje….i ti mislis da ce “drugovi” iz Kine da reskiraju nesto radi fiks ideja tvoje udbaske bratije…..kod Osijeka tresnuo pa ima ocevidac hahahhah….mi kapitulirali u Kumanovu a on pise o fleki kod Osijeka……jebem li ti mater da ti jebem tu koja te je rodila tako zlikovackog i koji se podsmevas srpskoj patnji pizdo crvena

 10. Subnor Srbije, ubice. Od makedonaca napravili nesrbe, od bosnjaka napravili nesrbe, od crnogoraca napravili nesrbe, cak ste hteli vojvodjane da desrbizujete, tolike ste srbe ubili i proterali, Kralju zabranili da se vrati, Makedonsku Crkvu ste napravili a masu popova i Vldika naterali da rade za vas, sve cega ste se dodirnuli pretvorilo se u budj i prah. I ti ces pizdo da se igras sa amerikom, amerika sere krec….hahaha …..eno ti korejski vojnici kradu kukuruz nemaju leba da Jedu, kako si hrabar kad je krv u pitanju….

  • Hm,hmm…cetnici, nar.heroju, Sofiji Ristic,i njenim cerkama,silovali su ih pred kucom,odsekli dojke i zaklali…nisu odale,zemunuce sa partizanskim ranjenicima,ali neki cinkaros,je nesto odao,nisu sve zemunice nasli,ali koje su nasli, zaklali su ranjenike.

   • 19 Juna 1977, Titova zlocinacka ruka ubila je pocerku Dragise Kasikovica, malu Ivanku Milosevic u Chicago sa 64 uboda nozem. Mala Ivanka imala je 9 godina. Kakav je to reuzin kooi se boni deteta od 9 godina….i da njegovi ljubiteji mogu da g brane i promovisu…..sotone !!

   • Луне. ОПЕТ изврћеш. Митске комуноусташке “догађаје” за које би могли бити оптужени ПОЈЕДИНЦИ, потураш да би МАСКИРАО ПЛАНСКИ ТЕРОР комуноусташа од 1945. – посебно од јуна 1945. до краја 1946. године. На пример, мучени, плашљиви, српски косметски свет (и пре и после Крцуна, и Ранковића), терорисао је БАЛИСТА Фадиљ Хоџа. Плански истеравани и плаћани америчким кредитима, Срби напустише Космет. А јеси ли се икада запитао, КАКО је могуће да једна профашистичка империја каква је тада већ била САД, ДАЈЕ КРЕДИТЕ једној званично КОМУНИСТИЧКОЈ (а у суштини комуноусташкој) творевини коју предводи “машинбравар” ТитА? Одговор је толико очигледан да ни твоја наклоност ка малом лудаку из Северне Кореје то не може да поквари – КАСНО сисе одрекао својих ПРАВИХ спонзора од преко баре.

 11. peragenije zna da je SAD “profasisticka” imperija. Pre ce biti Perogenijenda si ti samo malo sanitizirana persona koju kucka picka boljsevicka Lune…na svom kompjuteru. Vi Udbasi mislite mene da folirate sa tim vasim good cop- bad cop forama. Mrs bre tamo kod vaseg Putina jebo vam on mater

 12. sta je picko komunisticka, kao spavas sad….kao ne gledas ver sajt sa peromgenijem i inim tvojim multipolarnim disorderom. A Sluzba ti date lovu da prices kaka ce Rusija da se takmici sa amerikom hahaha….ruski lokatori….pa se Pera Maljevic goji rush lokatora…..jel onih remontovanih ili novih ??? 639 milijardi,…..639 milijardi….samo zapamti…..a zapamti da ce uskoro to biti srpski najveci saveznik i da ce vase sugave sape zauvek nestati sa Balkana, jebo li vas ruski gas koji vas greje…i tvojih fiktivnih tunguski……pa gde su drugi citaoci ovde, nikome nisu smesne tvoje budalastine….jer ti si jedini bednik koji ovde i pise….kod Osijeka pao avion…..hahahaha…..pizdo

 13. Па чекај полако: зар нису Енглези и Французи дали Чешку Хитлеру? Зар није Хитлер “аншлусио” Аустрију? Зар није Пољска откинула део Чешке кад су је Немци окупирали. Зар није Литванија отела део Пољске (Вилно-Вилнус), кад су је Стаљин и Хитлер делили – и никад вратила?

  Коме је ту дозвољено да осваја, а коме не?

  Зар није Стаљин окупацијом Пољске одбацио фронт 200км на запад? – то је већ била припрема за немачки напад. А знало се већ 1931. да ће до напада доћи – Запад ништа друго није ни радио, него спремао Европу за Дранг-нах-Остен.

 14. Ненаде, шта е било пре Турака? Ко и када е први пут у земљи Сербии поменуо сеобе Словена? Ко е ставиио тачку, на те глупости. Империя. Ко е Србима отео Космет? Империя. Нама сиромасима ние дато да споиимо два добра, али ниси комуниста па ћу мало пажљивие читати твое писание.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here