Ненад Узелац: Изласком на референдум о НАТО Српска брани Србију

Поделите:

Милорад Додик је изјавио да је Република Српска одлучила да изађе на референдум како би народ на истом одбацио могућност уласка БиХ у НАТО. Додик каже да су притисци да се БиХ силом увуче у НАТО, мимо воље српскога народа, све већи и већи и из тог разлога је дошло време да се то питање стави на референдум. Он је на последњој прослави Дана Српске обелоданио да Српска зауставља свој процес уласка у НАТО и прикључује се Србији на њеном путу активне војне неутралности. Очигледно је да Српска, па и Србија, по овом питању имају снажну подршку Москве.

Ситуација на Балкану је таква да још само Македонија и БиХ нису део Северноатлантског савеза и да се са њима заокружује НАТО структура око Србије, те она остаје острво у НАТО окружењу, острво које и за Русију представља “проблем”, јер је Србија у том случају рањеник у дубини непријатељске територије. Црна Гора се последња прикључила НАТО мимо воље народа, а Македонија је у убрзаном процесу промене имена и уласка у НАТО у наредних годину дана. По питању Макеодније остаје нада да ће се испоштовати референдум о промени имена и да ће македонски народ исти одбацити. Уколико, ипак, Македонија промени име и постане део НАТО, за Србију остаје “довод ваздуха” само преко БиХ, односно, Српске, те се испоставља да Српска изласком на референдум омогућава лакше дисање Србији и спречава њено гушење од стране НАТО. Србија непрестано изјављује да неће постати члан НАТО и на том питању се развијају односи са Русијом. Последњи пут је то потврђено на састанку министара одбране Русије и Србије ове недеље у Москви, као и потврда да Србија неће увести санкције Русији. Међутим, и поред воље Србије да не постане пуноправан члан НАТО, велики проблем за њу би представља чињеница НАТО окружења, јер у тој позицији Србија има мање могућности за маневар и налази се у доста тежој позицији него сада. Из тог разлога, сваки грађанин Српске мора изађи и гласати против НАТО, јер тако не брани себе већ и матицу Србију.

Током рата у БиХ деведесетих година, европска јавност, која је била наклоњена Србима у том рату, писала је и говорила о Србима из Републике Српске као последњим херојима европске цивилизације који бране Европу од антиевропских сила; као последњим херојима који стоје сами против непријатеља око себе, против НАТО, против исламског света који се тада ујединио против њих, апсолутно сами, чак, понекад и без подршке Београда. Народ Српске је тада изазивао одушевљење европске Европе. Зато подршка референдуму против НАТО у Српској и подршка српском народу Српске да се одупре последњим притисцима пред којима се налазимо.

Аутор Ненад Узелац

Поделите:

7 Коментари

  1. Jel moguce da ste toliko glupi ili pokvareni. Kao i 1991, bojkotovanje te inicijtive i ulazak Srbije u NatO je upravo put zastite Srpske, jebala vas Srpska koju koristite svi za vase sto komunisticke sto kvazi nacionalne ideje. Srpska se brani u Beogradu a ne obrnuto moroni jedni. Niste na primeru Knina nista naucili ?

  2. Ti izgleda preskaces terapiju, a ne bi trebalo. Ovoliko kontradiktornosti moze da napise samo neko ko ne vlada sobom. Zastitio bi Srpsku, a protiv si nacionalnih ideja. Hteo bi da Srpska udje u NATO pakt koji kroz ustavni sud BiH namece unitarnu Bosnu u kojoj se gubi RS. Nemas ti prijatelju pojma o cemu pises.

  3. Ti si stavio nesto pod navodnike a nemas ocigledno pojma kako se koriste. Stvar je jasna, Srpska bi trebala da bude motor ulaska BiH u NATO pakt a ne da ga koci. Sta je tu nejasno. To su cinjenice i zakljucak. Prosto, ko udje u NaTO je zasticen i njega niko ne ugrozava. Kamo lepe srece da je recimo prokleti Milosevic na Gazimestanu rekao Ne komunizmu, da na preobrazaj Jugoslavije na zapadnim osnovama i dq ulasku u NaTO i EU. U Poljsku se recimo nekada islo na skijanje i na impresioniranje njihovih privlacnih decojaka nekim sitnicama (da ne kazem nesto jace) a danas je Poljska 20 godina ispred nas a uskoro ce biti i Albanija. Vi i Dodik i Sluzbe se time ponose…al ajde patriota je kome je to normalno a izdajnik neko koga to boli…priznajem vi ste pametni

  4. U pravu sam ja !!!!!
    https://www.youtube.com/watch?v=u–BZeL9jzQ
    stvaranjem veza sa NATO zemljama unutar NATO, mi stitimo i nasu kulturu i sve srpske zemlje koje su proistekle iz ovog nepotrebnog rata. Evo dokaz kako nas Zapad mrzi, 1987, VIenna, Katolicka Austrija, Novogodisnji koncert. Prsti od Marsa na Drinu dok publika pljeska. Ovo je zapad i ovde Srbija treba da ide. A ne u komunizam, ne u UDBU, ne u rusiju…mamu li vam jebem onu vasu zaostalu i primitvnu komunisticku.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here