Ненад Узелац: Шта нас учи случај Арно Гујона?

Поделите:

Арно Гујон је први направио грешку. Веровао је да телевизија N1 искрено жели да говори о његовом хуманитарном раду и да се бави проблемом Срба на Косову и Метохији. С добром вером је пристао да гостује на телевизији на којој свако ко заступа интересе српске националне идеје и не одговара америчким интересима у Србији, дочекује се на нож, док сви који одговарају америчким интересима уживају све привилегије њиховог сервиса. Иза N1 стоји бивши шеф ЦИА, Дејвид Петреус, који је купио и СББ и ставио N1 на први канал уместо Радио телевизије Србије (РТС). То довољно говори о тој телевизији, а и о томе ко контролише главне медије у Србији.

Особа која иза себе има двоје деце и дванаест година хуманитарног рада са циљем помагања Србима на Косову и Метохији – Арно Гујон – самим тим је о себи рекао довољно – колико је зрела, развијена и остварена личност. И ту више никаква оправдања нису потребна. Телевизија N1 је имала три циља: први да демонизује Гујона; други да Албанцима на Косову и Метохији да повод да му, евентуално, забране улазак или, минимум, да створе атмосферу страха у којој Гујон више не би смео да оде на Космет због претњи тј. да спрече или умање његов рад; и треће да N1 од себе направи жртву и демонизује и српске десничаре. Дакле, приказивањем историје Арно Гујона N1 жели да спречи његов хуманитарни рад атмосфером страха и сукоба док његовом демонизацијом изазива екстремну реакцију српске деснице кроз коју опет врши напад на саму десницу изигравајући да су они жртве под нападима српских десничара, а не Гујон под њиховим нападима и последицама свега што су намерно изазвали.

Свесни да напад на Гујона изазива екстремну реакцију многих у Србији они су за себе створили позицију жртве играјући на глупост многих српских десничара. Није први пут да они који стоје иза N1 и америчких интереса у Србији много паметније одиграју од већег дела српске деснице или српских патриота. Арно Гујон је препознао грешку, а остаје да многи српски десничари препознају своје грешке када користе друштвене мреже за претње и сличне ствари и да коначно схвате да таквим начином деловања урушавају оно за шта се, наводно, боре. Довољно је било стати уз Арно Гујона, пружити му подршку, и ставити до знања да је N1 телевизија ЦИА. Нек нас случај Гујон научи да једном постанемо паметни, а не вечито корисни идиоти непријатељу.

Ненад Узелац, Видовдан

Поделите:

5 Коментари

 1. Slucaj Gyhon je ekstremno dobar da se rascisti strokava humanitarna mreya nad Srbijom

  Ako N1 sme da pita humanitarca o njegovom politickom delovanju onda to isto moyemo da pitamo SVAKOG tyv humanitarca i NGO u Srbiji.
  Pitam se sta cekamo.

 2. Ti si opet na sendvicima…
  Vokabular ti kao kod onog bugarina Ristovskog…
  Nisam ja “mrsomud”, vec se protivim da se ubije svaki srpski prijatelj.
  A ti se dobro osecas pod ovim okupacijom ,jel?
  Ili si njen praktikant .
  Ajde…sidji do reke i utopi se,nemoj mene da davis.

 3. Арно Гујон је смао један правдољубив, добронамеран и великодушан
  човек, пореклом Француз.
  Позанто је како је држава реаговала поводом несреће – убиства Бориса
  Татона,Француза , а ни да бекне када је у питању МОРАЛНО, ДУШЕВНО
  и ДУХОВНО ”убијање” Арно Гујона?!
  Исти случај је и са СПЦ – ни да бекне, а Човек толику помоћ, са пуно
  саосећајности и братске љубви подели пострадалим Православним
  Србима са Косова и Метохије?!
  Како би на ово морално, душевно и духовно убијање одреаговале
  Руска Православна Црква и Руска држава?
  Сигурно не оваквим бесрамним ћутањем као што то чини држава
  Србија и СПЦ!!!
  Али, ствари могу и да се промене, ако би се Телевизија N1 – ГАЗДА,
  УРЕДНИК и ВОДИТЕЉКА – ИЗВИНИЛИ АРНУ ГУЈОНУ, ПРАВОСЛАВНОЈ
  ДРЖАВИ СРБИЈИ, а ПОСЕБНО ПРАВОСЛАВНОМ НАРОДУ СА КОСОВА
  И МЕТОХИЈЕ!

  Драган Славнић

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here