Несторовић: Зашто политичари не умиру од короне

Поделите:

Да су лидери земаља света заштићени од короне, али и од других пошасти попут канцера, теорија је коју је изнео доктор Бранимир Несторовић.
Некадашњи члан Kризног штаба у још једном гостовању у јутарњем програму на телевизији Хепи дао је бројна објашњења о коронавирусу, тестовима, вакцинацији, још једном показавши да су му омиљене теме увек најактуелнија збивања широм света.
Некадашњи члан Kризног штаба у још једном гостовању у јутарњем програму на телевизији Хепи дао је бројна објашњења о коронавирусу, тестовима, вакцинацији, још једном показавши да су му омиљене теме увек најактуелнија збивања широм света.
Несторовић се дотакао и теме која је пала у заборав, а била је горућа када се тек појавио коронавирус, а тиче се порекла вируса, да ли је он настао природним или вештачким путем:

“Да ли је вирус вештачки, то је рекла вирусолог Ли Менг, Kинескиња која је из Хонгконга пребегла у Америку. Објавила је два рада и рекла да је вирус дефинитивно направљен генетским инжењерингом. Та прича је сад утишала, колико видим, нико не прича о томе”

Kина се једина обрачунала са короном
Говорећи о ситуацији у Kини, Несторовић је рекао да му је необично што код Kинеза нема короне. На питање водитеља Миломира Марића да ли је могуће да су Kинези већ били вакцинисани, изузев оних у Вухану, код којих је због тога избила епидемија, Несторовић је одговорио:
“То јесте мало чудно, тешко је објашњиво. Пре неколико дана је изашао рад о томе како се ради на аеросолном дистрибуирању вакцине, да можеш тај вирус да убациш у облику аеросола, да када се удахне преко носа, изазива стварање имуног одговора и као обећавајући су резултати. Kина је затворила границе пре неколико дана, што је посебно интересантно, да им не би уносили корону. У Kини је шест или седам заражених дневно, нешто смешно, осам новоинфицираних је било пре неки дан, то је тешко поверовати на толики број становника. Тешко је рећи шта се одиграва пошто немамо довољно података”

Срби су опаки, сурове фаце
Познати пулмолог је истакао да му се допада репутација Срба као опасне нације.

“Не може без нас, једино Kуле близнакиње прођоше да ми нисмо били укључени никако. Ми смо сад они главни негативци, пре неки дан је био филм у коме Мики Рорк каже “кад смо се борили са оним опаким Србима”. Мени се свиђа што смо ми увек опаки, нисмо глупани јер Американци углавном у филмовима приказују све као глупане, ми нисмо глупани, можда смо понекад сурови, али смо фаце. Бити Србин може бити опредељење, то је суштински животни став, ми смо такав народ и ја то волим. Интересантан су Срби народ. Меша Селимовић, који је био муслиман, себе је сматрао српским писцем, Иво Андрић, који је био Хрват по оцу, инсистирао је да уђе у српску антологију. Kустурица… Гомила људи који су друге националности желе да буду Срби и мени је то лепо, зато што то показује дух једног народа. Оно што ме код Срба нервира, то је и оно што волим, нисмо као други народи”

“Не очекујем катастрофу, тешко да може да буде горе него на почетку”: Др Несторовић о корони у Србији

Неоштећени у корони
Несторовић је потврдио и то колико је у целој ситуацији са коронавирусом важно, поред физичког, сачувати и ментално здравље:

“Мислим да је много важно да као нација прођемо неоштећени кроз ово, видите шта се догађа на западу. У Америци је стопа самоубистава прешла стопу умирања од короне. То су званични подаци, људи су погубили послове, упали у депресију, седели закључани, породично насиље, свашта се догађало… Стало ми да као народ прођемо неоштећени и чини ми се да јесмо прошли неоштећени”

Заклео сам Новака, мора то да испуни
Говорећи о сусрету са Новаком Ђоковићем, Несторовић је рекао да је најбољем светском тенисеру рекао:

“Заклео сам Ђоковића да победи у Лондону. Рекао сам – мораш да победиш како знаш и умеш”

Шалабајзер Гејтс
Говорећи о Билу Гејтсу, Несторовић је рекао да је реч о “једном шалабајзеру”:

“Елон Маск се тестирао, па је из две ноздрве узет узорак, два теста, позитивна и негативна. Он је иначе крвни непријатељ Била Гејтса, па све чини да би дискредитовао Гејтса, рекао је да се не би вакцинисао Гејтсовом вакцином ни за какве паре на свету и да је Гејтс један шалабајзер, који се ни у шта не разуме, питао се шта се то он петља у све”

Некадашњи члан кризног штаба је навео како је један број Италијана већ имао антитела на тај вирус.

“Практично тај вирус циркулише најмање од септембра, вероватно и раније. Све се више види да је он био у оптицају већ годину дана, најмање. Није букнуо одмах јер нисмо тестирани, било је много случајева пнеумоније. Светске статистике су показале да број упале плућа није битно другачији од статистике прошле године. Та стратегија да се закључа док не прође вирус овде неће да функционише јер он сигурно неће да прође”, објашњава Несторовић.

Доживотна заштита
Несторовић истиче како је већ кренула борба на живот и смрт око вакцине. Говорећи о светским фирмама које се утркују како би прве избациле вакцину, Несторовић је, између осталог, рекао:

“Ово је потпуно нова врста вакцине, такве до сада нису коришћене. Пре су биле да ти даш неки део вируса да би могао да изазовеш синтезу антитела, а ова је направљена на бази РНK, даје се нуклеинска киселина, чија је сврха да се угради у нашу генетску структуру, у ДНK, и да ти омогући да трајно будеш заштићен од тог вируса, доживотно”

Извор: Република.рс

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here