Nikola Petrović: KAD MI UBIJENI USTANEMO I DOĐEMO IZ NEMAČKE

Podelite:

Vrište novinari špijunske televizije N1 o tome kako se na predstavi kvislinga i reditelja, Zlatka Pavkovića, odnosno predstavi finansijera iz Helsinškog odbora dogodio incident jer je upala grupa nacionalista i ometala predstavu.

Ako ćemo o famoznom ,,genocidu” u Srebrenici, pravi izraz i jeste predstava. Koju je vredelo gledati samo zbog te grupe nacionalista jer su nacionalisti jedini mentalno zdrav deo Srbije. Ako ćemo o incidentu, da, dogodio se. Incident je sama predstava u Kolarčevoj zadužbini. Shvatam da srpska vlast, sputana još od katastrofalnog poraza u oktobru 2000. godine ne može da reaguje kako bi trebalo jer smo pod okupacijom, mada bi svakako morala reagovati dosta bolje, makar sa diplomatske pozicije, ili još bolje, preko diplomatskih kanala

Ali, mi kao narod, iako nismo krivi za genocid iz prostog razloga jer se nije ni dogodio, krivi smo jer dozvoljavamo da nam se takve stvari pripisuju, štaviše, da o tome prave predstave u našoj prestonici! Prave li tzv. Bošnjaci predstave o zločinima nad Srbima u Sarajevu, Mostaru, Brčkom, Odžaku, Derventi, Lijevnu, Čapljini, Konjicu, Zenici, Serdarima, Foči, Visokom i dr.? Da li Albanci prave predstave o zločinima nad Srbima? Prave li Hrvati predstave o Jasenovcu? Ne, sećate se njihove reakcije kada je doneta odluka o tom monstrouznom logoru? Svi oni, dakle, poriču odgovornost i za ono što svi znamo da se dogodilo jer postoje slike, snimci, zapisi i svedočenja, a mi prihvatamo odgovornost i za ono što se nije dogodilo. Prihvatamo jer ćutimo i dopuštamo! Mi skupa sa ”stradalima” palimo sveće, molimo se za njihovu dušu i primamo osude direktno od njih i to sa ovog sveta, sa naše zemlje. A nekada sa njima, ruku pod ruku, obilazimo i njihove grobove. Dozvoljavamo da naša prestonica bude plodno tlo u koje će neko saditi seme nekih fantomskih zločina, umesto da reditelji tog tipa, kao i njihovi poslodavci budu nepoželjni u Srbiji, oni su organizatori i poasni gosti.

Velika je naša sramota što je tih normalnih Srba bilo samo dvadesetak, a ne makar dve stotine, ili dve hiljade. Kad smo kod prihvatanja odgovornosti, nadam se da ćemo je konačno prihvatiti i da će broj ljudi koji sprečavaju čitave serije ovih lažnih optužbi biti dosta veći iz godine u godinu.

SRBI NISU POČINILI GENOCID, NIGDE I NIKADA! RATKO MLADIĆ JE HEROJ! ŽIVELA SRBIJA!

NIkola Petrović za Vidovdan

Podelite:

1 komentar

 1. Pa, znate – da vi komunisti niste precutkivali genocid nad Srbima u NDH i stvarali republiku BIH…
  A tek sta ste uradili sa KIM….
  I svo vreme pravili opredstave snimali filmove prepisivali istoriju…
  Mrs more u persun materinu vi CEKISTI lopovi ubice i ostali partizani-umetnicki radnici.
  Mladic je komunjara. Na samrti. Kao i ovo sto ste napravili od Srbije. Vi. Komunjare.
  A po srbiji opet otimate ubijate i glumite mentalno zdrave Srbe na Pink-u, a?

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here