Никола Петровић: У политици нема части, само голи интерес

Поделите:

Жалосно је ово са Јерменима. Али и очекивано кад у брлог са нечасним људима улазиш само чистог срца, бранећи част и идеале. Баш јуче причам, мада и иначе, да части нема, поштења нема, правде нема, идеала нема. То је политика, то је вечита игра моћи. Правда је само оно што можеш да отмеш, односно одбраниш оружјем, или да купиш новцем. Све остало лажне су пројекције романтичних душа. Сада ће код њих бити руска тврђава, као што је код нас Бондстил и онда чекај да поново гину људи, па и тад питање да ли ће бити за нешто или само за то да остане тврђава туђе силе, или неке нове. Неко ће рећи да је то ипак руска тврђава, али мени је свака тврђава која није наша – туђа. Има тих разлика у наклоњености, али то су нијансе. У стварности територија није твоја, не контролишеш је ти и тачка.

Хаос у Јеревану, демонстранти упали у институције

 

Тако да се може размишљати и радити паметно на само један начин. За свој интерес. И што се мене тиче, немам никакав проблем са тим да ова држава сарађује и са Русима, и са Американцима, Турцима, Кинезима, Немцима, као ни са тим да им свима продаје дрогу, оружје, муницију, као ни са тим да седе не на две, него на двадесет и две столице ако је потребно, да се свима смешкају, да се увлаче, а од свих да узимају паре, да јачају своје позиције и да се наоружавају што више. Па онда у једном тренутку кад ствар буде баш, баш повољна, ,,одбранити част” крајње нечасно и језиво брутално, а затим се поново покуњити, извињавати и жалити, опет нечасно, али те тад боли курац јер си узео шта си хтео. У књиге тамо упиши како смо часно и херојски узели, као Рвати и шиптари што раде и то се важи. Тако се то ради, то је историја, то је будућност.
Сви часни идиоти, романтичари, идеалисти, фаталисти, људи који говоре да ваља да ударимо на силу – па нека сви изгинемо ЈЕР ТАКО ЈЕ ЦАР ЛАЗАР И ВОЈВОДА ЖИВОЈИМ – нека једу говна. Или, нећемо да сарађујемо са Америком, љутиће се браћа Руси. Знате, ако ми оволицни морамо да бранимо част онолике Русије, онда нека иде до курца и њихова сила и њихова част.

System Of A Down- Protect the land (чувари земље)- Јерменска борба за слободу

Али ако Русија удари на Америку, ми нападамо Америку и пре браће Руса, да докажемо лојалност. И такви нека једу говна. У ствари, најбоље би било да сви престанемо да једемо говна и научимо једном да за нас постоји само Србија, да само њој имамо обавезу да будемо часни, одани и привржени, а сви остали су потенцијалне могућности за остварење наших тежњи.

То фаталистичко сврставање на страну једне силе, а мимо директног рата између две супростављене силе доводи само до те части да ће сутра нека будала попут мене, рецимо из Јерменије, написати за тебе статус на Фејсу:
,,Жалосно је ово са Србима.”

Улазак руских мировних снага на простор Нагорно-Карабаха

И то је отприлике сва историја која ће бити исписана о твом херојству, а памтиће се нека друга.

Само Србија! Само Срби! Сви други су потенцијални пријатељи. И непријатељи.

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here