Норвешки амбасадор брани Харадинаја: Ако је Косово Србија, онда су Прешево и Бујановац источно Косово!

Поделите:

 

Арне Санес Бјернстад, амбасадор Краљевине Норвешке у Србији, коментарисао је изјаву Рамуша Харадинаја у којој он Прешево и Бујановац назива источним Косовом, напомињући да се у Србији говори да је Косово део Србије. Бјернстад је истакао да оне који говоре о Косову као делу Србије и који су део споразума о нормализацији односа који треба да регулише границе, не треба да изненади када други делове Србије називају Косовом. Он је рекао како мисли да су Срби на Косову безбедни, а да криминала има свуда и усмерен је против свих, али је живот Срба на Косову сигуран, преносе албански медији,

”Чујем како људи говоре о ризицима током посете Косову. Ја сам обишао више пута Косово са београдским регистарским таблицама без проблема.”, каже Бјернстад, додајући како не пориче да се на Косову дешавају инциденти али да верује да они који не посећују Косово преувеличавају ризик, пише приштински лист ”Зери”.

М. Ћурчић, Видовдан

Поделите:

4 Коментари

  1. На жалост, он не види шта се у његовој земљи догађа а камо ли да разуме нашу стварност. Они сами себе уништавају , а што не би и нас.

  2. Норвежани су посебно политички тупав свет: гледај само коме они дају Нобелову награду за мир (да, да, то они дају а Швеђани за остало). И онда нам овај соли памет. А тек оно како је са београдским таблицама ишао на Косово и ништа му се није десило! Откако су пронашли нафту у Северном мору, побеснеше: деле лекције, пропагирају сваку могућу настраност, финансирају противдржавне и противсрпске активности.. Кад се само сетим Исидориних Писама из Норвешке која у школи проучавасмо и како Исидора жали “мој јадни и сиромашни норвешки народ..”. И још, тај исти тупави амбасадор пребацује нама (био неки интервју са њим, можда у Политикином Магазину) како ” нисмо добро изабрали” (?) дочим они добро изабрали? Те тако они изабраше нафту у Сев.мору а ми изабрасмо шљиву и ракију?

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here