Нова друштвена мрежа ВЕРО – О чему се ту ради?!

Поделите:

Пише: Милена Трикић

Нова мрежа под називом Веро, изазвала је пометњу на Интернету прошле недеље, а ми смо је тестирали за вас и преносимо наше утиске.

Логовање, односто регистрација на мрежу је једноставна, не захтева превише информација и верификација.

Графика је добра, а дизајн и визуелни идентитет квалитетни. Једноставна навигација и лако сналажење омогућава да се већ након пар минута на мрежи сасвим „одомаћите“.

Веро неописиво подсећа на хибрид Facebook-a, Instagram-a i Spotify-a и уз мање-више модификоване опције, на овој платформи можете размењивати линкове, фотографије, музику, филмове, књиге и локације. Kао што видите, могућности за креирање, представљање и промоцију садржаја су знатно веће.

Оно што Веро разликује од осталих мрежа је категоризација људи који вас прате. Они су сврстани у две групе:

Kонтакти – односи се на пријатеље, људе које познајете лично.
Пратиоци – односи се на познанике, људе које не познајете лично.

Сами бирате кога ћете у коју групу сврстати, а пратиоци нису у могућности да виде ко су вам пријатељи, већ само виде колико их имате. На овај начин ствара се нека врста ексклузивности, јер на основу типа повезивања одређујете ко ће од тих људи видети садржај који објављујете.

Оно што чини кључну разлику између Вера и осталих друштвених мрежа је то што на Веру (још увек) нећете наћи рекламе или алгоритме који диктирају начин приказивања Feed-а, већ се целокупан садржај приказује хронолошким редом.

Управо је тај недостатак реклама и контролних алгоритама оно што ову мрежу чини примамљивом за кориснике (за оглашиваче not so much). Иако постоји од 2015. наглу популарност доживела је прошле недеље када је навала нових корисника оборила сервер. Навалу је узроковао податак да Веро нуди бесплатну регистрацију за првих милион корисника, а онда ће почети да наплаћује годишњу чланарину.

Ово су наши утисци, а једноставним преузимањем апликације са iTunes-a или Play Store-a можете и сами открити све чари ове друштвене мреже.

Остаје нам да видимо да ли ће Веро почети да наплаћује регистрацију, у којој мери ће то утицати на његову популарност и да ли смо и колико спремни да платимо присуство на друштвеној мрежи ослобођеној плаћених огласа.

Да ли сте испробали Веро? Kакви су ваши утисци?

Goviral.rs

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here