Олга Томовић: Амерички Шиптари – бахата политичка деца

Поделите:

Утисак јутра, а и утисак године, устоличење америчких ратних злочинаца на територији коју су окупирали. И не помаже ми давно прежвакана истина да смо Kосово изгубили онога дана када смо одбили да за њега водимо медијски рат и задржали се на оружаном. А знање смо поседовали и технику и људство…

Овде нећу да се задржавам на почетним узроцима рата, нити ћу да коментаришем потезе власти у Србији, која је дошла након рата, али која је произашла из рата и учествовала у рату индиректно, или директно. Рат за Kосово изгубили смо давно…али нисмо били спремни ни онда, а ни данас, да се суочимо са том истином.

Појављивање ратног злочинца и једног од најгеноциднијих америчких председника, Kлинтона и његове деснице, Мадлене, на прослави косовског дана независности, пропраћена је еуфоричним изјавама косовске владе и раздраганим, унезвереним, заблуделим шиптарским глорификовањем својих патрона (читај поседника).
Са друге стране Србија је овај догађај пропратила са дубоким гађењем. У свој својој накарадности, прослава дана независности, Америцан стyле, оправдала је страх сваког Србина. Онај урођени страх од губитка колевке и онај најстарији страх од исконског зла, а то нам се десило и дешава нам се. У колору и у фулл ХД продукцији, Србија је поново присуствовала убиству сваког Србина који је већ убијен. Поново је оскрнављена свака српска светиња. Духови неосвећених пробудили у су у нама патриотски гнев, а нисмо ми безгрешни, само смо у овом случају праведни, своји на своме. Нама је отето, нама је убијено и протерано, а њима се слави до степена морбидног. На костима невиних леже моноге ратне победе, а Kосово је костима поплочано, српском је крвљу заливено.

Несвесни своје позиције или залуђени примитивним поривима, шиптари славе своју немаштину и глорификују своју независност. А нити су независни, нити су заштићени. Они су криминлана творевина неколицине ратних злочинаца, економски су зависни од криминала и оних чији је интерес да тако и остане. Они су бахата полтичка деца, коју та иста Америка нече ни близу себе. Зато их поверава Европи на чување, оставља своје шиптаре европском сиротишту да их гаји и васпитава. Пере крваве руке у нашој води и иде даље.

Пандорина кутија звана Kосово затворена је и нико је више неће отварати, осим нас. Ми смо мазохисти, ми глорификујемо друге вредности, славимо своје поразе и не опраштамо се од мртвих спуштањем сандука у раку. Ми своје мртве стављамо у песме и без обзира на владу, која није ни прсом мрднула да се ситуација на Kосову разреши мало повољније за преосталу шачицу Срба, Kосово ће остати наш еп о јунаштву и биткама малих против великих. Малих бројчано, а великих духом и срцем.

Олга Томовић за Видовдан

Поделите:

5 Коментари

  1. Како бисмо ми то медијскин ратовали’Кад су сви светски медији били у рукама онога ко је посегао за нашим светињеама. Оно мало што је телевизија направила током бомбардовања – па су је бомбардовали: срушили Абердареву, Авалски торањ, Црвени Чот, шта све још?

    Нико нас не би ни напао 1990-тих да је био ко да се супротстави Западу. Али није – тада је завладао униполарни свет. Ми смо бранили шта смо могли, да победимо нико није очекивао.

  2. Lazna drzava Srbija napada proslavu prve sledece clanice NATO I EU – drzave Kosova. Na proslavu su se okupili predstavnici Zapadne civilizacije i lideri Slobodnog Sveta kome Kosovo kao demokratija pripada.

  3. A lazna drzava Srbija sa svojim autoritarnim zlocinackim rezimom, nastavkom nacional-socijalistickog Milosevicevog rezima, je pod dubokim malignim uticajem Rusije i spada u grupu parija drzava i ose zla skupa sa Severnom Korejom, Kubom i Iranom.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here